CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie śpię już od 5:30, bo mały robi takie wygibasy w łóżku, całe łóżko jego, a ja co chwilę dostaje albo kopa albo ręka 🙈
Blondi ten anex modu też jest piętrowy właśnie i w porównaniu do cybexa piętrowego wypada spoko, szczególnie cenowo 😅
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
To muszę poczytać o tych wózkach z ciekawości. U nas tutaj mają same takie szerokie i właśnie bugaboo, ale nie kojarzę jaki model. Choc chyba ten donkey.
U nas pobudka o 6:30 i bunt na całego. Nie mogę usiąść, muszę być ciągle w ruchu, bo ilekroć usiądę albo stanę to drażnię swoje dziecko. W ruch znów idą stopery do uszu, bo krzyki towarzyszą nam całą dobę 😮💨 Czasem mam ochotę pójść śladem niektórych znanych mi mam - puścić jej bajkę na cały dzień, posadzić w kojcu i mieć spokój xd Ale potem sobie uświadamiam, że długofalowo to byłoby tylko gorsze.
Czeka mnie jeszcze wygniatanie ciasta z panią marudą, bo przyjeżdża teść. Też życzcie mi powodzenia, bo zaraz na pewno usłyszę jakieś złote rady -
Grzegrzula, pochwalisz się?
Margaretka, zbijam piątkę, 5:30 pobudka. Tyle dobrego, że ostatnie dwie noce nie wybudza się w ogóle i śpimy wszyscy ciągiem 6-7h. Od przedwczoraj zaczyna zasypiać SAM. Bez bujania, noszenia itd. nie wiem co mu się przestawiło w głowie.
Blondi, cierpliwości do teścia.
Czy dziecko przy ząbkowaniu i ślinieniu się na potęgę, że aż kapie, może przez tą ślinę wymiotować? Wczoraj 2x, dzisiaj rano po mleku 1x. On chce beknąć, a wymiotuje. Je normalnie, zachowuje się ok. Nie wiem czy to ślina czy coś się dzieje. -
Blondi, ten teść to mógłby ciasto przynieść 😅23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Nineq wrote:Grzegrzula, pochwalisz się?
Margaretka, zbijam piątkę, 5:30 pobudka. Tyle dobrego, że ostatnie dwie noce nie wybudza się w ogóle i śpimy wszyscy ciągiem 6-7h. Od przedwczoraj zaczyna zasypiać SAM. Bez bujania, noszenia itd. nie wiem co mu się przestawiło w głowie.
Blondi, cierpliwości do teścia.
Czy dziecko przy ząbkowaniu i ślinieniu się na potęgę, że aż kapie, może przez tą ślinę wymiotować? Wczoraj 2x, dzisiaj rano po mleku 1x. On chce beknąć, a wymiotuje. Je normalnie, zachowuje się ok. Nie wiem czy to ślina czy coś się dzieje.
No pewnie że się pochwale!
https://ibb.co/MmCNfhn
xSmerfetkax, Nineq, Margareetka, Tanashi, Szarotka12, Cel95, Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:
O dajesz nadzieję Nineq, bo Józkowi się trochę popsuło usypianie i od miesiąca zasypiał wieczorem na cycu, ale zaczęłam go cisnąć od niedzieli, bo wtedy mi sam usnął i w poniedziałek zrobił wycie a wczoraj może nie wycie, ale jęczał długo i pokazywał na cyce, więc mu w końcu uległam. Muszę być dla niego bardziej twarda chyba xF -
Nineq super z tym, że próbuje sam zasypiać. Najwyraźniej był już na to gotowy 😊
Ja właśnie położyłam mojego bobasa na drzemkę. Najpierw o 10 zrobił awanturę że jest śpiący, a uciął sobie tylko 3min power nap na cycku 🤦
Tanashi jak mąż po operacji?
Karola macie już termin przyjęcia na oddział? -
Nineq nie wiem czy to fizjologiczne, ale moja też wymiotuje przy ząbkowaniu. Szczególnie jak się zdenerwuje i zapomni przełknąć tej śliny to się nią przykrztusi, a potem wymiotuje. Według męża to normalne. Na mój chłopski rozum też nie wydaje się żeby to było coś złego jeśli nie ma żadnych niepokojących objawów i nie rzyga co chwilę
-
Margaretka póki co ok, bólowo mówi że do przeżycia, ma już wypis i mój brat wiezie go do domu. Ma też zakaz dźwigania, więc powodzenia dla mnie z szykowaniem roczku na 42 osoby z Kameleonem uwieszonym na szyi🤣 będzie jazda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 12:14
-
Tak,na 10.06. Czyli roczku nie robimy tak jak planowaliśmy.Margareetka wrote:Nineq super z tym, że próbuje sam zasypiać. Najwyraźniej był już na to gotowy 😊
Ja właśnie położyłam mojego bobasa na drzemkę. Najpierw o 10 zrobił awanturę że jest śpiący, a uciął sobie tylko 3min power nap na cycku 🤦
Tanashi jak mąż po operacji?
Karola macie już termin przyjęcia na oddział? -
Dziewczyny, sorki że tak wbijam od czapy - czy wy wiecie jak pozbyć tego żółtego zasranego pyłku sosny z białej koszulki? Wiatr mi wczoraj zwiał moją białą nową koszulkę na dzień mamy i wytarzał w gownie, nic nie pomaga i aż mi się płakać chce ze złości. Szczególnie że w sb sprzątałam balkon i jest żółty od nowa
-
Tanashi wrote:Margaretka póki co ok, bólowo mówi że do przeżycia, ma już wypis i mój brat wiezie go do domu. Ma też zakaz dźwigania, więc powodzenia dla mnie z szykowaniem roczku na 42 osoby z Kameleonem uwieszonym na szyi🤣 będzie jazda
Wow dużą imprezę macie 🫣 ja tyle nie miałam na ślubie 😅😅
Karola przykro na pewno z powodu roczku, ale wiadomo że musicie iść na te badania. Trzymam kciuki, żeby się okazało, że jest wszystko ok 🤞
Drzemka była krótka i mam po niej festiwal marudzenia 🫠 mnie też coś głowa boli... Ogólnie tak wieje u nas, że strach z domu wychodzić. -
W najbardziej hardkorowych sytuacjach używałam rozcieńczonego domestosa miejscowo. Chwila na plamę, a potem pranie, żeby się nie odbarwiło.
Grzegrzula super naszyjnik, nie wiedziałam, że można z makaronu takie rzeczy robić ❤️
Blondi, dzięki. Właśnie on zachowuje się normalnie, a często krztusi go ta ślina i stąd te wymioty. Zwykle po mleku beka jak stary facet na pół bloku (skąd w dziecku taka moc?), a dziś zamiast tego wymioty.
Grzegrzula lubi tę wiadomość