CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:Miłego ubierania! My jutro robimy kolejną partię pierniczków, bo wszystko zjedzone 🤣
Ja tymczasem zmykam na wieczorne czytanie, ale pozwolę sobie podzielić się jeszcze dzisiejszym brzuszkiem (i to przed serniczkiem!).
https://zapodaj.net/plik-4IF6r5ZY4r
Uroczy 😊Tanashi lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Mi trochę brzuszek wystaje przy wadze przy której normalnie był chudy brzuch, jednak nie jest jeszcze duży👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ale słodki brzuszek! No już raczej się nie ukryjesz
Nineq ja też bym prosiła o edycję na 1 stronie terminu - z 26.06 na 24.06, i dopiske że chłopak 💙 chociaż po cichu mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni 😂😂Tanashi, amoze lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Ja i tak łykam acard więc witam nowe acardowiczki. Ciekawi mnie jakie mi wyjdą kalkulację biorąc igly i acard, mam nadzieję, że jakieś w miarę.
My też jutro działamy z choinką 🎄Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 21:27
-
kasssia wrote:Ja też na to liczyłam, że jak heparyna i Acard od początku to będzie lepiej , ale niestety nie oby u ciebie było inaczej!
My też jutro działamy z choinką 🎄
Ważne że leki są wdrożone i działamy jak dobrze żyć w czasach kiedy w ogóle to jest możliwe! Zespół antyfosfolipidowy wykryto w latach 80, to wcale nie tak dawno temu!kasssia lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:Ważne że leki są wdrożone i działamy jak dobrze żyć w czasach kiedy w ogóle to jest możliwe! Zespół antyfosfolipidowy wykryto w latach 80, to wcale nie tak dawno temu!
No, inny świat. Siostra mojego taty, która już nie żyje, była bezdzietna i jak się pytałam dlaczego to słyszałam “ona nie może mieć dzieci”. A była otyła, z cukrzyca itd. Obstawiam, że to była zaniedbana gospodarka glukozowa = silne PCOS. I że ja mam z tej strony geny, tyle, że w porę się dowiedziałam o co chodzi. Można poczuć wdzięczność w takich chwilach, że jesteśmy tu i teraz.przygodami66, inka97, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ale cudny brzuszek😍 pozachwycam się Waszymi bo mój nawet przy wzdęciach nijaki😂
Późno się melduję bo wpadli znajomi i rany, ale mam reset głowy! Strasznie tego potrzebowałam, wygadać się, już bez tajemnic. Fajnie dostać tyle wsparcia na raz, a przede wszystkim oderwać głowę od myślenia. Mam nadzieję, że od tej dawki śmiechu mój krwiak nie odpadnie 😂😂
Chwalcie się jutro choinkami! Mój jutro wywozi monsterę do nowego domu, żeby było miejsce na choinkę i też przyozdobimy mieszkanie w końcu❤️ dostałam dawkę motywacjiCel95, Tanashi, kasssia, Alex_92, asiun lubią tę wiadomość
-
KasiaGosiaWerka wrote:Nie. Na razie takie podstawowe badanie moczu, ale ronione już drugi raz i dalej wychodzą te nieszczęsne bakterie.
KasiaGosiaWerka lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:No, inny świat. Siostra mojego taty, która już nie żyje, była bezdzietna i jak się pytałam dlaczego to słyszałam “ona nie może mieć dzieci”. A była otyła, z cukrzyca itd. Obstawiam, że to była zaniedbana gospodarka glukozowa = silne PCOS. I że ja mam z tej strony geny, tyle, że w porę się dowiedziałam o co chodzi. Można poczuć wdzięczność w takich chwilach, że jesteśmy tu i teraz.
U mnie akurat nie było żadnej osoby w rodzinie z aps. Ale to mi pasuje, jest duża szansa, że nikt tego po mnie nie odziedziczy, tylko np mój organizm kiedyś na coś błędnie zareagowałWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 07:33
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Nineq wrote:Nie śpię od 4, usnąć nie mogę😵💫wtf.
Jutro pełnia to śpi się gorzejAlex_92 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
asiun wrote:A przed oddaniem moczu do pojemnika myjesz się dokładnie ?
U mnie też jakieś bezsenne noce. Może my dziewczyny za dużo myślimy o tych naszych dzidziusiach i takie są efekty 🙈 -
KasiaGosiaWerka wrote:To mnie zaskoczyłaś. Szczerze? Jak wezmę kąpiel na wieczór, to rano juz sie nie kąpię, nie podmywam, itp. Zawsze staram się pi nocy oddać ten pierwszy mocz do badania. Myślisz, że to miałoby znaczenie?
U mnie też jakieś bezsenne noce. Może my dziewczyny za dużo myślimy o tych naszych dzidziusiach i takie są efekty 🙈
Tak ma znaczenie, porządnie się podmyć, a nawet założyć tampon.Cel95, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
-
KasiaGosiaWerka wrote:To mnie zaskoczyłaś. Szczerze? Jak wezmę kąpiel na wieczór, to rano juz sie nie kąpię, nie podmywam, itp. Zawsze staram się pi nocy oddać ten pierwszy mocz do badania. Myślisz, że to miałoby znaczenie?
U mnie też jakieś bezsenne noce. Może my dziewczyny za dużo myślimy o tych naszych dzidziusiach i takie są efekty 🙈
Magda, no u mnie to samo, weekend a ja pobudka rano🥲KasiaGosiaWerka lubi tę wiadomość
-
Aktualizacja brzusia:
https://zapodaj.net/plik-Hshz4GeS0m
Waga -4kg (oczywiście na czczo) 😆🫣
Co do podmycia przed oddaniem moczu to właśnie trzeba, ja rano przed podmywam się wodą i osuszam ręcznikiem papierowym i później środkowy mocz do pojemnika 😊Klaudek11, Malinaaa2024, przygodami66, eeemakarena, Revolutionary , Alex_92, amoze, KasiaGosiaWerka, Kindziukowa, Flubbershy lubią tę wiadomość
-
Trzeba się rano umyć raz jeszcze dokładnie, pierwszy strumien moczu idzie do WC, dopiero kolejne do pojemnika.
Jeśli używasz jakiś globulek - to warto włożyć tamponCel95, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość