CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
przygodami66 - bardziej chodziło mi o ułożenie dziecka, moja poprzednia była bardzo ruchliwa i zawsze ułożona jakoś z tyłu, że nic nie było widać 😅
Nosa, ja miałam w poprzedniej ciąży łożysko z przodu - plus jest taki, że nie czuć kopniaków dziecka tak bardzo ale detektora nie używałam, wiec nie pomogę.przygodami66, Flubbershy, Domcia897 lubią tę wiadomość
-
Kindziukowa wrote:Ja też po wizycie ale u rodzinnego 😀 i wiecie co? Syn ma grypę a ja… RSV 😝 no tego jeszcze nie grali. Ale i tak dostałam lek na grypę, ponoć cała rodzina powinna profilaktycznie wziąć - i jak się okazuje w ciąży można
Rozbiliście bank. -
kasssia wrote:Nosa, ja miałam w poprzedniej ciąży łożysko z przodu - plus jest taki, że nie czuć kopniaków dziecka tak bardzo ale detektora nie używałam, wiec nie pomogę.
Potwierdzam, ja raz miałam w ciąży łożysko na tylnej, raz na przedniej i gdy było na tylnej ruchy były wyczuwalne dużo mocniej i pod koniec też bardziej boleśniej niż przy tym drugim ułożeniu -
Gusia_ wrote:Potwierdzam, ja raz miałam w ciąży łożysko na tylnej, raz na przedniej i gdy było na tylnej ruchy były wyczuwalne dużo mocniej i pod koniec też bardziej boleśniej niż przy tym drugim ułożeniu
Póki co, prenatalne w nastepny poniedziałek jeśli nie uda się przełożyć i na pewno będę podsłuchiwać fasolkę dla uspokojenia. Oby zdążyła podrosnąć na tyle, żeby badanie było wykonalne. -
Nosa wrote:To tym bardziej nie mogę się doczekać jak to u mnie będzie.
Póki co, prenatalne w nastepny poniedziałek jeśli nie uda się przełożyć i na pewno będę podsłuchiwać fasolkę dla uspokojenia. Oby zdążyła podrosnąć na tyle, żeby badanie było wykonalne.
Mój detektor przyjdzie jutro, będzie 12+1 może uda mi się coś wychwycić.
Do poniedziałku do prenatalnych to ja oszaleję ze stresu😆 -
Miło się czyta te dobre wiadomości 😊
Dziewczyny, a takie pytanie: to USG prenatalne jest zwykle przez pochwę? Nie jest to bolesne, jak tak dłubie 20 min?.... Pytam, bo na ostatniej wizycie mnie wyjątkowo bolało podbrzusze podczas USG przez pochwę (nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam) i zastanawiam się, czy mogę jakoś temu zapobiec - chciałabym że tak powiem brać świadomy udział i oglądać, a nie tylko myśleć, kiedy to się skończy 😅Domcia897 lubi tę wiadomość
-
Flubbershy wrote:Miło się czyta te dobre wiadomości 😊
Dziewczyny, a takie pytanie: to USG prenatalne jest zwykle przez pochwę? Nie jest to bolesne, jak tak dłubie 20 min?.... Pytam, bo na ostatniej wizycie mnie wyjątkowo bolało podbrzusze podczas USG przez pochwę (nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam) i zastanawiam się, czy mogę jakoś temu zapobiec - chciałabym że tak powiem brać świadomy udział i oglądać, a nie tylko myśleć, kiedy to się skończy 😅Flubbershy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a takie pytanie: to USG prenatalne jest zwykle przez pochwę? Nie jest to bolesne, jak tak dłubie 20 min?.... Pytam, bo na ostatniej wizycie mnie wyjątkowo bolało podbrzusze podczas USG przez pochwę (nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam) i zastanawiam się, czy mogę jakoś temu zapobiec - chciałabym że tak powiem brać świadomy udział i oglądać, a nie tylko myśleć, kiedy to się skończy 😅Domcia897, Flubbershy lubią tę wiadomość
-
Zwykle przez brzuch jest, dopiero jak nie czegoś widać to robią przez pochwę. Ja mam gdzieś ulotkę z kliniki gdzie miałam Pappę i tak jest fajnie wszystko opisane, jak ktoś chce to mogę podesłać.
Mi Panoramę skomentował już mój lekarz i napisał, że wynik bardzo wiarygodny, bo frakcja dna wysoka 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 18:50
Flubbershy lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Zwykle przez brzuch jest, dopiero jak nie czegoś widać to robią przez pochwę. Ja mam gdzieś ulotkę z kliniki gdzie miałam Pappę i tak jest fajnie wszystko opisane, jak ktoś chce to mogę podesłać.
Mi Panoramę skomentował już mój lekarz i napisał, że wynik bardzo wiarygodny, bo frakcja dna wysoka 😊 -
Dziewczyny, a takie pytanie: to USG prenatalne jest zwykle przez pochwę? Nie jest to bolesne, jak tak dłubie 20 min?.... Pytam, bo na ostatniej wizycie mnie wyjątkowo bolało podbrzusze podczas USG przez pochwę (nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam) i zastanawiam się, czy mogę jakoś temu zapobiec - chciałabym że tak powiem brać świadomy udział i oglądać, a nie tylko myśleć, kiedy to się skończy 😅Domcia897, Flubbershy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a takie pytanie: to USG prenatalne jest zwykle przez pochwę? Nie jest to bolesne, jak tak dłubie 20 min?.... Pytam, bo na ostatniej wizycie mnie wyjątkowo bolało podbrzusze podczas USG przez pochwę (nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam) i zastanawiam się, czy mogę jakoś temu zapobiec - chciałabym że tak powiem brać świadomy udział i oglądać, a nie tylko myśleć, kiedy to się skończy 😅Flubbershy lubi tę wiadomość
-
Przez brzuch lub przez pochwe, zależy od Twojej budowy i no brzucha 🙂 u mnie fałdka tłuszczu na brzuchu spora, więc poprzednie były i tak i tak, ale bardziej przez pochwe, widać tak samo dobrze wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 20:57
Flubbershy lubi tę wiadomość
-
O to samo miałam pytać, nie wiem czy cieszę się, że przez brzuch… 😅 mam po zastrzykach siniaki i nie powiem, niektóre przy dotyku bolą, więc przy docisku głowicy usg przez dłuższy czas mogę czuć dyskomfort, ale zobaczymy.
Na mnie usg dopochwowe już nie robi wrażenia, w ostatnich miesiącach badało mnie już tyle lekarzy w różnych sytuacjach i w różny sposób, że traktuje to jak osłuchanie u lekarza rodzinnego… Kiedyś podczas krwawienia w życiu bym nie poszła do ginekologa, teraz mi wszystko jedno.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja też już po prenatalnych, wszystko w porządku🥰 Jak już zobaczyłam, że ciąża żywa, to się musiałam popłakać 😅 Pani ginekolog szybko rejestrowała kolejne parametry, ale nie myślę, że to źle, bo wszystko po kolei omawiała. Ja nie dostałam wcześniej badań z krwi i też uważam, że dobrze, bo na wizycie od razu miałam wszystko razem omówione i najpierw są te statystyczne wyniki, a później jak na USG jest dobrze, to ryzyka są pomniejszane i dostaje się kompletny obraz. A Maluch nam pokazywał język na badaniu, więc nieźle się zapowiada
przygodami66, Cinia95, eeemakarena, Moooniii, awokado 🥑, Gusia_, amoze, Elza1234, LaMia, kasssia, HejAnku🌸, CelinaJan, Cel95, Lauraa, KarolaKinga, Truuskaawka, Nosa, Luna30, Flubbershy, Klaudek11, Tanashi, Revolutionary lubią tę wiadomość
🙍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
🧬 7.02.2025
🩺 19.02.2025
-
U mnie było przez pochwę. Nie mam grubego brzucha . Przez brzuch coś mi mowila ze od 16 tc o ile dobrze ja zrozumiałam z wrażenia. Tez nie lubię Przez pochwe bo boję się że uszkodzi mi szyjke i zacznę krwawić...znowu
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883)