X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Hej dziewczyny, czy macie czasem mokre majtki w ciągu dnia? Zestresowałam się, bo od kilku dni mam taki jakby jednorazowy wyciek, śluz + woda, że aż mokro i nie wiem czy to normalne czy powinnam lecieć na szybko do lekarza. Innych objawów brak
    W aptece powinny być te testy pH, zawsze możesz sprowadzić i się upewnić, że to nie płyn owodniowy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Hej dziewczyny, czy macie czasem mokre majtki w ciągu dnia? Zestresowałam się, bo od kilku dni mam taki jakby jednorazowy wyciek, śluz + woda, że aż mokro i nie wiem czy to normalne czy powinnam lecieć na szybko do lekarza. Innych objawów brak
    Ja mam tak rano, jednorazowo po nocy. Sprawdzałam tym testem co wspomina Elza i to nie wody płodowe 🤷‍♀️przeglądałam neta, że podobno w II trymestrze normalne, że jest więcej wydzieliny. Ja i tak chodzę w podpaskach przez luteinę, bo szkoda mi majtek.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Taaaak, mam 🙈 szczególnie po nocy.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja to samo - w czasie tej ciąży poszło mi więcej podpasek niż przez rok okresów😂

A czy któraś z was jest na cyclogeście? Zaczęło go strasznie dużo ze mnie wypływać - dużo więcej niż przy luteinie, a wkładam tak głęboko, że dalej się nie da. Dzisiaj to aż nieprzyjemnie, mam wrażenie że cały czas ze mnie cieknie (nie cieknie po prostu jest tak wilgotno).

💔 Marcysia 21t 👼
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Nineq ja to samo - w czasie tej ciąży poszło mi więcej podpasek niż przez rok okresów😂

A czy któraś z was jest na cyclogeście? Zaczęło go strasznie dużo ze mnie wypływać - dużo więcej niż przy luteinie, a wkładam tak głęboko, że dalej się nie da. Dzisiaj to aż nieprzyjemnie, mam wrażenie że cały czas ze mnie cieknie (nie cieknie po prostu jest tak wilgotno).
    Ja. Wkladam na noc, leżąc już w łóżku i potem nad ranem jak sie obudzę, bo niestety wypływa to okrutnie i jest diabelnie tłuste.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Ja właśnie mówię, że nie mam okresu, a latam w podpaskach ciągle 😅A kupuje tylko z Your Kaya i czaję się zawsze na promocję chociaż nie są najtańsze.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja. Wkladam na noc, leżąc już w łóżku i potem nad ranem jak sie obudzę, bo niestety wypływa to okrutnie i jest diabelnie tłuste.

No właśnie masakrycznie, ja do tego mam brązowe plamienia więc ciągle wszystko uklejone😭 ale w 2 czy 3 miejscach na necie dziewczyny pisały, że po nim szybciej się wchłaniały krwiaki więc nawet jeśli to placebo to mocno w to wierzę 😂 niech leci ze mnie co chce

💔 Marcysia 21t 👼
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wizytę 8 stycznia. Jak zrobię morfologię i mocz jutro np to może być tak wcześnie czy lepiej świeżo przed wizytą?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny mam wizytę 8 stycznia. Jak zrobię morfologię i mocz jutro np to może być tak wcześnie czy lepiej świeżo przed wizytą?
    Ja mam wizytę 7, a robię jutro.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ja chyba też to zrobię jutro będzie z głowy a córkę mam w domu bo do szkoły nie chodzi i musiałabym ją ze sobą targać z rana do Przychodni a tak zostawię ją jutro z moją mamą jeszcze i sobie spokojnie pojadę.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ja mam wizytę 3, robię badania 2go

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam możliwośc tylko jutro, bo laboratorium potrzebuje 2, 3 dni roboczych na wysłanie wyników do przychodni 🥴kiedyś po tygodniu nie dotarło do nich. A poza tym tylko w czwartek/piątek mój K. ma możliwość wydrukowania mi ich na wizytę.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :) u mnie akurat zawsze są w ten sam dzień wieczorem, a jak będą kolejnego dnia do 16 to też spoko

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dorwałam tylko wkładki amniocheck, zobaczymy 🤞🏻😵‍💫

Elza1234 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, jak odchodzą wody albo się sączą to jest ich naprawdę dużo, to pewnie nie jest to, ale jak masz możliwość sprawdzić to dla spokoju głowy można ;)

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Lolitka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Ja tylko u was na goscinnych wystepach bo jestem z majowych mam ;)
    Ale temat jest mi bardzo bliski bo mam ten sam problem.. jestem ciut dalej ale taki problem mam od dluzszego czasu.. kupilam paski ph i udaje mi sie jakos delikatnie pobrac ta widzieline i na ta chwile paski sie nie zabarwiaja ale tez mam stresa ciagle :( tez za bardzo nie wiem czy to normalne az w taliej ilosci.. wody mialam sprawdzane w tamta sobote przed swietami i bylo ok wiec chyba musze jakos to przetrwac :( dajcie znac czy korzystacie z tych paskow ;)

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski,w 14 -15 tc nie ma raczej opcji na sączenie się wód. To albo wydzielina albo mocz. Innej opcji nie ma

Gusia_, Lauraa lubią tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, jakby to wody się choćby sączyły to byscie musiały częściej się przebierać niż raz dziennie. I bielizna nie byłaby wilgotna, ale mokra jakbyście zrobiły na majtki siku lub włożyły je pod kran. Sory za szczegółowy opis 😅

SZKODNIK, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Powyciągaj sobie wypełnienie ze strony głowy i np przełóż w nogi albo w ogóle odłóż gdzieś do woreczka 😄

Na zaufaj położnej jest -40%, warto coś brać z tych kursów? Co w ogóle myślicie o szkole rodzenia? Wiem, że dla nas to gdzieś ok marca by wypadał czas, ale nie wiem właśnie czy gdzieś się zapisywać jak ruszą zapisy czy może taki kurs online starczy?
    O dzięki za poradę, spróbuję:).
    Ja swoją dorwalam na vinted za 50 zł, a prawie jak nowa :)

Co do szkoły rodzenia - powoli zbieram opinie. Ja z 3miasta, wiec szukam czegoś stacjonarnie i patrzyłam również na zaufaj położnej.

Kkk77 lubi tę wiadomość

• Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Dzień dobry,
    Help me.
    Proszę powiedzcie mi czy jest sens się jeszcze izolować jak stary ma grype ?

Teraz zrobiliśmy test combo i od razu grypa A. Mam dystans do tych testów, no ale...

Pisałam Wam wcześniej, że mały miał grypę, równy tydzien temu pierwsze objawy.

Mi dotychczas nic nie ma oprócz lekkiego bólu gardła od 2-3 dni. Wsuwam ogromne ilości mandarynek, kiwi, pomarańczy.

Czy możemy dodatkowo brać wit C 1000?

Zdecydowanie jest sens, tym bardziej że grupa zaraża się do 5 dni, i do 48h od pierwszych objawów najlepiej żeby wziąć ostelamiwir, na przykład Tamiflu, w nocnej wystawiają nawet na telefon, wtedy i objawy mniejsze i zakaźność :)
    Trzymaj się zdrowo!

SZKODNIK lubi tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ