Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi a co z planem na bobasa nr3? Bo wtedy chyba chujnia przy wyliczaniu macierzyńskiego jak jesteś na pół etatu. Chyba, że jesteś bogata i cię to nie interesuje to ok 😄

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będzie niższa pensja, ale nie przeskoczę tego, albo albo :D ja tak cały 2023 i większość 2024 byłam na 1/2 etatu, potem wskoczyłam na 3/4 jak zaszłam w ciążę, ale i tak l4 i macierzyński miałam niski bo się liczyło 12 miesięcy wstecz, więc jakiejś szalonej różnicy za trzecim razem nie będę miała. Bogata nie jestem, po prostu żyjemy skromniej, nie jeździmy na zagraniczne wakacje, mamy używane autka itd. :D

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Tanashi podziwiam. Dużo siły w powrocie do pracy!
    Grzegrzula już zrobiłaś? 😆😆😆 Też miewam takie myśli, dobrze, że mój mąż jest rozsądny.
    Anabitt też myślałam, że w ciąży ci nie będą chcieli zrobić chociaż gadałam z mężem i twierdzi, że ten Alex nie powinien być zafałszowany, ale kto wie. Daj znać co ci powie alergolog, bo w sumie sama jestem ciekawa

Nie no muszę lepszy moment w cyklu wyczekac bo teraz to i tak by nic nie dało🤣 trzeba oszczędzać kalorie a nie bez sensu spalac

age.png

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, gdyby szef się zgodził podpisać aneks na cały etat to nie liczy się już teraz średniej z 12 miesięcy do zasiłku. U mnie koleżanka tak robiła w pracy, ale chyba dla zasady przepracowała jeszcze miesiąc po podpisaniu aneksu i dopiero przeszła na l4. Bo opinie na grupach hrowych są różne i niektórzy piszą że nawet tego miesiąca nie trzeba przepracować tylko bierze się nową podstawę od dnia podpisania aneksu.

Annabit, dopiero jutro pełne 10 tygodni, więc tydzień mamy ten sam. Ale ja już w 6 tygodniu mówiłam szefowej jak mialam potwierdzone bicie serca, żeby nie zastanawiała się jak organizować dział bo ogólnie wiedziała że będziemy się starać. Tylko od marca jak gadałyśmy to mówiłam że jeszcze nie, ale mamy nadal czas 😅 w hr milczałam, ogarnęłam medycynę pracy, w piątek jeszcze pisali o dokumenty do opieki na dziecko i o nadgodzinach itd, jeszcze im to odeślę i się upewnię czy tego potrzebują w oryginale skoro dzisiaj powinni otrzymać zwolnienie. A do szefowej w ogóle pisałam w piątek bo teleporade miałam o 16:30, a dzisiaj powinnam już być w pracy. I chciałam się upewnić czy tylko jej mogę zgłosić nieobecność

Grzegrzula, chwila oddechu od dziecka i człowiek już szuka kolejnych atrakcji 😅

Grzegrzula lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie zaczyna. Nie dosyć ze bedzie 12 osób w domu od sob do pon ,to się teraz zaczyna "a mogę przyjechać z psem/kotem?" Ja jebie

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol obawiam się że mój szef po 3 ciąży w tej samej firmie jedyne co będzie chciał podpisać to wypowiedzenie XDD

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    U mnie sie zaczyna. Nie dosyć ze bedzie 12 osób w domu od sob do pon ,to się teraz zaczyna "a mogę przyjechać z psem/kotem?" Ja jebie

Niech moc będzie z Tobą!

preg.png

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Grzegrzula, chwila oddechu od dziecka i człowiek już szuka kolejnych atrakcji 😅

No dokładnie, nie wiadomo co z rękami zrobić 🤣
    Żartowałam z Tanashi,że jedną noc przespała i od razu decyzja o 3 dziecku a mi wystarczyło 15 minut samodzielnej zabawy😁.

A co do spania to ja też mam już luksusowo. Młodzieniec śpi w swoim łóżeczku w pokoju z tatą, a ja z córką w sypialni. Ostatnio wybudza sie dopiero około 5, ale mąż jest go w stanie dolulac. I śpią nawet do 8.

I chyba sam sie odstawia, bo juz sie karmimy tylko do spania i rano, a to karmienie z rana gdybym mu nie proponowała to pewnie by sie nie domagał.

age.png

age.png
‹‹ 3024 3025 3026 3027 3028
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ