Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza też bym próbowała z nadweglanem. Kiedyś pościel mi się zabarwiła od tego takiego pyłku i zeszło :)

Margaretka no mamy dużą rodzinę, więc jest jak jest 😅 ale i tak robimy w sobotę i w niedzielę, osobno dla mojej rodziny i dla męża, bo zmieścić wszystkich naraz byłoby trudno. Mój ekspres do kawy chyba by tego nie przeżył też 🤣

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja dostałam wczoraj mały bukiecik kwiatków i temat dnia matki umarł xD

Ale się cieszę z hejanku, aż do niej napisałam 😂

My od piątku mamy armagedon (jak na tego grzecznego bobasa xD) senny, jak pies miał srakę to budzili się 3 noce z rzędu na zmianę, co zamknęłam oczy to otwierałam - jedną wywalić na ogrodek, drugiego przytulić xD raz jak się rozbudził to z braku laku wyszliśmy sobie o 3 w nocy, było przyjemnie chłodno 😂 wczoraj próbowałam go uśpić na noc 1,5 godziny, w końcu po ibuprofenie uśpił go Stary. Jedno ze chyba przebijają się mu górne trójki, a drugie ze coraz częściej probuje na stojaka bez trzymanki i próbuje chodzić 🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠 error się zrobił

Idę za godzinę do podologa, przez Was się stresuje xD
    Fizjo mi wczoraj powiedziała, że przez ciążę się zmienia trochę biomechanika ruchy i np to że mi stopy urosły to jedno, ale też inaczej wypada rozkład ciężaru (hehe zwiększona masa ciała nie pomaga ofkors) i generalnie nawet jak całe życie nie robiły mi się odciski to się teraz robią xD kurde wolałabym już iść do dentysty xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk ja mam jeden odcisk który usuwam już 3 raz ale to nie bolało mnie :) jeśli cię to pocieszy

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szoku jestem z tym pyłkiem. W zyciu mi żadna plama z niego nie została. Teraz sie będę bać😅

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    W szoku jestem z tym pyłkiem. W zyciu mi żadna plama z niego nie została. Teraz sie będę bać😅
    No zniszczyło mi bluzkę
    Nadweglan i domestos też nie dały radę
    Jestem taka wściekła że o Jezu

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No zniszczyło mi bluzkę

Mydełko galasowe próbowałaś?

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza wrzuć do chamskiego oxy na noc. Ja tym wytapiam plamy z marchewki gerberowskiej nabyte q listopadzie. A ja jestem z tych co nie odplamiaja na bieżąco tylko po 30 praniach jak mi się zachce. Potem jakaś mocniejsza kapsułka, do pralki i na słońce. Może pomoże skoro i tak już ją spisałaś na straty

• Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Elza wrzuć do chamskiego oxy na noc. Ja tym wytapiam plamy z marchewki gerberowskiej nabyte q listopadzie. A ja jestem z tych co nie odplamiaja na bieżąco tylko po 30 praniach jak mi się zachce. Potem jakaś mocniejsza kapsułka, do pralki i na słońce. Może pomoże skoro i tak już ją spisałaś na straty

Na marchewkę gerberowską bardzo spoko działa godzina suszenia na słońcu, zero śladów, ktoś to tutaj podpowiedział i zaczęłam stosować, no i aż byłam w szoku.

A na pyłek to jeszcze ace, ale to chyba to samo co oxy. No tylko jak Domestos nie pomógł to nie wiem czy to coś da.

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No zniszczyło mi bluzkę
    A jesteś pewna ,ze to nie jakieś perfumy do prania/żel czy płyn do baniek?
    Moze jakieś moczenie w kostce do zmywarki pomoże?

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u mnie tego pyłku jest cholernie dużo wszędzie, co rok leży dosłownie potężna warstwa. Balkon,okna,samochody- no uroki mieszkania przy lesie 🙈 A ubrania białe po praniu wywieszam i nigdy nic nie było zabarwione od niego.
    Może tak jak Karola pisze jest szansa że to jednak nie pyłek?

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesteś pewna ,ze to nie jakieś perfumy do prania/żel czy płyn do baniek?
    Moze jakieś moczenie w kostce do zmywarki pomoże?
    Pyłek sosny, jestem tego pewna, koszulka spadła i wyturlala się po balkonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:01

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza skoro jesteś pewna to walcz dzielnie i daj znać co pomogło.

Ja sie ścięłam z mężem tak,że mam ochotę wyjść i nie wracać. Łeb mi paruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:35

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza skoro jesteś pewna to walcz dzielnie i daj znać co pomogło.

Ja sie ścięłam z mężem tak,że mam ochotę wyjść i nie wracać. Łeb mi paruje.
    Próbuje jeszcze słońce
    Ale no jutro najwyżej zamówię nową, chłop mi kazał

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Próbuje jeszcze słońce
    Ale no jutro najwyżej zamówię nową, chłop mi kazał

Próbuj już wszystkiego co się da,a nuż się uda 🤞
    Zamów, w końcu to pamiątka

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Maluch chyba czymś się trochę skaleczył w buzi bo ma coś co przypominają afte, ale jest małe i nieregularne

Kupiłam jakiś spray dla niemowlat i dałam jej na gaziku trochę, mylą też ząbki pasta z ksylitolem i lepiej bo spi

Jak jej nie przejdzie do kilku dni to lekarz, w ogóle babka w aptece mówiła, że takim maluchom nie robią się np afty i tylko plesniawki.. gdzie język czysty i ewidentnie sobie coś wbiła bo wszystko musi gryźć

Dziecko zrobiło zero drzemek... a zwykle robi najlepsze z Tata. musiałam iść dokończyć te klamry i do endokrynolog... pierwszy raz od dawna płakała za mną😭 jak wróciłam też było trudniej, ale przynajmniej humor jej wrocil. Do tego okropnie się dziś czułam.

Utwierdziłam się w przekonaniu, że ona za bardzo jest przylepą do nas na żłobek mimo tej całej otwartości i chęci kontaktu z ludźmi, dziećmi. Przeżywa to ząbkowanie itp, teraz wiadomo ten uraz nie pomógł dziś. I ciężko ją upilnowac to wulkan energii🤪

Odpisali mi i czeka na nas miejsce za rok więc cieszę się❤️bo chciałam to uczciwie i spokojnie ogarnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:54

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza dobry pomysł, żeby zamówić nową i nie przejmować się jak nie wyjdzie,ale kciuki, że się uda bo ma się sentyment do tej pierwszej rzeczy, ja tak przynajmniej mam zawsze🤣

Karola, o co poszło?
    Ja się w nocy pokłóciłam o okno, chłop jest tak cieplolubny, że powinien mieszkać w ciepłych krajach, a ja się duszę jak nie ma okna otwartego na tyle co lubię, gdzie u nas raczej cieplej niż zimniej jest. Tylko on spi koło okna🤪 a z różnych powodów nie zmienimy tego układu, od mojej strony jest barierka itp
    To życzę dobrego spokojnego pobytu na tym oddziale i potem udanej imprezy roczkowej. Zdrowie najważniejsze

Kkk jak podolog?

Tanashi ale impreza 😃 dużo tych gości

Grzegrzula ale super naszyjnik! Uroczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:03

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gadaliśmy o tym pobycie Małej i on mówi ,ze wtedy ma delegacje. To mówię mu,ze uzgodniłam z moją matka,ze ona syna ogranie. Chodzi w sumie tylko o odbiór z przedszkola i przechowanie go aż mąż wróci wieczorem. I ten zadowolony. Ja wkurzona mu dowaliłam,że jak sie jest facetem w tym zwiazku (tzn ja nim jestem) to trzeba o siebie umieć zadbać. I sie zaczęło. Że mogłam mówić,ze potrzebuje pomocy itp. Ja mu mam mówić,ze potrzebna mi pomoc w drodze do szpitala (z parkingu z 15 minut sie idzie). Z walizką,wózkiem. Siedzieć na izbie z 2 godziny. Izba ciasna i duszna. Pozniej z tymi tobołami i dzieckiem koczować na korzytarzu i czekac na łóżko.. On przyzwyczajony ,że ja sobie dam radę zawsze. Wykrzyczałam mu,że bylo mi już ostanio przykro bo tylko ja byłam sama. Tak każdy z rodziną. Pomijam nastolatki z rodzicami . Wiecznie muszę ogarniać sama. Jeszcze ze względu na jego rodzinę zmienialiśmy datę chrzcin i miał zadzwonić do księdza potwierdzić i tydzień minął. A on codziennie "zapomniałem".

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj się.
    Cel my nie możemy spać z mężem w jednym pokoju. Wiem, że to dla wielu par nienormalne, ale my nawet w kwestii materaca jesteśmy zupełnie inni. Jak tylko zamieszkaliśmy razem to zawsze ostatecznie spaliśmy osobno. Jakieś drzemki czy przytulanie spoko, ale sen nocny musimy mieć każde na swoim łóżku w swoim pokoju z odpowiednią temperaturą. Jak pomieszkiwaliśmy w kawalerce to myślałam, że się pozabijamy nawet w kwestii kołdry.
    Pochwalę się wam, że dziś dostałam od „małej” wielki bukiet kwiatów, liścik i coś słodkiego. Uryczalam się jak głupia, szczególnie, że ja w sumie to doszłam do wniosku, że to tak naprawdę nie jest w gestii naszych facetów żeby o tym pamiętać i uznałam, że moje złe samopoczucie jest związane z zupełnie innymi powodami. A mąż chyba wyczuł telepatycznie, że coś było wczoraj na rzeczy. Taka mała rzecz, a cieszy. Niestety zero smaczków od teścia. Ciasto też pochwalił. Jakby zawsze było tak jak dziś to nawet byśmy się lubili

Margareetka lubi tę wiadomość

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, przykro mi, może on się właśnie za bardzo przyzwyczaił, że jesteś taka samodzielna? Bo tu się wyróżniasz od zawsze dużo robisz.
    Też bym była zła i rozumiem Twoją reakcję. Dobrze, że mu szczerze powiedziałaś jak się czujesz, nie ma co trzymać tego w sobie. Na pewno przekmini i ogarnie.

Ja właśnie już wolę swój ochrzan niż kiszenie w sobie emocji. Ale ogółem to nie cierpię się kłócić nawet o małe rzeczy teraz, powiem Wam, że wysysa to resztki moich sił... A mam raczej kłótliwy temperament, jednak przy Dziecku to trzeba jednak trzymać w sobie wiele razy swoje emocje - kłócenie się przy Maluchu wiadomo słabe.

Blondi, ważne, że się wysypiacie. Ja mie rozumiem tej obsesji, ze kazdy musi spac tak czy siak. Albo ze uuu dziecko spi z Wami ooo to juz masakra. Super, że udany dzień za Tobą i miłe prezenty. Może teść czyta forum 🤣. Jak tak to następnym razem pieczesz ciasto kolego!

Blondi29 lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przeżyłam, ogarnęła tylko te kilka odcisków, wydłubała te bolące kropki ze środka (no to akurat nie było za przyjemne) i jeszcze pościągała zrogowacenia. Paznokci nie zdążyła, bo przez booksy umówiłam jako usuwanie hiperkeratoz i było na to tylko 30min, ale udało mi się je umówić na środę, wstępnie jak obejrzała to powiedziała, że może się nawet bez klamer obejdzie, w lewej nodze na tylko wątpliwości, więc się okaże 🥵

Kurde od 2 tygodni próbuje wybrać jakiś plac zabaw do ogródka i nie umiem się zdecydować 😏😏😏

age.png
‹‹ 2857 2858 2859 2860 2861
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ