Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, mój też tak zaczął chodzić! Myślę, że raczej mu chodzi o optymalizację, że jak chce usiąść z czworaków, to jedna noga już jest na miejscu xD Trochę się martwię, czy się nie pokrzywi, bo raczej prawą nogą tak wydziwia, ale mama mi powiedziała, że ja też tak się poruszałam przez pewien czas.

Pokusiło mnie, żeby wejść do Pepco i już wyszłam z pralką dla małego... Ale przecena na 20 zł z 50 mnie przekonała, a pralka wydaje się fajna, są przyciski, pokrętło, szufladka się wysuwa, uruchamia się pranko, kulki latają dookoła. Za to w tym Pepco znalazła się druga matka dziecka na adaptacji z mojego żłobka i miałyśmy okazję się poznać ❤️

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten regres snu roczniaka to jest powiązany z redukcją 2 drzemki czy jak? Bo mi się wydaje, że my to już przeszliśmy na początku czerwca a teraz się przestraszyłam jak o tym piszecie xD

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza z aktywnie. Pewnie zdąży mi się skończyć urlop zanim wypłacą.

Szarotka, dzięki za info o pralce. Młody uwielbia robić ze mną pranie i klikać przyciski na pralce, więc też pokuszę się o wycieczkę do Pepco 😄 Fajnie, że jeszcze spotkałaś tam mamę ze żłobka i miałyście okazję więcej porozmawiać.

Szarotka12 lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A ten regres snu roczniaka to jest powiązany z redukcją 2 drzemki czy jak? Bo mi się wydaje, że my to już przeszliśmy na początku czerwca a teraz się przestraszyłam jak o tym piszecie xD

Też mam taką nadzieję, że to już za nami 🤨 btw ja kocham życie z jedna drzemka. W końcu można coś zaplanować i ogarnąć w domu. A i nawet usiąść z ciepłą kawą.

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, u nas nijak to nie było powiązane, bo na jedną drzemkę przeszedł po 9 miesiącach. Z jednej pobudki na mleko przeszliśmy do jakichś 5 bez mleka i 2-3 mlecznych. Do tego co noc długie OA, co nigdy mu się nie zdarzało. Gdybym miała porównać, to u nas wygląda jak regres 4 miesiąca 🫣

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie pobudki są przy ząbkowaniu. Bardzo płytko śpi, co chwilę się wybudza i płacze, wieczorami też, a normalnie wieczory już ładnie przesypia.

Zazdro jednej drzemki, u nas się nadal nie zapowiada. Ziomek idzie spać na pierwszą 2 h po wstaniu i pada w sekundę 😅 właśnie zaczynamy drugą.

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Boże jak ja wam współczuję 🥲
    Jeśli u nas przyjdzie jakiś regres to się popłaczę xD od 2 miesięcy mamy święty spokój ze spaniem w nocy i gdyby nie powody przez które nie będziemy mieć 2 dziecka - to robiłabym je już bo tak mi tyłek odżył 😅🤣

Ostatnio rozmawiałam z mamą dwójki, która mówiła że pierwsze było mega intensywne. To się pytam jak to się stało, że się zdecydowali na kolejne. A ona, że jak zaczynasz przesypiać noce to nagle zapominasz co było i stwierdzasz, że chyba nie było tak źle 🙈🙈
    Szczerze zazdroszczę Ci tych nocek 😅

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas takie pobudki są przy ząbkowaniu. Bardzo płytko śpi, co chwilę się wybudza i płacze, wieczorami też, a normalnie wieczory już ładnie przesypia.

Zazdro jednej drzemki, u nas się nadal nie zapowiada. Ziomek idzie spać na pierwszą 2 h po wstaniu i pada w sekundę 😅 właśnie zaczynamy drugą.

A nie masz wrażenia czasem, że te zęby idą non stop? 😬 🤪

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Współczuję przemocy i totalnie rozumiem. Ja raz dostałam tak w oczodół, że światełko w tunelu zobaczyłam xd
    Łuk brwiowy też był grany tylko z dyńki od corki oberwałam 🙃

Ja dziś w wargę tak dostałam że mam spuchnięta jak po nieudanym botoksie i krew mi poleciała..

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Tak, mam. U nas każdy jeden od momentu pęknięcia dziąsła wychodzi trzy tygodnie w bólach i mękach 😅 to już daje 24 tygodnie płaczu dzień i noc xD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

W mojej głowie Kameleon ma całą szczękę już, bo ząbkuje bez przerwy od października 😂

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niby jedno dziecko, a jak za 10😁

Już Wam posalam, że ogromnie by mi się opłacało do marca zdecydować na kolejne gdyby był taki plan, ale no nie mam siły ani zdrowia.

Może będę kiedyś żałować, ale chyba chamsko dla 1 dziecka robić diety jogi i ostre leczenie półtora roku, poprawic wszystkie wyniki badan, a drugie ogarniać na wycienczonym, nieleczonymi organizmie z okropnymi wynikami badań. No nie.

Mam nadzieję, że będzie jej ok z byciem jedynaczką. Nam to w sumie nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:28

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, u mojego też się nie zapowiada na 1 drzemkę. W żłobku 10-12.30 mają przewidziany czas na spanie więc potem nie dociąga do wieczora i łapie drzemkę na 30 minut. Jak chorował to robił nawet trzy czy cztery.
    Jak nie usnie to płacze i nie da się z nim funkcjonować.

Mam nadzieję, że pospieszy się ZUS z ta kasa, bo niby tylko 1.5k, ale na etapie wykańczania chaty to dużo zawieszonej kasy.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to nie wiem jak z tym regresem, ale na pewno u młodego problemy z płytkim snem się skończyły jak przeszedł na 1 drzemkę, dzisiaj mi pospal ciągiem od 22.15 do 6.50 a o tej 22.15 to ja przypadkowo go obudziłam, bo nie mogłam znaleźć swojej piżamy 🫤

Pewnie jak Wam to napiszę to się pogorszy xD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Tanashi, u mojego też się nie zapowiada na 1 drzemkę. W żłobku 10-12.30 mają przewidziany czas na spanie więc potem nie dociąga do wieczora i łapie drzemkę na 30 minut. Jak chorował to robił nawet trzy czy cztery.
    Jak nie usnie to płacze i nie da się z nim funkcjonować.

Mam nadzieję, że pospieszy się ZUS z ta kasa, bo niby tylko 1.5k, ale na etapie wykańczania chaty to dużo zawieszonej kasy.

Wcześnie u was ta drzemka. U nas 11:20-14 maja czas na sen i to tak idealnie żeby później poszła na noc 19:30-20

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    U mnie też cisza z aktywnie. Pewnie zdąży mi się skończyć urlop zanim wypłacą.

Szarotka, dzięki za info o pralce. Młody uwielbia robić ze mną pranie i klikać przyciski na pralce, więc też pokuszę się o wycieczkę do Pepco 😄 Fajnie, że jeszcze spotkałaś tam mamę ze żłobka i miałyście okazję więcej porozmawiać.

My też puszczamy razem pranko, a czasem nastawia sobie sam xd Już ostatnio poleciał włącznik, pokrętłem wybrał program i szukał startu, na szczęście drzwiczki były otwarte xd

20260709-145916.jpg

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
‹‹ 2966 2967 2968 2969 2970
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ