Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wow powodzenia z odstawieniem! 😃🤞 czy bedziesz pierwsza turan kp ktora odstawia? 😃

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Coś jest z tymi 18latkami xd mój brat właśnie tyle ma i za cholerę nie jestem w stanie się z nim dogadać. Mój mąż za każdym razem próbuje do niego zagadać, ale no z nim się nie da prowadzić konwersacji xdd napisałam do niego dwa dni temu że zapraszamy na tego grilla i że może wziąć dziewczynę. Do tej pory nie wiem, czy będą we dwójkę, sam czy w ogóle nikt 🙃
    No ja myślę, że oni są biedni, bo trafili w czasy, kiedy jeszcze nikt nie ogarnął jak bajki, tablety i telefony ryją beret. Jak w tym eksperymencie w Szwecji, gdzie się okazało, że dzieci nie rozumieją nawet smsów :/

age.png

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, super że mała tak dobrze przyjęła wasze wyjście! Z weselem współczuję, ale oby to wrześniowe wam wynagrodziło. U nas chwilowo żadna impreza się nie zapowiada, byliśmy na weselu w maju i na nim bardzo mi zależało, teraz możemy już wrócić do trybu siedzienia w domu i padania na twarz o 22 😅

Katikat, u nas też tryb chce wyjść z domu, na huśtawkę/ do piaskownicy byleby na dwór. Więc jak siedziałyśmy przez te trzy dni w domu to był koszmar. Na szczęście wczoraj wyszła jej wysypka, więc to musiała być trzydniówka. Po jakim czasie krostki schodzą?

Annabit, współczuję nerwów z mamą. Fajnie chociaż że ta ciocia się wami interesuje i to pewnie od niej masz przecieki co mówi mama? Na pocieszenie powiem, że u nas na roczku nie było mojego ojca. My później nie poszliśmy na jego ślub i od tego czasu kontakt się uciął. Czasami trzeba ukrócić relacje i przestać sobie zatruwać życie.

Oby gil was szybko opuścił

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit trzymam kciuki za szybkie odpuszczenie gila!

Nasza dzisiejsza noc to był powrót do starych czasów... Zasnął o 19:30, do północy budził się 5razy 🤦 potem wstał o 3:30 i wariował do 5... Dawno nie mieliśmy takiego combo pobudek i nocnego OA 🫠

A dziś jedziemy popołudniu na pierwszą wizytę u dentysty, trzymajcie kciuki 😅

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka powodzenia! Ja mam wyjazd do dentysty na przegląd z dwójką bąbelków w sierpniu, nie mogę się doczekać 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka współczuję :(
    Wiem że nie powinnam pisać ale u nas dzisiaj wszyscy byli tak zmęczeni tym powrotem do domu, że spaliśmy jak zabici w trójkę do 8:40 🙈 od roku nie spałam tak długo

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, łączę się w bólu, bo u nas też powrót do starych czasów. Ciągłe pobudki i OA 1,5-godzinne o 3:00. Nie wiem czy to regres snu roczniaka, wgrywa nowe umiejętności, czy taka faza księżyca, ale bardzo to męczące. Bardzo dużo się nauczył w ostatnim tygodniu, łącznie z chodzeniem na 100%, więc może to. Ech, a już zaczynałam się wysypiać.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też regres, ale ja nie zdążyłam zacząć się wysypiać więc spoko. Może jeszcze jeden rok tak pociągnę 😅 jak nie to pamiętajcie o mnie😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak ja wam współczuję 🥲
    Jeśli u nas przyjdzie jakiś regres to się popłaczę xD od 2 miesięcy mamy święty spokój ze spaniem w nocy i gdyby nie powody przez które nie będziemy mieć 2 dziecka - to robiłabym je już bo tak mi tyłek odżył 😅🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Boże jak ja wam współczuję 🥲
    Jeśli u nas przyjdzie jakiś regres to się popłaczę xD od 2 miesięcy mamy święty spokój ze spaniem w nocy i gdyby nie powody przez które nie będziemy mieć 2 dziecka - to robiłabym je już bo tak mi tyłek odżył 😅🤣
    Macie jeszcze zarodki?
    Z ciekawości pytam, bo jak tak, nie zdziwiłoby mnie jakbyście się kiedyś zdecydowali 🫣
    Współczuję nocek. Mój skopuje koc i stęka, bo mu zimno więc ok. 2-3x wstajemy go przykryć.

Ktoś ma przyznane jakiekolwiek świadczenie aktywny rodzic? Półtora miesiąca czekam już, musimy zapłacić czesne za żłobek, a potem czekać na zwrot.🥴

Anabbit, współczuję kataru, dobrze że na razie tylko tyle. Ja dziś po prawie 1.5 tygodnia zaprowadziłam po chorobie i jak się okazuje w tym samym czasie w grupie panowała bostonka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:25

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy jeszcze 3 zarodki 🙈
    Ale no naprawdę jest tyle argumentów na nie, że nie widzę na razie szans żeby się zdecydować na kolejne dziecko

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq o wlasnie tez mialam pytać czy ktos juz dostal, my poki co cisza

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda składałam o aktywnie w żłobku od razu, ale też Cisza. Troche zabolało jak musieliśmy zrobić przelew na 2,5k do żłobka xddd

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie nie straszcie, że to jakiś kolejny regres snu 🙈

Tanashi z dwójką naraz to brzmi hardcorowo.

U mnie też cisza z ZUS, gdzieś czytałam że mają opóźnienia z tymi wnioskami. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale widać że ewidentnie im się nie spieszy 😅

I zapomniałam się pożalić, że w nocy oberwałam jeszcze bidonem w łuk brwiowy, bo nie chciałam wstawać się bawić 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:54

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Nineq o wlasnie tez mialam pytać czy ktos juz dostal, my poki co cisza
    U nas też cisza

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Weźcie nie straszcie, że to jakiś kolejny regres snu 🙈

Tanashi z dwójką naraz to brzmi hardcorowo.

U mnie też cisza z ZUS, gdzieś czytałam że mają opóźnienia z tymi wnioskami. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale widać że ewidentnie im się nie spieszy 😅

I zapomniałam się pożalić, że w nocy oberwałam jeszcze bidonem w łuk brwiowy, bo nie chciałam wstawać się bawić 🤦

Współczuję przemocy i totalnie rozumiem. Ja raz dostałam tak w oczodół, że światełko w tunelu zobaczyłam xd
    Łuk brwiowy też był grany tylko z dyńki od corki oberwałam 🙃

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Współczuję przemocy i totalnie rozumiem. Ja raz dostałam tak w oczodół, że światełko w tunelu zobaczyłam xd
    Łuk brwiowy też był grany tylko z dyńki od corki oberwałam 🙃

Zakładałaś już niebieską kartę? 🤣🤣 Bo ja się zastanawiam xD czasem jak się na mnie rzuci z miłości i walnie głową to aż jestem w szoku, że jego to nie boli 🙈

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dzieci są z tytanu
    Wyobrażacie sobie tak ciągle czworakowac? XD kolana bym miała do wymiany
    Btw mojej już za wolno w czworakach, a chodzić sama nadal się boi to wiecie co robi? Jedna noga czworakuje a druga stawia na stopie i tak przyspiesza. Kojarzy mi się z jakimś stworem z horroru XD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Te dzieci są z tytanu
    Wyobrażacie sobie tak ciągle czworakowac? XD kolana bym miała do wymiany
    Btw mojej już za wolno w czworakach, a chodzić sama nadal się boi to wiecie co robi? Jedna noga czworakuje a druga stawia na stopie i tak przyspiesza. Kojarzy mi się z jakimś stworem z horroru XD

Moja tak samo robi hahaha a gdy musi przynieść coś to siada, jedną ręką trzyma piłkę a druga się odpycha i skacze na dupie xddd

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Zakładałaś już niebieską kartę? 🤣🤣 Bo ja się zastanawiam xD czasem jak się na mnie rzuci z miłości i walnie głową to aż jestem w szoku, że jego to nie boli 🙈
    Intensywnie nad tym myślę xD

age.png
‹‹ 2966 2967 2968 2969 2970
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ