X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dają ci zjeby bo nie wiedzą ile masz na głowie. a ty ogarniasz zajebiscie. Współczuję tego zjazdu w sklepie. U mnie z dietą podobnie, może trochę lepiej, bo nie mam aż tyle obowiązków co Ty. Może sobie rób koktajle z odżywką białkową? Są wegańskie, nie dobre wiadomo, ale coś za coś.

Ja też cierpię na diecie bez bmk, ale ostatnio niechcący zrobiłam małej prowokacje i dałam jej słoiczek z masłem i żyje xD wczoraj na lotniku zjadłam kanapkę z serem i też ok. Musze dać jej ser jakiś chyba.

Byłyśmy wczoraj na kontroli. Płuca ok. Mamy powtórzyć mocz bo w szpitalu miała leukocyty. Tak więc od godziny czekam na siku ale chyba nie uda się już dzisiaj bo już 11:30 :/

Moja Ola miała być Krysia. A starsza jest Basią. Ja też mam obsesję ciążowo porodową. Proszę się stąd nie wynosić w ciążach. Jak ostatnio któraś z was pisała o kpi na grupie to mi też ten dźwięk laktatora powoduje skrajne uczucia. Kojarzy mi się ze szpitalem i mega zmęczeniem, z drugiej strony z urodzeniem dziecka 🥺 ja dopiero co szukałam zdjęć swoich z brzuchem a wy już w żłobku, masakra.

Elza1234, Grzegrzula lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam jakąś blokadę w mózgu żeby pozbywać się rzeczy po dziecku. Nie jestem w stanie zaakceptować że już nie będę miała małego dziecka 🥺

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun no u nas z tymi zmianami AZS to też jest jedna wielka loteria. Wczoraj rano miał brzydką skórę, ja na kolację zjadłam naleśnika z serem i dziś ma te zmiany w dużo lepszym stanie 🤔 to jest serio dla mnie zagadka aktualnie, brzuszkowo nie reaguje już na nic na szczęście i ładnie przybiera.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza u nas chleb suchy, a jeszcze lepiej skórka 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun wielkie gratulacje!!! Pamiętam magisterkę i haha no nie wyobrażam sobie teraz jej pisać

asiun lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza musi przyjść do Mojej na karmienie chlebem, ona chętnie karmi już teraz nie tylko mnie, ale i Męża to może i bobasa by ogarnęła 😆 śmiesznie z tym karmieniem bo czasem już już mi daje kawałek... I hop zjada przed nosem😅

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja tylko powiem, że z Twoich fot i opisów zachowań Małej bym się nie domyśliła, że ma jakiekolwiek problemy.. naprawdę ogarniasz temat

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun, gratki🥳

Elza, niech wpadnie do mojego dziecka na lekcję. Nawet jak zje cały serek wiejski to chlebek czy bułka musi być dodatkowo. To samo ja spacerze - uspokoić go - kawałek bułki.

Nie uciekajcie z tymi ciążowymi brzuchami. Lubię ten temat. Samą mnie kusi mały bobas, ale nie ten rok. W przyszłym tygodniu mam rozmowę w ewentualnej przyszłej pracy. Więc gdzie tu teraz dziecko.

Zaraz będziemy mieć pierwszy roczek na wątku u bobaska Kasi🥺🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:31

Elza1234, asiun lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun ogromne gratulacje! Nie wyobrażam sobie ze swoim szatanem cokolwiek naukowo ogarniać. Ciąża to był mój max.
    Tanashi brzmi jak coś co zrobiłby mój mąż XD
    Elza u nas musi być kasza na śniadanie. Jak jej dasz coś innego to się patrzy jak na idiotę. Chleba też nie je. Nie przepada póki co.
    Kasia właśnie, już niebawem twoja Ola kończy roczek 🥹 Też nie umiem pozbyć się dzidziusiowych rzeczy. To takie słodko gorzkie uczucie jak te dzieci robią się starsze

Elza1234, asiun lubią tę wiadomość

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja sie dołączam do tego co pisały dziewczyny. Jestes mega babką i podziwiam Ciebie i to jak wszystko ogarniasz.

Elza moja to od dawna już obrażona na kaszki i owsianki. Buzi nie otworzy,głowę wykreca na bok i odpycha moją ręke z łyżką.
    Teraz to w ogóle ma jakiś bunt na jedzenie,nie chce za bardzo jeść.
    I mogę smiało stwierdzić że moje dziecko nie lubi wychodzić na dwór. Cały spacer jęczy,marudzi,cokolwiek dostanie do ręki to od razu wyrzuca. Spacery to katorga aktualnie...
    Czy tylko ja pozbywam się wszystkiego po małej? Nie wiem,nie rozmyślam nad tymi ubrankami. Co lepsze to sprzedaje za grosze. Co sie nie nadaje do kontenera. Kilka ubranek zostawiłam żeby zrobić misia z nich. Jakoś nie chce zagracać mieszkania.

W niedziele jest u nas koncert gordonowski,chętnie bym poszła z małą ale wiek dzieci jest do lat 6. Mam obawy że te towarzystwo może być trochę za duże jak dla niej,biorąc pod uwagę że te dzieci biegają tam swobodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:36

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun gratulacje 😊

asiun lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rzeczywiście w tym miesiącu już pierwszy roczek będzie u Kasi 🥹

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przegapiłam, Asiun, gratki! No i zazdro że jesteś taka młoda 😅

Elza, moja starsza nie lubiła chleba długo, chyba ze suchy. Niedawno zaczęła jeść kanapki dopiero.

Truskawka, nawet nie chodzi o ubrania, tylko o sprzęty. Laktatory, łóżeczko, pałąk do zabawy i takie tam.

Ten roczek to oczywiście u nas znów wielka niewiadoma 🤣 chyba znów zrobie osobno dla mojej rodziny i niemęża, bo rodzicom pewnie nie będzie się chciało przyjeżdżać, a i tak miałam jechać do nich w kwietniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:00

asiun lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    To ja przegapiłam, Asiun, gratki! No i zazdro że jesteś taka młoda 😅

Elza, moja starsza nie lubiła chleba długo, chyba ze suchy. Niedawno zaczęła jeść kanapki dopiero.

Truskawka, nawet nie chodzi o ubrania, tylko o sprzęty. Laktatory, łóżeczko, pałąk do zabawy i takie tam.

To tego też się pozbywam. Nie wiem po co ma mi to wszystko leżeć 😅 Inaczej jak wiecie że chcecie zaraz kolejne dziecko. Ja Chciałabym jeszcze jedno ale pewnie nic z tego,bo to byłby samobój. A jakby coś się jednak wydarzyło,to już wiem jak mądrzej zakupy znowu robić.
    No laktatory tylko zostawiam,wyrzucic szkoda a sprzedac to fuj,ale za drugim razem bym i tak nie szła w kpi juz.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju rzeczywiście to już Ola ma roczek w tym miesiącu! 🥹 Ja też będę robiła osobno Kasia, bo nasze dwie rodziny to łącznie 45 osób 🤣. Na upartego bym zmieściła, ale wolę to zrobić w dwa weekendy na spokojnie osobno.

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubolewam nad brakiem roczku u nas. Dla mnie to jakieś takie symboliczne i chciałabym zrobić jej jednak te urodziny, ale nie mam jak przez sytuację z rodziną męża. Jeszcze mamy osiemnastkę jego brata w czerwcu i ja na pewno z małą nie idę. Niby teraz relacje są poprawne, ale nie czuję się w tym towarzystwie dobrze i nie mam znowu chęci na psucie sobie nerwów. Za to wyjeżdżamy na czas urodzin małej i z końcem maja lecimy na sesję zdjęciową więc będziemy mieć chociaż pamiątkę ❤️ No i u nas i tak impreza byłaby w lokalu, bo mamy za dużo takich gości, którzy nie wiedzą kiedy wyjść więc tylko nierealny grunt wchodzi w grę. To za te pieniądze wolę wyjechać zamiast psuć sobie znowu nerwy i patrzeć jak połowa gości nam odmawia

• kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka no u mnie problem z tym, że bardzo bym chciała trzeci dziecko, ale boję się jeszcze wcześniejszego porodu… i nie umiem się z tym pogodzić 😭

Blondi no to u ciebie jeszcze fajniej niż u nas 😅 u mnie moi rodzice nie przepadają za rodziną mojego starego i udają, że nie mają jak przyjechać. Ale ja też jestem spokojniejsza jak widzę ich osobno więc win-win. Tylko jak piszesz, szkoda mi też, fajnie dla dziewczynek byłoby jakby wszyscy w jednym miejscu byli.

Karola, te L&M to niezły zabytek. Pamiętam jak koleżanka w liceum paliła to kosztowały 5,75, ciągle zbierała kasę do 5,75 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:23

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a lekarze mają jakieś podejrzenia z jakiego powodu ciążę kończą się u Ciebie szybciej?

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy imprezkę roczkową w moim domu rodzinnym. To teście długo siedzieć nie będą i nie bede musiala sama ich tam znosić. Będę sobie biegać po podwórku z Bubcią a dziadki niech sobie gadają 🤣 Jak wszyscy zaproszeni przyjdą to będzie 16 osob łącznie z nami.
    Mam plan taki że w piątek jedziemy już do mnie,w sobote robimy dekoracje i jedziemy na sesje roczkową,w niedziele imprezka a w poniedziałek chce jechać do ZOO 😅 Uparłam się ze chce jechać do zoo z moim dzieckiem 🙈

Elza1234, Katikat lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na korki z jedzenia chleba zapraszam też do nas, cokolwiek by dostał, a jednym ze składników będzie chleb to zacznie od niego. Dzisiaj chleb z serkiem, później pomidor a na końcu jajko 🤣

age.png
‹‹ 2744 2745 2746 2747 2748
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ