Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit gratulacje! Ale ta beta robi emocje, mi serce waliło jak dzwon, specjalnie jakieś ekspresowe wyniki kupowałam, żeby było mniej nerwów xd nie wiem jak w Warszawie czy macie diagnostykę, jak tak tam robią do 2h jak się dopłaci, a realnie nawet i 45 min I były wyniki

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Jest taka usluga, koleżanka wykupowała betę w dwie godziny.
    Ja miałam w pół godziny, bo miałam szczęście dowiedzieć się o ciąży podczas praktyk na ginekologii i położnictwie więc oddziałowa szybko załatwiła mi wszystko tego samego dnia :D

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakieś stresy dopadają... Już 12 tydzień i objawy ciążowe mam coraz mniejsze, mdłości całkiem ustąpiły. No i zaczynam się stresować czy na pewno wszystko jest ok. Coś czuję, że najbliższy tydzień do tych prenatalnych będzie wyjątkowo długi 🫠

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka też tak miałam, zaczęłam nawet czuć smak jedzenia bo do 3msc to było wszystko bez smaku
    Będzie dobrze ❤️

Margareetka lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka beta HCG zaczyna spadać po 10 tygodniu, możesz mieć słabsze objawy, to normalne :) głowa do góry ☺️ u mnie w pierwszej ciąży mdłości też ustąpiły w 12 tygodniu i wszystko było okej

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Potwierdzam. Jest taka usluga, koleżanka wykupowała betę w dwie godziny.
    Ja miałam w pół godziny, bo miałam szczęście dowiedzieć się o ciąży podczas praktyk na ginekologii i położnictwie więc oddziałowa szybko załatwiła mi wszystko tego samego dnia :D

Są zalety pracy na oddziale 😆 mój mąż opowiadał że jak był mały to mama mu pobierała krew w łóżku na śpiocha i zanosiła na oddział 😅

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Annabit gratulacje! Ale ta beta robi emocje, mi serce waliło jak dzwon, specjalnie jakieś ekspresowe wyniki kupowałam, żeby było mniej nerwów xd nie wiem jak w Warszawie czy macie diagnostykę, jak tak tam robią do 2h jak się dopłaci, a realnie nawet i 45 min I były wyniki

No ja właśnie robiłam w diagnostyce i czekałam sporo. Nie powiedzieli niestety że jest opcja dopłaty. No w każdym razie wszystko wygląda spoko. Myślę, że w pon przejdzie się do luxmedu i zrobię jeszcze raz betę, bo i tak muszę TSH sprawdzić. W poprzedniej ciąży poszybowało mi od razu do 5+ i potrzebowałam zmiany dawki leków.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka u mnie też w poprzedniej ciąży w okolicy 12-13 tyg przeszło wszystko jak ręką odjął. Dosłownie

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    A mnie jakieś stresy dopadają... Już 12 tydzień i objawy ciążowe mam coraz mniejsze, mdłości całkiem ustąpiły. No i zaczynam się stresować czy na pewno wszystko jest ok. Coś czuję, że najbliższy tydzień do tych prenatalnych będzie wyjątkowo długi 🫠
    Żeby za 3 dni Cie nie zmiotło z planszy jak zaczniesz rzygać😅
    To przychodzi i odchodzi czasami.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja cała ciąże nie miałam żadnych objawów xd też mnie to stresowało 🤣

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Żeby za 3 dni Cie nie zmiotło z planszy jak zaczniesz rzygać😅
    To przychodzi i odchodzi czasami.

Nooo ja tak miałam, co się ucieszyłam, że juz będzie lepiej to wracało 😂 także w pewnym momencie po prostu się z tym pogodziłam, bo i tak przeszło dopiero ok 35-30 tygodnia i dopiero wtedy przestałam na amen brać bonjeste 🫠🫠🫠

Ja Was naprawdę podziwiam za te szybkie drugie ciąże 😂 a mam super grzeczne dziecko, tzn teraz jest na pewno dużo bardziej wymagający i np jak z kimś gadam to się zachowuje jakbym miała jakiegoś touretta, bo co chwilę wykrzykuje NIE/ EJ / NIE WOLNO / HALO / ZOSTAW itd i płynnie wracam do rozmowy 😂

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk polubiłam za drugą część wypowiedzi.
    Margaretka ten stres jest normalny, ale tak jak dziewczyny piszą dolegliwości ustępują. U mnie to było tak falami, też to pamiętam. Choć ja jakoś z początku to się nie stresowałam. Dopiero za połową miałam stres. Wcześniej to w ogóle nie brałam pod uwagę żadnego pozytywnego scenariusza. Jakoś mam tendencję do czarnowidztwa w takich poważnych sprawach. Czuję w kościach, że będzie dobrze. Zazdroszczę wam dziewczyny przeżywania tego stanu po raz kolejny. Dla mnie ciąża i poród to najpiękniejsze czego w życiu doświadczyłam, chociaż moje samopoczucie było beznadziejne. Ja to jestem od tego uczucia uzależniona 🫣

• Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Na pewno wszystko jest ok, też tak miałam, kojarzę nawet, że mdłości ze względu na brzydki zapach ustąpiły mi już koło 10 tyg. a mdłości na ładny zapach ostatni raz dopadły mnie koło połowy grudnia, więc to był chyba jakiś 12 tydzień.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży byłam totalnie delulu i nie analizowałam tego początku wcale. Dopiero później trafiłam na to forum xd Teraz wiem więcej i chyba dlatego się stresuje 🙈

Kkk rozbawił mnie opis zespołu toureta u Ciebie 😅 myślę że większość mam na taki cierpi xd

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel czuje się dziś jak Ty, bobas nie mógł się wyciszyć ze mną, wiercił się, kręcił, ogólnie ciężkie usypianie. Przyszedł mąż, wziął go na ręce, ja poszłam szybko zjeść, wracam, a dziecko śpi 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam z tego Touretta😅

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodałabym: nie jedz tego, nie bierz do buzi, wyjdź stamtąd, uważaj.

Byłam na weekendowym wyjeździe z dziewczynami: moja siostra źle stanęła, spadłaby z bulwarów, a ja co: WYJDŹ STAMTĄD!🙃
    Do końca wyjazdu kazały mi wyjść z roli matki, ale tego nie da się wyłączyć.

Tanashi, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq 😆 kocham te pomyłki macierzyńskie

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja ostatnio idę z psem, najpierw się 2 razy zwróciłam do niego imieniem córki a potem słyszę że jedzie straż pożarna i mówię „zobacz, straż jedzie, ioioioio”
    XD

Tanashi, Margareetka, Cel95 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ja na spacerze z psem krótko po porodzie córki powiedziałam do psa: chodź aniołku... Jakiś facet mnie mijał i spojrzał jak na debila 😆 już miał w głowie psiecko jak nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:10

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2916 2917 2918 2919 2920
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ