X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejny rok pasożytuje na święta. Najpierw wigilia u mojej mamy, mamy zrobić tylko sernik. Babcia też zdecydowała się na wigilię więc mamy zajrzeć do niej, a na koniec do mamy mojego K. Nikt nie chce żebyśmy gotowali cokolwiek więc porobimy ciasta i babeczek.
    I tak nam jeszcze na wynos wszyscy dają jedzenie.

kasssia, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale jesteście ambitne :P
    ja planuje zrobić tylko makowca, resztę ciast zamawiam, bo sie zdeklarowałam, że załatwiam desery w tym roku.

age.png

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię absolutnie nic, leżę, pachnę, produkuje dziecko i zwalczam krwiaka 😂 i obsesyjnie odświeżam maila czekając na Nifty xD

Gusia_, kasssia, SZKODNIK, amoze, Lola93, KarolaKinga, przygodami66, Alex_92, koktajlowa, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Karola3xJ:D Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A musisz na podłodze kisić? Ja sposobem mojej mamy robię zakwas tak, że zalewam gorącą wodą i zakręcam słoik na maxa tak, żeby się zassał. Nic się nie psuje, nie trzeba go odpowietrzać, elegancko się robi i stoi sobie w słoikach cały rok i czeka na otwarcie w dowolnym momencie :D
    Wiesz ze nie wpadłam.na to żeby nie trzymać go na podłodze? 🤣 Niby człowiek ma dwa mózgi a żaden nie działa.

Gusia_, Tanashi, Luna30, amoze, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

event.png

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Cześć,
    ja na razie podczytywałam Was incognito, ale chyba dzisiaj potrzebuje jakiegoś wsparcia mentalnego, bo przyszły mi wyniki pappa i wyszło ryzyko preeklampsji 1:37 a ryzyko zahamowania wzrostu płodu przed 37 tygodniem 1:4, miał ktoś tak? Nie chcę zwariować zanim dotrę na wizytę.

Termin porodu mam na 21 czerwca
    A co lekarz na usg widział?

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel dobra historia z tym makiem 😅 dla mnie świąteczne ciasto na Boże Narodzenie to numer 1 właśnie makowiec, bo w innym czasie go nie jem. Więc też zamówiłam, niech dzieciom się kojarzy też ze świętami.

Ja wgle w ciąży mam zawsze smaka na takie tradycyjne dania 🤣 bigos np. bym zjadła bardzo, ale nie chce mi się już robić, może będzie u teściowej, tak na to liczę bardzo

Cel95, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Moja Mama najadła się makowca na późniejszym etapie ciazy, przestałam się ruszać i w szpitalu powiedzieli, że mnie ostro uśpiła tym i stąd leniwa byłam parę dni xD bo w końcu się wybrała zaniepokojona

Dokładnie to samo zrobiłam w pierwszej ciąży xD jadłam przez 3 dni kopę klusek z makiem i córka przestała się ruszać, musiałam iść na ktg 🫣

A ja ogólnie makowca uwielbiam, ale przez to, że mamy kluski z makiem to potem mało kto go je, bo ile można jeść wszystko z makiem xD Moja mama robi czasem makowca poza sezonem świątecznym i wtedy wsuwamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 11:57

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko raz w życiu jadłam kluski z makiem i jakoś mi nie podeszły. Może dlatego, że ja w święta jestem też jak Cel łakoma na uszka i barszcz, a ryby to moja miłość, więc już mi więcej nic nie potrzeba 🤣

W rodzinie mojego męża jeszcze robi się na święta kutię z takich tradycyjnych potraw, bo mają częściowo korzenie ze wschodu. Ale to też nie moje smaki

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja tylko raz w życiu jadłam kluski z makiem i jakoś mi nie podeszły. Może dlatego, że ja w święta jestem też jak Cel łakoma na uszka i barszcz, a ryby to moja miłość, więc już mi więcej nic nie potrzeba 🤣

W rodzinie mojego męża jeszcze robi się na święta kutię z takich tradycyjnych potraw, bo mają częściowo korzenie ze wschodu. Ale to też nie moje smaki

To u nas totalna faza xD mój mąz płakał ze śmiechu na pierwszej wigilii u nas, jak odkrył, że mamy na stole osobne talerze na kluski z makiem xDDD

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu, dobrze, że mówicie 😅😅

age.png

age.png

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam wygooglowac co to są kluski z makiem. Google mówi że to łazanki z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:08

Alex_92 lubi tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja musiałam wygooglowac co to są kluski z makiem. Google mówi że to łazanki z makiem

Ja robię normalne ciasto z mąki, jajka i wody, tnę na małe kluseczki, gotuję. Potem to mieszamy z miodem, orzechami włoskimi, orzechami nerkowca, orzechami laskowymi, żurawiną, rodzynkami, morelami, ogólnie bakalie na bogato. No i mak oczywiście. Pychotka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:10

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Dla preklampsji i zahamowania chyba tylko są juz ryzyka obliczone po badaniu, nie ma ryzyk podstawowych.
    Oki, dzięki za sprostowanie.
    Tak mi przyszło na myśl :)

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to ja to jadłam w wersji bez bakalii, może dlatego było niedobre 🤣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Klaudek11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    I jeszcze jedno blackapple, robiłaś pglf? To najlepsze i najczulsze badanie w kwestii preeklampsji, mój lekarz je uważa za podstawę.

Mi właśnie zrobili to badanie na prenatalnych jak krew na Pappe pobierali, ciekawe jakie będą wyniki.

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi to ja to jadłam w wersji bez bakalii, może dlatego było niedobre 🤣

No bakalie tu zdecydowanie robią robotę. U nas kluski ledwo widać spod bakalii xD

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te kluski z makiem to jak kutia tylko d9datkowo kluski. My mamy też korzenie ze wschodu więc kutią jest zawsze. I to jedyne danie z makiem które jem. Ogólnie nie przepadam za makiem oprocz kutii właśnie. I w naszej kutii to też wersją na bogato jest więcej bakali niż maku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:15

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to samo pomyślałam, że wersja klusek Tanashi to jak kutia ale są kluski zamiast pszenicy. Ja jadłam takie kluski z makiem, że był sam mak i śmietanka kremówka. No i to było średnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:17

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w internecie dowiedziałam się, że ludzie do tego kremówkę dodają xD To przepis ogólnie z rodziny mojej babci i tam kremówki nigdy nie było, ewentualnie trochę masła roztopionego do miodu, ale to jedyny dodatek nabiału.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię Klusek z makiem ale koooocham Makowiec więc dzidzia będzie miała senne święta 😂 27.12 mam wizytę to może moje dziecko będzie łaskawe w końcu spokojnie siedzieć xD

Gusia mogę Ci wysłać pół gara bigosu bo mój stary nagotował jak dla wojska, a ja z zasady nie jem bigosu xd

Gusia_ lubi tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ