X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi z ktg nie trzeba leżeć, ja miałam ktg i oxy a normalnie sobie mogłam chodzić przy łóżku, siedzieć na piłce, tylko wiadomo, musiałam uważać na te kable. Drugi poród to w sumie większość przesiedziałam na piłce 😅 Teraz też tak planuje jak będę rodzić SN. Dla mnie to najlepsza pozycja w trakcie porodu. Odkryłam to pod koniec pierwszego i jak będę rodzić SN tym razem też to również zamierzam z niej schodzić tylko do sprawdzenia jakie jest rozwarcie i do toalety 🤣 Naprawdę najgorsze co może być to wg mnie lezec w porodzie, jednak te pozycje wertykalne dużo dają dla postępu porodu

Ogólnie wiem, że można, ale ostatnio mnie położyły i wyszły sobie na dwie godziny, ja nie mogłam usiąść, bo sygnał uciekał :/ może jakby na siedząco podpięly to by było inaczej. Potem już na sali porodowej mogłam na siedząco mieć ktg, tylko na tej przedporodowej musiałam leżeć, a bez sensu to było, bo spowalniało postęp porodu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 09:37

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie się, czy jeśli nie ma żadnych zaburzeń z tętnem płodu, to trzeba mieć ktg przez cały poród? U mnie przez tachykardię córki ktg było do końca, ale wolałabym, żeby go nie było, bo jak widziałam że nadchodzi skurcz na ekranie ktg to tylko mnie to stresowało bardziej 🤣

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy wyjazd tylko nad PL morze w trójke na jakiś tydzień, uwielbiam bałtyk poza sezonem. I pierwszy raz jakiś wyjazd na dłuższy weekend do spa, bez córki :) :)

Ale mam mieć też wyjazd służbowy do Paryża w styczniu i się mocno zastanawiam czy polecieć :/

Miałam dzisiaj powiedzieć w pracy szefowej, ale nie ogarnęłam, że jej już nie będzie od dzisiaj. No nic, powiem w nowym roku 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 09:55

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    My też planujemy wyjazd tylko nad PL morze w trójke na jakiś tydzień, uwielbiam bałtyk poza sezonem. I pierwszy raz jakiś wyjazd na dłuższy weekend do spa, bez córki :) :)

Ale mam mieć też wyjazd służbowy do Paryża w styczniu i się mocno zastanawiam czy polecieć :/

Miałam dzisiaj powiedzieć w pracy szefowej, ale nie ogarnęłam, że jej już nie będzie od dzisiaj. No nic, powiem w nowym roku 🤣
    Taki plan morza we wrześniu w 3ke też mam w głowie.

kasssia lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Taki plan morza we wrześniu w 3ke też mam w głowie.

U nas też :) zobaczymy tylko jak z pracą u Męża :p najwyżej będą weekendy w górach

Polskie morze też jest piękne i chyba idealne z dzieckiem. No i idzie znaleźć puste miejsca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 10:09

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że więcej z nas ma pomysł żeby wybrać się jesienią nad morze 😄 byłoby super gdyby się udało, a jeśli nie to w góry mamy rzut beretem i też będzie fajnie, zagraniczne podróże w tym roku odpadają.

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grubo planuję z bobasem w grudniu Gran Canarię😂 nie mam bladego pojęcia czy z takim 5/6 miesięcznikiem to ma sens więc pewnie polecimy na lasta.
    Planowaliśmy też ze znajomymi Egipt w marcu ale teraz to się już boję wszystkiego.

Ale mi się dłuży dzisiaj, moja cierpliwość to żart. Ja to już bym chciała wiedzieć co tam się wydarzyło w mojej macicy

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też odpuszczamy teraz wakacje zagraniczne. Po ostatnim wyjeździe nad morze polskie we wrześniu gdzie było 25 stopni chcemy to powtórzyć. Cisza spokój, jod, pyszne jedzenie, ceny ok, piękne krajobrazy i przepiękne zachody słońca.

kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość

• Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja grubo planuję z bobasem w grudniu Gran Canarię😂 nie mam bladego pojęcia czy z takim 5/6 miesięcznikiem to ma sens więc pewnie polecimy na lasta.
    Planowaliśmy też ze znajomymi Egipt w marcu ale teraz to się już boję wszystkiego.

Ale mi się dłuży dzisiaj, moja cierpliwość to żart. Ja to już bym chciała wiedzieć co tam się wydarzyło w mojej macicy

Też mam podobny plan, ale tylko bez konkretnego miejsca po prostu gdzieś w miarę blisko do ciepełka.

Nie obraźcie się na mnie, ale ja bardzo nie lubię polskiego morza xD
    A w góry to ja mam 1-1.5 godziny (zależnie które), więc żadna to dla mnie wyprawa xD

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A w góry to ja mam 1-1.5 godziny (zależnie które), więc żadna to dla mnie wyprawa xD

Ja też nie lubiłam, zanim zaczęłam jeździć poza sezonem własnie :)
    Góry też lubię, ale smog mnie zniechęca.

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Też mam podobny plan, ale tylko bez konkretnego miejsca po prostu gdzieś w miarę blisko do ciepełka.

Ja uwielbiam polskie morze, ale mój mąż studiował w Gdańsku i kochałam to zimowe spacerowanie po pustych plażach ❤️ A teraz ze względu na córkę wybieramy jednak urlop w cieplejszych miesiącach, bo można skorzystać z plaży i kąpieli, a dla malucha to jednak główna atrakcja. Chociaż w tym roku sezon kąpielowy zaczęła już 8 czerwca, woda w jeziorze była lodowata i kąpaliśmy się tylko my i jeszcze jedna para z dzieckiem 🤣 a na plaży byliśmy już w majówkę, wtedy co prawda bez kąpieli, ale przynajmniej były babki i granie w piłkę od samego rana 😅

Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja to zielona jesli chodzi o szpitale położna i wszystko..
    Chciałabym bez nacinania krocza nawet słyszałam gdzieś ze lepiej pęknąć niz żeby nacieli. Ciekawe czy to prawda..

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku na majówke byliśmy właśnie nad morzem, było bosko.
    Wiało jak cholera, ale świeciło słońce, wiec leżeliśmy sobie sami na pustej plaży codziennie <3

Tanashi, Gusia_, przygodami66, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Oj ja to zielona jesli chodzi o szpitale położna i wszystko..
    Chciałabym bez nacinania krocza nawet słyszałam gdzieś ze lepiej pęknąć niz żeby nacieli. Ciekawe czy to prawda..

Tak, bo pęknięcie przeważnie jest delikatniejsze niż nacięcie. Mnie dość mocno nacięli. Ale na szczęście nie bez wskazań, córce tętno zaczęło spadać z 200 na 90, pobierali jej krew z głowy jeszcze jak była w kanale rodnym, żeby sprawdzić, czy nie ma niedotlenienia i wtedy lekarz poinformował że muszą naciąć żeby przyspieszyć wyjście, więc się zgodziłam.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    My w tym roku na majówke byliśmy właśnie nad morzem, było bosko.
    Wiało jak cholera, ale świeciło słońce, wiec leżeliśmy sobie sami na pustej plaży codziennie <3

Najlepiej ❤️ my z córką byliśmy raz, na długi weekend sierpniowy i od 8 rano plaża pusta, ale od 11 już nie było gdzie ręcznika położyć 🤣 ale my się o tej porze i tak zwijalismy na drzemkę córki, więc było oki.

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tak, bo pęknięcie przeważnie jest delikatniejsze niż nacięcie. Mnie dość mocno nacięli. Ale na szczęście nie bez wskazań, córce tętno zaczęło spadać z 200 na 90, pobierali jej krew z głowy jeszcze jak była w kanale rodnym, żeby sprawdzić, czy nie ma niedotlenienia i wtedy lekarz poinformował że muszą naciąć żeby przyspieszyć wyjście, więc się zgodziłam.
    Jeju jaki to jest stres...
    Mąż powiedzial ze on w stresie moze sie uśmiechać a ja do niego żeby się nie zdziwił ze go zbuzgam xD

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam jak Ty, Tanashi. Bałtyk tylko poza sezonem, jak jest spokojnie, cicho. Mnie tam chłodek nie przeszkadza. Myślę, że jak ktoś mieszkał nad morzem chociaż trochę, to potem część serca jednak tęskni. Ja jestem totalnie zakochana w Bałtyku, ale od jesieni do wiosny. Tłumów i kiczu nie znoszę.

Katikat no każdy ma jakieś swoje preferencje. Ja wolałam się zgodzić na nacięcie w stronę nogi niż pęknąć do odbytu. I tak korzystanie z toalety po porodzie pierwsze kilka razy to jest dla mnie zawsze jedno z najmniej przyjemnych doświadczeń (sory za brutalność opisu 😅). W ogóle to wcześnie na takie tipy, ale polecam na po porodzie nawilżany papier toaletowy, zwłaszcza, jak ktoś popękał albo miał nacięcie 😅

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja też nie lubiłam, zanim zaczęłam jeździć poza sezonem własnie :)
    Góry też lubię, ale smog mnie zniechęca.

Ja i tak mam smog, więc bez różnicy xD
    Chociaż muszę przyznać, że tak na przestrzeni ostatnich 5 lat się jednak mocno poprawiło w Krakowie w tej kwestii.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja i tak mam smog, więc bez różnicy xD
    Chociaż muszę przyznać, że tak na przestrzeni ostatnich 5 lat się jednak mocno poprawiło w Krakowie w tej kwestii.
    właśnie ja też mam, dlatego jak gdzieś jadę to chcę pooddychać, wiec może jest idealne <3

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Jeju jaki to jest stres...
    Mąż powiedzial ze on w stresie moze sie uśmiechać a ja do niego żeby się nie zdziwił ze go zbuzgam xD

No końcówka była stresująca, ale nie doszłoby do tego, gdyby położna pomogła wcześniej przybrać mi odpowiednią pozycję, bo młoda przez godzinę nie mogła zjechać do kanału rodnego przy rozwarciu 10 cm. Gdyby zjechała od razu, to bym ją o wiele szybciej urodziła i nie byłoby problemu. Dlatego tym razem mam już wykupiony ebook z pozycjami porodowymi i zamierzam wziąć sprawy we własne ręce i nie czekać na położną xD

Katikat lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ