X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejny rok pasożytuje na święta. Najpierw wigilia u mojej mamy, mamy zrobić tylko sernik. Babcia też zdecydowała się na wigilię więc mamy zajrzeć do niej, a na koniec do mamy mojego K. Nikt nie chce żebyśmy gotowali cokolwiek więc porobimy ciasta i babeczek.
    I tak nam jeszcze na wynos wszyscy dają jedzenie.

kasssia, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale jesteście ambitne :P
    ja planuje zrobić tylko makowca, resztę ciast zamawiam, bo sie zdeklarowałam, że załatwiam desery w tym roku.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię absolutnie nic, leżę, pachnę, produkuje dziecko i zwalczam krwiaka 😂 i obsesyjnie odświeżam maila czekając na Nifty xD

Gusia_, kasssia, SZKODNIK, amoze, Lola93, KarolaKinga, przygodami66, Alex_92, koktajlowa, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A musisz na podłodze kisić? Ja sposobem mojej mamy robię zakwas tak, że zalewam gorącą wodą i zakręcam słoik na maxa tak, żeby się zassał. Nic się nie psuje, nie trzeba go odpowietrzać, elegancko się robi i stoi sobie w słoikach cały rok i czeka na otwarcie w dowolnym momencie :D
    Wiesz ze nie wpadłam.na to żeby nie trzymać go na podłodze? 🤣 Niby człowiek ma dwa mózgi a żaden nie działa.

Gusia_, Tanashi, Luna30, amoze, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Cześć,
    ja na razie podczytywałam Was incognito, ale chyba dzisiaj potrzebuje jakiegoś wsparcia mentalnego, bo przyszły mi wyniki pappa i wyszło ryzyko preeklampsji 1:37 a ryzyko zahamowania wzrostu płodu przed 37 tygodniem 1:4, miał ktoś tak? Nie chcę zwariować zanim dotrę na wizytę.

Termin porodu mam na 21 czerwca
    A co lekarz na usg widział?

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel dobra historia z tym makiem 😅 dla mnie świąteczne ciasto na Boże Narodzenie to numer 1 właśnie makowiec, bo w innym czasie go nie jem. Więc też zamówiłam, niech dzieciom się kojarzy też ze świętami.

Ja wgle w ciąży mam zawsze smaka na takie tradycyjne dania 🤣 bigos np. bym zjadła bardzo, ale nie chce mi się już robić, może będzie u teściowej, tak na to liczę bardzo

Cel95, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Moja Mama najadła się makowca na późniejszym etapie ciazy, przestałam się ruszać i w szpitalu powiedzieli, że mnie ostro uśpiła tym i stąd leniwa byłam parę dni xD bo w końcu się wybrała zaniepokojona

Dokładnie to samo zrobiłam w pierwszej ciąży xD jadłam przez 3 dni kopę klusek z makiem i córka przestała się ruszać, musiałam iść na ktg 🫣

A ja ogólnie makowca uwielbiam, ale przez to, że mamy kluski z makiem to potem mało kto go je, bo ile można jeść wszystko z makiem xD Moja mama robi czasem makowca poza sezonem świątecznym i wtedy wsuwamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 11:57

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz w życiu jadłam kluski z makiem i jakoś mi nie podeszły. Może dlatego, że ja w święta jestem też jak Cel łakoma na uszka i barszcz, a ryby to moja miłość, więc już mi więcej nic nie potrzeba 🤣

W rodzinie mojego męża jeszcze robi się na święta kutię z takich tradycyjnych potraw, bo mają częściowo korzenie ze wschodu. Ale to też nie moje smaki

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja tylko raz w życiu jadłam kluski z makiem i jakoś mi nie podeszły. Może dlatego, że ja w święta jestem też jak Cel łakoma na uszka i barszcz, a ryby to moja miłość, więc już mi więcej nic nie potrzeba 🤣

W rodzinie mojego męża jeszcze robi się na święta kutię z takich tradycyjnych potraw, bo mają częściowo korzenie ze wschodu. Ale to też nie moje smaki

To u nas totalna faza xD mój mąz płakał ze śmiechu na pierwszej wigilii u nas, jak odkrył, że mamy na stole osobne talerze na kluski z makiem xDDD

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu, dobrze, że mówicie 😅😅

preg.png

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam wygooglowac co to są kluski z makiem. Google mówi że to łazanki z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:08

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja musiałam wygooglowac co to są kluski z makiem. Google mówi że to łazanki z makiem

Ja robię normalne ciasto z mąki, jajka i wody, tnę na małe kluseczki, gotuję. Potem to mieszamy z miodem, orzechami włoskimi, orzechami nerkowca, orzechami laskowymi, żurawiną, rodzynkami, morelami, ogólnie bakalie na bogato. No i mak oczywiście. Pychotka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:10

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Dla preklampsji i zahamowania chyba tylko są juz ryzyka obliczone po badaniu, nie ma ryzyk podstawowych.
    Oki, dzięki za sprostowanie.
    Tak mi przyszło na myśl :)

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to ja to jadłam w wersji bez bakalii, może dlatego było niedobre 🤣

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Klaudek11 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    I jeszcze jedno blackapple, robiłaś pglf? To najlepsze i najczulsze badanie w kwestii preeklampsji, mój lekarz je uważa za podstawę.

Mi właśnie zrobili to badanie na prenatalnych jak krew na Pappe pobierali, ciekawe jakie będą wyniki.

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb
    04.2023 II
    05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
    11.2023 cb
    12.2023 II
    01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    23.12 kolejna wizyta

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi to ja to jadłam w wersji bez bakalii, może dlatego było niedobre 🤣

No bakalie tu zdecydowanie robią robotę. U nas kluski ledwo widać spod bakalii xD

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te kluski z makiem to jak kutia tylko d9datkowo kluski. My mamy też korzenie ze wschodu więc kutią jest zawsze. I to jedyne danie z makiem które jem. Ogólnie nie przepadam za makiem oprocz kutii właśnie. I w naszej kutii to też wersją na bogato jest więcej bakali niż maku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:15

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to samo pomyślałam, że wersja klusek Tanashi to jak kutia ale są kluski zamiast pszenicy. Ja jadłam takie kluski z makiem, że był sam mak i śmietanka kremówka. No i to było średnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:17

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w internecie dowiedziałam się, że ludzie do tego kremówkę dodają xD To przepis ogólnie z rodziny mojej babci i tam kremówki nigdy nie było, ewentualnie trochę masła roztopionego do miodu, ale to jedyny dodatek nabiału.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię Klusek z makiem ale koooocham Makowiec więc dzidzia będzie miała senne święta 😂 27.12 mam wizytę to może moje dziecko będzie łaskawe w końcu spokojnie siedzieć xD

Gusia mogę Ci wysłać pół gara bigosu bo mój stary nagotował jak dla wojska, a ja z zasady nie jem bigosu xd

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ