CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza, mój też tak zaczął chodzić! Myślę, że raczej mu chodzi o optymalizację, że jak chce usiąść z czworaków, to jedna noga już jest na miejscu xD Trochę się martwię, czy się nie pokrzywi, bo raczej prawą nogą tak wydziwia, ale mama mi powiedziała, że ja też tak się poruszałam przez pewien czas.
Pokusiło mnie, żeby wejść do Pepco i już wyszłam z pralką dla małego... Ale przecena na 20 zł z 50 mnie przekonała, a pralka wydaje się fajna, są przyciski, pokrętło, szufladka się wysuwa, uruchamia się pranko, kulki latają dookoła. Za to w tym Pepco znalazła się druga matka dziecka na adaptacji z mojego żłobka i miałyśmy okazję się poznać ❤️ -
U mnie też cisza z aktywnie. Pewnie zdąży mi się skończyć urlop zanim wypłacą.
Szarotka, dzięki za info o pralce. Młody uwielbia robić ze mną pranie i klikać przyciski na pralce, więc też pokuszę się o wycieczkę do Pepco 😄 Fajnie, że jeszcze spotkałaś tam mamę ze żłobka i miałyście okazję więcej porozmawiać.
Szarotka12 lubi tę wiadomość
-
Blackapple wrote:A ten regres snu roczniaka to jest powiązany z redukcją 2 drzemki czy jak? Bo mi się wydaje, że my to już przeszliśmy na początku czerwca a teraz się przestraszyłam jak o tym piszecie xD
Też mam taką nadzieję, że to już za nami 🤨 btw ja kocham życie z jedna drzemka. W końcu można coś zaplanować i ogarnąć w domu. A i nawet usiąść z ciepłą kawą. -
Blackapple, u nas nijak to nie było powiązane, bo na jedną drzemkę przeszedł po 9 miesiącach. Z jednej pobudki na mleko przeszliśmy do jakichś 5 bez mleka i 2-3 mlecznych. Do tego co noc długie OA, co nigdy mu się nie zdarzało. Gdybym miała porównać, to u nas wygląda jak regres 4 miesiąca 🫣
-
U nas takie pobudki są przy ząbkowaniu. Bardzo płytko śpi, co chwilę się wybudza i płacze, wieczorami też, a normalnie wieczory już ładnie przesypia.
Zazdro jednej drzemki, u nas się nadal nie zapowiada. Ziomek idzie spać na pierwszą 2 h po wstaniu i pada w sekundę 😅 właśnie zaczynamy drugą. -
Elza1234 wrote:Boże jak ja wam współczuję 🥲
Jeśli u nas przyjdzie jakiś regres to się popłaczę xD od 2 miesięcy mamy święty spokój ze spaniem w nocy i gdyby nie powody przez które nie będziemy mieć 2 dziecka - to robiłabym je już bo tak mi tyłek odżył 😅🤣
Ostatnio rozmawiałam z mamą dwójki, która mówiła że pierwsze było mega intensywne. To się pytam jak to się stało, że się zdecydowali na kolejne. A ona, że jak zaczynasz przesypiać noce to nagle zapominasz co było i stwierdzasz, że chyba nie było tak źle 🙈🙈
Szczerze zazdroszczę Ci tych nocek 😅 -
Tanashi wrote:U nas takie pobudki są przy ząbkowaniu. Bardzo płytko śpi, co chwilę się wybudza i płacze, wieczorami też, a normalnie wieczory już ładnie przesypia.
Zazdro jednej drzemki, u nas się nadal nie zapowiada. Ziomek idzie spać na pierwszą 2 h po wstaniu i pada w sekundę 😅 właśnie zaczynamy drugą.
A nie masz wrażenia czasem, że te zęby idą non stop? 😬 🤪 -
Anabbit wrote:Współczuję przemocy i totalnie rozumiem. Ja raz dostałam tak w oczodół, że światełko w tunelu zobaczyłam xd
Łuk brwiowy też był grany tylko z dyńki od corki oberwałam 🙃
Ja dziś w wargę tak dostałam że mam spuchnięta jak po nieudanym botoksie i krew mi poleciała..
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ja mam niby jedno dziecko, a jak za 10😁
Już Wam posalam, że ogromnie by mi się opłacało do marca zdecydować na kolejne gdyby był taki plan, ale no nie mam siły ani zdrowia.
Może będę kiedyś żałować, ale chyba chamsko dla 1 dziecka robić diety jogi i ostre leczenie półtora roku, poprawic wszystkie wyniki badan, a drugie ogarniać na wycienczonym, nieleczonymi organizmie z okropnymi wynikami badań. No nie.
Mam nadzieję, że będzie jej ok z byciem jedynaczką. Nam to w sumie nie przeszkadza.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:28
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Tanashi, u mojego też się nie zapowiada na 1 drzemkę. W żłobku 10-12.30 mają przewidziany czas na spanie więc potem nie dociąga do wieczora i łapie drzemkę na 30 minut. Jak chorował to robił nawet trzy czy cztery.
Jak nie usnie to płacze i nie da się z nim funkcjonować.
Mam nadzieję, że pospieszy się ZUS z ta kasa, bo niby tylko 1.5k, ale na etapie wykańczania chaty to dużo zawieszonej kasy. -
Hmm to nie wiem jak z tym regresem, ale na pewno u młodego problemy z płytkim snem się skończyły jak przeszedł na 1 drzemkę, dzisiaj mi pospal ciągiem od 22.15 do 6.50 a o tej 22.15 to ja przypadkowo go obudziłam, bo nie mogłam znaleźć swojej piżamy 🫤
Pewnie jak Wam to napiszę to się pogorszy xD -
Nineq wrote:Tanashi, u mojego też się nie zapowiada na 1 drzemkę. W żłobku 10-12.30 mają przewidziany czas na spanie więc potem nie dociąga do wieczora i łapie drzemkę na 30 minut. Jak chorował to robił nawet trzy czy cztery.
Jak nie usnie to płacze i nie da się z nim funkcjonować.
Mam nadzieję, że pospieszy się ZUS z ta kasa, bo niby tylko 1.5k, ale na etapie wykańczania chaty to dużo zawieszonej kasy.
Wcześnie u was ta drzemka. U nas 11:20-14 maja czas na sen i to tak idealnie żeby później poszła na noc 19:30-20 -
Marsol wrote:U mnie też cisza z aktywnie. Pewnie zdąży mi się skończyć urlop zanim wypłacą.
Szarotka, dzięki za info o pralce. Młody uwielbia robić ze mną pranie i klikać przyciski na pralce, więc też pokuszę się o wycieczkę do Pepco 😄 Fajnie, że jeszcze spotkałaś tam mamę ze żłobka i miałyście okazję więcej porozmawiać.
My też puszczamy razem pranko, a czasem nastawia sobie sam xd Już ostatnio poleciał włącznik, pokrętłem wybrał program i szukał startu, na szczęście drzwiczki były otwarte xd
-