CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
@Blackapple ja mam wynik preeklampsji 1:9, od razu po wyniku zadzwonili do mnie z przychodni, że mam zacząć brać acard 150mg. Potem na wizycie skonsultowałam to z lekarzem prowadzącym, zalecił branie acardu do 36tc i kontrolę ciśnienia. I przy drugich prenatalnych mam powtórzyć badanie plgf, żebyśmy wiedzieli czy acard spełnia swoje zadanie
przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Tylko barszcz. Dlatego nie jeżdżę na wigilię do teściów, bo tam jest grzybowa i tego nie rozumiem 🤣 co to za święta bez uszek i barszczu
przygodami66, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:co to za święta bez grzybowej 🤣
Haha u nas i barszcz, i grzybowa, bo mój brat i mąż nie lubią grzybowej A u teściów barszcz i zupa rybna. Ja lubię wszystko, ale ogólnie jestem team grzybowa, a barszcz lubię sobie wypić w kubku w pierwszy dzień świąt.kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ja jem i barszcz i grzybową. Rybna też bym zjadła ale teściowa robi na głowach ryb a tego nie dźwignę
Uszka czy pierogi bym zjadła ale nie dam rady lepić, niestety mam schorowane dłonie i nie zapnę guzika ani nie zbuduje nic z lego więc o lepieniu takich małych elementów nie ma mowy. Ja nawet dziury igłą nie zaszyje..
Gorzej niż babuszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:42
-
Kurczę przyznam wam, że o zupie rybnej na wigilię to nie słyszałam 🫣 co region to inaczej, serio…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:41
-
Gusia_ wrote:Kurczę przyznam wam, że o zupie rybnej na wigilię to nie słyszałam 🫣 co region to inaczej, serio…
Ja też dopiero u męża poznałam, ale w ogóle nigdy wcześniej nie jadłam zupy rybnej, u mnie w domu sie nie robiło. Ale bardzo smaczna, teściowa podaje ją z drobno pokrojoną natką pietruszki i z grzankami na maśle. -
U nas wigilia też tradycyjnie. Najpierw krem grzybowy z łazankami ewentualnie kompot z makaronem jak ktoś nie lubi grzybów np jak ja :p Następnie tradyjnie ziemniaki skropione obficie olejem lnianym i cebulą, do tego kapusta wigilijna i dorsz zamiast karpia. Do tego w przystawkach śledzie, ryba po grecku, barszcz czerwony ale z pasztecikami zamiast uszek i pierogów. Na słodko sernik, miodownik i murzynek. Tak mamy co roku Aleee w postach przypomniałyście mi, że istnieje coś takiego jak sałatka śledziowa, więc wyjątkowo w tym roku zagości na stole :p
23.12 mam urodziny i zaprosiłam dziadków na kolację, planuję zrobić dużo przystawek na bazie warzyw (pomidor, ogórek, papryka itp) i przekąsek z ciasta francuskiego, mini kanapek itp itd. W następnym pościel wrzucę Wam przykład o co mi chodzi :p Tym sposobem chcemy poinformować dziadków, że zostaną pradziadkami :p Czyli menu typowe dla dziecka niejadkaGusia_ lubi tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Amoze to też jesteś z końca grudnia! Jak ja! Ja zaprosiłam rodziców i teściów na tort w weekend po świętach. Zrobię do tego jakieś przekąski na ciepło i zimno, bo już mi się nie będzie chciało stać przy garach żeby robić jakieś wymyślę obiady po świętach.
amoze lubi tę wiadomość
-
U mnie barszczyk, koniecznie.
A zamiast klusek z makiem są tak zwane makiełki, moi rodzice oboje z Wałbrzycha pochodzą i tam taka tradycja ponoć królowały makiełki i potem przywieźli do Wielkopolski te swoje tradycje 😁Gusia_, Monia555 lubią tę wiadomość
-
U mnie w rodzinnym domu barszcz z uszkami bądź jajkiem i krem pieczarkowy.
Makówki, kompot z suszu, ryba wiadomo, ziemniaczki, gotowana kapusta kiszona z grzybami.
Teraz tu gdzie mieszkam z racji tego że to góry, to typowo góralsko bo kwaśnica i grzybowa na rybich głowach z lanymi kluskami i grzankami. Ryba też, ziemniaczki. I w sumie tyle, później jakieś ciastka, ciasta. No zupełnie inaczej 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:51
-
Tanashi wrote:Nie wiem co tu się zadziało do końca, ale moja teściowa pochodzi ze Śląska xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:56
-
To moje przykłady :p wiem, dużo roboty i pierdzielenia się, ale zawsze głowa zajęta czymś innym niż rozmyślanie co to będzie (tu do dziewczyn, które mają wizytę 27.12, też mam i też jest delikatny stres czy tym razem wszystko ok, pomimo tego, że jest dobrze i że chcemy ogłosić oficjalnie wszystkim w święta, że rodzina się powiększy) :p
Gusia to w takim razie ten grudzień będzie dla nas bardziej niż wyjątkowy w tym roku :pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 12:56
SZKODNIK, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️