Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak ma być twarda i zaradna baba jak ciotka to może jeść tylko chrupiące. I don’t mind 😃😃😃

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z pobudki już na dzień 🙃 W międzyczasie od 19:30 wstałam do niej jakies 50 razy i wcale nie zawyżam. Chyba czas rozejrzeć się za narkotykami, bo nie wiem ile jeszcze pociągnę 🥲 Zamierzam wymusić na pediatrze jakieś dodatkowe badania w kierunku już sama nie wiem czego

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na nocnej zmianie.
    Co prawda moje dziecko JUŻ śpi,ale ja to chyba nie mam szans na sen.
    Wstała na mleko przed pierwszą,ale już mi coś w niej nie pasowało bo brzydko tak płakała. Zjadła,ululałam ją,położyłam i nagle chlusnęła mi tym mlekiem budząc się przy tym. Wszystko zalała. A jak na złość ochraniacz na materac akurat był po praniu i nie zdążyłam nałożyć.
    Więc musiałam przebrać małą, zdjąć całą pościel,pokrowiec materaca,na szybko nałożyć pościel,odciągnąć małej z noska bo chyba mleko tam jej poszło 🙈 On się rozbudzila tym wszystkim,zanim ją ululałam znowu... A zaraz pewnie znowu pobudka na mleko.
    +okropnie mnie napierdziela dziąsło od ósemki
    To bedzie cięzki dzień
    Edit: Zjadła drugi raz mleko i tak samo wszystko zwrociła. Czas na lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 05:21

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Witam na nocnej zmianie.
    Co prawda moje dziecko JUŻ śpi,ale ja to chyba nie mam szans na sen.
    Wstała na mleko przed pierwszą,ale już mi coś w niej nie pasowało bo brzydko tak płakała. Zjadła,ululałam ją,położyłam i nagle chlusnęła mi tym mlekiem budząc się przy tym. Wszystko zalała. A jak na złość ochraniacz na materac akurat był po praniu i nie zdążyłam nałożyć.
    Więc musiałam przebrać małą, zdjąć całą pościel,pokrowiec materaca,na szybko nałożyć pościel,odciągnąć małej z noska bo chyba mleko tam jej poszło 🙈 On się rozbudzila tym wszystkim,zanim ją ululałam znowu... A zaraz pewnie znowu pobudka na mleko.
    +okropnie mnie napierdziela dziąsło od ósemki
    To bedzie cięzki dzień
    Edit: Zjadła drugi raz mleko i tak samo wszystko zwrociła. Czas na lekarza?

O kurcze ale nocka! 😱 ja jak mówiłam totalnie nie znam się na dziecięcych chorobach bo nie mamy doświadczenia, ale jak dwa razy tak zwróciła to raczej nie jest normalne... ja bym zobaczyła jak bedzie jak wstanie i chyba poszła do lekarza, lepiej zawsze isc o raz za duzo.

A ma jakas gorączkę? Biegunkę? Cokolwiek innego?

Trzymajcie sie 🫂

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Pozdrawiam z pobudki już na dzień 🙃 W międzyczasie od 19:30 wstałam do niej jakies 50 razy i wcale nie zawyżam. Chyba czas rozejrzeć się za narkotykami, bo nie wiem ile jeszcze pociągnę 🥲 Zamierzam wymusić na pediatrze jakieś dodatkowe badania w kierunku już sama nie wiem czego

Jeny, ja też miewam mega ciężkie nocki, ale to co Ty piszesz brzmi dla mnie jak tortury..😔🫂 nie było szansy żeby jeszcze zasnela? Nawet po oknie aktywności jakimś?
    Kiedy teraz pójdzie na drzemkę?

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie a nie zlecał wam nikt eeg mózgu?
    Nie znam się, ale po prostu to co opisujesz nie brzmi mi normalnie
    Mam też ciężkiego gagatka w domu pod kątem spania i dzisiaj budziła się w nocy z 4 razy aż ją wzięłam do łóżka ale no 19-6 śpi a to co ty przeżywasz to dla mnie serotonina hardcore

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja nie wiem jak ty funkcjonujesz. U nas dziś 19:30-6 z jakimiś 10 pobudkami na wrzaski i ja jestem wykończona.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś chciałam pomarudzic na do 10 pobudek i napieprzajce plecy ale chyba dam spokój, bo mimo wszystko nieco obolała i powyginana ale chociaż leżę od 20 do 7 w łóżku.

U nas jakby bobas spi, tylko przez sen sprawdza czy jestem. Wczoraj wyszłam umyć zęby, Maz był obok Małej i w 2 minuty zaczęła krzyczeć, przyszłam od razu i w sekundę ok. Za 2h udało mi się wstać na 30 min aby ogarnąć się na noc..

Także szkoda mi jej zostawiać i wychodzić więc muszę to robić szybko i jak ninja, a jak jestem to spi sobie

Truskawka, a może po prostu przejadła się lub cos jej nie spasowalo akurat z tym mlekiem, to mm czy Twoje? Ja bym obserwowała czy dziś zje normalnie i jak ogólny stan wygląda.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka twoja nocka też brzmi średniawo. Jak tam później? Były jeszcze chlusty?
    U nas ten sen zawsze był słaby, ale w okolicy 3 miesiąca życia zaczęła się jazda bez trzymanki. Jesteśmy pod opieką neurologa. On twierdzi; że dzieci tak mają, a jak powiedziałam, że jest taka masakra to powiedział tylko, że współczuje. Spróbuję wymusić coś więcej na pediatrze, bo jestem zwiedziona tym, że niby chodzę do najlepszego specjalisty w okolicy, płacę 600 złotych za wizytę i słyszę tylko, że mi współczuje z tym charakterystycznym lekarskim uśmiechem pogardy. Ja z nią chodziłam desperacko po specjalistach, ale odniosłam wrażenie, że każdy ma mnie za idiotkę, która narzeka, że dziecko obudzi się w nocy dwa razy albo śpi 8 a nie 12 godzin. Nikt nie potraktował mnie poważnie póki co. No i jak ten sen się na chwilę polepszył to myślałam, że to już za nami. Zasnęła o 5:30 i wstała po dwóch godzinach. To będzie koniec drzemek na dziś jakby co. Jeszcze dziś mam to leczenie zęba więc łeb mi chyba pęknie w nocy 🤮

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie czuję, że coś jest nie tak. Ten poród miała ciężki więc obstawiam, że może coś tam nie zagrało. Jest bardzo rozwinięta jak na swój wiek i każdy lekarz nam to mówi więc może to też ich trochę uspokaja. Natomiast mnie niepokoi ten sen i to jak łatwo się odpala i jakie histerie robi. Nie wiem czy wasze dzieci też tak mają, ale wydaje mi się, że rzucanie się na podłogę, bicie siebie i rodziców i inne takie to nie ten etap rozwoju jeszcze. Jakoś tak nie widziałam nigdy niemowlaka, który rzuca się po podłodze, bo rodzic mu na coś nie pozwolił. Boję się, że będzie musiała wziąć jakieś leki i że to coś poważnego. Z drugiej strony jeśli ma po prostu taki temperament to głupio mi narzekać

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszla do sali salowa z czystą pościelą ale jak mnie zobaczyła to wyszła. Czyli jest znak,że nas wypuszczą😅

Blondi u nas ostepoata dużo dał . I reha. Fakt ,ze syn i tak wariował ale mniej. Jakoś po 4 miesiącach bylo lepiej troszkę. Z tym,ze żadne moje dziecko nigdy w tym wieku nie wpadało w histerię.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, wybacz, ale już nie pamiętam u kogo byłaś na wizytach. Gdzieś kiedyś na forum czytałam, że dziewczyna miała problem też z dzieckiem, które szybko się rozwijało, a dużo problemów ze snem. Wyszły zaburzenia SI. Była jak dobrze pamiętam u terapeuty SI, który przy okazji jest fizjoterapeutą i oligofrenopedagogiem.

Elza1234, Blondi29 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Blondi, wybacz, ale już nie pamiętam u kogo byłaś na wizytach. Gdzieś kiedyś na forum czytałam, że dziewczyna miała problem też z dzieckiem, które szybko się rozwijało, a dużo problemów ze snem. Wyszły zaburzenia SI. Była jak dobrze pamiętam u terapeuty SI, który przy okazji jest fizjoterapeutą i oligofrenopedagogiem.

To by nawet pasowało, bo niechęć do jedzenia to też może być kwestia zaburzenia SI

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym poszła e tę stronę co dziewczyny piszą
    Warszawa jest duża, na pewno znajdzie się ktoś kto weźmie was na poważnie

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, u nas też są wielkie problemy ze snem, niechęć do jedzenia, histerie i bardzo szybki rozwój. Neurologopeda sugerowała zaburzenia czucia głębokiego. Umówiłam małego na wizytę u terapeutki SI, która jest też fizjoterapeutką. Niestety termin dopiero za miesiąc. Jutro jeszcze robimy badania ferrytyny, bo pediatra je zleciła.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Blondi, u nas też są wielkie problemy ze snem, niechęć do jedzenia, histerie i bardzo szybki rozwój. Neurologopeda sugerowała zaburzenia czucia głębokiego. Umówiłam małego na wizytę u terapeutki SI, która jest też fizjoterapeutką. Niestety termin dopiero za miesiąc. Jutro jeszcze robimy badania ferrytyny, bo pediatra je zleciła.
    U nas na to czucie głębokie dociski dobrze robią stawowe
    Plus jeszcze taka szczotka mała „czesze” - szczoteczka chirurgiczna ci chirurdzy dłonie myją przed operacją

Marsol lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma co prawdą szybkiego rozwoju, ani niechęci do jedzenia, ale no jest charakterna. Fizjo do której aktualnie chodzimy jest też terapeutka SI i już na pierwszej wizycie powiedziała, że mała ewidentnie nie radzi sobie ze swoim ciałem i ma zaburzenia czucia głębokiego. Podobno stąd też jej zamiłowanie do intensywnego bujania do snu.
    U nas to głównie prężenie, ona się wręcz wygina w łuk gdy wpada w histerię w nocy a my próbujemy ją uspokoić. Ataki płaczu przy każdym ubieraniu. Ja muszę ją ubierać na łóżku, bo ona potrafi z taką siłą się wygiąć, że uderza głową o podłogę / przewijak. Wiadomo problemy ze snem.
    Mieliśmy mieć wizytę w tym tyg, ale przełożona przez trzydniowke dopiero na 13 maja.
    Ma ją jeszcze raz posprawdzać i ustalimy, czy terapia już jest potrzebna czy dopiero za jakiś czas.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    U nas na to czucie głębokie dociski dobrze robią stawowe
    Plus jeszcze taka szczotka mała „czesze” - szczoteczka chirurgiczna ci chirurdzy dłonie myją przed operacją

Tak, dociski to złoto. Super wyciszają, szczególnie przed snem.

Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robiłam u córki masaż tą szczotką:) u nas było nadmierne napięcie mięśniowe, ale mieliśmy też takie te dociski + szczotkę zalecone żeby ją wyciszyć trochę.

Elza1234, Marsol lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy jeszcze kontrolnie do fizjo z uwagi na wcześniejsze problemy ze wzmożonym napięciem. Teraz już niby nie ma tego problemu i chodzimy tylko co dwa miesiące się pokazać. Pytałam o to, ale fizjo powiedziała, że ona tu nic nie widzi. Nie wiem, muszę pójść do kogoś innego. Jestem już tym zmęczona, bo ciągle szukam, drążę, sama muszę ją ogarniać na te wizyty i jeździć Bóg wie gdzie, a zawsze słyszę to samo. Moim zdaniem ma zaburzenia sensoryczne i też masuje ją szczotką i staram się dociskać, ale sama niewiele wiem. Jakoś tak myślałam, że raczej w prywacie to wymyślają dziecku więcej problemów niż realnie ma żeby zarobić, a ja jestem zbywana nawet na prywatnych wizytach 🥲 Nie mam szczęścia do specjalistów. Za to jak mąż idzie z małą to nagle wszystko ogarnięte i ma pełen pakiet badań itp. Jak podejrzewałam u niej alergię na bmk to dopiero jak mąż z nią poszedł do pediatry to dostał receptę na mleko. Ja zawsze tam siedzę, mówię i dostaje ten uśmiech pogardy i zalecenia w stylu „proszę obserwować, ja tu nic niepokojącego nie widzę”. Mówimy zawsze to samo, nie unoszę się jakoś, nie emocjonuję. Nie wiem o co chodzi. Przyznam się, że nie mam już motywacji do szukania kolejnych specjalistów, bo wiem, że zawsze kończy się tak samo. Zainstalowałam nawet aplikację, w której rejestruje sen małej niemalże co do minuty żeby pokazywać tym lekarzom i innym medykom jak ona realnie sypia, żeby mieć podkładkę i nic. Za każdym razem słyszę, że dzieci miewają problemy ze snem k raz tylko zasugerowano mi podanie jej hydroksyzyny bliżej roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 10:27

‹‹ 2769 2770 2771 2772 2773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ