CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi, nas też szokuje ten nagły rozwój mowy u młodego. Dałam znać o tym, bo wspominałam tu nie tak dawno, że martwię się brakiem gaworzenia. Może dla kogoś to będzie pocieszające, że dziecko może przeskoczyć z totalnego braku mowy na taki poziom. Ogólnie jego rozwój dzieli się na kategorie wszystko albo nic. Początki są z mega opóźnieniem, a jak już zacznie to wyprzedza system xD Mam nadzieję, że Pola szybko wróci do zdrowia!
Truskawka, też daję leki nawet przy 37,5, bo wiem, że za chwilę skoczy do 39. Przeciętny facet przecież umiera przy temperaturze 37. Tym bardziej więc nie rozumiem, dlaczego on chce męczyć dziecko.
Anabbit, my mamy ospę i grypę razem za dwa tygodnie. Już się boję po ostatnich przejściach.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:59
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Ok, dzięki. Ciekawe, czy w luxmed mają szczepionkę na grypę dostępną żeby jej podać od razu z ospą.
-
Blondi29 wrote:Zdrowia wszystkim chorującym.
Elza miłej zabawy.
Truskawka nie uznaje męczenia dzieci. Jak moja córka się źle czuje albo ma temperaturę 37.5 i wyżej to leje w nią leki i tyle. Nie będzie mi się męczyć. Jak chłop chce się katować to niech się katuje. Już kiedyś pisałam, że jak była potrzeba to lałam w nią leki trzy tygodnie ciągiem, bo tak akurat wypadło, że była potrzeba. Przecież nikt nie daje leków rekreacyjnie.
Ostatecznie zrezygnowałam ze szpitala. Młoda gorączkuje, dobiła do 40, ale spada dość ładnie. Noc była potworna, ale już trochę lepiej. Wygląda tragicznie. Ma Katar i gorączkę. Z tym rzyganiem się uspokoiła więc nie jechałam ostatecznie, ale gdyby nie przestała to bym pojechała. Może coś jej zaszkodziło, bo wczoraj wymiotowała w sumie ze trzy godziny ciągiem takimi chlustami. Jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Do szpitala mam 10 minut to w razie czego pojadę jak jej się pogorszy. Już wczoraj mi się lała przez ręce więc miałam stracha
Blondi współczuję...
Truskawka ja uważam jak Blondi. Poza moze tymi zębami bo musiałabym dawać pół roku leki na samo marudzenie, daję jak jest choroba lub jak jest najgorszy kryzys zębowy.
Sama sobie nie brałam kiedyś, teraz kurde no nie ma opcji boli to biorę od razu. Nie brać można jak ma się 0 obowiązków lub dużą wytrzymałość. Nie narzucałabym tego zdania innym. Mój Mąż czasem nie bierze znieczulenia u dentysty, a ja zawsze. No jakby mi kazał nie brać to bym wyśmiała ten pomysł.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Zacznijmy do tego,że jak jest gorączka,to ona z czegoś wynika i jest jakiś zespół objawów. Dziecko przy 37-38 może boleć ucho,glowa ,brzuch czy gardło. Leki można podawać nie tylko na gorączkę ale też przeciwbólowo ,np na gardło. Jeśli dziecko zachowuje się inaczej przy 38,cierpi,płacze to nie ma co zastanawiać.
Moja miała juz drugi wyciek ropny z ucha. Kiedy to sie tak rozkulało.... -

szczepionki żywe i inaktywowane można łączyć