X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dopiero popołudniu o 16, bo niestety wczoraj przenieśli mi wizytę na późniejszą godzinę. No nie ukrywam, że od rana wymiotuję jak nigdy, ale to pewnie zasługa stresu. Kciuki za wszystkie nasze dzisiejsze wizyty 🤞

Klaudek11, Alex_92 lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasza czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    04.12 prenatalne - wszystko ok 🧡
    03.01 na 90% czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avokado będzie dobrze! Ja też chyba dziś wezmę więcej tabletek na mdłości i wymioty niż zwykle, bo u mnie stres też to nasila, a przed samą wizytą na pewno będę kłębkiem nerwów…

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    HejAnku - piękny Bruno! ❤️ Skoro Lagotto Romagnolo to będziecie razem trufle wyszukiwać 😂

Tanashi - od dzieciaka marzyłam o beagle, ale już w dorosłym życiu podjęłam decyzję, że to jednak nie jest rasa dla mnie. Ostatecznie mamy półtorarocznego Corgi Pembroke, czyli rasę pasterską, więc trochę się boję co to będzie, gdy maluch zacznie biegać 🙈

Będzie go zaganiał, sprytnie, mniej roboty dla rodziców 🤣 nasz Beagle do dzieci sprawdza się idealnie, ale mniej idealne jest to, że linieje 365 dni w roku. Odkurzacz to moja trzecia ręka 😵‍💫

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że mdłości już się skończyły ale jednak chyba wróciły..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ciekawe. Czemu unikać? Wiem że niektóre jeżdżą aż z Wrocławia na lubinowa właśnie bo wroclaw I okolice nie ma prywatnej porodówki.

Hej, tak omijać szerokim łukiem łubinową, z własnego doświadczenia.

Możecie mi dopisać 18.12 wizytę i 13.01 połówkowe, bo kiedyś pisałam, ale umknęło.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Taaak, ordynator migrował lekko, podobno pilnuje solidnie porządku 😅 właśnie o Megrezie opinie się polepszają, bo kiedyś to lepiej było omijać (chociaż i ja tam przyszłam na świat 30 lat temu 🤣), z kolei Mikołów ma teraz chyba spore braki kadrowe 😬
    Na Łubinowej rodziła parę lat temu moja siostra, miała ostatecznie cesarkę, niezbyt z niej była zadowolona, na pewno na plus była prywatna (całkiem niezła) sala, na której mogła być osoba towarzysząca, ale jak niedawno zaczęłam gdzieś rozpuszczać wici co tam się dzieje teraz to ponoć jak nie masz lekarza stamtąd to ogólnie jest lipa 🤷🏽‍♀️
    a nie wiesz jak Ligota? Chociaż tam mnie odstrasza to, że to szpital kliniczny, więc wesołe gromadki studentów to taki pomysł 2/10 się wydaje 🙈

Ja jestem z Oświęcimia :) także rzut beretem, pierwszy porod Tychy, średnio wspominam, nawet Was nie będę straszyć 😈.
    Teraz myślę nad porodowka w Mysłowicach.

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Będzie go zaganiał, sprytnie, mniej roboty dla rodziców 🤣 nasz Beagle do dzieci sprawdza się idealnie, ale mniej idealne jest to, że linieje 365 dni w roku. Odkurzacz to moja trzecia ręka 😵‍💫
    Oj tak, już teraz czteroletniego bratanka zagania, więc czeka nas duuużo pracy, żeby nauczyć ją ignorowania dziecka 😅 Problem z sierścią w pełni rozumiem… w największych okresach linienia odkurzam po trzy razy dziennie, bo wszędzie robi się dywan z rudej sierści 🫣

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    24.10 mamy serduszko ❤️

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Ja jestem z Oświęcimia :) także rzut beretem, pierwszy porod Tychy, średnio wspominam, nawet Was nie będę straszyć 😈.
    Teraz myślę nad porodowka w Mysłowicach.

Ja rodziłam w Mysłowicach 9 lat temu i to była rzeźnia. Nie wiem jak jest teraz ale zostałam tam potraktowana jak gówniara spanikowana ze rodzi, jedna położna (która nadal tam pracuje) przyszła na zmianę i popatrzyła na mnie i rzuciła „jakby Pani rodziła to by Pani po ścianach chodziła”. Tak na siłę chcą żeby rodziły kobiety siłami natury byle nie robić cesarek bo ten szpital „się sławi” tym że jest najlepszy i najwięcej porodów naturalnie przyjmuje z ochroną krocza.
    Tak chcieli żebym urodziła naturalnie że 42h rodziłam aż dzień przed wigilią prawie umierałam bo byłam osłabiona 2 dni bez jedzenia wymiotująca żółcią a moje dziecko zaklinowane w kanale rodnym cała dobę bez wód, w efekcie cesarka na cito bo na szczęście w porę przyjechał mój lekarz prowadzący na dyżur i ją zrobił. Dziecko urodziłam z wrodzonym zapaleniem płuc, z „dwiema głowami” bo była tak wciśnięta, zabrana karetką na OIOM do Katowic do CZD od razu po porodzie i spędziła tam 2 tygodnie. Diagnoza na wypisie z Ligoty to właśnie zapalenie płuc wrodzone i wylewy w głowie dokomorowe 2 stopnia.
    Debile pracujący w tym szpitalu doprowadziliby do śmierci nas obu.
    Nie polecam i nie polecę tego szpitala nigdy nikomu, pamiętam że wysmarowałam im taką opinię na Internecie a później dziwnym trafem to zniknęło.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny psiut. 🥰 My mamy owczarka belgijskiego, mam nadzieję, że zaakceptuje malucha i będzie wobec niego delikatny, bo ogólnie to oszołom, który nie ogarnia, że waży prawie 40 kg, potrafi wejść na człowieka jakby jakimś yorkiem był. 😅

Ja po pobraniu krwi. Droga do labo ciężka, 3 razy wymiotowałam… Wchodziłam z takim bojowym nastawieniem do labo, że jak jakaś babcia będzie się sadzić, że mnie nie wpuści to po prostu orzygam jej buty, ale na szczęście byłam pierwsza. 🙈

Pani pobierająca stwierdziła, że jak wymiotuje to na pewno mam wysoki cukier, nie zrozumiałam zależności, zobaczymy.

HejAnku🌸, Nosa lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Piękny psiut. 🥰 My mamy owczarka belgijskiego, mam nadzieję, że zaakceptuje malucha i będzie wobec niego delikatny, bo ogólnie to oszołom, który nie ogarnia, że waży prawie 40 kg, potrafi wejść na człowieka jakby jakimś yorkiem był. 😅

Ja po pobraniu krwi. Droga do labo ciężka, 3 razy wymiotowałam… Wchodziłam z takim bojowym nastawieniem do labo, że jak jakaś babcia będzie się sadzić, że mnie nie wpuści to po prostu orzygam jej buty, ale na szczęście byłam pierwsza. 🙈

Pani pobierająca stwierdziła, że jak wymiotuje to na pewno mam wysoki cukier, nie zrozumiałam zależności, zobaczymy.
    To ja powinnam dalej wymiotować niż widzieć. A ani razu nie trafiło mi się.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, sporo Was się zgrało🤞

Gusia_, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka, łączę się w bólu w sprawie wymiotów. Ja dzisiaj przebijam samą siebie w tej kwestii i od 7 nie mogę się ogarnąć… chyba czas wreszcie wykupić receptę na Bonjeste, bo długo tak nie dam rady, tym bardziej że na weekend jedziemy do przyjaciół i wolałabym całego poranka nie okupować toalety 🫣

Do tych dziewczyn, które biorą Bonjeste - jest Wam po niej lepiej? A jeśli tak, to czy ona działa od pierwszego dnia jej brania?

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    24.10 mamy serduszko ❤️

preg.png
  • Klaudek11 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIewczyny kciuki za wizyty ✊️✊️

Ja dziś wizyta o 15, to będzie moje być albo nie być...

Gusia_, Cinia95, Alex_92, amoze, Nosa lubią tę wiadomość

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb
    04.2023 II
    05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
    11.2023 cb
    12.2023 II
    01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    23.12 kolejna wizyta

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że to są te same substancje co w Xonvea Avocado, tylko u Ciebie będą większe dawki, więc ja Ci napiszę biorąc Xonvea, że u mnie poprawa była od pierwszego dnia stosowania, nie, że nie mam wcale mdłości, ale są dużo rzadziej, wymioty sporadycznie, plus mogę normalnie jeść odkąd biorę te tabletki, a zdarzało mi się zwracać na sam zapach jedzenia albo kosmetyków w tej ciąży. Pomogą Ci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 09:11

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzięki Gusia! Nie spodziewałam się, że pod koniec pierwszego trymestru będę miała najgorszy czas, a jednak wszystko się może zdarzyć 🙈

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    24.10 mamy serduszko ❤️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, wiem. Ja się w poprzednich ciążach też długo męczyłam, ale teraz z dwójką dzieci sobie nie wyobrażam i po prostu wykupiłam te recepty. Że skutków ubocznych to tylko pierwszego dnia mi się mega chciało spać potem już normalnie się czułam/czuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 09:19

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Cinia95 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty! Ja dzisiaj też wizytuje ale dopiero wieczorem :( czas się strasznie dłuży... tak bardzo chciałabym już wiedzieć czy jest wszystko dobrze z Naszym Kropkiem

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png

👱🏼‍♀️🧔🏻‍♂️ - rocznik 95
    4 Aniołki 👼🏻
    - maj 21 - poronienie zatrzymane 6tc
    - listopad 22 - ciąża biochemiczna
    - listopad 23 - ciąża biochemiczna
    - luty 24 - poronienie 6tc

- accofil, acard, encorton

17.10 ⏸️ - beta 206 :)
    5.11 - CRL 0.43 cm i ❤️
    19.11 - CRL 1.95 cm ❤️
    4.12 - CRL 4.28 cm ❤️
    NIFTY - niskie ryzyka, Syn 💙
    13.12 - prenatalne - CRL 5.54 cm 💙 wszystko w normie 😊
    7.01 - wizyta
    28.06.25 👶🏻💙
  • Klaudek11 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinia95 wrote:
    Kciuki za wizyty! Ja dzisiaj też wizytuje ale dopiero wieczorem :( czas się strasznie dłuży... tak bardzo chciałabym już wiedzieć czy jest wszystko dobrze z Naszym Kropkiem

Widzę, że mamy podobną historię..
    Bardzo mocno trzymam kciuki✊️
    Masz zaleconą heparynę?

Cinia95 lubi tę wiadomość

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb
    04.2023 II
    05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
    11.2023 cb
    12.2023 II
    01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    23.12 kolejna wizyta

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Taaak, ordynator migrował lekko, podobno pilnuje solidnie porządku 😅 właśnie o Megrezie opinie się polepszają, bo kiedyś to lepiej było omijać (chociaż i ja tam przyszłam na świat 30 lat temu 🤣), z kolei Mikołów ma teraz chyba spore braki kadrowe 😬
    Na Łubinowej rodziła parę lat temu moja siostra, miała ostatecznie cesarkę, niezbyt z niej była zadowolona, na pewno na plus była prywatna (całkiem niezła) sala, na której mogła być osoba towarzysząca, ale jak niedawno zaczęłam gdzieś rozpuszczać wici co tam się dzieje teraz to ponoć jak nie masz lekarza stamtąd to ogólnie jest lipa 🤷🏽‍♀️
    a nie wiesz jak Ligota? Chociaż tam mnie odstrasza to, że to szpital kliniczny, więc wesołe gromadki studentów to taki pomysł 2/10 się wydaje 🙈
    Ligota to teraz najbardziej chwalona. Mam w otoczeniu jakieś córki koleżanek które tam rodziły w ostatnim czasie i są zachwycone. Ja się studentów nie krępuje. Może nawet 20 zaglądać mi w kuciapę,nie mam oporów. Mogą mnie nawet badać na rynku głównym w Krakowie. Życie mnie znieczuliło.

Łubinowa jest....specyficzna. Jednak nie mogę pisać publicznie o tym co wiem bo to by się nadawało na pozew.
    Powiem.tyle,że jak chodziłam na szkole rodzenia to na 10 kobiet z 8 wybrało Łubinową. Ratownik który prowadził zajęcia ,na moje głośny komentarz że na Lubinowa w życiu nie pójdę zapytał czy jestem z branży....Także ten. Nikt z branży tam nie pójdzie.

Mikołów bardzo chwalą bo jest mały,po remoncie ,ordynator fajny bo mu się chce. Walczy żeby nie zamykali tej porodówki chociaż ma własną klinikę.

Tychy też po remoncie ale jest tam stary ordynator z Miko a on lekko nerwowy jest. Chociaż to on mnie uratował bo to właśnie on na ochodzie zjebał wszystkich jak psy i kazał jechać od razu na blok.

Raciborską bardzo chwalą,tam jest sporo młodych lekarzy którym sie chce pracować. Kwestia żeby na nich trafić....
    Neonatologia ma też mały OIT dla noworodków,a przynajmniej mieli kiedyś ze dwa stanowiska jakiegoś takiego intensywnego nadzoru. Ale czy oni potrafią zaintubować noworodka? Nie wiem.

Ruda Śląska to dla ziemia totalnie obca. Nie mam pojęcia czego się tam spodziewać.

preg.png
  • Tysianka Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, a tyle się dzieje u Was dziewczyny. Gratuluję poznania płci maluchów, ja będę czekać do połówkowych, bo każdy lekarz mówi, że na razie za wcześnie. Z córką dowiedziałam się o płci w 12 tygodniu i nie wiem czemu teraz tak jest.
    Czytałam Wasze historie porodowe i ja w pierwszej ciąży miała bardzo negatywne odczucia jeśli chodzi o opiekę w szpitalu w Lubinie- przyjechałam w 35tc ze skurczami i lekarka wmawiała mi, że to 32 tydzień, a pielęgniarka przyjmująca mówiła, że to niemożliwe, że mam skurcze co 5 minut i po ktg okazało się, że skurcze na 150 (nic po mnie nie widać jak mnie boli) i się zleciało dwóch lekarzy i kilka dodatkowych pielęgniarek, więc zatrzymywali mi poród. Z tego względu też wybrałam cc w prywatnym szpitalu i bylo super (opieka, cesarka i dochodzenie do siebie). Teraz też raczej wybiorę cc.
    Chociaż z tyłu głowy nadal mam wizję porodu ze znieczuleniem w wodzie, ale niestety w szpitalach blisko mnie nie jest to możliwe (nawet znieczulenie)

• Tysianka Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stres między wizytami mi pomaga podsłuchiwanie dzidziuta przez detektor tętna i mega polecam 😀

amoze lubi tę wiadomość

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ