Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi ja ryje codziennie w ogrodzie po 4 h a i tak mi się płakać chce
    Z piachem w domu mam to samo, odkąd syn nauczył małą obsypywania sobie nim głowy z wiaderka.

event.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj jakiś error i pobudka o 5:30. Zasnęła o 9 na cztery godziny, dospalam razem z nią, więc zaczynamy zycko dzisiaj o 13 😳 dopiero druga nocka bez cycka, a już widzę że jest jej ciężko 😥 nie planowałam już teraz jej odstawiać, ale przypadkiem wyszło, że we wtorek zasnęła mężowi i nie budziła się w nocy na cycka

Tanashi, w może jakiś tani robot odkurzający? U nas mąż zgarnął ostatnio używkę w bardzo dobrym stanie za 7 stów ale ten to w ogóle mopuje i ma jakąś super stację do osuszania, wymiany wody itd. Teraz jeszcze wysłał na gwarancję i go zgubili, więc mają wymienić na nowy xD a ja walczyłam o naszego Mietka, żeby został bo on co prawda tylko odkurza ale mieści się pod łóżko

Truskawka, ogarniasz przy małej robotę za dwoje, jeszcze przyjdzie czas na robienie formy. To tak jak ostatnio napisałaś, że już nigdy nie będziesz w ciąży. Nigdy nie wiadomo co przyniesie życie, może ułożysz życie z kimś innym i jeszcze zdecydujecie się na rodzeństwo dla Bubci. Macie zalecenia żeby bandażować te stopki też w domu? Czy tylko te tejpy na razie?

Margaretka, gratki zęba. U nas wczoraj cztery kupy, z czego jedna to po prostu zielona woda, na panelach, zanim zdążyłam założyć pampersa 🫪
    więc ja też czekam na te dwójkę co już widać pod skórą ale jeszcze się nie przebiła

A we wtorek szczepienie i tak czekam czy się ogarniemy czy przekładać

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ostatnio widziałam bboxa fluorescencyjnego, może to by ułatwiło samoobsluge. Chyba, że to ten sam egzemplarz co mój i trzeba usługiwać w nocy , weźmie bidon i mi poda żebym mu trzymała 🫣

U nas też duchota niemiłosierna, czekam na chwilę ochodzenia 🥵🥵

O, może spróbuję z tym bboxem. Dzięki

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, Szarotka, jak u was wypadają posiłki godzinowo w żłobku? I jaka kolejność?

Bo mamy z przyjaciółką rozkmine. Ona już ma drugi żłobek (zmieniają z prywatnego na publiczny) i u nich obiad (danie główne) dają o 11 a zupę o 14. I to w obu tych żłobkach i zastanawiamy się czy to jest norma, czy jakaś pokrętna logika.
    U nas jest odwrotnie. 11 zupa, potem drzemka i wstają na danie glowne i to ma dla nas więcej sensu

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol mój pies niestety linieje cały rok i te automatyczne odkurzacze nie dają przy nim rady :/ mieliśmy ale zapychał się i codziennie trzeba było pół godziny poświęcać na rozkręcanie i czyszczenie, więc dla mnie gra niewarta świeczki. A szkoda, bo mogłoby pomóc.

Karola nie pocieszasz 🤣 ale podziwiam za tyle godzin codziennie w ogrodzie

Współczuję tej duchoty w ciąży:(

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit ja widziałam kiedyś przedszkole co miało zamienione posiłki i była właśnie zupa na podwieczorek, żeby nie było kolejnego słodkiego posiłku, bo rodzice protestowali.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Nineq, Szarotka, jak u was wypadają posiłki godzinowo w żłobku? I jaka kolejność?

Bo mamy z przyjaciółką rozkmine. Ona już ma drugi żłobek (zmieniają z prywatnego na publiczny) i u nich obiad (danie główne) dają o 11 a zupę o 14. I to w obu tych żłobkach i zastanawiamy się czy to jest norma, czy jakaś pokrętna logika.
    U nas jest odwrotnie. 11 zupa, potem drzemka i wstają na danie glowne i to ma dla nas więcej sensu

Ja się wtrące, chociaż młody zaczyna dopiero 1 września, no ale u nas też jest zupa przed drzemką a drugie danie po.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale oni po tej zupie mają jeszcze podwieczorek własnie.
    Mają coś takiego
    - śniadanie
    - danie główne
    - zupa
    - podwieczorek

U nas w sumie podwieczorki nie sa zawsze słodkie. Myślę że z 2 dni w tygodniu słodkie a 3 wytrawne

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

8.30 - 9 - śniadanie, często przeciąga się do 9.30
    12.30 - 13 - obiad - najpierw zupa wszystkie dzieci. Te które zjedzą puszczane są na salę, karmią resztę. Jak zjedzą to wjeżdża drugie danie więc obiad przeciąga się znowu do jakiejś 13.30
    14.30 - 15 - podwieczorek

Czasem mój jest naje się na fulla i w domu zjada po 15 po drzemce. Bywały dni, że musiał się dopełnić czymś.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    8.30 - 9 - śniadanie, często przeciąga się do 9.30
    12.30 - 13 - obiad - najpierw zupa wszystkie dzieci. Te które zjedzą puszczane są na salę, karmią resztę. Jak zjedzą to wjeżdża drugie danie więc obiad przeciąga się znowu do jakiejś 13.30
    14.30 - 15 - podwieczorek

Czasem mój jest naje się na fulla i w domu zjada po 15 po drzemce. Bywały dni, że musiał się dopełnić czymś.

To o której one mają drzemkę jak już o 12.30 jest zupa?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    To o której one mają drzemkę jak już o 12.30 jest zupa?
    10.30 - 12.30
    Jeśli dziecko nie chce spać - nie śpi. Jeśli chce spać później - śpi. Jak kiedyś pisałam, jestem w mniejszości pracujących od 8. Dużo dzieci jest w żłobku od 6.30.

Żłobek pracuje do 16.30 więc nie zrobi obiadu o 14 czy 15, bo wtedy część rodziców odbiera dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:36

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 3029 3030 3031 3032 3033
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ