Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit trzymam za Was kciuki

Macie do polecenia jakiś żel na rany dla naszych maluchów?? Pilnie potrzebuje dla Bubci czegoś takiego

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, właśnie ciągle czekam na wyniki… zobaczymy.

Anabbit, dobrze że nie na SOR, umęczylibyście się. Dopiero jakby po lekach nie spadala gorączka to bym poszła na SOR. A jak jej samopoczucie?

Karola, dzisiaj gadałam z fizjo o tym płukaniu zatok i ona mi opowiedziała historie, że sobie załatwiła jakieś mega zapalenie, bo raz płukała i jej nie wyleciało druga stroną, tylko gdzieś sie zatrzymało 😅 mówiła że skończyła na Sorze z 40 st gorączki i bólem gorszym od porodowych, robili jej punkcje zatok. Chyba jednak zostanę przy odciąganiu 😅

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pierwsza myśl to był sor, bo ta temp jakaś mega wysoka mi się wydała. Mówiłam kiedyś, że ja NIGDY nie choruję i dla mnie 37 to już egzotyczna wartość xD

Kasia, ona spoko. Nie chce wody w ogóle wypić jedynie. Zjadła jogurt, banana i kochanego ogórka. Normalnie zaczepiała ludzi w windzie i Przychodni, więc wydaje mi się, że jest okej.

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    No właśnie pierwsza myśl to był sor, bo ta temp jakaś mega wysoka mi się wydała. Mówiłam kiedyś, że ja NIGDY nie choruję i dla mnie 37 to już egzotyczna wartość xD

Kasia, ona spoko. Nie chce wody w ogóle wypić jedynie. Zjadła jogurt, banana i kochanego ogórka. Normalnie zaczepiała ludzi w windzie i Przychodni, więc wydaje mi się, że jest okej.

Najważniejsze, że ma siły :) oby lada chwila przeszło. U nas też tak jednej nocy było a następnego dnia już brak gorączki także oby to była chwilówka

Cel jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności, świetne ksywy 😅

Karola ja nie wiem jak Ty dajesz radę, jestem pełna podziwu cały czas ile ogarniasz. Szkoda tylko, że inni tak potrafią napsuć krwi

Kasia doskonale rozumiem Twoje rozterki, sama na myśl że mam tyle być w szpitalu to mnie trzęsie albo że znowu miesiąc bobas będzie na neonatologii. A może warto się przejść do kogoś jeszcze przegadać czy coś na te przedwczesne skurcze można brać zapobiegawczo w trakcie ciąży, ale wiadomo i tak ryzyko :/

Cel95 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ja żyje w jakiejś bańce ale znajomy do nas dzisiaj mówi że my to się bawimy z naszym, chodzimy na basen, zajęcia… bo jak odwiedza różnych znajomych to wszyscy tylko puszczają bajki, sadzają w kojcu i elo

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Nie wiem czy ja żyje w jakiejś bańce ale znajomy do nas dzisiaj mówi że my to się bawimy z naszym, chodzimy na basen, zajęcia… bo jak odwiedza różnych znajomych to wszyscy tylko puszczają bajki, sadzają w kojcu i elo

Chyba jestem w tej samej bańce, bo na ten moment nie wyobrażam sobie puścić jej bajki. Nie mówię, że nie będzie oglądała kiedyś w przyszłości, ale na pewno nie teraz 🙄

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Ja mam skrajne podejście w tym temacie, moja córka pierwszy raz widziała ekrany po skończonych 3 urodzinach 😅 i do dziś ogląda raz w tygodniu pół h. Nie domaga się więcej 👌🏼 ale za tydzień idziemy pierwszy raz do kina na Pucia 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 18:11

kasssia, Anabbit, Margareetka, Grzegrzula, Marsol, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Dzisiaj byłam świadkiem jak właśnie małżeństwo u okulisty, półrocznemu dziecku puściło bajki na tel żeby tylko nie gadał i nie musieli się z nim bawić, zanim lekarka ich przyjęła :/ i też miałam takie „o, moja bańka tu pękła w tym temacie”
    A wiecie, byli we dwoje tam, mogli się wymieniać
    Ja sama sobie z młodą dałam radę, mimo że mi chciała na podłogę uciekać i też ciągle krzyczała dadadada na cały korytarz
    Także tak, myślę że żyjesz i pół z nas tu żyje 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 18:42

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a macie coś z tych posiewów? Czy standardowo 3 dni na wyrośnięcie?

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dzisiaj byłam świadkiem jak właśnie małżeństwo u okulisty, półrocznemu dziecku puściło bajki na tel żeby tylko nie gadał i nie musieli się z nim bawić, zanim lekarka ich przyjęła :/ i też miałam takie „o, moja bańka tu pękła w tym temacie”
    A wiecie, byli we dwoje tam, mogli się wymieniać
    Ja sama sobie z młodą dałam radę, mimo że mi chciała na podłogę uciekać i też ciągle krzyczała dadadada na cały korytarz
    Także tak, myślę że żyjesz i pół z nas tu żyje 🙈

Półroczne dziecko? 😱😱😱
    Ja też żyje w swojej bańce w tym temacie.
    Teściowa do tej pory jakoś tak nie chciała się przekonać, że oglądanie ekranów szkodzi małym dzieciom. Dopiero jak jej koleżanka w pracy opowiedziała o swojej dwuletniej wnuczce, która nie mówi nic i ile chodzą po specjalistach i kazali odstawić telefon i wszytkie ekrany, to zaczęła pilnować małego żeby nie oglądał tv jak u niej siedzi.

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam z córką u lekarza (mam mały szpital w domu w tym momencie).
    To była kobietą z synkiem na oko dwuletnim i on biedny siedział na krześle z nóżkami podkurczonymi taki widać wymęczony jakąś choroba, a ta w najlepsze na tik toku 🤦🏼‍♀️.
    Nawet moje dziecko po wyjściu zapytało dlaczego ta pani nie zwracała uwagi na syna...także no. Trochę inne spojrzenie na sprawę, bo to ona gapiła się w ekran olewając totalnie dziecko, ale uważam, że przykład idzie z góry.

Generalnie moja psychika wysiada 😑, młody gorączki już nie ma, ale kaszel taki, że mnie pot oblewa jak on zaczyna kaszleć, i oczywiście niekończące się zabkowanie. Córka ucho. Zabierzcie mnie stąd.

Btw Julek właśnie śpi na macie, wesoły wieczór się zapowiada.🤡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 18:55

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Półroczne dziecko? 😱😱😱
    Ja też żyje w swojej bańce w tym temacie.
    Teściowa do tej pory jakoś tak nie chciała się przekonać, że oglądanie ekranów szkodzi małym dzieciom. Dopiero jak jej koleżanka w pracy opowiedziała o swojej dwuletniej wnuczce, która nie mówi nic i ile chodzą po specjalistach i kazali odstawić telefon i wszytkie ekrany, to zaczęła pilnować małego żeby nie oglądał tv jak u niej siedzi.
    Tak, pół roku :/
    I widać że to praktykują, bo ten dzieciak dosłownie scrollowal telefon :(
    Moi rodzice tylko raz zobaczyli jak mała zerknęła w ekran tv u nich i że ją odcięło (nie zdążyłam wyłączyć telewizora) i sami już to też właśnie pilnują

A druga moja bańka - dziewczynka na moje oko 4 latka, piła wodę z butelki ze smoczkiem :( chce wierzyć że to była kwestia jakich problemów logopedycznych a nie bo tak :( ja tu się stresuje ze daje mleko po myciu zębów - a ma całe dwa.. a tu takie rzeczy 🙈

Ogólnie to też poproszę kciuki, mamy jakiś przełomowy tydzień
    Najpierw młoda w swoim pokoju na noc, a dziś przestawimy żeby było jedzenie mycie spanie

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja mam skrajne podejście w tym temacie, moja córka pierwszy raz widziała ekrany po skończonych 3 urodzinach 😅 i do dziś ogląda raz w tygodniu pół h. Nie domaga się więcej 👌🏼 ale za tydzień idziemy pierwszy raz do kina na Pucia 😏

Daj znać jak sie podobało, tez planujemy iść!

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza mój szwagier do 8 roku życia na kolację pił kaszkę z butelki ze smoczkiem 🤦 i teściowa tylko stwierdziła że ciężko dziecko od czegoś odzwyczaić xd

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun współczuję chorób. Oby wszystkie dzieciaki pozdrowiały.
    Co do ekranów to ja też chciałam żeby mała była bez ekranu do pierwszego roku życia minimum, ale nie dałam rady. Jak mnie dwa razy porządnie poskładało to musiałam się wspomóc. Pilnuje bardzo żeby to było max 5 minut ciągiem i nie więcej niż trzy razy w ciągu dnia w skrajnych sytuacjach. Tak na co dzień nic nie ogląda chyba, że przypadkowo zerknie któremuś z nas w telefon albo nie zgasimy jakiegoś sprzętu w innym pokoju, ale ja tego dość mocno pilnuję. Z tym, że niestety ja jesyem większość czasu sama i czasem to jedyne co jakkolwiek pomaga. No i ona nienawidzi jeździć autem więc czasem puszczam jej teledysk, który kocha i go ogląda w zapętleniu 🙃 Mam zawsze wyrzuty sumienia; ale już dawno przestałam się łudzić, że będę idealną mamą. Staram się jak mogę, ale trudne się wylosowało. Natomiast przerażają mnie te dzieci oglądające bajki od świtu do nocy, posiadające swoje tablety czy telefony. To trochę za dużo dla mnie.
    My właśnie jesteśmy w drodze. Serce mi pęka i już chce się wracać 🫣

• Nineq Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci mleko piją z butelki czy już je przedstawiacie na coś innego? Pytam z ciekawości, bo jak mój dostał kiedyś mleko z bidonie to nie ogarniał za bardzo. Woda - tak, mleko - nie. I tak się zastanawiam kiedy nadchodzi ten czas odstawienia butli.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku zdrówka. Mój chlopak a na razie jest twardy ale boję się napisać bo jeszcze nie ząbkował..

My na roczko-chrzciny chyba bez motywu. Z dekoracji tylko balony planuje na razie moze butle helu kupie.

Macie jakieś ładne sukienki albo kombinezony na chrzciny? Musze cos kupić 😞

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ojejku zdrówka. Mój chlopak a na razie jest twardy ale boję się napisać bo jeszcze nie ząbkował..

My na roczko-chrzciny chyba bez motywu. Z dekoracji tylko balony planuje na razie moze butle helu kupie.

Macie jakieś ładne sukienki albo kombinezony na chrzciny? Musze cos kupić 😞
    Ja na chrzciny miałam kremowy garnitur z Mango. Jest tez wersja z kamizelką na ciepłe dni. Teraz na sesję roczkową mam taką sukienkę. https://www.zara.com/pl/pl/krotka-sukienka-z-wiazaniem-p02213777.html?v1=520215599

Katikat, Margareetka lubią tę wiadomość

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś jechałam rowerem do pracy,po scieżce rowerowej. Obok po chodniku szła matka z nosem w telefonie a dziecko skakalo przez tą ścieżke. I dosłownie stało i czekało aż ja podjadę i rzuciło mi się pod koła 😐
    Widziałam wcześniej że coś się święci więc jechałam dosyć wolno,ale i tak musiałam odbić mocno w bok- pod nogo matki. Ale ją zjebałam wtedy 😁
    Przepraszała,schowała telefon i wzięła dzieciaka za ręke.

Cel umknęła mi wiadomość z ksywką. Jest świetna,dziękuje 😀

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladne ale nie na moją sylwetkę. Nie cierpię szukać ubrań na takie okazję 😆

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
‹‹ 2751 2752 2753 2754 2755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ