Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam historie o koleżance koleżanki, która urodziła na zabłoconą wycieraczkę w szpitalu, wiec akurat ta zdążyła.

i wiecie, ja miałam bardzo spektakularne odejście wód a i tak miałam CC przez złe położenie, także nie trafisz 🤣

age.png

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jezu,co to za ojciec który nie chce płacić na syna? Nie boisz się być z kimś takim? Że Ciebie to też dopadnie?
    Ja bym sie byłą żoną nie przejmowała,przecież i tak się dowie. Dziecka w piwnicy nie ukryjecie nie? Kwestia kiedy chcecie mówić i tyle.

Kochana właśnie miałam dopisać żeby nie było od razu linczu… To napiszę co się dokładnie wydarzyło:

Otóż matka chłopaka od początku mieszała w naszym związku i później już małzeństwie, taki pies ogrodnika sama nie chciała a później nie pozwalała ułożyć sobie życia i żyć w spokoju drugiej osobie.
    Od początku chłopca buntowała, córki jej się nie udało zbuntować to doprowadziła do takiej sytuacji że syn ojca znienawidził, powiedział że ojciec jest skurwielem, że nie chce go znać, zaczął opowiadać to wszystkim do okoła swoim znajomym i ludziom który donieśli to mojemu mężowi. Zrobiło mi się bardzo przykro bo przyczyną tego znienawidzenia przez chłopaka było to że OJCIEC NIE DAŁ MU 1000 zł NA BUTY. Oczywiście oprócz alimentów, bo co miesiąc były płacone 1000 zł to on za poleceniem mamusi przyszedł do ojca po pieniądze na buty. Mąż odmówił mu bo powiedział że nie ma na tyle żeby mu dać na raz 1000 i drugi 1000 na alimenty, że może mu się dołożyć ale nie ma na całość. No i matka zrobiła z tego aferę że jak to nie dał dziecku na buty, mój mąż z racji tego że tej kobiety nie potrafi znieść i jej docinek na nasz temat trochę nie ładnie się do niej zwrócił i ją zablokował na Whatsapp. Po czym ona pokazała to synowi i zagrała pokrzywdzoną, a syn stanął w obronie skrzywdzonej mamusi że przecież jak mógł ojciec ją zwyzywać. Ale niestety emocje wzięły górę.

To cała sytuacja. W efekcie tego tak jak pisałam chłopak już od 1,5 roku nie utrzymuje kontaktu, chciał mąż z nim porozmawiać o tym wszystkim pogodzić się ale nie da się. Więc stwierdził że skoro młody sobie „leci w kulki” i ciągnie alimenty po prostu żeby zrobić ojcu na złość bo do szkoły nie chodzi a pracuje sobie to dlaczego on ma płacić tyle ile płacił bądź płacić skoro młody sam na siebie zarabia? O to tu chodzi, nie że nie chce płacić bo nie. Cały czas płacił po 1000 zł i jeśli by było wszystko ok w relacjach to on by nawet mu dorzucał jeszcze dodatkowo miesięcznie jakieś grosze na coś, kiedyś było normalnie to nie raz młody dostawał oprócz alimentów od nas jeszcze po 200 czy 300 na wycieczki, na wakacje.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem tylko ko co to skurcze. Bo miałam za każdym razem od 6 miesiąca. Córka jak rodziłam to dostałam też skurczy i poszłam rodzic. Ale to był horror. Taki stary,zdemolowany szpital (Mikołow),stare wredne położne,lewatywa z zaskoczenia i teksty że mam się zamknąć i czekać na ranna zmianę. Dobrze że są inne czasy teraz.

Jezu ale masz doświadczenia 🫣🫣🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wody odeszły dopiero przed samym wyjściem główki 🙈 już nawet nie pamiętam czy coś czułam, tylko położna to powiedziała

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za każdym razem odchodziły w trakcie indukcji i od tego momentu zaczynało mnie naprawdę boleć 🫣 dlatego u mnie automatyczne skojarzenie: odejście wód równa się większy ból 🤷‍♀️ wtedy właśnie też do mnie dlatego dociera, że rodzę dziecko 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 15:56

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Dzisiaj byłoby 10/10 gdyby nie jakieś dziwne uciski w brzuchu ale to raczej trawienie. Zaraz sobie walnę miętkę i zobaczymy ale strasznie mnie męczą wzdęcia w tej ciąży😭

Ja nie miałam panieńskiego bo ślub wzięliśmy w tajemnicy za granicą😂 i dziewczyny się trochę obraziły więc baby shower nie odpuszczą
    No to i ja się męczę ze wzdęciami, ale trochę z własnej głupoty. Niestety przez to że jestem non stop głodna to też non stop jem. Kończy się to tym, że potem chodzę jak balon. Pomaga trochę syrop, herbatka z kopru i suszone śliwki.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowmat wrote:
    Ja ogólnie czuje się dobrze, tylko tak co 2 dni mnie mdłości biorą... Ale słodka przekąska pomaga 😉 mam trochę stresa przed tymi wynikami po badaniu krwi do PAPP-A... A u Ciebie jak samopoczucie?

Dziękuję, że pytasz ❤️ o dziwo ostatnie kilka dni dużo gorzej. Jak nie miałam mdłości tak nagle są, ból głowy i totalny spadek energii. Nie sądziłam, że może być jeszcze gorzej🫣 zobaczymy kiedy to minie (o ile w ogóle).

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 ja właśnie mało co jem, a i tak męczy😭 co to za syrop masz?
    Trzymam kciuki, żeby nam jak najszybciej odpuściło!

Co do porodu, ja już się w tej ciąży na nic nie nastawiam 😂😂 co ma być to będzie byle gorzej nie było🥲

przygodami66, Alex_92, asiun lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwieram właśnie worek z ciuchami zimowymi, który miałam w piwnicy. Pierwsze lepsze spodnie i nawet nie ma szans się dopiąć 🤣 schowam z powrotem do piwnicy ale haha czy po porodzie w następną zimę będzie lepiej? Wątpię 😂 i tak sobie przeleżą w nadziei, że się do nich zmieszczę.

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dobry sposób, żeby bluzka odzyskała dawną biel? Sprawdzony preparat?

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Macie dobry sposób, żeby bluzka odzyskała dawną biel? Sprawdzony preparat?

Wymocz ją w ciepłej wodzie z nadwęglanem sodu (jak to bawełna, to nawet 60 stopni spokojnie), a potem wypierz normalnie. Nadwęglan wybiela i odplamia :) Polecam wszystkim mamom zawczasu zaopatrzyć się w nadwęglan, odkąd mam dziecko, kupuję worki po 5kg na allegro xD Uratowałam już tak niejedną rzecz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 16:26

przygodami66, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Wymocz ją w ciepłej wodzie z nadwęglanem sodu (jak to bawełna, to nawet 60 stopni spokojnie), a potem wypierz normalnie. Nadwęglan wybiela i odplamia :) Polecam wszystkim mamom zawczasu zaopatrzyć się w nadwęglan, odkąd mam dziecko, kupuję worki po 5kg na allegro xD Uratowałam już tak niejedną rzecz
    Ooo dziękuję bardzo za radę.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też piorę w nadwęglanie,tez kupuje na wiadra😅. Ale nie piorę białych rzeczy w temperaturze większej jak 40 stopni bo szarzeją. Wiem że sporo osób moczy też w aspirynie ale nie próbowałam.

Magdalena321 ja rozumiem że młody zachowuje się jak buc ale alimenty mu się należą jak psu buda. Mam nastolatkę to wiem ile to kosztuje. To nie to co małe dziecko. Za sam obóz na wakacje 4 tys plus tysiak kieszonkowego. Dentysta,bilety,rozrywka. Moja jest nerdem co kiśnie przed kompem to tam za dużo nie szaleje ale jak jest młodzież co lubi o siebie zadbać to drogo to wychodzi. Moja to ubiera się na szmatach w dzień promocji a pokój urządziła meblami że smietnika bo ma taką pasję ale nie każdy małolat żyje skromnie. Ja na naukę języka jej nie dawałam bo angielskiego sama się nauczyła ale jak słysze ile ludzie płacą to głowa mała.

Moje wody płodowe nie istniejeją😅 Przy naturalnym nie wiem kiedy odeszły i co się nimi stało. Przy cc poszło w obłożenie wiadomo.
    Chciałabym urodzić jak na filmach. Wiecie,skurcze,wody i poród SN. Marzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 16:38

przygodami66 lubi tę wiadomość

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Alex_92 ja właśnie mało co jem, a i tak męczy😭 co to za syrop masz?
    Trzymam kciuki, żeby nam jak najszybciej odpuściło!

Co do porodu, ja już się w tej ciąży na nic nie nastawiam 😂😂 co ma być to będzie byle gorzej nie było🥲

Duphalac z polecenia mojego doktorka. O ten o: https://www.google.com/gasearch?q=syrop%20na%20zaparcia&source=sh/x/gs/m2/5#vhid=n34O9xESCa2INM&vssid=_diVPZ4iFA-erxc8PrLfa8A0_66

Dziewczyny tak jak czytam te wasze historie porodowe to jestem przerażona 🫣 przede mną dopiero pierwszy raz także nie nastawiam się na nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 16:39

HejAnku🌸 lubi tę wiadomość

36 dpt CRL 1.11cm

age.png

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mebli że smietnika. Mój mąż zabronił mi odnawiać mebli. Ma rację że nie mogę teraz wdychać starych lakierów ze szlifowania ani tymbardziej nowych przy malowaniu. Czuję się załamana że nie mogę siedzieć w garażu i dłubać przy antykach.

event.png

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Duphalac z polecenia mojego doktorka. O ten o: https://www.google.com/gasearch?q=syrop%20na%20zaparcia&source=sh/x/gs/m2/5#vhid=n34O9xESCa2INM&vssid=_diVPZ4iFA-erxc8PrLfa8A0_66

Dziewczyny tak jak czytam te wasze historie porodowe to jestem przerażona 🫣 przede mną dopiero pierwszy raz także nie nastawiam się na nic.
    I dobrze robisz. Nie nastawiaj się na nic a będzie tak najlepiej. Ozniej człowiek czuje się oszukany. Ja teraz też się nie nastawiam. Chociaż no....chciałabym ten poród z filmu

Alex_92 lubi tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mebli że smietnika. Mój mąż zabronił mi odnawiać mebli. Ma rację że nie mogę teraz wdychać starych lakierów ze szlifowania ani tymbardziej nowych przy malowaniu. Czuję się załamana że nie mogę siedzieć w garażu i dłubać przy antykach.

Ooo a odnawiasz? To będę się odzywać w razie czego o polecenia preparatów, bo chciałabym kupić kilka rzeczy do domu z olx, ale jestem zielona w temacie

age.png

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ooo a odnawiasz? To będę się odzywać w razie czego o polecenia preparatów, bo chciałabym kupić kilka rzeczy do domu z olx, ale jestem zielona w temacie
    Tak,odnawiam. Raz się uda raz nie. W piwnicy mam cmentarzysko znalezisk
    20241203-164525.jpg

To jest locha z którą się uzeralam pół wakacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 16:52

Tanashi, HejAnku🌸, Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:

Nie ma co się nastawiać negatywnie, życzę Ci królewskiego porodu :) Ze swojej perspektywy mogę powiedzieć, że mnie w pewnym sensie uspokajało czytanie zarówno dobrych, jak i złych historii porodowych, bo miałam szerszą perspektywę, ale nie skupiałam się na tych złych, starałam się mieć pozytywne nastawienie.

Ja np. bałam się nacięcia krocza i finalnie nacięli, ale nie mam w związku z tym żadnych problemów czy powikłań. 2 miesiące po porodzie umówiłam się do fizjoterapeutki uroginekologicznej i ona obejrzała bliznę, wymasowała ją i pokazała mi, jak ją mobilizować. Robiłam to przez 2 miesiące i od tamtej pory nie bolała ani razu, jakbym jej nie miała. Mam nadzieję, że teraz uda mi się uniknąć nacięcia, ale jak nie, no to już wiem jak to ogarnąć i ta wiedza pomaga :)

kasssia, Lauraa, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żaden poród nie był traumą, mimo indukcji i dwóch nacięć. Wiadomo, to boli, ale myślę, że miałam dobre porody i też nie mam po żadnych „powikłań”. Myślę, że to też warto mówić, że porody mogą być dobre, bo zwykle ludzie lubią się straszyć. Tylko po co 🤷‍♀️

Lauraa, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ ‹ 303 304 305 306 307 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ