CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Lauraa wrote:Hej dziewczyny, czy macie czasem mokre majtki w ciągu dnia? Zestresowałam się, bo od kilku dni mam taki jakby jednorazowy wyciek, śluz + woda, że aż mokro i nie wiem czy to normalne czy powinnam lecieć na szybko do lekarza. Innych objawów brak
-
Lauraa wrote:Hej dziewczyny, czy macie czasem mokre majtki w ciągu dnia? Zestresowałam się, bo od kilku dni mam taki jakby jednorazowy wyciek, śluz + woda, że aż mokro i nie wiem czy to normalne czy powinnam lecieć na szybko do lekarza. Innych objawów brak
-
Taaaak, mam 🙈 szczególnie po nocy. -
Nineq ja to samo - w czasie tej ciąży poszło mi więcej podpasek niż przez rok okresów😂
A czy któraś z was jest na cyclogeście? Zaczęło go strasznie dużo ze mnie wypływać - dużo więcej niż przy luteinie, a wkładam tak głęboko, że dalej się nie da. Dzisiaj to aż nieprzyjemnie, mam wrażenie że cały czas ze mnie cieknie (nie cieknie po prostu jest tak wilgotno). -
HejAnku🌸 wrote:Nineq ja to samo - w czasie tej ciąży poszło mi więcej podpasek niż przez rok okresów😂
A czy któraś z was jest na cyclogeście? Zaczęło go strasznie dużo ze mnie wypływać - dużo więcej niż przy luteinie, a wkładam tak głęboko, że dalej się nie da. Dzisiaj to aż nieprzyjemnie, mam wrażenie że cały czas ze mnie cieknie (nie cieknie po prostu jest tak wilgotno). -
HejAnku🌸 wrote:Nineq ja to samo - w czasie tej ciąży poszło mi więcej podpasek niż przez rok okresów😂
Elza1234 wrote:Ja. Wkladam na noc, leżąc już w łóżku i potem nad ranem jak sie obudzę, bo niestety wypływa to okrutnie i jest diabelnie tłuste.
No właśnie masakrycznie, ja do tego mam brązowe plamienia więc ciągle wszystko uklejone😭 ale w 2 czy 3 miejscach na necie dziewczyny pisały, że po nim szybciej się wchłaniały krwiaki więc nawet jeśli to placebo to mocno w to wierzę 😂 niech leci ze mnie co chce -
Nineq wrote:Ja mam wizytę 7, a robię jutro.
Ja chyba też to zrobię jutro będzie z głowy a córkę mam w domu bo do szkoły nie chodzi i musiałabym ją ze sobą targać z rana do Przychodni a tak zostawię ją jutro z moją mamą jeszcze i sobie spokojnie pojadę. -
Nineq wrote:Ja mam wizytę 7, a robię jutro.
Ja mam wizytę 3, robię badania 2go👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
Wizyta 3 stycznia 🍀🙏
-
Ja mam możliwośc tylko jutro, bo laboratorium potrzebuje 2, 3 dni roboczych na wysłanie wyników do przychodni 🥴kiedyś po tygodniu nie dotarło do nich. A poza tym tylko w czwartek/piątek mój K. ma możliwość wydrukowania mi ich na wizytę.
-
Jasne u mnie akurat zawsze są w ten sam dzień wieczorem, a jak będą kolejnego dnia do 16 to też spoko👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
Wizyta 3 stycznia 🍀🙏
-
Dzięki dziewczyny, dorwałam tylko wkładki amniocheck, zobaczymy 🤞🏻😵💫
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Laura, jak odchodzą wody albo się sączą to jest ich naprawdę dużo, to pewnie nie jest to, ale jak masz możliwość sprawdzić to dla spokoju głowy można
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Ja tylko u was na goscinnych wystepach bo jestem z majowych mam
Ale temat jest mi bardzo bliski bo mam ten sam problem.. jestem ciut dalej ale taki problem mam od dluzszego czasu.. kupilam paski ph i udaje mi sie jakos delikatnie pobrac ta widzieline i na ta chwile paski sie nie zabarwiaja ale tez mam stresa ciagle tez za bardzo nie wiem czy to normalne az w taliej ilosci.. wody mialam sprawdzane w tamta sobote przed swietami i bylo ok wiec chyba musze jakos to przetrwac dajcie znac czy korzystacie z tych paskow -
Laseczki, jakby to wody się choćby sączyły to byscie musiały częściej się przebierać niż raz dziennie. I bielizna nie byłaby wilgotna, ale mokra jakbyście zrobiły na majtki siku lub włożyły je pod kran. Sory za szczegółowy opis 😅
SZKODNIK, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Powyciągaj sobie wypełnienie ze strony głowy i np przełóż w nogi albo w ogóle odłóż gdzieś do woreczka 😄
Na zaufaj położnej jest -40%, warto coś brać z tych kursów? Co w ogóle myślicie o szkole rodzenia? Wiem, że dla nas to gdzieś ok marca by wypadał czas, ale nie wiem właśnie czy gdzieś się zapisywać jak ruszą zapisy czy może taki kurs online starczy?
Ja swoją dorwalam na vinted za 50 zł, a prawie jak nowa
Co do szkoły rodzenia - powoli zbieram opinie. Ja z 3miasta, wiec szukam czegoś stacjonarnie i patrzyłam również na zaufaj położnej.Kkk77 lubi tę wiadomość
♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy ; 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
-
SZKODNIK wrote:Dzień dobry,
Help me.
Proszę powiedzcie mi czy jest sens się jeszcze izolować jak stary ma grype ?
Teraz zrobiliśmy test combo i od razu grypa A. Mam dystans do tych testów, no ale...
Pisałam Wam wcześniej, że mały miał grypę, równy tydzien temu pierwsze objawy.
Mi dotychczas nic nie ma oprócz lekkiego bólu gardła od 2-3 dni. Wsuwam ogromne ilości mandarynek, kiwi, pomarańczy.
Czy możemy dodatkowo brać wit C 1000?
Zdecydowanie jest sens, tym bardziej że grupa zaraża się do 5 dni, i do 48h od pierwszych objawów najlepiej żeby wziąć ostelamiwir, na przykład Tamiflu, w nocnej wystawiają nawet na telefon, wtedy i objawy mniejsze i zakaźność
Trzymaj się zdrowo!
SZKODNIK lubi tę wiadomość