X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawostek, w moim małym budynku tak parę miesięcy bez nowego dziecka to sytuacja niemożliwa co mnie jakis czas mocno demotywowalo.

Skapnelam się, że sąsiadka jest w ciąży bo już mocno widać:P niecałe 15 mieszkań i każdy pro rodzinny :P może będę mieć koleżankę na placu zabaw, w sumie akurat jej kompletnie w ogóle nie znam, tyle wiem, że jakieś 6 lat starsza i ma już kilkuletnie dziecko, ale wszyscy tu się mili wydają.

Nosa, kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • Blackapple Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledzie to też chyba bez przesady, że nie można, zakładam, że takie ze słoika/wiaderka to muszą być jakoś zakonserwowane skoro mają datę na kilka miesięcy do przodu.

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię śledzi, nigdy ich nie jadam ...

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Śledzie to też chyba bez przesady, że nie można, zakładam, że takie ze słoika/wiaderka to muszą być jakoś zakonserwowane skoro mają datę na kilka miesięcy do przodu.

Ja śledzie jem od samego początku bo miałam mega na nie smaki i zostało do teraz, nie zliczę ile ich już zjadłam od początku ciąży 😜 śledzie kupione w sklepie płaty ale robione przez moją mamę z dodatkami. Teras mama też mi przywiozła chyba ze 3 słoiki różnych i jeszcze słoiki ryb opiekanych w occie i kulek rybnych także noo 😆

Alex_92 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Takie śledzie z solanki są najpierw mrożone potem sól konserwuje i zabija bakterie, więc można :) Jakiś mit, że w ciąży się nie powinno ich jeść ;) Tylko trzeba wymoczyć porządnie, bo wiadomo, dużo sodu

A na ból gardła ja polecam Uniben Silver jeszcze. Odkryłam w ciąży. Można też potem dla dzieci, mnie pomaga bardzo :)

Cel moja sąsiadka też jest w ciąży. W sumie też z trzecim jak ja, ma termin na kwiecień, ale akurat ją dobrze znam, bo nasze dzieci lubią się razem bawić. Ma dwie corki, jak ja. Więc fajne moje dziewczynki mają towarzystwo za płotem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 09:12

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja z kolejnym pytaniem z serii głupich, ale muszę bo się uduszę 😅 czy ktoś jeszcze czuje takie ciągnięcie, ból tak jakby w pachwinie od jajnika podczas smarkania? Czy to normalne zjawisko? 😅🫣

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Google mowi ze listeria nie przeżywa niskiego pH, czyli śledzie z octu powinny być ok.

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Cześć! Ja z kolejnym pytaniem z serii głupich, ale muszę bo się uduszę 😅 czy ktoś jeszcze czuje takie ciągnięcie, ból tak jakby w pachwinie od jajnika podczas smarkania? Czy to normalne zjawisko? 😅🫣
    Tak, dziewczyny kilka postów wcześniej o tym pisały.
    Do smarkania czy kichania siadam, żeby nie bolało.

xSmerfetkax, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja też czekam niecierpliwie😀

No dziś oficjalnie 14stka przy nicku🥳 ciekawi mnie ogromnie co u Dziecka. Z luxmedu było kilka terminów usg ale opinie średnie więc już poczekam do 3go, bo całą ciążę chodzę do lekarzy powiązanych z prowadzącym i do niego, a nie do byle kogo z łapanki:P jednak ciekawość jest ogromna 🤣 2 tyg temu były prenatalne a za 1,5 tyg wizyta
    Też się witam w 2 trymestrze oficjalnie 🥰 jestem bardzo tym dzisiaj wzruszona. Aż musiałam posłucham jak tam moje małe serduszko, a za 2h idę na kontrolę! Po wizycie zmienię suwaczek jak mi potwierdzi TP, bo teraz to z okresu.

Odebrałam ten mój opis po Pappie i jak się spodziewałam. Ryzyko podstawowe T21 wyliczono mi na podstawie m.in. tego info o aberracji chromosomalnej w poprzedniej ciąży. Mam też dość wysokie ryzyka preeklampsji, czyli cukrzyca ciazowa też tutaj wpłynęła. Tylko jeden z parametrów mam poniżej 0,6 MoM, ale lekarka wpisała mi NT 1,9, a na USG mowila 1,5-1,9, nie była pewna. Także chce usłyszeć co powie moja prowadząca. Sama też przeprowadza USG prenatalne, może na drugie do niej pójdę.

Dobrego dnia mamuski 🌲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 09:35

amoze lubi tę wiadomość

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    1. prenatalne i Nifty - wszystko pięknie, zdrowy chłopiec 💙
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka kichaj z głową skręcona na bok, nie będzie Cię ciągnęło ;)

xSmerfetkax, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Takie śledzie z solanki są najpierw mrożone potem sól konserwuje i zabija bakterie, więc można :) Jakiś mit, że w ciąży się nie powinno ich jeść ;) Tylko trzeba wymoczyć porządnie, bo wiadomo, dużo sodu

A na ból gardła ja polecam Uniben Silver jeszcze. Odkryłam w ciąży. Można też potem dla dzieci, mnie pomaga bardzo :)

Cel moja sąsiadka też jest w ciąży. W sumie też z trzecim jak ja, ma termin na kwiecień, ale akurat ją dobrze znam, bo nasze dzieci lubią się razem bawić. Ma dwie corki, jak ja. Więc fajne moje dziewczynki mają towarzystwo za płotem
    Na bol gardła można też po prostu Tandum Verde - tylko dobrze zapytać lekarza, ale przy takim silnym bólu gardła wiem że pozwalają

Malinaaa2024 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych śledzi, to mi ułatwia niejedzenie ich fakt, że nie przepadam 😁 z salatka jarzynowa to tylko napisałam na co mam ochotę 😄 można ja jesc oczywiscie, ze względu na diete cukrzycowa muszę zminimalizować ilość majonezu lub czymś zastąpić po prostu 🙂 nie zamierzam niczego sobie odmawiac na co będzie chęć (w rozsądnych ilosciach) i z gory niczego nie zaluje🤣

Mam te ciągnięcia i takie lekkie bóle brzucha dość intensywne od kilku dni. Przygotuje sobie Nospe żeby mnie nie zlapalo w Wigilię, ale będą to na pewno święta w dresie 😅 lub wyciągnę jakas kiecke z szafy 🤔

Jak Wy się czujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 09:34

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    1. prenatalne i Nifty - wszystko pięknie, zdrowy chłopiec 💙
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 2 trymestr wejdę 26.12, aż ciężko w to uwierzyć

Cel95, amoze lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja w 2 trymestr wejdę 26.12, aż ciężko w to uwierzyć
    Mi się zaczął 17 tc i też mi ciężko ogarnąć 🫣

Elza1234, przygodami66, Cel95, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Na bol gardła można też po prostu Tandum Verde - tylko dobrze zapytać lekarza, ale przy takim silnym bólu gardła wiem że pozwalają

Ja mam uczulenie na Tantum verde ;) A uniben silver można na 100%, radziła mi lekarka :)

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle nie wierzę ciagle. W pracy na wigili dostałam skarpeteczki i piękna kartkę i popłakałam się, po tylu latach nie myslalam, że doczeka się takich słów..

Rodzina moja obdzwoniona bo jadę na święta a tam pełno dzieci więc prosiłam o uprzedzenie jakby kogoś choroba rozłożyła. Też wszyscy w szoku pozytywnym.

Nadal mam obawy ze cos pójdzie nie tak ale to pewnie nie minie do momentu trzymania bobika już w rękach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 09:50

Cel95, przygodami66, Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Na ból gardła tabletki z porostem islandzkim (wersję bez alkoholu), na katar i zatoki inhalacje Nebu Dose (tam jest tylko sól fizjologiczna z kwasem hialuronowym, więc krzywdy nie zrobi, a fajnie oczyszcza, ja u córki zawsze stosuję przy inhalacjach :)

Na noc też zakraplam na wacik olejek na katar i układam przy poduszce. Wiem, że na większości w ciąży jest napisane że nie można, ale taki czysty olejek jakiejś krzywdy raczej nie zrobi :) osobiście wolę stosować olejek niż leki jesli nie ma potrzeby włączenia leków. Ja wdycham go od października non stop bo córka ma ciągle katar a śpimy razem :P a trochę udrażnia nos w nocy.

Tanshi, a co to za super olejek?

• Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja od początku ciąży śledzić , kapucha kiszona i ogóry... Czyli na chłopca a tu dziewucha.
    Jem śledzi duzo bo mi cukru nie wywalaja🙈

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Tanshi, a co to za super olejek?

Nazywa się naturalny olejek dla zakatarzonych, firma Pharma Tech. Super mocno pachnie, wystarczy 2-3 krople i cała noc czuć, polecam :)

Malinaaa2024 lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ja to w ogóle nie wierzę ciagle. W pracy na wigili dostałam skarpeteczki i piękna kartkę i popłakałam się, po tylu latach nie myslalam, że doczeka się takich słów..

Rodzina moja obdzwoniona bo jadę na święta a tam pełno dzieci więc prosiłam o uprzedzenie jakby kogoś choroba rozłożyła. Też wszyscy w szoku pozytywnym.

Nadal mam obawy ze cos pójdzie nie tak ale to pewnie nie minie do momentu trzymania bobika już w rękach..
    Ja też nie wierzę. Ja myślę, że uwierzę dopiero jak będę trzymać dziecko w ramionach. Jeszcze bym chciała poczuć już teraz pierwsze ruchy. Te wszystkie lata starań niestety wpływają na naszą głowę, że ja myślę, że się nie stresuje, a przed każdą wizyta nie umiem spać - czyli jednak bardzo się stresuje 😉

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ