Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody zasnął o 5, więc miał OA 3h 🤦 i finalnie pospał do 8. Wstał i pierwsze co to z wiekiem uśmiechem zaczął mówić tata tata, więc być może to nie spanie, bo wygrywał aktualizacje 🤔
    Anabbit oby ta temperatura to były zęby, a nie jakieś choróbsko.

Elza kciuki za okuliste🤞

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Miała OA 4.5 h w nocy :o
    Chryste panie to już chyba trzeba egzorcystę 🙈

Najgorsze, że woda święcona nie robi na niej wrażenia. Wzięłam ją na świecenie koszyczka z ciekawości 😂

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodatkowo wczoraj spędziłam z młodym półtorej godziny na ostatnim oknie aktywności na podwórku w myśl, że jak się przewietrzy przed snem to będzie lepiej spał 😅 no to spał xD

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice kupili dzieciom wielki domek ze zjeżdżalniami do ogrodu, tak wielki, że facet się wózkiem widlowym zakopał w tym naszym lesie XDD także zastawialiśmy pół drogi bo nie daliśmy rady tego przepchnąć, bo waży 300 kg, pozdrawiam. Mam nadzieję że nikt dziś nie będzie jechał na budowę obok, bo ja tego nie przepchnę 🫠🫠🫠

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Mojej córce wyszły chwilę przed roczkiem dwie jedynki na dole, później nawet nie wiedziałam kiedy pojawiały się kolejne też totalnie bez objawów jakichkolwiek.
    A teraz ...dramat 🤦🏼‍♀️ ja nie wiem czy chłopy inaczej znoszą ten ból czy co xd

Kurde coś może z tym być, że od małego inaczej znoszą wszystko 😅 przecież dorosły facet jak ma katar to umiera xd

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Mojej córce wyszły chwilę przed roczkiem dwie jedynki na dole, później nawet nie wiedziałam kiedy pojawiały się kolejne też totalnie bez objawów jakichkolwiek.

A wiesz że też mam taką teorię 😅🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałyśmy skiero na USG gałek, ma mniejsze lewe oko i dr chce sprawdzić czy to kwestia „.tak ma” czy gałki się jednak nierówne
    Plus za 2 miesiące kontrola no lewe oko wyszło dziwnie

age.png
  • Marsol Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:

Wszystkie moje znajome, które mają dziewczynkę i chłopca, twierdzą, że z chłopcami jest dramat, jeśli chodzi o znoszenie bólu i chorób. Położna na pierwszej wizycie u nas stwierdziła, że chłopcy to takie ciućki i wszystko gorzej znoszą. Ja jestem daleka od takiego generalizowania, ale jednak po 10 miesiącach z moim małym mężczyzną, jestem w stanie zgodzić się z tą teorią 🙈

Elza1234, Grzegrzula lubią tę wiadomość

• Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Wszystkie moje znajome, które mają dziewczynkę i chłopca, twierdzą, że z chłopcami jest dramat, jeśli chodzi o znoszenie bólu i chorób. Położna na pierwszej wizycie u nas stwierdziła, że chłopcy to takie ciućki i wszystko gorzej znoszą. Ja jestem daleka od takiego generalizowania, ale jednak po 10 miesiącach z moim małym mężczyzną, jestem w stanie zgodzić się z tą teorią 🙈

U nas to samo, kolega każdy jeden katarek odchorowuje spektakularnie...

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, mieli gest dziadkowie 🤣 ma nadzieję że fajny ten domek.

Nam się udało pobrać siku do pieluszki 😀 już czekam na wyniki. O 12 fizjo w domu.

Jak was czytam to zaczęłam mieć ochotę na motyw urodzin 😀

Moje dziewczyny są twarde faktycznie więc może coś w tym jest. Koleżanka z chłopcem ma straszne dramaty u dentysty np.

Współczuję wam tych nocek :( ja czasami mam dosyć pobudek naszych, ale już przestanę chyba narzekać…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 11:27

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza wszystkie takie rzeczy z oczami mnie przerażają. Podziwiam małą i Ciebie. Kciuki, żeby w kolejnych badaniach wyszło wszystko ok.

My mamy ciąg dalszy nie spania i pierwsza drzemka trwała jakieś 12min przy cycku, jak wstałam z łóżka to obudził się po minucie 🤦 ojciec będzie się z nim użerał później, bo ja jadę do ortodonty i już ostatecznie się pozbywam aparatu 🎉

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma 39,7 stopnia.
    Daliśmy ibuprofen. Nie wiem czy już jechać na sor? Czekać? Obsralam sie

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt ja bym pojechała, ale jestem przewrażliwiona.
    Elza trzymam kciuki żeby wszystko było okej z tymi oczami.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi i jeszcze cytując klasyka: „Mieli rozmach…” ;)

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit mały miał przy covidzie w styczniu taka temperaturę... Ostatecznie nie pojechaliśmy, bo bałam się że coś przywlecze gorszego. Najlepiej podziałał paracetamol w czopku, najszybciej się wchłaniał i zbijał temperature. Ogólnie z zegarkiem w ręku co 4h dostawał na zmianę czopek i ibuprom w syropie.
    Robiliście jej test combo?
    Je, pije mleko? Może pediatra Was przyjmie z taką gorączka, żeby osłuchać i w uszy zajrzeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 13:01

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mała ma 39,7 stopnia.
    Daliśmy ibuprofen. Nie wiem czy już jechać na sor? Czekać? Obsralam sie
    Myślę że powinnaś co 4 h na przemian dawać ibuprom i paracetamol
    Zrobić test combo i zebrać siki do badań
    Tzn ja bym tak zrobiła
    Bo jak leki podziałają i nic poza tym nie będzie się działo, a badania wyszłyby ok to może 3dniowka jakaś
    Byliście na tych zajęciach teraz i może złapała coś :/

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak miał grypę to przy 38,8 zrobiliśmy test, rozmawiałam ze znajomym pediatrą przez tel to powiedział, żeby jechać do lekarza jak temp nie będzie spadać, rosło do 40,2 to pojechaliśmy do pediatry - z 3 dni gorączka się utrzymywała, więc te 3 dni na lekach i przeciwwirusowe, inhalacje i czyszczenie nosa, bo doszedł katar i kaszel

Na roczek też tylko balony, tort i prezenty 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u pediatry. Testy negatywne, crp też ok. Prawdopodobnie trzydniówka, ale to będziemy wiedzieć za kilka dni.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit ja bym pojechała do pediatry, z soru bym się bała, że coś gorszego przywiezie i też polecam sposób na zmianę paracetamol z ibuprofenem co 4 godziny.

Co do badania sików, kasssia jak coś to po moich przejściach jednak najlepiej się przemeczyć i złapać do pojemniczka bezpośrednio, u nas z tą pieluszką wyszły bakterie ze względu na zanieczyszczenie próbki. Mój sposób na złapanie był taki, żeby go rozebrać, podmyć niezbyt ciepła wodą i dawać cyca w pozycji półsiedzącej podstawiając kubeczek jałowy xD

Edit a dobra już widzę, że byliście u pediatry Anabbit, dobrze, że nic groźnego nie wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 14:31

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt oby to nie było nic poważnego. Wiecie, że zapomniałam o instytucji takiego zwykłego pediatry? 🙃 Dla mnie przez to, że jest daleko to stanowi lekarza od szczepień i ewentualnie skierowań. Tak to albo znajomi, albo mąż, albo SOR. Dobrze, że wy pamiętacie i poszliście do pediatry, a nie z grubej rury jak ja 😅

‹‹ 2750 2751 2752 2753 2754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ