CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Lauraa wrote:@magdalena321 dziękuję Kochana trochę się uspokoiłam ❤️
@asiun to się w głowie nie mieści, ja bym to zgłosiła wyżej. Dosyć, że się płaci tyle kasy to jeszcze poranione ręce i nie to badanie. Niech zweryfikują z jakimi punktami mają współpracę
A z tym punktem zrobią porządek, bo pani której to zgłaszałam była oburzona. Dzwonili do mnie wczoraj jeszcze kilka razy i przepraszali za pomyłkę...ale co z tego skoro panie, które tej pomyłki się dopuściły nawet nie odbierają telefonu kiedy laboratorium test DNA do nich dzwoni...tak myślę, że może się zorientowały co odwalily i bały się odebrać 🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 08:09
Lauraa, amoze lubią tę wiadomość
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞
Asiun współczuję przeżyć… to wszystko brzmi jak jakiś nieśmieszny żart 😕
Prenatalne jutro, a mój mózg już wariuje i pół nocy miałam straszne sny, do tego bolało mnie podbrzusze, więc łapałam jakieś schizy i nie mogłam spać. Najbardziej pamiętam, że na wynikach miałam napisane, że jest prawdopodobieństwo 1:16 że będzie trisomia 16 chromosomu… no straszna to była noc, już się boję co będzie mi się dzisiaj śniło 🫣 -
Właśnie zaliczyłam pierwsze rzyganie 😵💫
W połączeniu z nieprzemijającym od niedzieli bólem głowy to chyba najgorsze co mnie ostatnio spotkało, aż się trzęsę.
A za 15minut muszę być w pracy, niepozdrawiam 😅
Kciuki za dzisiejsze wizyty 💪🏼!!❤️
Na krzywą też się muszę zebrać w końcu … żeby nie czekać do wizyty 19.12 bo to kurczę za długo.
Tym bardziej że na prenatalnych wczoraj mówił że gdyby wyszła cukrzyca będą chcieli zrobić echo serca płodu dodatkowo.💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
asiun wrote:Oczywiście, że zgłosiłam i dlatego z Katowic wyślą mi kolejny pakiet pobraniowy.Natomiast nie wyraziłam zgody na pobranie w tym laboratorium co wczoraj, dlatego też jadę do innego miasta, ale prawda jest taka, że przy okazji, bo akurat jutro w tym mieście mam też wizytę u nowej Pani ginekolog ☺️
A z tym punktem zrobią porządek, bo pani której to zgłaszałam była oburzona. Dzwonili do mnie wczoraj jeszcze kilka razy i przepraszali za pomyłkę...ale co z tego skoro panie, które tej pomyłki się dopuściły nawet nie odbierają telefonu kiedy laboratorium test DNA do nich dzwoni...tak myślę, że może się zorientowały co odwalily i bały się odebrać 🙈🙈
Pewnie teraz się rozmyła odpowiedzialność i każda ucieka od telefonu 🙈 dramat.asiun lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Daj znać jak wyniki, też już nie mogę odwlekać i mam w sobotę
Zaczęłam mierzyć cukry na czczo🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 13:33
-
Lauraa wrote:Pewnie teraz się rozmyła odpowiedzialność i każda ucieka od telefonu 🙈 dramat.
Moja reakcja jak pani z Katowic potwierdziła moje przypuszczenia o pomyłce badania była dość dziwna, bo zaczęłam się tak histerycznie śmiać 🙉🙉🙉. No, ale najważniejsze, że szybko się zorientowałam bo tak czekalabym jak głupek na wynik, a wynik by wcale nie przyszedł 🤦🏼♀️.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach ☺️☺️ -
inka97 wrote:Cześć, ja też się melduję po badaniach prenatalnych i to podwójnych bo wykonywałam prywatnie oraz na NFZ. Czekamy na wyniki krwi. Ryzyka niskie za wyjątkiem preeklampsji. Dlatego od dzisiaj dochodzi Acard 150. I zalecenie codziennego mierzenia ciśnienia rano i wieczorem w dwóch próbach w odstępie 10-15 minut. Także zamówiłam też od razu ciśnieniomierz 🫣
I mówią, że będzie synek 🥹
Kolejne badanie 19.12
Jakie Ci wyszło ryzyko preeklampsji?
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Biedronka@ wrote:Ja mam w czwartek 🤮🤮
Tydzień picia glukozy widzę 🤣 -
asiun wrote:Mnie to już nic nie zdziwi jeśli chodzi o te panie naprawdę 🤣.
Moja reakcja jak pani z Katowic potwierdziła moje przypuszczenia o pomyłce badania była dość dziwna, bo zaczęłam się tak histerycznie śmiać 🙉🙉🙉. No, ale najważniejsze, że szybko się zorientowałam bo tak czekalabym jak głupek na wynik, a wynik by wcale nie przyszedł 🤦🏼♀️.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach ☺️☺️
Zmotywowałaś mnie i aż napisałam do tej babeczki która mi umawiała wizytę czy kurier już odebrał moją próbkę i jaki jest aktualny czas oczekiwania na wynik 🙈 -
@eemakarena dawaj na krzywą w tym tygodniu 😅 jak wszyscy to wszyscy 🙈 to rzeczywiście średnio zaczął Ci się dzień, ja raz wzięłam urlop na żądanie w takiej sytuacji, bo jeszcze musiałam prowadzić szkolenia.
@awokado stres niestety robi swoje mam nadzieję, że po prenatalnych pojawia się w końcu spokój. Będzie dobrze, zobaczysz ❤️
Czas zaczynać prace Miłego dnia dziewczyny i udanych wizyt 💪🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 08:51
eeemakarena lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:Oczywiście, że zgłosiłam i dlatego z Katowic wyślą mi kolejny pakiet pobraniowy.Natomiast nie wyraziłam zgody na pobranie w tym laboratorium co wczoraj, dlatego też jadę do innego miasta, ale prawda jest taka, że przy okazji, bo akurat jutro w tym mieście mam też wizytę u nowej Pani ginekolog ☺️
A z tym punktem zrobią porządek, bo pani której to zgłaszałam była oburzona. Dzwonili do mnie wczoraj jeszcze kilka razy i przepraszali za pomyłkę...ale co z tego skoro panie, które tej pomyłki się dopuściły nawet nie odbierają telefonu kiedy laboratorium test DNA do nich dzwoni...tak myślę, że może się zorientowały co odwalily i bały się odebrać 🙈🙈
Faktycznie tydzień glukozy😅
Ja leże w łóżku i boli mnie łeb. Przed podaniem.glukozy mierzyli mi z palca i było 140 ale ja wczoraj nie jadłam chyba od 15 bo miałam biegunkę. Coś mi zaszkodziło.
Jeszcze 40 min i ostanie pobranie,zjem kanapkę i spadam do domu -
Jak dobrze, że mam tą krzywą cukrową za sobą! od dzisiaj wchodzi dieta i chyba wypadałoby zmierzyć cukier glukometrem w końcu...
Jestem też świeżo po pobraniu krwi na Nifty, powiedziała mi, że nic jej nie wiadomo, zeby były jakieś opóźnienia, ale zauważyła więcej wyjazdów w ostatnich dniach to ją oświeciłam, że było Black Week
@asiun masakra, brawo za spostrzegawczość! To byłby niepotrzebny dodatkowy stres dla Ciebie oczekiwanie na te wyniki. Moja pielęgniarka mam wrażenie parę razy sprawdzała wszystko, ale poszło mega sprawnie. Mówiła, że dzisiaj próbkę kurier od niej odbierze.
Kciuki za Wasze krzywe bez przebojów oraz za prenatalne! -
Być może jeszcze i ja dołączę do krzywej cukrowej, zobaczymy jak dziś wyjdzie glukoza. Pierwsze badanie było 93, ale lekarz kazał po prostu jeszcze raz zrobić i jak znów będzie podwyższony wynik to wtedy krzywa.
Mam wielką nadzieję jednak, że glukoza będzie w normie -
Jak Was tak czytam to aż mi głupio, że ja w ogole nie przeżywam tej ciąży, żadnych złych snów, gdyby nie ten brzuch to bym nie pamiętała o ciąży 🙈 ja wczoraj usypiałam córkę o 19:30, zasnęłam z nią i spałam do 7 jak dziecko 🤣 Mąż mnie przyszedł obudzić po 20, ale tylko machnęłam ręką na niego xD Ale ogólnie ja mam jakiś sen który pamiętam może raz na pół roku odkąd mam dziecko... zasypiam tak zmęczona, że czasem nie zdążę się dobrze położyć i już śpię xddd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 09:25
-
Nosa wrote:Jak dobrze, że mam tą krzywą cukrową za sobą! od dzisiaj wchodzi dieta i chyba wypadałoby zmierzyć cukier glukometrem w końcu...
Jestem też świeżo po pobraniu krwi na Nifty, powiedziała mi, że nic jej nie wiadomo, zeby były jakieś opóźnienia, ale zauważyła więcej wyjazdów w ostatnich dniach to ją oświeciłam, że było Black Week
@asiun masakra, brawo za spostrzegawczość! To byłby niepotrzebny dodatkowy stres dla Ciebie oczekiwanie na te wyniki. Moja pielęgniarka mam wrażenie parę razy sprawdzała wszystko, ale poszło mega sprawnie. Mówiła, że dzisiaj próbkę kurier od niej odbierze.
Kciuki za Wasze krzywe bez przebojów oraz za prenatalne!
W pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową ale udało mi się uregulować cukry tylko dietą, liczę że teraz będzie podobnie🤞🤞 -
Ja też już po krzywej mialam ja w 8 tc. Picie jej nie było źle gorzej to siedzenie 2h w przychodni.
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Tanashi ja mam to samo, co ty. Dzieci. Praca. Teraz przygotowania do świąt i miejsca w głowie już nie starczą na niepokoje i stresy 😅 Jeszcze na początku czasem się stresowałam, ze względu na pierwszą stratę, ale od ostatniego usg to już jakoś na spokojnie. Jutro te prenatalne, ale jeszcze mi stres nie wjechał 🫣 Dziś moja córka ma wizytę u specjalisty w związku z alergią i na razie bardziej myślę o tym, że muszę ją przygotować na wyjazd i że mój mąż na pewno zapomni w gabinecie powiedzieć cześć tego, o co chciałabym spytać. Ale młodsza ząbkuje i ma turbo katar, nie chce jej ciągnąć do kliniki pediatrycznej z morderczym humorem. Sama droga w jedną stronę 1,5h 🤷♀️
-
Za mną też już krzywa, w 9tyg robiłam 🙈 Wyniki ok, uff! Na szczęście w wielu miejscach dają już tą glukozę smakową, cytrynowa tysiąc razy lepsza niż ta zwykła 😁
-
Ja też od ostatnich badań jakoś dziwnie się uspokoiłam. Własnie miałam telefon, że wyniki Pappy są do odbioru. Może pojade po południu.
W moim kręgu baby shower nie jest popularny, ale ja teraz chętnie bym zrobiła. Nie dla słodkiej otoczki, bo jej nie lubie, ale mam wokół siebie dużo fajnych mam, z którymi fajnie byłoby się spotkać A nie jesteśmy na tyle blisko, żeby one miałyby mi to ogranizować. Także Tanashi dobrze, że napisałaś, że sama sobie zorganizowałaś, może nabiorę odwagi, bo ja ogólnie nie ogranizuje sama żadnych imprez, przerasta mnie to 🤷♀️