X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak miał grypę to przy 38,8 zrobiliśmy test, rozmawiałam ze znajomym pediatrą przez tel to powiedział, żeby jechać do lekarza jak temp nie będzie spadać, rosło do 40,2 to pojechaliśmy do pediatry - z 3 dni gorączka się utrzymywała, więc te 3 dni na lekach i przeciwwirusowe, inhalacje i czyszczenie nosa, bo doszedł katar i kaszel

Na roczek też tylko balony, tort i prezenty 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u pediatry. Testy negatywne, crp też ok. Prawdopodobnie trzydniówka, ale to będziemy wiedzieć za kilka dni.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit ja bym pojechała do pediatry, z soru bym się bała, że coś gorszego przywiezie i też polecam sposób na zmianę paracetamol z ibuprofenem co 4 godziny.

Co do badania sików, kasssia jak coś to po moich przejściach jednak najlepiej się przemeczyć i złapać do pojemniczka bezpośrednio, u nas z tą pieluszką wyszły bakterie ze względu na zanieczyszczenie próbki. Mój sposób na złapanie był taki, żeby go rozebrać, podmyć niezbyt ciepła wodą i dawać cyca w pozycji półsiedzącej podstawiając kubeczek jałowy xD

Edit a dobra już widzę, że byliście u pediatry Anabbit, dobrze, że nic groźnego nie wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:31

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt oby to nie było nic poważnego. Wiecie, że zapomniałam o instytucji takiego zwykłego pediatry? 🙃 Dla mnie przez to, że jest daleko to stanowi lekarza od szczepień i ewentualnie skierowań. Tak to albo znajomi, albo mąż, albo SOR. Dobrze, że wy pamiętacie i poszliście do pediatry, a nie z grubej rury jak ja 😅

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit trzymam za Was kciuki

Macie do polecenia jakiś żel na rany dla naszych maluchów?? Pilnie potrzebuje dla Bubci czegoś takiego

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, właśnie ciągle czekam na wyniki… zobaczymy.

Anabbit, dobrze że nie na SOR, umęczylibyście się. Dopiero jakby po lekach nie spadala gorączka to bym poszła na SOR. A jak jej samopoczucie?

Karola, dzisiaj gadałam z fizjo o tym płukaniu zatok i ona mi opowiedziała historie, że sobie załatwiła jakieś mega zapalenie, bo raz płukała i jej nie wyleciało druga stroną, tylko gdzieś sie zatrzymało 😅 mówiła że skończyła na Sorze z 40 st gorączki i bólem gorszym od porodowych, robili jej punkcje zatok. Chyba jednak zostanę przy odciąganiu 😅

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pierwsza myśl to był sor, bo ta temp jakaś mega wysoka mi się wydała. Mówiłam kiedyś, że ja NIGDY nie choruję i dla mnie 37 to już egzotyczna wartość xD

Kasia, ona spoko. Nie chce wody w ogóle wypić jedynie. Zjadła jogurt, banana i kochanego ogórka. Normalnie zaczepiała ludzi w windzie i Przychodni, więc wydaje mi się, że jest okej.

age.png
‹‹ 2749 2750 2751 2752 2753
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ