Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tanashi, Ty ogarniasz torty na 40 osób to może kiedyś nas zaprosisz na posiadówkę wszystkich 🤪

Blondi, co to za konował? Żeby takich podstaw odmówić..

Ja nie toleruję galerii, ale mój Mąż zamowil karton z tak przepięknymi ubrankami, z hm właśnie. Upral to dopiero i jak zobaczyłam jak się suszą to sama bym takie chciała..

Ja się denerwuje, że jej dawałam smażone placki na ceramicznej patelni ewentualnie na maśle klarowanym, nie wiem czy kojarzycie stronę adiel, oni to tam dosc mocno odradzają, więc zaczęłam jej robić placuszki na parze. Chyba muszę trochę odpuścić. Mąż stwierdził, że przeginam🤪

Ale jakby co, starte Jabłko, trochę mąki, jajko i uparowany batat tworzą naprawdę smaczne placuszki na parze!

Cel moj w szpitalu je juz normalnie doprawione posiłki, kisiel, budyń, kompot oczywiście z cukrem (nie duzo ale jednak czuc) 🤡🙃 takze obstawiam że to koniec diety bez soli u nas, bo on po tym pobycie nie bedzie chciał już tego jałowego jedzenia jeść :p

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam te nicią szyte cuda. Biorę dzięki.

Moj za to tylko krojone truskawki chce. W kaszce be, zblendowane be, podziabane widelcem też nie 😆

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Właśnie widziałam te nicią szyte cuda. Biorę dzięki.

Moj za to tylko krojone truskawki chce. W kaszce be, zblendowane be, podziabane widelcem też nie 😆
    Będzie pani zadowolona
    Szybko wysyłają :) przepiękna jakość

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj jak robiłam dżemy to zrobiłam cztery małe słoiczki bez cukru dla młodego, kocham ten etap jak dziecko jeszcze nie wie co to cukier i sól 😏 ja ogólnie też kocham dżemy bez cukru i na luzie mogę je jeść, ale młoda jak już poznała słodką wersję to zawsze wybierze słodką, więc nie robię wszystkiego bez cukru, bo potem nie chce zjeść 😅. Ale i tak mało doprawiam, na 12 słoików tylko 3/4 szklanki cukru i jest ok.

age.png
  • Annakr78 Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 szklanki cukru na 12 małych słoiczków o litości 😳

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nas ostatnio dociska rzeczywistość, pełno wszystkiego.

Dzisiaj wiozę królika na zabieg usunięcia guza, liczę na to, że jest to jednak zmiana łagodna. W tym roku mu mija 12 lat.

A jutro z Synkiem idziemy na ten test Alex do szpitala. Planuję przygotować mu jedzenie, żeby nie jadł szpitalnego. Macie jakieś tipy jak zająć dziecko w takim miejscu? Wolalabym go nie puszczać do kącika zabaw żeby się nie wytarzał w bakteriach...

Revolutionary, trzymam kciuki za szybki wypis, w domu odpoczniecie od tego przeżycia 🫂

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy czwarte szklanki Anna, oddychaj dziewczyno xd

Ukulele, Anabbit, Blackapple, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nie umie w ułamki

Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Ukulele Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tanashi, Ty ogarniasz torty na 40 osób to może kiedyś nas zaprosisz na posiadówkę wszystkich 🤪

Blondi, co to za konował? Żeby takich podstaw odmówić..

Ja nie toleruję galerii, ale mój Mąż zamowil karton z tak przepięknymi ubrankami, z hm właśnie. Upral to dopiero i jak zobaczyłam jak się suszą to sama bym takie chciała..

Ja się denerwuje, że jej dawałam smażone placki na ceramicznej patelni ewentualnie na maśle klarowanym, nie wiem czy kojarzycie stronę adiel, oni to tam dosc mocno odradzają, więc zaczęłam jej robić placuszki na parze. Chyba muszę trochę odpuścić. Mąż stwierdził, że przeginam🤪

Ale jakby co, starte Jabłko, trochę mąki, jajko i uparowany batat tworzą naprawdę smaczne placuszki na parze!

Hej, daję znak życia, nadal czasem podczytuję Was dziewczyny.
    Cel - zbijam piątkę, ja dużo korzystam z adiel bo jako jedyna strona dietetyczna opiera się na badaniach i zaleceniach naukowych. Ale wszystkiego tego w praktyce wdrożyć się nie da bo się można zajechać więc trzeba coś czasem odpuścić. Póki co nie smażyłam nic, tylko pieczone ewentualnie ale placki coś pieczone słabo mi wychodzą takie suche :/ także przetestuję teraz też na parze przepis. No i nie da się ciągle wszystkiego dawać bio bo nic by dziecko nie jadło jeśli nie da się kupić więc u mnie mix bio i zwykle świeże produkty.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukulele wrote:
    Hej, daję znak życia, nadal czasem podczytuję Was dziewczyny.
    Cel - zbijam piątkę, ja dużo korzystam z adiel bo jako jedyna strona dietetyczna opiera się na badaniach i zaleceniach naukowych. Ale wszystkiego tego w praktyce wdrożyć się nie da bo się można zajechać więc trzeba coś czasem odpuścić. Póki co nie smażyłam nic, tylko pieczone ewentualnie ale placki coś pieczone słabo mi wychodzą takie suche :/ także przetestuję teraz też na parze przepis. No i nie da się ciągle wszystkiego dawać bio bo nic by dziecko nie jadło jeśli nie da się kupić więc u mnie mix bio i zwykle świeże produkty.

Przetestuj co napisałam, bo jest naprawdę smaczne :D właśnie ja od początku robiłam placuszki na patelni. No nic też nie popadam w paranoję, ale oni mają mega dużo tych zasad.

Ukulele lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u kogoś jest bunt jedzeniowy podczas ząbkowania?
    Jedyny posiłek akceptowalny to chleb🤯

Dziś zrobiłam te placuszki na parze i takie są dobre, że sama trochę ukradłam. Ale nie, Maluch mleko i mleko.
    Genialnie się składa bo już było mleko rano i w nocy, a teraz powraca chyba przez ząbki...

Podaję już ostudzone itp, mają fajna konsystencję także nie wiem. Ryby też mi nie chce jeść.. zjadłaby chleb z chlebem najlepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 10:53

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel u nas też zawsze bunt na zęby. Nie chce jeść wtedy nic twardego. Mamy wtedy regres i wracamy do papek i przecierów. Ewentualnie spożywa chrupki kukurydziane.
    Szarotka trzymajcie się tam dzielnie.

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę na początku korzystałam z tego aidel, ale potem mi się zaczęło rozjeżdżać z zaleceniami naszej pediatry (a uważam, że to bardzo mądra kobieta) i przestałam.

Generalnie ona twierdziła, żeby się nie bać glutenu, więc młody dostał na pewno jakąś mannę już pod koniec 6 m.ż. a oni tam mieli chyba dopiero w 9-12 m.ż. I też na pewno bardzo wolno tam były wprowadzane kawałki a moje dziecko zdecydowanie wolało coś miękkiego do łapki niż papki/grudki zblendowane.

U nas dla odmiany jest bunt na chleb 😅 Ale trochę też mlody ma gila, więc jest marudny.

A co do owoców to Józek truskawkami się zajada a poziomkami mi dzisiaj pluł, a mam takie z własnego balkonu i myślałam, że mu posmakują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 12:59

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest miłość do chleba, bułek i makaronu bez dodatków. No i wszystkie owoce ze szczególnym wskazaniem na borówki. Inne produkty mogą nie istnieć.

Nadmuchałam się dziś balonów, tak że prawie wyplułam płuca. Oczywiście zapomniałam wziąć z domu pompkę i ozdoby, które kupiłam na roczek, więc poratowało mnie miejscowe Pepco. I nie wiem czy te balony są jakieś niewspółpracujące, czy to ja mam wybitnie słabe płuca. W każdym razie bieda ozdoby z mazurskiej wsi czekają aż solenizant wstanie z drzemki i rozniesie je w strzępy 😄

• Annakr78 Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Po co w ogóle dziecku cukier dajesz
    Moze od razu cukierniczke jej daj do ręki 🫠

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie zesraj się :*

Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    U nas jest miłość do chleba, bułek i makaronu bez dodatków. No i wszystkie owoce ze szczególnym wskazaniem na borówki. Inne produkty mogą nie istnieć.

Nadmuchałam się dziś balonów, tak że prawie wyplułam płuca. Oczywiście zapomniałam wziąć z domu pompkę i ozdoby, które kupiłam na roczek, więc poratowało mnie miejscowe Pepco. I nie wiem czy te balony są jakieś niewspółpracujące, czy to ja mam wybitnie słabe płuca. W każdym razie bieda ozdoby z mazurskiej wsi czekają aż solenizant wstanie z drzemki i rozniesie je w strzępy 😄
    Terazrobią takie balony,ze nadmuchać je można tylko pompką.

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz na oddziale. Niby w pt biopsja.

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Karola

Dałam się namowic i pojechałam do hm. Niby nic nie potrzebuje ale parę ciuszków i piżamki kupilam 😆

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dawaj znać jak sytuacja. Trzymajcie się

‹‹ 2886 2887 2888 2889 2890
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj