X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My to też te dekoracje robimy bo u nas toż chrzcinami więc o fotograf nasz będzie :)
    Trzymajcie kciuki za okulistę

Właśnie sobie przypomniałam później bujając mała, że wy łączy od chrzciny.
    U nas w sumie na chrzest zaproszenia, tort i ścianka miały element króliczka więc chyba można zaliczyć 😃😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała po tym jak wstała o 2, zasnęła 6:30 na moich rękach i spała tak do teraz. Ja nie dość że niewyspana to połamana 🙃🙃 to będzie cudowny dzień… a takie miałam plany na dziś 😣😣😣😣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mała po tym jak wstała o 2, zasnęła 6:30 na moich rękach i spała tak do teraz. Ja nie dość że niewyspana to połamana 🙃🙃 to będzie cudowny dzień… a takie miałam plany na dziś 😣😣😣😣
    Miała OA 4.5 h w nocy :o
    Chryste panie to już chyba trzeba egzorcystę 🙈

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody zasnął o 5, więc miał OA 3h 🤦 i finalnie pospał do 8. Wstał i pierwsze co to z wiekiem uśmiechem zaczął mówić tata tata, więc być może to nie spanie, bo wygrywał aktualizacje 🤔
    Anabbit oby ta temperatura to były zęby, a nie jakieś choróbsko.

Elza kciuki za okuliste🤞

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Miała OA 4.5 h w nocy :o
    Chryste panie to już chyba trzeba egzorcystę 🙈

Najgorsze, że woda święcona nie robi na niej wrażenia. Wzięłam ją na świecenie koszyczka z ciekawości 😂

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodatkowo wczoraj spędziłam z młodym półtorej godziny na ostatnim oknie aktywności na podwórku w myśl, że jak się przewietrzy przed snem to będzie lepiej spał 😅 no to spał xD

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice kupili dzieciom wielki domek ze zjeżdżalniami do ogrodu, tak wielki, że facet się wózkiem widlowym zakopał w tym naszym lesie XDD także zastawialiśmy pół drogi bo nie daliśmy rady tego przepchnąć, bo waży 300 kg, pozdrawiam. Mam nadzieję że nikt dziś nie będzie jechał na budowę obok, bo ja tego nie przepchnę 🫠🫠🫠

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Truskawka nasi znajomi mają córkę, której żeby zaczęły wychodzić po roczku, na 15 miesięcy miała już 9 😅. Bez bólu , bez placzu. Ja bym wiele oddała żeby u nas to tak wyglądało 🫠🫠🫠
    Mojej córce wyszły chwilę przed roczkiem dwie jedynki na dole, później nawet nie wiedziałam kiedy pojawiały się kolejne też totalnie bez objawów jakichkolwiek.
    A teraz ...dramat 🤦🏼‍♀️ ja nie wiem czy chłopy inaczej znoszą ten ból czy co xd

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Mojej córce wyszły chwilę przed roczkiem dwie jedynki na dole, później nawet nie wiedziałam kiedy pojawiały się kolejne też totalnie bez objawów jakichkolwiek.

Kurde coś może z tym być, że od małego inaczej znoszą wszystko 😅 przecież dorosły facet jak ma katar to umiera xd

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:

A wiesz że też mam taką teorię 😅🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałyśmy skiero na USG gałek, ma mniejsze lewe oko i dr chce sprawdzić czy to kwestia „.tak ma” czy gałki się jednak nierówne
    Plus za 2 miesiące kontrola no lewe oko wyszło dziwnie

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:

Wszystkie moje znajome, które mają dziewczynkę i chłopca, twierdzą, że z chłopcami jest dramat, jeśli chodzi o znoszenie bólu i chorób. Położna na pierwszej wizycie u nas stwierdziła, że chłopcy to takie ciućki i wszystko gorzej znoszą. Ja jestem daleka od takiego generalizowania, ale jednak po 10 miesiącach z moim małym mężczyzną, jestem w stanie zgodzić się z tą teorią 🙈

Elza1234, Grzegrzula lubią tę wiadomość

• Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Wszystkie moje znajome, które mają dziewczynkę i chłopca, twierdzą, że z chłopcami jest dramat, jeśli chodzi o znoszenie bólu i chorób. Położna na pierwszej wizycie u nas stwierdziła, że chłopcy to takie ciućki i wszystko gorzej znoszą. Ja jestem daleka od takiego generalizowania, ale jednak po 10 miesiącach z moim małym mężczyzną, jestem w stanie zgodzić się z tą teorią 🙈

U nas to samo, kolega każdy jeden katarek odchorowuje spektakularnie...

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, mieli gest dziadkowie 🤣 ma nadzieję że fajny ten domek.

Nam się udało pobrać siku do pieluszki 😀 już czekam na wyniki. O 12 fizjo w domu.

Jak was czytam to zaczęłam mieć ochotę na motyw urodzin 😀

Moje dziewczyny są twarde faktycznie więc może coś w tym jest. Koleżanka z chłopcem ma straszne dramaty u dentysty np.

Współczuję wam tych nocek :( ja czasami mam dosyć pobudek naszych, ale już przestanę chyba narzekać…

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:27

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza wszystkie takie rzeczy z oczami mnie przerażają. Podziwiam małą i Ciebie. Kciuki, żeby w kolejnych badaniach wyszło wszystko ok.

My mamy ciąg dalszy nie spania i pierwsza drzemka trwała jakieś 12min przy cycku, jak wstałam z łóżka to obudził się po minucie 🤦 ojciec będzie się z nim użerał później, bo ja jadę do ortodonty i już ostatecznie się pozbywam aparatu 🎉

age.png
‹‹ 2748 2749 2750 2751 2752
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ