Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Kciuki Karola

Dałam się namowic i pojechałam do hm. Niby nic nie potrzebuje ale parę ciuszków i piżamki kupilam 😆
    Ja sie dzisiaj rano powstrzymywałam,żeby nie pojechać

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie ilosci rzeczy to mało u mnie ale ja mam mały hm tylko, małe miasto.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie multum. Ale nie kupiłam nic, bo ona wszystko ma i garderoba jej pęka w szwach. Choć ciężko było się powstrzymać

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Hej, nas ostatnio dociska rzeczywistość, pełno wszystkiego.

Dzisiaj wiozę królika na zabieg usunięcia guza, liczę na to, że jest to jednak zmiana łagodna. W tym roku mu mija 12 lat.

A jutro z Synkiem idziemy na ten test Alex do szpitala. Planuję przygotować mu jedzenie, żeby nie jadł szpitalnego. Macie jakieś tipy jak zająć dziecko w takim miejscu? Wolalabym go nie puszczać do kącika zabaw żeby się nie wytarzał w bakteriach...

Revolutionary, trzymam kciuki za szybki wypis, w domu odpoczniecie od tego przeżycia 🫂

Jesteśmy juz w domu 🙏🏻

Będziecie w szpitalu jednodniowo czy na kilka dni?

Ja prawdę mówiąc ratowałam sie jak moglam a i tak juz dostawałam z mlodym szału, bo ile mozna siedziec w łóżeczku, wywalać z niego zabawki albo czytac te same książeczki 🙈

Elza1234 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola powodzenia w szpitalu 🙏🏻 widzę zmiana warty. ;)

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Czy u kogoś jest bunt jedzeniowy podczas ząbkowania?
    Jedyny posiłek akceptowalny to chleb🤯

Dziś zrobiłam te placuszki na parze i takie są dobre, że sama trochę ukradłam. Ale nie, Maluch mleko i mleko.
    Genialnie się składa bo już było mleko rano i w nocy, a teraz powraca chyba przez ząbki...

Podaję już ostudzone itp, mają fajna konsystencję także nie wiem. Ryby też mi nie chce jeść.. zjadłaby chleb z chlebem najlepiej

Totalny, idą dwójki na dole, jedna już przebita czuć pod palcem i jest dramat z jedzeniem... A ja jestem w trakcie odstawiania go od cyca no i słabo jest :(

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kciuki za mała 🤞

Revolutionary super, że jesteście już w domku 🥰

Szarotka powodzenia w szpitalu, fajnie ze macie te testy na NFZ, bo prywatnie to chyba ponad 2tys kosztują.

Zazdro tych H&M ja dzis pojechałam pełna optymizmu do Bronowic, a tam taka bieda.. Kupiłam bobasowi kurteczkę dżinsowa i staremu spodenki i to by było na tyle.

Wczoraj byłam na wizycie u mojego prowadzącego, dzidziuś ma już 3cm 🥰
    Za to w nocy tak mnie brzuch bolał, jakieś skurcze miałam takie aż z krzyża, masakra jakaś. Rano jak wstałam to już tak nie bolało, dalej mnie ten brzuch ćmi trochę i nie wiem czy powinnam jechać do szpitala sprawdzić co tam się dzieje, czy wyluzować i nie panikować skoro dopiero co 24h temu byłam na wizycie i wszystko było w porządku.

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka nie wiem jak miałaś w poprzedniej ciąży, ale ja cały pierwszy trymestr miałam bardzo silne bóle podbrzusza. Tak naprawdę jak porównuję to niewiele słabsze od bólu porodowego. Byłam na IP dwa razy z tego powodu i babeczka powiedziała mi żebym brała nospę, trochę odpoczęła i sprawdziła czy moja. Jak minie chociaż trochę to spoko, jak nie to można jechać. Potem jeszcze dorzuciła magnez. Ogólnie nie pomogło mi to w sumie, ale nie jeździłam już potem. Niektórzy tak mają

Margareetka lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    U mnie multum. Ale nie kupiłam nic, bo ona wszystko ma i garderoba jej pęka w szwach. Choć ciężko było się powstrzymać

Ja dziś w Wola Parku byłam to trochę było tego, ale też się dzielnie powstrzymywałam. Ogólnie poszłam po skarpetki dla małej, bo nie chciałam znów robić zamówienia na 200zl. Wybrałam skarpetki, idę dumna z siebie do kasy, a tam kolejka na 40 osób. Serio, 40. Odwiesiłam skarpetki i wieczorem składam zamówienie xddd

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to u nas mała całe wakacje jadła w hotelu. Też się zastanawiałam jak to będzie po powrocie do domu, bo w hotelu pankejki codziennie na śniadanie, a na obiad spaghetti xd i wiecie co? W domu bez problemu znów je placki bananowe czy twarogowe na śniadanie. Z tym, że ja jej no normalnie je smażę na zwykłej patelni.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że kocham to forum za różnorodność. Mamy tu Cel, która robi córce placki na parze, bo się boi smażenia i kupuje tylko bio produkty, a z drugiej strony Truskawkę która karmi małą parówkami. Piękne

Margareetka, Tanashi, Ukulele lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit zgadzam się. A ja też kocham że się dowiaduje np o promocjach w hm 😅 kurde a niedawno kupiłam parę rzeczy bo potrzebowałam 😭 zapomniałam że te wyprzedaże tak wcześnie.

Karola, nie wiedziałam żebrak szybko drugi pobyt. Trzymam kciuki, wcześnie was dali jak w pt dopiero biopsja.

U nas jest teraz bunt ale nie wiem dlaczego 🤣 zębów ma 8 więc chyba teraz przerwa chwila, bo przedtrzonowe to chyba później?

Ja nadal chora kolejny wieczór 38 stopni 🫠

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Powiem Wam, że kocham to forum za różnorodność. Mamy tu Cel, która robi córce placki na parze, bo się boi smażenia i kupuje tylko bio produkty, a z drugiej strony Truskawkę która karmi małą parówkami. Piękne
    To samo dziś pomyślałam jak młoda jadła frytki z nami w knajpie - schabowego nie chciała xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do hm byłam w jednym ale dzieciowego nic nie było :(

age.png

Wysłany: 10 czerwca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,ze tu jesteśmy otoczone przez dzieci w wieku malej po poparzeniach. Poobwijane jak mumie,głowy,plecy.. Te dzieci nawet jeszcze nie chodzą same a już powylewały wrzatek na siebie

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    To samo dziś pomyślałam jak młoda jadła frytki z nami w knajpie - schabowego nie chciała xD

Mój ostatnio dzielnie walczył ze schabowym, zjadł panierkę, a mięso robiło za gryzaka xd

Truskawka jak coś to mój młody też lubi paróweczki i od tygodnia je dostaje 😅

Boziu biedne te dzieciaczki po poparzeniach :(

Blondi w pierwszej ciąży bóle brzucha wjechały mi tak koło połowy i brałam końskie dawki magnezu, bo tak mi się spinał brzuch. Także te boleści teraz są dla mnie nowe. A przecież tam wszystko już naciągnięte 🫣

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka jedynego czego ci nie zazdroszczę to tych rozkmin znowu 😣 mnie to brzuch w ogóle nie bolał tylko właśnie spinał się. Nie wiem co na tym etapie by ci w szpitalu zaproponowali… jak Blondi pisze, tylko magnez i rozkurczowe ewentualnie.

Jezu biedne te dzieci, Karola :(

age.png

age.png

Wysłany: 10 czerwca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka teraz moze się bardziej boleśnie rozciągać wszytko. Każda kolejna ciąża moze być bardziej bolesna.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja też tak miałam na początku drugiej ciąży, taki silny ból ciągły przez cały dzień, w końcu pojechałam na izbę przyjęć, ale nic tam nie stwierdzili, lekarka też mówiła że to najprawdopodobniej więzadła i właśnie w drugiej i w kolejnych ciążach może być to bardziej odczuwalne :) przepisali nospe i do domu

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kciuki za małą,trzymajcie się

Revolutionary fajnie że już w domu.
    Powiem wam,że ja uwielbiam szpitalne zupy mleczne 😅

Anabbit co tam parówki... Dziś poszłam o krok dalej- usmażyłam małej na obiad kotleta z piersi kurczaka 😃 Tak normalnie w jajku i bułce 😁 Żeby nie było,codziennie jej nie daje tych parówek 😅 Ogólnie staram się wybierać dobre jakościowo produkty i przygotowywać w zdrowy sposób,ale na luzie podchodzę do tego. Może mam tak co do tego jedzenia bo widziałam jak jedzą w żłobku dzieci...

Maragaretka wzruszam się Tobą i Twoim żelusiem 🥹

A ja tak bardzo pragne jechć do tego HM 🤣 Już nie tylko dla małej ale dla siebie i dla chłopa też by sie coś przydało... Ale nie wiem czy w sobote będzie sens jechać czy już przebrane.

Kupiłam sobie statyw do telefonu,żeby zrobić wspolne zdjęcia na roczku 🤣

age.png
‹‹ 2886 2887 2888 2889 2890
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: