Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary jak mały teraz? Biedaki. Szkoda mi was. To zawsze tak rozdziera serce jak te maluchy płaczą przed i po operacjach zanim mama do nich dotrze. Swoją drogą robiliście to w Matce Polce? Na żwirkach w Warszawie mama może być z dzieckiem do drugiego roku życia dopóki dziecko nie zaśnie przy indukcji znieczulenia. Dopiero jak już wjeżdżają z tego pierwszego pomieszczenia typowo na salę operacyjną to mama wychodzi. Po zabiegu też dzieciaki są od razu z mamami żeby je widziały jak się obudzą. Szkoda mi was okropnie. Dobrze, że to już za wami.
    Kasia was też nie oszczędzają te choroby ostatnio. Zdrówka!
    Nineq jak zlobkowicz?

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Ja ściankę balonowa tez spróbuję sama ogarnac (temu moim przyjacielem jest! 🤣) a tort zamówiłam, 350zl, na 25 osób. ;)

Truskawka jeju a ja nie ogarnęłam co to za chłopiec, mysle sobie czy kogoś z forum i nie kojarzę? Brawo ja 🙈

Niestety w moim rejonie nie ma nikogo z forum 🥲 Żałuję bo chętnie bym spotkała się na jakąś 'kawke' 😅

Moje dziecko na kolację zjadło 3 parówki(tak,daje jej parówki 🤫),pół pomidora i drożdżówkę z truskawkami. Teraz do snu wciągnęła 150ml mleka.
    Jeżeli obudzi się tak jak zawsze przed północą na mleko to ja nie wiem 🙈

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się jak to jest z tą wyprzedażą online w H&M? Bo teraz jest niby -20% ale zastanawiam się czy jeszcze na dniach wleci coś podobnego jak jest stacjonarnie? U mnie nie ma praktycznie działu dziecięcego to nie mam co jechać stacjonarnie

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka żebyś widziała co czasem mój mąż daje mojej córce to byś się nogami nakryła i nie widziałabyś nic złego w tych parówkach. Że zdrowym stylem życia to on ma wspólnego tyle co wydawanie zaleceń xd
    Też chętnie bym się spotkała na kawkę z kimś z forum, ale z każdym dzieli mnie co najmniej Wisła 😭

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś ma siłę na wycieczki to zapraszam do mnie na kawkę i nie tylko. Właśnie gotuję dżem truskawkowy patrzę jak mama karmi Bambi na łące 🥹🥰 i nawet się trochę wzruszyłam, bo przypomniało mi się że rok temu też robiłam dżem, ale jeszcze z dzidziusiem w brzuchu 😅

Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Orientujecie się jak to jest z tą wyprzedażą online w H&M? Bo teraz jest niby -20% ale zastanawiam się czy jeszcze na dniach wleci coś podobnego jak jest stacjonarnie? U mnie nie ma praktycznie działu dziecięcego to nie mam co jechać stacjonarnie
    Właśnie nie wiem :/
    Bo online słabe te promocje
    Jutro będę w galerii to z ciekawości wejdę do hm i zobaczę stacjonarnie czy coś jest

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, Ty ogarniasz torty na 40 osób to może kiedyś nas zaprosisz na posiadówkę wszystkich 🤪

Blondi, co to za konował? Żeby takich podstaw odmówić..

Ja nie toleruję galerii, ale mój Mąż zamowil karton z tak przepięknymi ubrankami, z hm właśnie. Upral to dopiero i jak zobaczyłam jak się suszą to sama bym takie chciała..

Ja się denerwuje, że jej dawałam smażone placki na ceramicznej patelni ewentualnie na maśle klarowanym, nie wiem czy kojarzycie stronę adiel, oni to tam dosc mocno odradzają, więc zaczęłam jej robić placuszki na parze. Chyba muszę trochę odpuścić. Mąż stwierdził, że przeginam🤪

Ale jakby co, starte Jabłko, trochę mąki, jajko i uparowany batat tworzą naprawdę smaczne placuszki na parze!

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel myślę, że trochę przesadzasz, ale też tak mam więc trochę też rozumiem 😆 Dobrze, że mamy mężów, którzy nas trochę stopują. No i ja mam dziecko, które ma zdecydowanie bardziej „chamskie” podniebienie. Co do ciuszków to też mam parę takich kompletów, że chciałabym żeby były takie dla dorosłych.
    Truskawka jak chcesz coś konkretnego to mogę podejść do galerii i zobaczyć co jest. U nas jest super zaopatrzony dział dziecięcy i na wyprzedażach podobno jest mnóstwo rzeczy, przynajmniej tak mi mówią koleżanki, że to najlepszy H&M w okolicy pod tym kątem. I tak tam jutro będę to mogę zajrzeć

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co wszystko moze zniknąć, jak są Borówki i truskawki
    Chociaż robiłam małej dziś gofry kakaowe od alanntankowe - pyszne są :) sama trochę zjadłam

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio zero zainteresowania owocami i warzywami, tylko w zupie przechodzą. Ogólnie ziomek mógłby żyć tylko na zupach. Truskawki czy czereśnie tylko się fajnie rozgniata 🫣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi,chciałam wszystko 🤣🤣 Miałam nadzieję zrobić takie porządne zakupy dla małej na rozmiar 80 i zahaczyć o 86. Ale dzięki za propozycje 😊

Myślałam że moje dziecko nie lubi truskawek- a ona po prostu nie lubi ich pokrojonych... Jak robiłam drożdzowe to siedziała na blacie przy oknie i z miski podkradała jadła a ja się zachwycałam jak ładnie umie jeść. Nie wiem kiedy ona tak urosła. Mam mega wzrusz i jednoczesnie depreche że już nie jest taką malutką bubcią 🥹 Przeglądam jej zdjęcia z pierwszych dni,tygodni i płacze. A potem trafiam na moje zdjęcie jak siedze nad nią zapłakana z laktatorami w staniku i myśle co za horror 🙈

Cel,bliźniak mojej córki dziś na śniadanie jadł pęto kiełbasy i bułke. Zagryzł to czereśniami i truskawkami. (Ma dwa zęby)🤣

Blondi29, Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie chciało ściągnąć sukienki. No stop sie o nią potykała ale ściągnąć ją do kapieli zapomnijcie. Przed snem 10 x pokazywała na korytarz i mowila "fry da" co znaczy "daj sukienkę z motylkami"( miała na tiulu naszyte motyle). Może będę miec córeczkę,która lubi tiulowe kiecki.

Blondi29, Anabbit, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak pójdzie do przedszkola to nie będzie innej opcji.
    ja na kawkę też chętna jakby co, Łódź, Warszawa 😃 I jak czytam te ceny tortów to też się cieszę że sama już ogarniam torty. Do tego w Warszawie to już w ogóle przeginają z cenami, a z wegańskimi to już nawet więcej niż przegięcie. Za większy tofurnik płaciłam jak wy za torty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 22:49

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, tak to ten o którym pisałam. Niby mają w planach kolejny, więc zobaczymy jak to będzie. No my idealnie też byśmy chcieli wolnostojący, ale w dupach nam się poprzewracało od dobrobytu i mamy tyle wamagan co do tego domu, że na jakieś kompromisy iść musimy. Dlatego rozważamy też bliźniaki łączone garażami. No… chyba że wygram w czwartek w lotto, albo jakiś daleki krewny mi milion przeleje, to perspektywa się zmieni (nie, nie zakładałam że kupię willę za milion, ale zwiększenie budżetu o milion zdecydowanie by pomogło xD)

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas ostatnio zero zainteresowania owocami i warzywami, tylko w zupie przechodzą. Ogólnie ziomek mógłby żyć tylko na zupach. Truskawki czy czereśnie tylko się fajnie rozgniata 🫣

U nas znów mogłaby życia truskawkach, arbuzie i ogórkach xd już przestałam jej zupy gotować bo to totalnie nie ma sensu. Księżniczka nie zje niczego łyżeczką oprócz jogurtu naturalnego i kaszki. Chociaż żeby zjeść kaszkę, musi dostać talerz truskawek do gryzienia i mam sekundę na wciśnięcie jej łyżeczki do buzi, gdy sięga po kolejną truskawkę. Serio, typiara pcha całą truskawkę do buzi na raz

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się śmiałam wczoraj że nie ma dnia żebym wrzątkiem ubrań małej je zalewała od tych truskawek

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przez gluty może tylko papki ostatnio. Jak ma kawałek to wciska go do buzi i się dławi, wczoraj się zrzygał 🫣
    Żłobkowowicz... Płacze jak go oddaję😔panie powiedziały, że jest dzieckiem, które potrzebuje czasu na zaadaptowanie. Wstaje ostatnio 5.30-6 więc robi dramat w żłobku i porozmawialiśmy, żeby go kładły chociaż na turbodrzemkę, bo wtedy ma lepszy humor. W domu przylepa. Chodzi póki co na 2h, nie wiem kiedy wydłużyć do 5h. W sierpniu żłobki publiczne mają nieczynne. Więc składa się beznadziejnie, bo ja we wrześniu wracam na 7h do pracy. Jakiś pomysł kiedy go puścić na 5h? Albo jak ogarnąć potem znowu żłobek po przerwie?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annakr78 wrote:
    Koniecznie sie pochwalcie potem tymi sciankami z temu 🤣

Oczywiście żeby tylko Ciebie uszczęśliwić 🤡🤡🤡

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png

Wysłany: 10 czerwca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Revolutionary jak mały teraz? Biedaki. Szkoda mi was. To zawsze tak rozdziera serce jak te maluchy płaczą przed i po operacjach zanim mama do nich dotrze. Swoją drogą robiliście to w Matce Polce? Na żwirkach w Warszawie mama może być z dzieckiem do drugiego roku życia dopóki dziecko nie zaśnie przy indukcji znieczulenia. Dopiero jak już wjeżdżają z tego pierwszego pomieszczenia typowo na salę operacyjną to mama wychodzi. Po zabiegu też dzieciaki są od razu z mamami żeby je widziały jak się obudzą. Szkoda mi was okropnie. Dobrze, że to już za wami

Tak w Matce polce. No tutaj tylko do drzwi korytarza prowadzącego do bloku operacyjnego niestety. :( i drzwi sie zamknęły a placz było słychać nadal 😣
    Niemiłe doświadczenie ale na szczęście już za nami 🙏🏻

Ogólnie mlody ok, wczoraj troche z nim walczyłam wieczorem bo zasnął na piersi chwile przed 19 juz, dwa razy go próbowałam do łóżeczka odłożyć to sie budził, aż w koncu wszedł obchód i później jeszcze pielęgniarka i mi go rozbudzili na tyle że poszedł spać po 21 🫣 i jeszcze go męczyło trochę na wymioty, odbijało mu się taką śliną ale nie wymiotował na szczęście, a dzisiaj juz wariuje. Czekam aż potwierdzą że wychodzimy 🙏🏻

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30🧑 34 🐶 4

age.png

Wysłany: 10 czerwca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Niestety w moim rejonie nie ma nikogo z forum 🥲 Żałuję bo chętnie bym spotkała się na jakąś 'kawke' 😅

Moje dziecko na kolację zjadło 3 parówki(tak,daje jej parówki 🤫),pół pomidora i drożdżówkę z truskawkami. Teraz do snu wciągnęła 150ml mleka.
    Jeżeli obudzi się tak jak zawsze przed północą na mleko to ja nie wiem 🙈

Bo kaszki nie dałaś w mleku! 🤣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30🧑 34 🐶 4

age.png
‹‹ 2885 2886 2887 2888 2889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ