Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ej ten jeździk koparka jest genialny 😀 kupię młodemu na budowę, będzie kopał koło domu 😅
    Nie raz są na placach zabaw i mi smutno, że sie nie mieszczę😅

Mąż zostawil mi auto pod szpitalem i sobie sama z tymi walichami wróciłam. Jesteśmy mistrzami planowania. Pełno tych ludzi czeka z torbami ,aż ich ktoś odbierze a my sobie pyk do auta elegancko.
    Tak sie chciałam tylko pochwalić.

Blackapple, kasssia, Blondi29, Marsol, Margareetka lubią tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja planuję wziąć młodemu do ogródka jeszcze taki jeździk koparka CAT 🫣 Bo mamy koparki za oknem i jest totalne zafascynowany, to będzie hit 😅

Karola no to tyle dobrze że nic poważnego nie wyszło, oby teraz sprawnie u chirurga wszystko poszło :)

Zapisze sobie tą koparkę CAT, u nas ma być zrzuta na kitchen helpera i rowerek, bo też raczej skromnie będziemy obchodzić, ale może po prostu na dzień dziecka młodemu kupimy, bo akurat też dzisiaj ogladaliśmy koparkę i mu się podobało. Za dużo miejsca na jeżdżenie tą koparką to u nas nie będzie miał, ale może jakąś mikro piaskownice się mu upchnie, bo właśnie dzisiaj zaczęliśmy ogarniać ogród, ale kontynuacja taka grubsza będzie po majówce dopiero, bo musimy parę krzaczków wykopać, żeby nam koparka ich z ziemią nie zrównała, bo akurat to są porzeczki czarne a my lubimy.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co poprosiłam o kitchen helper, rowerek biegowy, te zwierzątka magnetyczne i tablicę manipulacyjna
    I my jej kupiliśmy ten domek Dumel
    Boże ujarzmiłam ją i poszła na drzemkę
    Ale no trudno mi dziś było, byłam z nią u koleżanki i nawet tam marudziła
    Nauczyła się piszczeć i piszczy ja wszytsko co się da

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu wspominał o kaszkach błyskawicznych na wyjazd, elza to ty?
    Z jakiej to było marki? Znam tylko z helpy

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja biorę z Hipp 7 zbóż i wtedy wystarczy ja ciepła woda zalać :)

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Sprawdź które toleruje przed wyjazdem. U mnie HiPP nie podchodzi, bezsmakowy i pluje nim. Ja spakowałam Bobovita 7 zbóż mleczna, bo mamy ją przetestowaną.

Anabbit lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Truskawka idziecie do pediatry? Powtórzyły się te wymioty?

Miałam nie iść,bo w sumie całkiem ok było w ciągu dnia. Było słychać że jej podchodzi i woda z nosa się leje,ale nie miala temperatury,apetyt ok,humor też dopisywał. Ale wstała o 16.30 z drzemki z płaczem i zwymiotowała obiadem więc szybko zadzwoniliśmy bo w przychodni dyżur do 18.
    Uszy gardło czyste.Ma wzmożoną perystaltyke jelit,najprawdopodobniej jakaś jelitówka. Jeśli do soboty nie przejdzie to mamy skierowanie na szpital.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Sprawdź które toleruje przed wyjazdem. U mnie HiPP nie podchodzi, bezsmakowy i pluje nim. Ja spakowałam Bobovita 7 zbóż mleczna, bo mamy ją przetestowaną.
    A to też prawda
    U nas Bogu dzięki jest kaszkowa i je każda możliwa która jej zrobię
    Chociaż tyle bo nie wiem co bym jej na śniadania robiła innego 🤡

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola fajnie, że jesteście już w domu. Ale domyślam się, że lepiej jakbyście wyszły z diagnoza konkretną.

Truskawka zdrówka dla małej, oby się nie rozkręciło 🤞

Ja dziś wzięłam bobasa do wózka, dałam mu wafla do chrupania i wiązałam zbrojenie z mężem 🙈 welcome in my Judyta era 🥰

Elza1234, Blondi29, Blackapple, KarolaKinga, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 23 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Karola fajnie, że jesteście już w domu. Ale domyślam się, że lepiej jakbyście wyszły z diagnoza konkretną.

Truskawka zdrówka dla małej, oby się nie rozkręciło 🤞

Ja dziś wzięłam bobasa do wózka, dałam mu wafla do chrupania i wiązałam zbrojenie z mężem 🙈 welcome in my Judyta era 🥰
    Szefowo,dobrze zapierdala**my?!

Blondi29, Margareetka, Elza1234, Revolutionary , KarolaKinga, Anabbit lubią tę wiadomość

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wyjaśnienie. Siły i zdrówka Karola.

Jaka normalna kaszka jest najbardziej gładka? Mi 5 zbożami pluje..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze, że już jesteście w domu. Jesteś królową organizacji. Przypominasz mi trochę moją mamę. Ona też tak wszystko ogarnia. Zrobiła kiedyś taką samą akcję z powrotem ze szpitala.
    Margaretka brzmi jak cudowny dzień.
    Truskawka obu obyło się bez szpitala. Co to za zła passa.
    U nas do kolekcji chujowego dnia dołączył upadek małej na twarz okraszony godzinnym płaczem oraz krwią lejącą się z nosa. Obejrzeliśmy ją k z uwagi na wszystkie syfy zdecydowaliśmy się odpuścić szpital. Nie ma obrzęku, siniaków ani nic. Zasnęła dość ładnie, przez sen można jej dotknąć nos i jest okej. Ale co się postresuję to moje. Jeszcze ja jestem po zabiegu u dentysty i jutro znów całą dobę jesteśmy same, a mam zakaz noszenia i schylania się właśnie przez około dobę. Dobrze, że dziś się zastosowałam uspokajając młodą przez godzinę na rękach 🥲 Niech ta doba się już skończy, bo wywiozą mnie do wariatkowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 21:12

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Ja mam zwykłą mannę z bobovity. Ona jest dość gładka i wystarczy zalać wrzątkiem. Ogólnie kiedyś sprawdzałam sama na sobie jak musiałam jeść same gładkie rzeczy i wszystkie manny błyskawiczne są dość gładkie. Szczególnie te bananowe. Tylko oczywiście skład taki sobie, ale na wyjazd styka. Ewentualnie zobacz sobie słoiki z kaszką albo te tubki. Jedne w rossmannie miały fajny skład, ale nie pamiętam teraz dokładnie które. Nie jest co prawda idealny, ale od wielkiego dzwonu styknie.

Katikat lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 kwietnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Moja je tylko manne na mleku owsianym. Wydaje mi się, że taka moze być gładka ale nie rozbebłna jak te szybkie kaszki. Chociaż może ja mam takie spojrzenie na to,a jest odwrotnie.

Blondi mialaś usuwanego zęba?
    Jak poleciała na twarz to grubo. Ale no małe dzieci i starsi ludzie, to nawet nie mają odruchu ,żeby sie zasłonić.

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja je tylko manne na mleku owsianym. Wydaje mi się, że taka moze być gładka ale nie rozbebłna jak te szybkie kaszki. Chociaż może ja mam takie spojrzenie na to,a jest odwrotnie.

Blondi mialaś usuwanego zęba?
    Jak poleciała na twarz to grubo. Ale no małe dzieci i starsi ludzie, to nawet nie mają odruchu ,żeby sie zasłonić.
    Poleciała na twarz, bo mój mąż się zapomniał i postawił ją w miejscu, w którym wcześniej miała mebel do podpierania się, a że mebla nie było to runęła jak długa. Mial jakieś chwilowe zaćmienie, a ja przyszłam jak już leciała i nie zdążyłam złapać.
    Usuwali mi miazgę, ale babka mówiła, że coś tam więcej musiała podziałać. Ogólnie mam spieprzony ząb po poprzedniej babce. Jak poprosiłam o dokumentację i poczytałam co mi tam zrobili na NFZ, a co powiedzieli to się popłakać idzie. Jeszcze się z tym będę długo bujać. Długo, boleśnie i drogo.

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Chirurg byl pod kątem zaparć. Tzn miał byc ale nie ma.czasu konsultować pilnie dziecka z zaparciami które trwają od pół roku . Krwiste wymioty były spowodowane przemieszczeniem się sondy. Takie zadrapanie przełyku.

Tanasi no właśnie średnio, że nic nie wyszło, bo wolałbym jednak alergie bądź refluks,niz bujac sie po chirurgach. Tu na Śląsku jest trzech specjalistów od zaparć. Mamy do jednej termin załatwiony przez szpital. Ona zleca biopsje jelit. To kilkugodzinny zabieg na bloku operacyjnym,w narkozie.

O kurcze :/ no na pewno nie brzmi to tak jakby którąkolwiek mama chciala usłyszeć 😒🥺

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka oby małej przeszlo i obyło sie bez szpitala 🙏🏻 a leki dostała jakies?

Elza to mój przeciwieństwo, kaszek nie daje mu praktycznie wcale bo sie tylko wkurza, ale on musi sam wszystko jesc 🙈 u nas króluje jajecznica, omlet, szakszuka, placuszki, naleśniki, pomidor(!!!), ogórek, bieluch (!!!), chleb z masłem, twarożek z rzodkiewka i ogórkiem, owsianka na gęsto z owocami i masłem orzechowym... kaszki? Leżą w szafce i czekają na niewiadomo co😆

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary to naprawdę dwa bieguny 🤣 ja dzisiaj młodej dałam rano mango to liznęła i wywaliła na ziemię
    A lubiła..
    ja się trochę poddaje już, daje jej kawałki ale kończy jest jednym czy dwoma gryzami więc resztę daje sama
    Nie lubi też Wg widelca, muszę ręką jej wtedy podawać 🙈 mamy logopedę we wtorek, ciekawa jestem co powie

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas placki są obowiązkowe. Nie ma placków nie liczy się dzień. Moja Córka nie cierpi zupek, papek, ma być wszystko blw. Łyżeczka chętnie ale sama ją weźmie i zrobi z niej katapultę 🤪

Kasza manna to nie ma za dużo chyba też wartości odżywczych w porównaniu z jaglana np. Zmiksujcie sobie jaglabke z wodą i owocami to będzie lżejsza i może podpasuje Bobasom.

Edit widzę, że chodzi o wyjściową kasze. Ciekawe czy są takie jaglane np

Tak kminie czy w tym hotelu latem będą mieć odpowiednie pożywienie dla roczniaka. Niby jest to fajny hotel i prodzieciecy, obawiam się jednak o sól/cukier. Chyba że tydzień jej nie zaszkodzi jakas niewielka ilość. Fajnie jakby na sniadaniu i obiadokolacji coś było dla Malucha.

Jak gdzieś jedziecie to gotujecie Dzieciom czy jedzą co jest? Tam są większe pokoje i chyba taki mamy, ale cóż z tego skoro nie ma aneksów kuchennych, tylko salon i sypialnia typowo hotelowo..

Blondi.. współczuję.. biedny Maluszek i Wy. Z tym zaleceniem nie nosić to rzeczywiście mało wykonalne będąc Mamą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 22:18

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Edit widzę, że chodzi o wyjściową kasze. Ciekawe czy są takie jaglane np

Wydaje mi się, że otolandia ma błyskawiczną jaglankę o ile o takie chodziło?

W ogóle polecam otolandię jako zamiennik dla helpy, trochę taniej wychodzi.

A z tych typu Bobovita to młody lubi te owsiankowe najbardziej, ale one nie są aż tak gładkie.

age.png
‹‹ 2771 2772 2773 2774 2775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ