CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anabbit wrote:Ja chyba wam przygotuje ankietę jakąś online i będziecie głosować przed badaniami nipt xd
Swoją drogą waham się między nifty a sanco. Z lila robiłam nifty. Macie jakies opinie?
Ja robiłam Nifty, ale później byłam na badaniach prenatalnych u ginekologa-genetyka-diagnosty laboratoryjnego, który kręcił nosem na ten test. Powiedział, że Panorama jest znacznie lepsza i za drugim razem zdecydowanie bardziej ten by polecał. -
Gratuluje kroczków. Ja nadal czekam,napęd na cztery jej pasuje i chyba nie chce tego zmieniać. Ale jak dorwie taboret,to biega z nim jak szalona 🤷🏼♀️
Fajnie się czyta o Waszych ciążach,super że wszystko idzie ok. Ciężko mi obstawić co tam między nogami będzie 😅
I również zazdroszcze,jak pomyśle że już nigdy nie bedę w ciąży to łezka się kręci w oku.
Wczoraj Bubcia ostatecznie o 17.30 padła na pół godzinną drzemke a na noc zasnęła o 21. Ja kładłam się spać pełna nadziei,że może dzięki temu pośpi dłuzej.
Pffffff
Wstała o 4 pełna sił 😑 o 5.30 udalo mi się ją jeszcze troche dolulać i pospała do tej 7. I bez większych dram (chyba że te w sklepie żeby jej dać kaczki i lalke-tak,kupiłam,nie chciało mi się walczyć i sluchac jej płaczu już 🙈) pierwsza drzemka o 13. Normalnie modle się żeby pospala sobie chwile dłuzej,zeby pozniej nie robila dram. -
Karola może potówki, młodego strasznie wysypywało pod koniec czerwca jak były takie upały. Trzymam kciuki żeby to tylko to było
Truskawka współczuję pobudki 🥲
My mamy jutro znajomych i trzylatka w gościach, więc robię dziś znowu ptysie i truskawkowe serniczki bez cukru. Zrobiłam wołowinę na obiad z myślą o anemiku naszym, dzieciaki nawet nie tknęły 🫠😶🌫️ -
Sanco robiłam w pierwszej ciąży. W drugiej mi lekarz Sanco odradził, bo mówił, ze ściemniają z czułością czy tam czymś i tez Panoramę polecał. Kosiński (ten boss od prenatalnych) tez polecał Panoramę, jest najlepiej przebadana ponoć. Szczerze to Nifty żaden lekarz mi nie polecał. Maja b dobry marketing, to napewno.
Gratki pierwszych kroczków. Czy już tylko moja nie chodzi? 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 14:15
-
Wypucowaliśmy chatę tak, że chyba od mojego 6 miesiąca ciąży taka nie była i jeszcze ja zrobiłam ciasto a stary pojechał do sklepu po piwo bezlako, bo zaraz sobie mecz odpalimy, młodego nadal nie odstawili, chyba mu tam dobrze 🤣
Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Tanasi zauważyłam,ze dzieci nie przepadają za wołowiną.
Moi ogólnie mieloną lubią, bo jak daję do zupy golabkowej to zawsze zjedzą. Ale takie gulaszowe kawałki to średnio. Młoda czasem zje, ale mały mięso w kawałkach to tylko wyrzuca 😑 -
Bylas u dr D?Marsol wrote:Ja robiłam Nifty, ale później byłam na badaniach prenatalnych u ginekologa-genetyka-diagnosty laboratoryjnego, który kręcił nosem na ten test. Powiedział, że Panorama jest znacznie lepsza i za drugim razem zdecydowanie bardziej ten by polecał.
fajny facet z niego, nie dziwie sie ze ma takie kolejki
Marsol lubi tę wiadomość
-
Moja też nie chodzi samakasssia wrote:Sanco robiłam w pierwszej ciąży. W drugiej mi lekarz Sanco odradził, bo mówił, ze ściemniają z czułością czy tam czymś i tez Panoramę polecał. Kosiński (ten boss od prenatalnych) tez polecał Panoramę, jest najlepiej przebadana ponoć. Szczerze to Nifty żaden lekarz mi nie polecał. Maja b dobry marketing, to napewno.
Gratki pierwszych kroczków. Czy już tylko moja nie chodzi? 😂
kasssia lubi tę wiadomość
-
Ja zrobiłam takie klopsy z wołowina i żółtkiem oraz mąka z amarantusa żeby właśnie miały duuuzo zelaza
Dodaje do nich passate pomidorowa i nieco chleba to zje wszystko (chleb to ten magiczny, kluczowy skladnik, jakby co)
Ja dziś poszłam na basen. Fajnie w sumie było wczoraj, ale trochę się zmęczyłam bo nie śpię normalnie więc takie 24 a realnie 36h solo to jest wyzwanie przy energicznym Dziecku
Gorąc straszny, ale na basenie super
Elza, Ty bardzo chwaliłaś wypad nad morze I pogodę, z ciekawości ile Wam prognozy pokazywały? Ja widzę takie 22 i raczej słońce w większości, ale chyba na plaży to będzie cieplej odczuwalne 🤪 dawno nie byłam nad naszym morzem, już odliczam 👀 za to u nas mają być jakieś ulewy,więc akuratWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 15:49
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Truskawka, trzymaj się tam
może gdzieś w okolicy jest jakieś miejsce z zajęciami dla dzieciaczków i tam kogoś poznasz?
Blondi, ja bym pomyślała nad zmianą psychiatry serio, po takim tekście. Jak ktoś chce dziecko, ale potem nie daje rady to nie dlatego, że taki się urodził, tylko brakuje mu zasobów
żeby psychiatra walił takim tekstem, żenada. Jak nie chce przepisywać leków to niech zostanie terapeuta.
Ja tez sie zastanawiam jakie będą temp w górach. Niby przyszły tydzień ma być upalny, ale wiadomo, w plenerze to inaczej temperaturę się odczuwa. -
Karola3xJ:D wrote:Cel a którą ta mąkę kupujesz
Bioplanet23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Karola, to jest Robo Żółw, ekstra! A to akwarium to jakieś specjalne też widzę.
Wczoraj padło pytanie o mycie zębów - my myjemy czytając ulubione ruchome książeczki, w chwilach kryzysu pokazuję, że myję swoje zęby tą szczoteczką i zazwyczaj się udaje.
My też nie chodzimy samodzielnie, ale obserwuję, że to trzymanie się to jest takie naprawdę udawane, więc myślę, że samodzielne kroczki tuż tuż
U młodego katar się rozwija i gęstnieje. Chcieliśmy gdzieś pojechać na kilka dni w przerwie żłobkowej, ale w takich okolicznościach to zobaczymy. Poza tym u królika nowe guzy, jednego mu nacięli i trzeba codziennie mu pielęgnować ranę, to też z nikim go teraz nie zostawimy... -
Na chodzenie nie mogliśmy się doczekać. Jest wygoda, nie brudzi się tak, z samochodu z fotelika stawiam go i idzie sam do domu, a ja mam wolne ręce na chociażby zakupy. Z drugiej strony tak wszędzie łazi, że głowa mała 🥲ganiałam go po Castoramie dzisiaj, w ogródku mojej mamy był w każdym zakamarku, tak jak i w garażu. Jak trzyma psa na smyczy to pies biegnie za nim.
Mi się dupa poci, a on biegnie i biegnie 🥵 -
Elza1234 wrote:Bylas u dr D?
fajny facet z niego, nie dziwie sie ze ma takie kolejki
Tak! Świetny lekarz i ogólnie człowiek. Nigdy nie miałam tak dokładnego badania. Trwało ponad godzinę i tłumaczył wszystko milimetr po milimetrze. Gdyby nie on to stres by mnie nie opuszczał po wynikach pierwszych prenatalnych. -
Ja robiłam w Synevo robiłam wszystkie badania w ciąży, bo z pakietu Medicover i myślę, że wszystko było ok
Anabbit lubi tę wiadomość