CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
jowmat wrote:Mamy 79 mm i bpm 161 ❤️ krew na pappa oddana 😍 kolejna wizyta 17.12 😉
jowmat lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:No to u mnie wyglądało to podobnie, panieńskiego jako takiego nie było. Raczej spotkałyśmy się we 3 pogadałyśmy, powspominałyśmy i tyle. Dlatego kazali ( bo mój dobry kolega też się udzielił) nawet nie dyskutować 😊
Jak się dzisiaj czujesz?
Dzisiaj byłoby 10/10 gdyby nie jakieś dziwne uciski w brzuchu ale to raczej trawienie. Zaraz sobie walnę miętkę i zobaczymy ale strasznie mnie męczą wzdęcia w tej ciąży😭
Ja nie miałam panieńskiego bo ślub wzięliśmy w tajemnicy za granicą😂 i dziewczyny się trochę obraziły więc baby shower nie odpuszczą -
Pytanie bo się gubię. Przed pobraniem do morfologii to zastrzyk neoparin mogę robić czy po dopiero.Hsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Karola3xJ:D wrote:
Baby shower nie ribie bo nie lubię imprez. Tylko stres że coś ma być,gdzieś trzeba iść,kasę wydawać i w ogóle. Nie moje klimaty. Wolę okna pomyć.
Nie mma pomytyvh na święta,wyleczę babola i się wezmę bo wstyd.
właśnie we mnie są dwa wilki 🤣 jeden taki jak twój, a drugi, że jednak fajnie się z ludźmi spotkać.
Tanashi, nie chcesz mojego baby shower też ogarnąć? 🤣🤣 to rozumiem, że zapraszałaś też bezdzietne koleżanki? ja się właśnie zastanawiam bo mam wokół siebie takie które nie planują albo nie mogą z różnych przyczyn i nie wiem czy je ew. też zapraszać. -
Ja ten segregator od mamy ginekolog szybko wywaliłam w poprzedniej ciąży, nie nadawał się, za małe te koperty były.
Kupiłam zwykłą teczkę z przegrodami gdzie sama zrobiłam oddzielne kategorie (morfologia, usg itp) i było git.
Teraz też dostałam z kartą niby jakąś teczkę małą, ale to już mi się nie mieszczą wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 11:47
-
kasssia wrote:właśnie we mnie są dwa wilki 🤣 jeden taki jak twój, a drugi, że jednak fajnie się z ludźmi spotkać.
Tanashi, nie chcesz mojego baby shower też ogarnąć? 🤣🤣 to rozumiem, że zapraszałaś też bezdzietne koleżanki? ja się właśnie zastanawiam bo mam wokół siebie takie które nie planują albo nie mogą z różnych przyczyn i nie wiem czy je ew. też zapraszać.
Ja mam tylko bezdzietne koleżanki, więc innej opcji nie było 🤣 Jedna została mamą w tym roku, ale reszta w ogóle nie planuje mieć dzieci, więc jakbym miała czekać na mamowe towarzystwo, to mogłabym nie doczekać 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 11:50
-
Alex_92 wrote:Super 😻 jak się czujesz? Ja już chodzę jak na szpilkach przed jutrzejszymi prenatalnymi. A w ogóle opowiem wam hit. Byliśmy na ostatniej wizycie u naszego lekarza, zrobił usg, po usg wszystko tłumaczył co i jak, redukcja leków, no i od razu że trzeba się umawiać na usg genetyczne. Po chwili mój się pyta: „ a co z prenatalnymi?” 🫣 nie to że dzień wcześniej dałam mu do czytania segregator od mamy ginekolog, czytał wszystko co tam jest ( w tym właśnie co to są badania prenatalne) 😅.
Ja ogólnie czuje się dobrze, tylko tak co 2 dni mnie mdłości biorą... Ale słodka przekąska pomaga 😉 mam trochę stresa przed tymi wynikami po badaniu krwi do PAPP-A... A u Ciebie jak samopoczucie?👩🦰 92 👱♂️ 90
2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞
30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS
15.10.2024 - 4mm z ❤️
19.10.2024 - 19 mm
18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞 -
asiun wrote:Mam wynik glukozy, 89 😁 czyli pewnie będzie zalecenie krzywej później. Co prawda będę to sobie kontrolowała. Ten poprzedni wynik 93 to był mój najwyższy wynik w życiu 🤣 i ciągle się zastanawiam co miało na to wpływ.
Dajesz nadzieję 🙈 miałam 92 i też liczę, że w sobotę będziemy niższy, bo wcześniej miałam fazę na kandyzowany pigwowiec i to chyba nie było zbyt rozsądne 😆
Też ma mi przyjść jutro segregator ten sam, bo już muszę się zorganizować z tymi papierami.
@tanashi @gusia myślę, że to totalnie normalnie, że Was dzieci już tak mocno absorbują, że nawet nie ma czasu myśleć o problemach 😅
Kierownik do mnie przed chwilą dzwonił kiedy przewiduję iść na L4 i miałam wrażenie, że chciał mnie przekonać żeby pracować jak najdłużej, bo przecież i tak zdalnie. 🫣 ale mówiłam, że to wszystko zależy jak się będę czuła i co będzie mówił lekarz 💪🏻 -
Ja też jakoś szczególnie nie rozmyślam bo też mam kupę rzeczy na głowie. Jakbym miała analizować każde pierdnięcie to nic bym nie zrobiła w domu😅
Jedyne o czym myślę tak więcej to te wyniki nifty. A cala reszta to tam na bieżąco . Nie nakręcam się wizytami ani badaniami. Nie mam czasu. Do tego cierpię na KATAR!
Wzięłam sinupred i napsikalam do nosa wodę hipertoniczna z mięta i aloesem i odetkalo mi ten nos na chwilę. Niepotrzebnie używałam xylometazolinu jak zwykła woda dla dzieci dała radę....Także polecam. Ja to zawsze idę najpierw w chemię zamiast jakoś delikatniej próbować. A tak nie powinnam robić teraz. Coś czuję że idzie mi to na zatoki więc pewnie i tak skończę na antybiotyku . -
Ja żadnych imprezek nie planuję. Myślę, że uwierzę i uspokoję się, że ta ciąża będzie tą szczęśliwą… po porodzie 😅 Więc wtedy pomyślę o hm, pępkowym? Czerwiec/lipiec, ogród, grill, ciepełko, czemu nie w ten sposób… 😊
koktajlowa lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja w ciąży z pierwszą córką dostałam segregator ciążowy od MG w prezencie i mnie się bardzo sprawdza. Dla mnie się wszystko mieści i jest porządek. W kolejnych ciążach (w tej też) kupowałam sama, bo byłam zadowolona 🤷♀️ też było to dla mnie wygodne przy przyjęciu do szpitala za każdym razem jak leżałam pod ktg i babeczka robiła ten turbo długi wywiad sama sobie wyjmowała wyniki z opisanych rubryczek i nie musiałam wszystkiego mieć w głowie Teraz traktuje tamte segregatory jako pamiątki z ciąży, kiedyś dam je dzieciom na pamiątkę Jestem sentymentalna i mam też dla każdego dziecka te albumy z pierwszego roku życia ze zdjęciami, pierwszymi słówkami itd.
O, i to jest w ogóle super pomysł taki album na baby shower więc sobie zapiszcie dla koleżanek czy do list prezentów
Weronka ja też jestem team imprezka po porodzie i po połogu. Ale u nas to już robimy chrzciny po prostu takie dla rodziny i przyjaciół Ostatnie dwa razy robiliśmy w czerwcu, żeby było ciepło. Teraz będziemy pewnie z końcem sierpnia czy początkiem września, żeby też złapać ładną pogodę właśnieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 12:12
-
To ja jak na cebulę przystało miałam wszystko w teczce ze studiów, na której przekreśliłam napis przedmiotu i podpisałam "ciąża" 🤣 ale brakowało przegródek, więc tym razem mam zwykłą teczkę z przegródkami z Action Ale na razie też wrzucam wszystko w tę teczkę Prenalenu co Karola, bo nie ma tego dużo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 12:16
kasssia, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Ja po wczorajszych przeżyciach prenatalnych ratowałam się Apapem przez mój ból głowy.. masakra jakaś ... dziś mam uszy tak zatkane że koniec. W pracy od rana sajgon, nie miałam kiedy tu nawet wejść... a gdzie tam 16 blee
Jeszcze teraz tydzień muszę czekać na wyniki i ryzyka... fajnie jak miałyście już krew ogarniętą przed usg
Kkk77 wrote:Macie tak wcześnie krzywą ze względu na zły wynik glukozy / jakieś wcześniejsze problemy czy tak z góry zlecił zapobiegliwie lekarz? Tak pytam, bo moja mówiła, że zrobimy dopiero po 24tc (martwiłam się piciem glukozy przy mdłościach 🙈) i już zwątpiłam czy nie powinnam robic wcześniej. Chociaż wynik samej glukozy mam ok (póki co) 😮💨
Ja narazie też czekam bo miałam wynik 90 i narazie lekarz nie mówił że mam robić krzywą. Zobaczymy.
Ja nigdy nie byłam na baby shower ani nie organizowałam bo u nas to nie jest "modne", ale fajne to takie - miłe. Pewnie jakby ktoś zorganizował to bym się cieszyła haha bo ja w sumie z tych "domowych" , tak Karola też wole się zabrać za porządki haha , mam nerwicę natręctw z tym, potrafie odkurzać 3 razy dziennie, codziennie myć podłogi kurze i wszystko musi stać w idealnym miejscu... moje dziecko jest ze mną biedne, ale pewnie niedługo się to zmieni haha
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny i trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj !
Miłego dzionka
-
Też proszę o zmianę terminu prenatalnych, udało mi się przesunąć o 2 dni - chociaż tyle, na 11.12.
-
jowmat wrote:Mamy 79 mm i bpm 161 ❤️ krew na pappa oddana 😍 kolejna wizyta 17.12 😉
jowmat lubi tę wiadomość
-
To ja nie wiem z tym segregatorem, to był dla mnie koszmar, bo trzeba było te kartki złożyć idealnie na pół żeby się zmieściło, bo inaczej nie chciało wejść. A jak było więcej to w ogóle mi sie nie mieściło.
Właśnie ja nie chrzczę dzieci i do tego wydaje mi się, że po porodzie raczej nie będę miała nastroju na organizowanie imprez, więc takie baby shower to dla mnie super opcja