CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
przygodami66 wrote:Ja też nie wierzę. Ja myślę, że uwierzę dopiero jak będę trzymać dziecko w ramionach. Jeszcze bym chciała poczuć już teraz pierwsze ruchy. Te wszystkie lata starań niestety wpływają na naszą głowę, że ja myślę, że się nie stresuje, a przed każdą wizyta nie umiem spać - czyli jednak bardzo się stresuje 😉
Dokladnie.. Ja za to wizyty już ok ale mam lęk przed mówieniem rodzinie. Odkładałam to i odkładałam.przygodami66 lubi tę wiadomość
Hsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Dziewczyny - widzę że mam już zwolnienie na stronie ZUS - da się zobaczyć czy lekarz poprawnie wystawił to ciążowej? Żeby mi dobrze pensje naliczyli
-
Katikat wrote:Dokladnie.. Ja za to wizyty już ok ale mam lęk przed mówieniem rodzinie. Odkładałam to i odkładałam.
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny - widzę że mam już zwolnienie na stronie ZUS - da się zobaczyć czy lekarz poprawnie wystawił to ciążowej? Żeby mi dobrze pensje naliczyli
Na głównej stronie w zaświadczenia lekarskie, pojawiają się wszystkie jakie miałaś. Trzeba zaznaczyć to, które Cię interesuje i nacisnąć szczegóły zasw. ZUS ZLAWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 10:22
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Katikat wrote:Dokladnie.. Ja za to wizyty już ok ale mam lęk przed mówieniem rodzinie. Odkładałam to i odkładałam.
przygodami66, Elza1234, amoze lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Na stronie zusu jest możliwość dokładniejszego sprawdzenia, jakie kody masz na zwolnieniu.
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A podpowiesz mi jak? Ta strona wygląda jakby ją dziecko w przedszkolu pisało na kolanie 🙈
Masz dane swoje, dane lekarza i od kiedy l4 i jakie kody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 10:26
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A podpowiesz mi jak? Ta strona wygląda jakby ją dziecko w przedszkolu pisało na kolanie 🙈
Kod B to ciążowy, co nie? -
Nineq wrote:Na głównej stronie zus pue, w zaświadczenia lekarskie, trzeba zjechać trochę na dół, po prawo jest "zaświadczenia lekarskie", pojawiają się wszystkie jakie miałaś. Trzeba zaznaczyć to, które Cię interesuje u na dole jest pasek i tam szczegóły zaśw. ZUS zla
Masz dane swoje, dane lekarza i od kiedy l4 i jakie kody.Nineq lubi tę wiadomość
-
Malwinka14 wrote:Ja od początku ciąży śledzić , kapucha kiszona i ogóry... Czyli na chłopca a tu dziewucha.
Jem śledzi duzo bo mi cukru nie wywalaja🙈
Ja tak samo kapucha kiszona ogóry śledzie a tu dziewucha 😄😂amoze lubi tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Ja też nie wierzę. Ja myślę, że uwierzę dopiero jak będę trzymać dziecko w ramionach. Jeszcze bym chciała poczuć już teraz pierwsze ruchy. Te wszystkie lata starań niestety wpływają na naszą głowę, że ja myślę, że się nie stresuje, a przed każdą wizyta nie umiem spać - czyli jednak bardzo się stresuje 😉
Same here mimo że jakby wywalić roczną przerwę i zostawić same nasze starania to nie jest więcej niż 6-7msc, ale w głowie siedzi jednak także ten rok, diagnozy, wczesne straty i ogromny lęk. Także wyobrażam sobie, że u osób mających dłuższe historie musi być ciężej. Ale damy radę dziewczyny ✨️przygodami66 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
Wizyta 3 stycznia 🍀🙏
-
Wiecie co ja już mam 5 kg na minusie, czy to jest ok że nie tyje? Zaczyna mnie to dziwić trochę. Chyba że faktycznie to że jem zdrowiej i piję więcej wody niż przed ciążą robi swoje i teraz to co miało zejść z organizmu ta waga to właśnie w ten sposób schodzi. Generalnie no mało jem bo jak wcisnę więcej to się strasznie źle czuję, ciężko i tak jakbym miała to zwrócić zaraz.
-
magdalena321 wrote:Wiecie co ja już mam 5 kg na minusie, czy to jest ok że nie tyje? Zaczyna mnie to dziwić trochę. Chyba że faktycznie to że jem zdrowiej i piję więcej wody niż przed ciążą robi swoje i teraz to co miało zejść z organizmu ta waga to właśnie w ten sposób schodzi. Generalnie no mało jem bo jak wcisnę więcej to się strasznie źle czuję, ciężko i tak jakbym miała to zwrócić zaraz.
magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, spróbuję nadrobić Was wieczorem.
Wczoraj tak nas pochłonęło sprzątanie, całe mieszkanie posprzątaliśmy dokładnie, skończyliśmy o 18, jeszcze obiad zrobiliśmy, a na dobitkę pojechaliśmy do centrum handlowego bo stwierdziłam że może kupię sobie sukienkę jakąś, ale nic mi nie wpadło w oko 🙈 I powiem Wam, że przesadziłam wczoraj. Tak mnie krzyż bolał później, ciężko było znaleźć jakąś pozycję Na szczęście dzisiaj już nie czuję bólu póki co. Ale za to jak dobrze spałam, od dawna tak nie spałam jak dziś 😂
Lecę do kuchni gotować: sernik pistacjowy, karpatka, sałatka z tortellini, sałatka jarzynowa, mięso doprawić...
Postaram się wbić wieczorem do was.
A coś widziałam Nosa pisała o jedzeniu - dziewczyny ja to się nie znam, ale planowałam jeść normalnie... Wy jecie śledzie? Ja wielką fanką nie jestem, ale zawsze zjem no i teraz też mam ochotę... A czemu Nosa pisałaś o majonezie? Nie jesz bo nie lubisz czy też są jakieś przeciwwskazania do jedzenia? 😶
Edit: dobra jednak szybko nadrobiłam, już widzę że chodzi o domowy majonez, Dzięki Tanashi 😄
Mi na ostatniej wizycie lekarka mówiła że co do jedzenia świątecznego to wszystko można, byle małe porcje i z głową, bo mogą być mało przyjemne wzdęcia od dużej ilości jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 10:51
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:
A coś widziałam Nosa pisała o jedzeniu - dziewczyny ja to się nie znam, ale planowałam jeść normalnie... Wy jecie śledzie? Ja wielką fanką nie jestem, ale zawsze zjem no i teraz też mam ochotę... A czemu Nosa pisałaś o majonezie? Nie jesz bo nie lubisz czy też są jakieś przeciwwskazania do jedzenia? 😶
Możesz śmiało jeść, chyba, że robicie domowy z surowych żółtek,to wtedy nie ale kupny - luz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 10:50
-
magdalena321 wrote:Wiecie co ja już mam 5 kg na minusie, czy to jest ok że nie tyje? Zaczyna mnie to dziwić trochę. Chyba że faktycznie to że jem zdrowiej i piję więcej wody niż przed ciążą robi swoje i teraz to co miało zejść z organizmu ta waga to właśnie w ten sposób schodzi. Generalnie no mało jem bo jak wcisnę więcej to się strasznie źle czuję, ciężko i tak jakbym miała to zwrócić zaraz.
Pewnie efekt zdrowszej diety, do tego masz szybsy metabolizm👰🏻♀️29 👨💼32
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
Wizyta 3 stycznia 🍀🙏
-
Szanowne Panie, korzystając z okazji, złożę życzenia dziś, bo jutro nie będę miała pewnie za dużo czasu.
Zdrowia, spokoju, wspaniałego czasu z najbliższymi, pysznego jedzenia (bez wzdęć🤭). Braku zmartwień, braku krwiaków (HejAnku 🤞), żeby te wszystkie bobasy dotrwały zdrowo do maja/czerwca, a porody były bezproblemowe.
Kolejne święta już tak spokojne nie będą 😅
Elza1234, Cel95, HejAnku🌸, Klaudek11, Nosa, Revolutionary , Malinaaa2024, CelinaJan, Tanashi, magdalena321, KarolaKinga, przygodami66, Lola93, eeemakarena, awokado 🥑, Alex_92, amoze, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Szanowne Panie, korzystając z okazji, złożę życzenia dziś, bo jutro nie będę miała pewnie za dużo czasu.
Zdrowia, spokoju, wspaniałego czasu z najbliższymi, pysznego jedzenia (bez wzdęć🤭). Braku zmartwień, braku krwiaków (HejAnku 🤞), żeby te wszystkie bobasy dotrwały zdrowo do maja/czerwca, a porody były bezproblemowe.
Kolejne święta już tak spokojne nie będą 😅
Bardzo dziękuję za życzenia!
Dla Was dziewczyny z mojej strony również najlepsze życzenia pięknych Świat które spędzimy w trakcie spełniania naszego pięknego marzenia. Korzystajmy z tego czasu i cieszmy się z tych wyjątkowych chwil. Pamiętajcie, żeby odpocząć i pojeść 🌲✨️
https://zapodaj.net/plik-OsfFaAOrHLNineq, Klaudek11, Revolutionary , Elza1234, Tanashi, KarolaKinga, przygodami66, Lola93, eeemakarena, awokado 🥑, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
Wizyta 3 stycznia 🍀🙏
-
jeju dziewczyny jakie ładne obrazki 🥹🥹🥹
Dziękuje w Naszym imieniu
Ja mam nadzieję, że uda mi się jutro złożyć Wam życzenia z rana2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...