Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja maruda dostala dzisiaj jakiś pojedynczych kropek na całym ciele. Do niczego mi to nie pasuje. Moze to z gorąca. Oby bo za tydzien ma chrzest

event.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja chyba wam przygotuje ankietę jakąś online i będziecie głosować przed badaniami nipt xd
    Swoją drogą waham się między nifty a sanco. Z lila robiłam nifty. Macie jakies opinie?

Ja robiłam Nifty, ale później byłam na badaniach prenatalnych u ginekologa-genetyka-diagnosty laboratoryjnego, który kręcił nosem na ten test. Powiedział, że Panorama jest znacznie lepsza i za drugim razem zdecydowanie bardziej ten by polecał.

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kroczków. Ja nadal czekam,napęd na cztery jej pasuje i chyba nie chce tego zmieniać. Ale jak dorwie taboret,to biega z nim jak szalona 🤷🏼‍♀️

Fajnie się czyta o Waszych ciążach,super że wszystko idzie ok. Ciężko mi obstawić co tam między nogami będzie 😅
    I również zazdroszcze,jak pomyśle że już nigdy nie bedę w ciąży to łezka się kręci w oku.

Wczoraj Bubcia ostatecznie o 17.30 padła na pół godzinną drzemke a na noc zasnęła o 21. Ja kładłam się spać pełna nadziei,że może dzięki temu pośpi dłuzej.
    Pffffff
    Wstała o 4 pełna sił 😑 o 5.30 udalo mi się ją jeszcze troche dolulać i pospała do tej 7. I bez większych dram (chyba że te w sklepie żeby jej dać kaczki i lalke-tak,kupiłam,nie chciało mi się walczyć i sluchac jej płaczu już 🙈) pierwsza drzemka o 13. Normalnie modle się żeby pospala sobie chwile dłuzej,zeby pozniej nie robila dram.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola może potówki, młodego strasznie wysypywało pod koniec czerwca jak były takie upały. Trzymam kciuki żeby to tylko to było

Truskawka współczuję pobudki 🥲

My mamy jutro znajomych i trzylatka w gościach, więc robię dziś znowu ptysie i truskawkowe serniczki bez cukru. Zrobiłam wołowinę na obiad z myślą o anemiku naszym, dzieciaki nawet nie tknęły 🫠😶‍🌫️

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanco robiłam w pierwszej ciąży. W drugiej mi lekarz Sanco odradził, bo mówił, ze ściemniają z czułością czy tam czymś i tez Panoramę polecał. Kosiński (ten boss od prenatalnych) tez polecał Panoramę, jest najlepiej przebadana ponoć. Szczerze to Nifty żaden lekarz mi nie polecał. Maja b dobry marketing, to napewno.

Gratki pierwszych kroczków. Czy już tylko moja nie chodzi? 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 14:15

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypucowaliśmy chatę tak, że chyba od mojego 6 miesiąca ciąży taka nie była i jeszcze ja zrobiłam ciasto a stary pojechał do sklepu po piwo bezlako, bo zaraz sobie mecz odpalimy, młodego nadal nie odstawili, chyba mu tam dobrze 🤣

Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 1 sierpnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi zauważyłam,ze dzieci nie przepadają za wołowiną.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi zauważyłam,ze dzieci nie przepadają za wołowiną.

Moi ogólnie mieloną lubią, bo jak daję do zupy golabkowej to zawsze zjedzą. Ale takie gulaszowe kawałki to średnio. Młoda czasem zje, ale mały mięso w kawałkach to tylko wyrzuca 😑

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Ja robiłam Nifty, ale później byłam na badaniach prenatalnych u ginekologa-genetyka-diagnosty laboratoryjnego, który kręcił nosem na ten test. Powiedział, że Panorama jest znacznie lepsza i za drugim razem zdecydowanie bardziej ten by polecał.
    Bylas u dr D? :) fajny facet z niego, nie dziwie sie ze ma takie kolejki

Marsol lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Sanco robiłam w pierwszej ciąży. W drugiej mi lekarz Sanco odradził, bo mówił, ze ściemniają z czułością czy tam czymś i tez Panoramę polecał. Kosiński (ten boss od prenatalnych) tez polecał Panoramę, jest najlepiej przebadana ponoć. Szczerze to Nifty żaden lekarz mi nie polecał. Maja b dobry marketing, to napewno.

Gratki pierwszych kroczków. Czy już tylko moja nie chodzi? 😂
    Moja też nie chodzi sama :)

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam takie klopsy z wołowina i żółtkiem oraz mąka z amarantusa żeby właśnie miały duuuzo zelaza
    Dodaje do nich passate pomidorowa i nieco chleba to zje wszystko (chleb to ten magiczny, kluczowy skladnik, jakby co)

Ja dziś poszłam na basen. Fajnie w sumie było wczoraj, ale trochę się zmęczyłam bo nie śpię normalnie więc takie 24 a realnie 36h solo to jest wyzwanie przy energicznym Dziecku

Gorąc straszny, ale na basenie super

Elza, Ty bardzo chwaliłaś wypad nad morze I pogodę, z ciekawości ile Wam prognozy pokazywały? Ja widzę takie 22 i raczej słońce w większości, ale chyba na plaży to będzie cieplej odczuwalne 🤪 dawno nie byłam nad naszym morzem, już odliczam 👀 za to u nas mają być jakieś ulewy,więc akurat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 15:49

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel - 21/23 stopnie, więc dla mnie całkowicie wystarczajaco, bo ja nie lubię upałów :)

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 1 sierpnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel a którą ta mąkę kupujesz

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, trzymaj się tam :( może gdzieś w okolicy jest jakieś miejsce z zajęciami dla dzieciaczków i tam kogoś poznasz?

Blondi, ja bym pomyślała nad zmianą psychiatry serio, po takim tekście. Jak ktoś chce dziecko, ale potem nie daje rady to nie dlatego, że taki się urodził, tylko brakuje mu zasobów :/ żeby psychiatra walił takim tekstem, żenada. Jak nie chce przepisywać leków to niech zostanie terapeuta.

Ja tez sie zastanawiam jakie będą temp w górach. Niby przyszły tydzień ma być upalny, ale wiadomo, w plenerze to inaczej temperaturę się odczuwa.

age.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Cel a którą ta mąkę kupujesz

Bioplanet

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to jest Robo Żółw, ekstra! A to akwarium to jakieś specjalne też widzę.

Wczoraj padło pytanie o mycie zębów - my myjemy czytając ulubione ruchome książeczki, w chwilach kryzysu pokazuję, że myję swoje zęby tą szczoteczką i zazwyczaj się udaje.

My też nie chodzimy samodzielnie, ale obserwuję, że to trzymanie się to jest takie naprawdę udawane, więc myślę, że samodzielne kroczki tuż tuż :)

U młodego katar się rozwija i gęstnieje. Chcieliśmy gdzieś pojechać na kilka dni w przerwie żłobkowej, ale w takich okolicznościach to zobaczymy. Poza tym u królika nowe guzy, jednego mu nacięli i trzeba codziennie mu pielęgnować ranę, to też z nikim go teraz nie zostawimy...

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chodzenie nie mogliśmy się doczekać. Jest wygoda, nie brudzi się tak, z samochodu z fotelika stawiam go i idzie sam do domu, a ja mam wolne ręce na chociażby zakupy. Z drugiej strony tak wszędzie łazi, że głowa mała 🥲ganiałam go po Castoramie dzisiaj, w ogródku mojej mamy był w każdym zakamarku, tak jak i w garażu. Jak trzyma psa na smyczy to pies biegnie za nim.
    Mi się dupa poci, a on biegnie i biegnie 🥵

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Bylas u dr D? :) fajny facet z niego, nie dziwie sie ze ma takie kolejki

Tak! Świetny lekarz i ogólnie człowiek. Nigdy nie miałam tak dokładnego badania. Trwało ponad godzinę i tłumaczył wszystko milimetr po milimetrze. Gdyby nie on to stres by mnie nie opuszczał po wynikach pierwszych prenatalnych.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie opinie na temat Synevo? Właśnie mają mega promke na badania i Panorama wychodzi śmiesznie tanio, ale nie wiem czy można im zaufać czy lepiej przed jakąś klinikę to zrobić.

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w Synevo robiłam wszystkie badania w ciąży, bo z pakietu Medicover i myślę, że wszystko było ok

Anabbit lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
‹‹ 3016 3017 3018 3019 3020
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ