CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A myslicie, że robię błąd? Nie chciałabym zrobić czegoś źle. Ale chyba takie pokazanie na luzie i zrobienie porannej rutyny gdyby wyszło to nic złego. Chciałabym po prostu iść za dzieckiem w tej kwestii, że tak powiem.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel no z tego co ja czytałam to nie zaleca się wcześniej niż ten 18 miesiąc najszybciej, bo dziecko może sobie wyrobić nawyk mocnego parcia albo zrobić pęcherz nadreaktywny. Ta dojrzałość zwieraczy jest ważna + muszą się pojawić oznaki gotowości. Dziecko może powtarzać si na takiej samej zasadzie jak powtarza hau hau czy brawo brawo, ale to nie znaczy że jest gotowe porzucić pieluszkę
typowe oznaki gotowości to np. sucha pielucha co najmniej 2 h w ciągu dnia, chowanie się gdzieś jak robi , dyskomfort przy zabrudzeniu, mokrej pieluszce itd.
-
Tamashi a co jak właśnie rano to tak wygląda, że po prostu chwila mija i na raz jest no naprawdę dużo siusiu, bo po prostu Dziecko w nocy od praktycznie początku nie sika? Ciężko to czasem ogarnąć, a już bym wolała nocnik niż np sikania na przewijaku czy przesikanie pieluchy.
Mówię tylko o poranku, a nie jakimś odpieluchowaniu od razu w tak młodym wieku. Myślisz, że to może narobić szkody? Po prostu miałam też wrażenie, że będzie to bardziej komfortowe dla Dziecka w tej sytuacji po nocy.
Z tym chowaniem się jedynie czasem by się zgadzało plus sii, które jest zarówno na siusiu jak i na lecącą wodę.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Truuskaawka wrote:Margaretka ale ten czas leci 🥲 Wiem że jeszcze płeć nie znana,ale wybraliście już imię?
Moje dziecko najpierw osrało mnie i siebe- w tym tejpy na jednej stopie. Gdy ją wykąpałam i ogarniałam osikała łóżko i tejpy na drugiej stopie.
Dziękuję 😑
Mamy kilka typów, oczywiście dla dziewczynki 😅 jak będzie drugi chłopak to ja nie wiem, imię mu wymyślę na porodówce xD
Ja to nawet nie myślę o nocniku, przecież to jeszcze maluch. Wiem że kiedyś były inne czasy i odpieluchowanie było szybko, bo nikt już nie chciał się babrać w tej tetrze... I teraz są tego skutki, niezdrowe nawyki typu chodzenie siku na zapas itp.
Planuje spróbować w przyszłe wakacje jak będzie mógł latać po podwórku bez pampersa.
A chodzi ze mną do toalety od zawsze, teraz ma etap na podawanie mi papieru toaletowego 😅 normalnie czuje się jak z babcią klozetową, która odmierza listki xdd -
Rozumiem. Ja jakby nie mam na celu robić czegoś za wcześnie bo to zaden konkurs tylko właśnie wydawało mi się, że w naszej sytuacji taki poranny nocnik byłby bardziej komfortowy niż bieg na zmianę w 99% przypadków zupełnie suchej pieluchy i zasiusianie jej całej w chwilę.
Nineq póki są nocne karmienia to myślę, że to niezbyt możliwe. Ale może właśnie spytam pediatry.
Żeby było jasne, mam na myśli jedynie poranek i potem w okolicy 18msc właśnie zarejestrowanie jak z tymi sygnałami gotowości w ciągu dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:44
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Mnie to nawet bawi jak babcia ja usiłuje nauczyć. Mala siedzi,macha nogami ,coś tam opowiada a moja matka kuca i udaje ,że sika. Pozniej wstać nie umie i każe malej "pomóc babci wstać".Dosyć komicznie to wygląda. Warto sie nie odzywać, żeby sie z tych widoków pośmiać. Co jakiś czas ją pyta czy chce sisi a mała gestem jak Hitler odpowiada "nie".
Córka jak 15 miesięcy to robiła kupę na nocnik. Dwa lata jak skończyła chodzić w pampkach. Syn do 4 rż spał w pampersie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:47
-
Nie tylko tobie, już tego też słuchałamNineq wrote:Tylko mi trują wszyscy du*e żeby sadzac młodego na nocnik? 😐Juz mam dosyć. Przecież roczne dziecko nie jest gotowe na coś takiego, a jeszcze by mu to zaszkodziło. I gadanie, że oni sadzali od 6. miesiąca.
-
Ja póki co nie zamierzam młodej na nic sądzac
Jestem dzieckiem które „pięknie sikało i robiło kupię na nocnik od 10 miesiąca życia” a problemy z nadreaktywnym pęcherzem i tym „sikaniem na zapas” wyleczyłam jako dorosła za grubą kasę u urofizjo
Dziękuję bardzo.
Moja w tym tyg zaczęła pokazywać na pampersa przed zrobieniem kupy, Ale nie wiem jeszcze czy do końca to jest świadome
Najpierw niech mama powie xD -
A nie jest tak, że posadzić i po prostu zobaczyć co się wydarzy to jednak co innego niż sadzać siłą, zabawiać i wymuszać? Bo jak nic i nie o to chodzi, błędnie myślę to po prostu poczekam kolejne kilka miesięcy rzecz jasna
Ja w ogóle sama zaczęłam o tym rozmyślać przez poranki i własne przeczucie co do nich
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:02
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗