CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaGosiaWerka wrote:Dziewczyny, wracam z tematem "dość licznych" bakterii w moczu. Ktoś z Was boryka się z takim problemem? Coś Wasi ginekolodzy na to zalecają?
Złota rada!SZKODNIK, KasiaGosiaWerka, Margareetka lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Mnie zaraz wykończą tę wzdęcia😫 Stary miał wieszać lampki na balkonie ale chyba poproszę, żeby powiesił mnie 😂
Przysięgam, że przez całe życie nie miałam tylko problemów z żołądkiem co przez ostatnie 2 miesiące 🤡
Gdzie moje 100 złotych dni, ja się pytam!! Gdzie zgłosić skargę?
Zgłoś reklamację do Starego 😈😈😈
U mnie pomagał espumisan, ale jakiś czas brałam systematycznie 3x2. Teraz doraźnie. Też nigdy nie miałam takich problemów, a w ciąży to wina spowolnionej perystatyki jelit 😑 -
kasssia wrote:ale mowa była o komplikacjach, nie kto co woli.
w każdej opcji może być bardzo dobrze i bardzo źle. niestety.
Ale chyba nie chodzi o to,żeby nie gadać o tym co się wie nie?
Ja po SN dochodzilam do siebie chyba że dwa miesiące. Krocze ropiało,wysrac sie nie dało bo miałam potężne nacięcie. Spacery z wózkiem.to zapomnijcie, nie dało się spacerować ani siedzieć ani stać. Po rewizji różnią krocza było trochę lepiej ale i tak nie wspominam tego dobrze. Dupe mam też chyba poszytą na słowo honoru bo nie raz słyszałam tekst ginekologa kto mi to zrobił.
Po cc 4 tyg byłam już w górach z młodym.w chuscie. Normalnie podnosiłam wszystko. Rana goiła się jak na psie. Jednak świadomość z ekolejna ciąża będzie podwyższonego ryzyka nie dawała i spokoju,czucie w podbrzuszu wracało dwa lata. Później pojawił się okropny ból blizny. Kupa kasy na fizjo. Nawis. Szkoda gadać. -
KasiaGosiaWerka wrote:Dziewczyny, wracam z tematem "dość licznych" bakterii w moczu. Ktoś z Was boryka się z takim problemem? Coś Wasi ginekolodzy na to zalecają?
Miałam na początku antybiotyk, ale to były na prawdę ilości w tysiącach.
Miałam posiew i inne parametry też ponad normę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 16:30
KasiaGosiaWerka lubi tę wiadomość
-
No świetnie, odebrałam syna z przedszkola i obwieszczam mu że będzie miał brata. A on co? Obraził się 🤡🤡🤡 bo chciał siostrę.
przygodami66, Gusia_, Tanashi, Lauraa, Alex_92, Biedronka@, amoze, Moooniii, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Moja zaraz czterolatka się też obraziła, jak jej powiedzieliśmy, że będzie miała siostrę LUB brata, bo ona brata sobie nie życzy i z płaczem leżała pod stołem 👌 do tej pory nie dopuszcza myśli, że to może być brat. Boże, błagam, żeby przewidywania mojego lekarza się sprawdziły i to była córka, bo będzie kolejna jazda w domu 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 17:08
Tanashi, Lauraa, Moooniii, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Haha no pięknie, takie mieli plany wobec rodzeństwa i rodzicom coś nie wyszło 🤣 już jestem ciekawa jak moja zareaguje. Czekam już u lekarza na prenatalne, jest obsuwa. Ale nie narzekam, poza dzidziusiem mam w brzuchu duży kawałek pistacjowego sernika baskijskiego 😁👌🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 17:10
przygodami66, Gusia_, HejAnku🌸, Maj.a, Lauraa, Alex_92, Nosa, Klaudek11, Moooniii, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość
-
@Alex Apap mi pomaga ale nie chce go dzień w dzień brać. Inhalacje z Zatoxin. Pomaga mi rozgrzewanie.
Ja to bym chciała chyba cięcie tylko w dobrym szpitalu żeby dobrze zszyli. Z nadzieją na trzecie maleństwo 😂
Lekarz powiedział na 51% córka, zaczęliśmy się śmiać 😂 Starszej powiedzieliśmy, że minimalna przewaga ale żeby się nie nastawiała bo to nie pewne.Tanashi, przygodami66, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Co do porodu to ja też chcę znowu rodzic naturalnie, ale szczerze to ja się bardziej boję cesarki niż porodu naturalnego. Boli, wiadomo, ale przy cesarce jednak większe ryzyko że blizna się wrośnie w macicę i może być problem z kolejną ciążą, to mnie przeraża najbardziej. No i endometrioza tak jak Karola mówi. Mam nadzieję że młodzież się obróci na czas, a jak nie, to jestem gotowa na wszystkie możliwe ćwiczenia i obrót zewnętrzny żeby tylko rodzić naturalnie 😊.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 17:14
-
Pic sok z żurawiny. Ja codziennie do butelki 1l z wodą mieszam. -
Tanashi e tam, dobrze czy nie dobrze przed badaniami, niech się dobrze trawi. U nas będzie serniczek pistacjowy na święta 😇
Czekamy na wieści!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 17:23
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:I know, ale córka ma imieniny i byliśmy na kawie 🫣
Ja ostatnio zjadłam pół paczki żelek i bąbel robił salta 😂 nie mogła go zmierzyć ale, że teraz chodzę co 2 tygodnie to stwierdziła, że następnym razem
Ktoś pytał o badanie na fotelu, mnie poprzednia badała co wizytę. Teraz na pierwszej też zbadała + robiła mi jakieś wymazy (z nerwów zapomniałam jakie) bo bardzo ważne, a tamta ginka zignorowała… -
Ja już po. Anatomicznie wszystko ok, termin porodu przesunięty na 13.06. Tylko wyszło mi wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego, więc mam się zgłosić do lekarza na konsultację żeby aspirynę dostać.
O płeć nie pytałam, bo miał taką burzową minę, że bałam się zaczynać temat 🤣przygodami66, Elza1234, Lauraa, Alex_92, Cel95, Cinia95, Kindziukowa, KarolaKinga, amoze, Truuskaawka, eeemakarena, HejAnku🌸, Revolutionary , Lola93, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Ja też mam na każdej wizycie badaną szyjkę, ale pewnie dlatego, że jestem po elektrokonizacji i większa szansa, że się zacznie skracać 🤷♀️
Dziękuję dziewczyny za pomysły na prezenty, już mało mi zostało, może się wyrobię do świąt 🙈
Gratulacje za super wizyty ❤️❤️