CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny!
Co do zlobka to wlasnje nie wiem, bo w sumie nie gadaliśmy o tym jeszcze 🙈 końcem sierpnia mamy spotkanie to sie wtedy pewnie dowiem co i jak no ale juz wiem żeby lepiej odlozyc hajs na ten początek bo kij wie jak bedzie.
Truskawka wszystkie sie martwilysmy 🫂 bardzo duzo masz an swpich barkach biedna.
a takich tekstów to w ogole nie słuchaj, jak ktos nie ma nic mądrego do powiedzenia to juz lepiej zeby sie czasem zamknął
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Nie nadrobię dzisiaj wątków, bo za godzinę przyjeżdżają do nas goście nocować, a my w rozsypce 🫣 Widziałam Twój wpis Truskawka, bardzo mi przykro, że tyle spraw się źle układa, trzymam kciuki za przetrwanie trudnego czasu, niestety widzę, że mam do Ciebie 6h jazdy, też bym wpadła 🫂
Muszę zameldować wiadomość szok: "Gratulujemy ZAKOŃCZONEJ ADAPTACJI". Myślałam, że jestem w ukrytej kamerze. Syn zjadł zupę, spał na drzemkę, zjadł pierogi na obiad, bawił się z dzieciakami, prawie nie płakał. Jakimś cudem nie wyłapali jego kataru, podwyższonej temperatury (dostał paracetamol przed wyjściem). Popłakałam się jak to usłyszałam
Elza1234, Werzol, Blondi29, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Koleżanki mam tylko dwie- 100km dalej,zajete swoimi dziećmi i pracą.
Zamawiać jedzenia nie mam skąd za bardzo,jedyne co do mnie dowozą to pizza.
Ja z nią nie wychodze w dzień bo jest pomad 30° i pelne słońce. W wózku nie zaśnie.
Nawet nie wiem jak Buba by sie zachowała w knajpie bo nigdy z nią nigdzie nie byłam.
A wrcaca w nocy z soboty na niedziele- ten Rzym to taka robota z doskoku,miał mieć ten tydzień wolny a kolega zaproponował wyjazd.W Poniedzialek wraca do pracy na nocki co oznacza że znowu niby bedzie ale go jednak nie ma.
A moja mama bardzo mądra,bo ona trojke dzieci ale mieszkała z teściową ktora nie pracowala i jek pomagala+ sama mowila ze moj ojciec pomagał jej przy nas+ mlodszą siostrą to i ja wiecznie się zajmowałam.
Moje kochane dziecko dziś wstało o 6,zrobiła drzemkę od 9.30 ktora trwala pół godziny i od tamtej pory jest na chodzie. Oczywiscie była dwugodzinna awantura że chce isc spac ale nie zasnie.
Teraz pojdzie spać to pozniej bedzie balowac do 23.
Myśle że w takiej sytuacji jak jestem ja to i sam Gandhi by dostał pierdolca. -
Nadrobię później to czego nie widziałam, ale weszłam się pochwalić. Moje dziecko wlasnie zrobiło pierwsze samodzielne kroczki. Wstała sama na nogi na środku podłogi i przeszła 8-10 kroczków 🥹🥹🥹🥹🥹🥹
Oczywiście nie udało nam się tego nagrać, ale później zrobiła kilka pijackich prób to coś tam uwieczniliśmy. Wzrusz na maksaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 17:42
Cel95, Elza1234, Nineq, Szarotka12, Blondi29, Werzol, Grzegrzula, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Truskawka, ja nie wiem co by o mnie Twoja mama powiedziała. Mi Mąż zamWia pod drzwi obiady jak go nie ma cały dzień. Zawsze. Ale takie fit no wybór jest ogromny bo duże miasto.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Gratuluje kroczków i też się w sumie pochwale
bo też zaczęła coś tuptać
Anabbit, Blondi29, Werzol, Grzegrzula, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Nadrobiłam w miarę.
Józkowi na pewno idzie jakiś ząb, ale nie da sobie zobaczyć, bo mnie kąsa i zaciska buzię, jak pomacalam to jednak lekko ostre coś jest jakby na miejscu czwórki. No i zmęczyliśmy się sobą nawzajem dzisiaj chyba, bo ze mną marudził a jak tata skończyl pracę i go przejął to nagle znowu cudowne dziecko.
My idziemy teraz na randkę a młody do tesciow na nocowankę pierwszy raz i trochę mnie to stresuje. No ale w ostateczności jak będzie im wył i go wpakują w auto, żeby dowieźć to akurat mają całą obwodnicę do przejechania, więc na pewno się ulula w samochodzie 😅
Anabbit jak cię to pocieszy to akurat w knajpie młody jest taki sam jak Lila, trzeba z nim chodzić i jemy na zmianę xD
I gratuluję pierwszych kroków, teraz to raz dwa i będzie biegać
Ja akurat jestem z moim mężem od 13 lat, ale nie zmienia to faktu, że zaraz po studiach zarabiałam jakieś śmieszne pieniądze. Do tego studia mnie przetyrały fizycznie i psychicznie i myślę, że na pewno miałam wtedy dużo niedoborów i do tego fiu bździu w glowie, więc niekoniecznie to był dobry czas na macierzyństwo.
A kondycyjnie to ja się czuję teraz bardzo dobrze, jak jechaliśmy na tą wycieczkę do Ojcowa ostatnio to nawet się nie zmęczyłam, także siły na bieganie za bobasem też chyba mam więcej teraz niż 10 lat temu.
Truskawka tulę mocno i pisz ile potrzebujesz. Martwiłyśmy się wszystkie o Ciebie. -
Moje dzieci tez nie wysiedzą. Nie ma szans.
Annabit gratuluję pierwszych kroczków!
Blondi kiedy mała idzie do żłobka?
Myślałam,ze dostane to awp i wczasy pod gruszą i dupa. Ani tego ani tego. Wczasy pod gruszą wszyscy dostali a ja nie. Zapomnieli mi przelać. Żadna nowość w sumie
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Wiecie może ja złapałam ostatnie dni krzesłowe, bądź po prostu ciekawiły ja inne krzesła
Aktualnie w domu wyskakuje znkrzesla i na nim stoi także..23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Annabitt gratuluję kroczków
Nam fizjo ciągle powtarza że nasza mała jest gotowa ale głowa ja blokuje, także liczę że może żłobek ją zmotywuje jednak żeby zaczęła sama chodzić
Chwilowo to jej za wolno i biega jak niedźwiadek/pajak/jakiś potworek, przekomiczna jest ta pozycja
Karola - ja wg nie wiedziałam że mi się należą wczasy pod gruszą, bo u nas w firmie są dopiero drugi rok, ale mnie tknęło i się zapytałam złożyłam wniosek online i dostałam razem z wypłatą - wypłata urlopowa plus awp - kobity - idę kurna na shopping kupić w końcu coś sobie! Plawie się w pieniądzach xd 🤣 mam nadzieję że nasz pies i samochód tego nie słyszą
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Anabbit gratuluję kroczków 🥰 dużo jak na początek zrobił, Kameleon robi tak kilka i dalej przechodzi w czworaki bo tak mu szybciej xD
W ogóle polecajka, wzięłam młodemu trampki z Sinsaya do piaskownicy (barefoot, skóra naturalna i bawełna), a są takie fajne i elastyczne że zamówiłam już kilka rozmiarów na zapas xd no i cena ekstra
https://www.sinsay.com/pl/pl/trampki-ze-skorzana-wkladka-rozszerzane-w-palcach-z-podeszwa-barefoot-495ii-50x?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Ecom_PL_SI_Google_Conversion_Pmax%20Catch_All%20NC&utm_id=21642833275&gad_source=1&gad_campaignid=21639117779&gbraid=0AAAAADhpIgbMALwGVIsqcB_j7kpUx5Lpg&gclid=CjwKCAjwj7HTBhBiEiwA8s35OkrzDstwo2GyMKmwRR9dOAbyHvZC1S-hL_0E3Dj1QqqFygY5QuaA7hoCOOEQAvD_BwE -
Anabbit gratulacje kroczków! 🥳
Ja po wizycie, bobas w brzuchu nadal jest bez płci 🙈 także coraz bardziej się nastawiam na dziewczynę, bo nic póki co tam między nogami nie dynda 😅
Waży już zawrotne 195g, ogólnie wszystko dobrze 😊 trochę mnie zmartwiła informacja, że szyjka ma ujście na opuszek ale podobno przy kolejnych ciążach to się zdarza i najważniejsze że jest twarda i skierowana do kości krzyżowej. I chyba jakieś zapalenie pęcherza mi się przyplątało, w moczy wyszły fosforany, bakterie i pH 8. Mam zrobić posiew i zobaczymy.
Blondi29, Anabbit, Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość