CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Tanashi mnie położna, która przyszła na patronaz sprzedała trik z karmieniem na leżąco i pierwszy połóg karmiłam córkę tylko tak (ale z wygody) do tego stopnia, że ona potem preferowała karmienie głównie w takiej pozycji 🤣🤷♀️ ale można było sobie seriale oglądać na luziku, tylko w nocy oczy czasem leciały i musiałam do każdego karmienia brać do ręki telefon, żeby nie zasnąć 🫣
Karmienie na leżąco to życie 🤣 odkąd zaczęłam to robić, przestałam być niewyspana 🤣 -
przygodami66 wrote:Malwinka14 wrote:Kochana ciociu szykuj różowe śpiochy będzie dziewucha. Bardzo chciałam drugiego chłopca ale ważne że zdrowe.
😍❤️
Gratulacje a czemu byś wolała chłopca? Mi się zawsze wydaje ze jako kobieta ma się wizje córki, a facet syna👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Laski chyba mi się udało mojego bączka wyłapać na detektorze! Taki stukot choćby galop konia tylko nie aż taki głośny ale musiało to być to bo mój puls nie jest taki szybki a dwa po drugiej stronie nie udawało się złapać tego dźwięku, tylko po mojej lewej na wysokości pachwiny jakby przy kości biodrowej. A przepływy i szmery to zupełnie inaczej brzmią jakby mocny wiatr wiał 😅 no mam nadzieję że to było to i dobrze słyszałam 🥰 sprawdzę znów za 2 dni
awokado 🥑, Nosa, przygodami66, amoze, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Gratulacje a czemu byś wolała chłopca? Mi się zawsze wydaje ze jako kobieta ma się wizje córki, a facet syna
Moze dlatego że jestem nerwowa i niecierpliwa i boję się że nie ogarne tych fryzur? A może dlatego że chłopcy są łatwiejsi w obsłudze a może dlatego że chciala bym drugie takie jakie jest pierwsze. Mam bardzo grzecznego i utalentowanego 14 latka w domu grającego na pianinie i flecie bocznym. Nie mam wogole problemów z nim jak.moje znajome z dziećmi/młodzieżą w tym wieku.
Sama nie wiem obiawy ciążowe mam jak przy synku chyba sama sobie wmówiłam że będzie chlop.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 18:12
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Malwinka14 wrote:Taki jest standard jak mówisz moj tez mnie dziś pytal czemu jestem zawiedziona.
Moze dlatego że jestem nerwowa i niecierpliwa i boję się że nie ogarne tych fryzur? A może dlatego że chłopcy są łatwiejsi w obsłudze a może dlatego że chciala bym drugie takie jakie jest pierwsze. Mam bardzo grzecznego i utalentowanego 14 latka w domu grającego na pianinie i flecie bocznym. Nie mam wogole problemów z nim jak.moje znajome z dziećmi/młodzieżą w tym wieku.
Sama nie wiem obiawy ciążowe mam jak przy synku chyba sama sobie wmówiłam że będzie chlop.
Miałaś okazję wychowywać chłopca i jest super to dziewczynka też będzie wspaniała:) chłopak i dziewczynka to chyba marzenie większości:p będzie dobrze👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ja też marzę o parce żeby teraz był syn ale no jak będzie dziewczynka to przecież też cudownie, może teraz choć będę mogła ubierać sukieneczki kokardki balerinki rajstopki falbanki 😆 bo moja starsza to legginsy bluzki i adidasy i koniec repertuaru 😆 szczyt jej dziewczęcości to chociaż są długie włosy blond do pasa i że mogę robić 2 francuzy np 🤪
-
Karola3xJ:D wrote:Ja wiem tylko ko co to skurcze. Bo miałam za każdym razem od 6 miesiąca. Córka jak rodziłam to dostałam też skurczy i poszłam rodzic. Ale to był horror. Taki stary,zdemolowany szpital (Mikołow),stare wredne położne,lewatywa z zaskoczenia i teksty że mam się zamknąć i czekać na ranna zmianę. Dobrze że są inne czasy teraz.
Ooooo widzę, że też jesteś z okolic (ja Tychy) - kurcze o Mikołowie to słyszę skrajne opinie, jedne dziewczyny chwalą, inne mówią, że koszmar - gdzie tu się teraz rodzi? 🤣 ja chyba już o każdym szpitalu z okolic słyszałam najbardziej skrajne opinie, dobrze, że do czerwca dużo czasu, bo jak tu zdecydować 🙈 ktoś jeszcze jest z okolic Kato? -
Mi się marzy parka! Przynajmniej będziesz miała porównanie- Twój syn to widocznie jakiś ewenement bo to właśnie dziewczyny z założenia są bardziej ułożone i zdyscyplinowane. Chłopaki to wulkany energii często i ciężko opanować ten żywioł 🤡😹
-
Kkk77 wrote:Ooooo widzę, że też jesteś z okolic (ja Tychy) - kurcze o Mikołowie to słyszę skrajne opinie, jedne dziewczyny chwalą, inne mówią, że koszmar - gdzie tu się teraz rodzi? 🤣 ja chyba już o każdym szpitalu z okolic słyszałam najbardziej skrajne opinie, dobrze, że do czerwca dużo czasu, bo jak tu zdecydować 🙈 ktoś jeszcze jest z okolic Kato?
Mikołów sie zmienił na plus,kobiety sobie chwalą. Megrez w Tychach znowu też. Jeszcze po remoncie ponoć warunki o niebo lepsze.
Jedyny szpital.ktoregi radzę unikać to Łubinowa. Prywatny z kontraktem nfz ale to co się tam wyrabia to nie do opisaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 18:57
-
Haha macie rację to będzie zupełnie inne doświadczenie i mam nadzieję ze to samo za parę lat powiem o córce:-) ważne by wszystko było dobrze i żebym nie miala powtórki po cc z pierwszej ciazy tak dla mnie to była duża trauma tym bardziej że bylam sama na obczyźnie bez rodziny czy znajomych bez języka...
Ale wierzę że teraz będzie dobrze.
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
To ja was zaskoczę, nie chciałam parki 🤣 jak się dowiedziałam, że będzie druga córka to skakałam z radości i podczas usg wybuchnęłam niekontrolowanym smiechem, bo nie mogłam uwierzyć w swoje szczęście 🤣🤣🤣 w mojej głowie dzieci tej samej płci mają lepszy kontakt - tak było u mnie w rodzinie i tak mam zakodowane, choć zdaje sobie sprawę, że bywa różnie, no ale ja tak mam i już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 19:02
-
Cześć dziewczyny! Witam się z Wami po przerwie, jestem z Wami na bieżąco ale czasu brak żeby się udzielać 🤣 gratuluję wszystkich wizyt i rosnących bobo 💕
Kkk77 wrote:Ooooo widzę, że też jesteś z okolic (ja Tychy) - kurcze o Mikołowie to słyszę skrajne opinie, jedne dziewczyny chwalą, inne mówią, że koszmar - gdzie tu się teraz rodzi? 🤣 ja chyba już o każdym szpitalu z okolic słyszałam najbardziej skrajne opinie, dobrze, że do czerwca dużo czasu, bo jak tu zdecydować 🙈 ktoś jeszcze jest z okolic Kato?
Czy któraś z Was dziewczyny słyszała jakieś opinie o porodówce w Piekarach Śląskich? Bo ja słyszałam że jest to całkowicie nowy oddziału i dużo osób decyduje się na poród właśnie tam, jestem ciekawa bo mam tam około 80km i zastanawiam się czy warto czy lepiej wybrać Katowice lub Zabrze. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie z tymi szpitalami? Ja jestem z Częstochowy i coraz więcej osób właśnie wybiera te szpitale.
@Nineq proszę o dopisanie terminu porodu na 20.06 , prenatalne na 10.12 😊
-
Moooniii wrote:Cześć dziewczyny! Witam się z Wami po przerwie, jestem z Wami na bieżąco ale czasu brak żeby się udzielać 🤣 gratuluję wszystkich wizyt i rosnących bobo 💕
Czy któraś z Was dziewczyny słyszała jakieś opinie o porodówce w Piekarach Śląskich? Bo ja słyszałam że jest to całkowicie nowy oddziału i dużo osób decyduje się na poród właśnie tam, jestem ciekawa bo mam tam około 80km i zastanawiam się czy warto czy lepiej wybrać Katowice lub Zabrze. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie z tymi szpitalami? Ja jestem z Częstochowy i coraz więcej osób właśnie wybiera te szpitale.
@Nineq proszę o dopisanie terminu porodu na 20.06 , prenatalne na 10.12 😊Moooniii lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja rodziłam.w Tychach i Mikołowie. W odstępie lat ale ordynator był ten sam😅
Mikołów sie zmienił na plus,kobiety sobie chwalą. Megrez w Tychach znowu też. Jeszcze po remoncie ponoć warunki o niebo lepsze.
Jedyny szpital.ktoregi radzę unikać to Łubinowa. Prywatny z kontraktem nfz ale to co się tam wyrabia to nie do opisania
Ciekawe. Czemu unikać? Wiem że niektóre jeżdżą aż z Wrocławia na lubinowa właśnie bo wroclaw I okolice nie ma prywatnej porodówki. -
Ja może jestem dziwna ale serio nie mam preferencji co do plci nic a nic. Z 1 strony fajnie parka i tez fajnie miec inne doswiadczenie z wychowaniem chlopaka. a z drugiej dziewczyny to mogłyby dłużej razem mieszkać bo corka chce siostrę i chce być z nią w pokoju ( póki co) no i mam więcej dziewczynskich rzeczy. Byle zdrowe. Płeć nie umiałabym chyba wybrać jakbym mogla:)