SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Raz lepiej raz gorzej, ratuje mnie xonovea, ale mój skutek uboczny to to, że budzę się zmęczona 🫣 także byle przetrwać pierwszy trymestr i oby było z górki 😅 jutro mam wizytę
    Kurde,trzymam kciuki,zeby Ci trzymało jak najkrócej. Masakra

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Teuskawka ale.czemu nie dotarłaś?

Bo była już 16.30. Zanim mała się uspokoiła to troche potrwało. Ja cała w rzygach,smierdzialam nimi cała i musialam isc pod prysznic. Mała tak samo. Zanim wszystko ogarnelam to wybiła 17 - do lekarza 20minut droga.
    A jak ja ide do lekarza to jest wyjazd rodzinny- A z małą jadą ze mną i czekają na mnie,bo sam nie zostanie z nią. Szczegolnie po takiej akcji 🙂

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mega współczuję. Domyślam się, że mała nie dała rady się uspokoić więc nie dotarłaś. Spróbuj tam zadzwonić i jednak umówić tę wizytę.

Grzegrzula u nas pani sama uprzedzała, że może się pojawić gryzienie. Nie wiem co to za moda w żłobkach na to gryzienie, bo tak to nigdy nie widziałam żeby dzieci gryzły siebie albo kogoś innego. Ciekawe w sumie o co chodzi. Natomiast na pewno się leją, bo ciągle słyszę.

Dziewczyny, wy macie rację, ale rozmowy nic nie dają. Nawet dziś powiedziałam, że mąż musi na przyszłość brać zwolnienie, ale mówi, że to niemożliwe, bo ma dyżur za dyżurem (to prawda) i je ciężko przełożyć (też prawda). Powiedziałam, że są rzeczy ważne i ważniejsze i że ja potrzebuje wsparcia i na taki zwykły dzień w pracy jak dziś mógłby mnie odciążyć i w sumie wyszła z tego wielka afera. Jak zawsze właściwie. Wiecie, wy piszecie o tych workach pieniędzy i autach czy domach, ale ja nie potrzebuję tego wszystkiego. Mówię mu to chyba codziennie, że wolę mieć wszystko później albo dużo gorsze niż żyć w taki sposób. Ja naprawdę nie potrzebuje dużo do życia. No ale niestety to wszystko jak grochem o ścianę. Wasze rady i spostrzeżenia są naprawdę cenne i trafne, ale ja już chyba wyczerpałam pulę wszystkich dostępnych możliwości. Po prostu czasem muszę się gdzieś z tego wyżalić, bo nie mam komu o tym opowiedzieć. Wiem, że jest źle, domyślam się jak to się skończy, ale w tej chwili nie mam jeszcze siły żeby cokolwiek z tym robić. Ja serio walczę odkąd mała się urodziła

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cały dzień myśle o tym co wczoraj mowilas. Tam wszystko ok poszlo?

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Karola cały dzień myśle o tym co wczoraj mowilas. Tam wszystko ok poszlo?
    Jest o operacji
    Dla niewtajemniczonych . Moja mama wczoraj trafiła na chirurgię z kamicą pęcherzyka i ostrą trzustką. Dzisiaj ją operowali.

Moj mąż wczoraj też dowalił bo "wypadł mu dysk". Rano mial lekarza i o 13 juz rezonans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:54

event.png

Wysłany: Dzisiaj, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja wiem, ze za dyżur ciężko sie zamienić ale wolne w pracy zawsze może wziąć w czarny dzień. Robotą sie najłatwiej wymówić.

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przykro mi z powodu mamy. Ja cię kręcę, też was dopadło w jednym czasie. Jak mama?

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Karola przykro mi z powodu mamy. Ja cię kręcę, też was dopadło w jednym czasie. Jak mama?
    A spoko. Mówiła ,ze nie wie jak żyła bez oxykodonu😅

event.png
‹‹ 3122 3123 3124 3125 3126
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ