X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    Jak to jest z bio Oil? W DE bardzo popularne zamówiłam nie olejek a lotion i w składzie ma vit a przestałam go stosować bo się wystraszyłam.

Niby ma retynil palmiate czy jakoś tak w składzie ale w opisie było: "Olejek wielofunkcyjny, sprawdzi się w pielęgnacji skóry narażonej na powstawanie rozstępów, przy bliznach oraz przy skórze dojrzałej, odwodnionej. Kosmetyk może być stosowany przed i w czasie ciąży."
    Więc teraz to zglupialam

• Katikat Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A to chyba nie Twój problem? To on tak wymyślił i zrobi jak chce. Jak mówiłaś że idziesz za chwile na l4 to wiedział co i jak
    No tak racja racja.. ja to się zawsze wszystkimi przemuję :(

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    No tak racja racja.. ja to się zawsze wszystkimi przemuję :(

Ja mam podobnie.
    Widzę, że moja szefowa dzisiaj pracuje, ale powiem jej juz w nowym roku, po 6.01.
    Miałam iść na L4 od lutego, a w drugiej połowie stycznia mam zaplanowany urlop.
    Więc chyba ten urlop przełożę, bo tak to zostało bym mi tylko 2 tyg pracy więc troche słabo ich tak zostawić na lodzie, szczególnie, że własnie sama zostałam, bo szefowa odeszła a stażyście się skończyła umowa.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ka np wstępnie mówiłam, że lekarz każe mi iść od razu na zwolnienie (ciąża z in vitro jest traktowana jak wysokiego ryzyka), potem czułam się nadal dobrze, powiedzialam, że chce zostać do Końca grudnia, to dostałam zjebe od góry do dołu, że się zdecydować nie potrafię od przełożonej. I mimo, że lubię moją pracę i lubię moją szefową, to czasem przełożonemu nie dogodzisz. Koniec końców dobrze że zostałam, bo z dnia na dzień wypadły 2 os z grafiku przez choroby. Ale nawet dziękuję nie usłyszałam.
    Także to tylko praca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 11:55

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, u mnie wszyscy ciągle narzekają, że ktoś tam nie złożył życzeń, że źle kogoś pożegnali itd itp.
    A ja mam takie rzeczy gdzieś, przecież to praca i wiadomo po co tu jesteśmy, mam tylko jeden wymóg, żeby nie było toxic atmosfery.

No ale tak czy siak, chce być fair wobec innych ludzi, bo jednak chce tu wrócić (najprawdopodobniej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 12:02

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Kurde mój kierownik mowi ze szukają kogoś na zastępstwo za mnie dopiero od porodu zamiast juz wcześniej.. co za dzidy. Ja i tak pójdę na zwolnienie ale kurde pol roku nie będzie nikogo..

Luz, u mnie nie ma za dużo osób a i tak na 10000% nikogo nie dadzą za mnie. Ich sprawa

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Luz, u mnie nie ma za dużo osób a i tak na 10000% nikogo nie dadzą za mnie. Ich sprawa

U mnie też rzadko szukają kogoś na zastępstwo.
    Chociaż za inną koleżankę w innym dziale teraz szukają, ale obstawiam, że za mnie nikogo nie będą szukać, choć kto wie...

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja mam podobnie.
    Widzę, że moja szefowa dzisiaj pracuje, ale powiem jej juz w nowym roku, po 6.01.
    Miałam iść na L4 od lutego, a w drugiej połowie stycznia mam zaplanowany urlop.
    Więc chyba ten urlop przełożę, bo tak to zostało bym mi tylko 2 tyg pracy więc troche słabo ich tak zostawić na lodzie, szczególnie, że własnie sama zostałam, bo szefowa odeszła a stażyście się skończyła umowa.

Uła to słabawo..
    Moj maz to już grudzień kazał mi siedzieć z domu ale ja kończyłam jakies projekty. Myslalam ze teraz styczeń luty to sobie poszkolą kogoś ale jak widac pewnie się zejdzie.
    Ja to chyba nie wracam. Jeśli będą warunki ok u męża albo uda się kolejna ciaza kiedys

Mutacje acard
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    42dpt ❌
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co do swędzącej skóry mam to samo, tylko zawsze i wyłącznie po kąpieli/prysznicu. Nie pomaga zmiania kosmetyków (stosowałam nawet i dla dzieci, bez zapachu itp), zmiana ręczników, zmiana płynu do prania no nic... i nie wiem czy to jest wina tarczycy, czy po prostu mam taką durną skórę 😅 nawet po przeróżnych balsamach, masłach, kremach zawsze to samo, więc ja po prostu się przyzwyczaiłam do tego, że swędzi i piecze

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Uła to słabawo..
    Moj maz to już grudzień kazał mi siedzieć z domu ale ja kończyłam jakies projekty. Myslalam ze teraz styczeń luty to sobie poszkolą kogoś ale jak widac pewnie się zejdzie.
    Ja to chyba nie wracam. Jeśli będą warunki ok u męża albo uda się kolejna ciaza kiedys

Ja już sie nie nastawiam na "nie wrócę" bo przy pierwszej ciąży tak myślałam, ale wróciłam, bo nie wyobrażałam sobie szukać czegoś z małym dzieckiem przy 100% etatu i systemem w przedszkolu 9-15 (nie chciałam, żeby dziecko siedziało dłużej). No i bardzo to sobie chwalę - to był ekstra rok pod tym względem, doceniłam, że wracam na stare śmieci i już wszystko mniej więcej znam, bo mimo wielu zmian, firma jednak ta sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 12:38

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że to jest takie chore myślenie zakorzenione w nas.. prawda jest taka, że gdybyśmy np miały wypadek śmiertelny (no wiem, ostro, ale chce dobitnie) i z dnia na dzień nas zabrakło w pracy to szefostwo szybko by znalazło kogoś na nasze miejsce/przeorganizowało pracę, taka jest prawda. Mało gdzie zdarzają się przełożeni że naprawdę im zależy na pracowniku. 🤷‍♀️ Prawda jest taka że praca to tylko praca w większości przypadków, my chodzimy tam zarobić pieniądze, a oni nam za naszą pracę płacą i nic więcej, ale w większości przypadków nikt się nie będzie przejmował jak nam się coś stanie, z ciążą zacznie się coś dziać... U mnie w pracy wiedzieli o ciąży szybko i współpracownicy to wszyscy pytali kiedy idę na L4, koleżanki mi mówiły że głupia jestem że chce siedzieć w grudniu w pracy, że to jedyny czas w życiu taki jak teraz, że praca to tylko praca i powinnam myśleć o sobie i dziecku. I też mi było głupio ich zostawić, ale wiecie co? Cieszę się, że już tam nie chodzę. 🤷‍♀️ Oni jakoś dadzą radę - u mnie w dziale zostały dwie dziewczyny - jedna to moja kierowniczka która sama wie jak różnie może być z ciążą i ona rozumie, że poszłam na zwolnienie - może nie będzie im łatwo, ale dadzą radę, mimo że nikogo im na moje zastępstwo na tą chwilę nie szukają, bo aż nie ma takiej potrzeby, chociaż na pewno będą miały momenty zapieprzu, a najgorzej w wakacje jak jedna będzie na urlopie a druga będzie musiała ogarnąć robotę trzech, no ale takie jest życie 🤷‍♀️ Jeśli bym została to nikt mi na koniec nie podziękuje za to, nikt nie będzie patrzył że jestem w ciąży, a praca jak każda bywa mocno stresująca, do tego siedzenie w biurze 8 godzin non stop, i kontakt z wieloma osobami, często chorymi... Ja uważam, że trzeba w życiu być trochę samolubnym i patrzeć przede wszystkim na swoje dobro, a szczególnie w takim czasie jak ciąża, kiedy jesteśmy już odpowiedzialne za inne życie, nie tylko nasze ;)

Ale się rozpisałam, gratuluję jak komuś się chciało przeczytać 🙃

Elza1234, Margareetka, amoze, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • KarolaKinga Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja miałam trochę detoks od internetu w ostatnich dniach, skupiłam się na świętach, rodzinie i przyjaciołach, ale dziś wracam po wizycie kontrolnej 🙂 Bąbel rośnie prawidłowo, waży już 157g, wybitnie nie chciał dziś pozować 😅
    Trochę mnie zmartwil lekarz bo zauważył jakieś małe torbielki w mózgu, natomiast uspokajał że najczęściej nie ma z tego problemu i w czasie ciąży to się wchłania, moja przyjaciółka też miałam podobną sytuację a po porodzie okazało się że wszystko jest OK. Staram się tym jednak nie zamartwiać natomiast mój mąż dostanie ban na wchodzenie ze mną na wizyty bo szukał dziury w całym, łącznie z tym że nie mógł tego zrozumieć że dziecko nie chciało się ustawić do USG jak do zdjęcia tylko odwracało się tyłem - on już przeżywał że może to znaczy coś złego 🫠 muszę mu odciąć internet bo zaraz wygogluje jakieś największe głupoty i możliwe schorzenia zamiast cieszyć się że syn mu rośnie.
    Trochę się żale ale dziś chyba jakiś poniedziałkowy gorszy nastrój mnie złapał 😅

amoze, Cel95, przygodami66, Alex_92, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka miała torbiel w główce na połówkowych i na usg 3 trymestru już była wchłonięta :) za to młodsza ma torbiel tarczycy cały czas, choć zaraz będzie miała 2 lata, ale nic się z nią nie dzieje

kasssia, KarolaKinga, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary - zgadzam się z tobą w 100%. Moja szefowa, zanim mnie opieprzyła że za długo zostaje, to na początku miała trochę żal, bo ona sądziła że zostanę do marca/kwietnia.
    I serio - lubię ją i szanuję, ale firma mi w życiu nie podziękuję za takie poświęcenie. A to jedyny taki dla mnie czas, żeby trochę odpocząć i się nie stresować.
    Jak umrę, nikt mi na grobie nie napisze „pracowała twardo do porodu”. Nikt tego nie będzie pamiętał

KarolaKinga, Cel95, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Hej Dziewczyny, ja miałam trochę detoks od internetu w ostatnich dniach, skupiłam się na świętach, rodzinie i przyjaciołach, ale dziś wracam po wizycie kontrolnej 🙂 Bąbel rośnie prawidłowo, waży już 157g, wybitnie nie chciał dziś pozować 😅
    Trochę mnie zmartwil lekarz bo zauważył jakieś małe torbielki w mózgu, natomiast uspokajał że najczęściej nie ma z tego problemu i w czasie ciąży to się wchłania, moja przyjaciółka też miałam podobną sytuację a po porodzie okazało się że wszystko jest OK. Staram się tym jednak nie zamartwiać natomiast mój mąż dostanie ban na wchodzenie ze mną na wizyty bo szukał dziury w całym, łącznie z tym że nie mógł tego zrozumieć że dziecko nie chciało się ustawić do USG jak do zdjęcia tylko odwracało się tyłem - on już przeżywał że może to znaczy coś złego 🫠 muszę mu odciąć internet bo zaraz wygogluje jakieś największe głupoty i możliwe schorzenia zamiast cieszyć się że syn mu rośnie.
    Trochę się żale ale dziś chyba jakiś poniedziałkowy gorszy nastrój mnie złapał 😅
    O matko, to powiedz męzowi, że moja pierwsza córka całą ciąże się źle ustawiała i jest zdrowa.
    Z torbielami to rozumiem, że się stresujesz, brzmi poważnie, no ale jak lekarz powiedział, że powinno byc OK to tego bym się trzymała 🤞

KarolaKinga lubi tę wiadomość

preg.png
  • KarolaKinga Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia dzięki za podzielenie się swoim przykładem 🙂
    kasssia, no z tym ustawianiem się to aż mnie rozbawił poniekąd, szuka problemu gdzie go nie ma. A z torbielkami wychodzę z tego założenia że skoro na razie mam się nie przejmować to się postaram nie przejmować bo komu to pomoże 😅

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Moja córka miała torbiel w główce na połówkowych i na usg 3 trymestru już była wchłonięta :) za to młodsza ma torbiel tarczycy cały czas, choć zaraz będzie miała 2 lata, ale nic się z nią nie dzieje
    Byłaś z córka w tym szpitalu? Bo coś kojarzę że przed świętami miałyście iść?

• Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Revolutionary - zgadzam się z tobą w 100%. Moja szefowa, zanim mnie opieprzyła że za długo zostaje, to na początku miała trochę żal, bo ona sądziła że zostanę do marca/kwietnia.
    I serio - lubię ją i szanuję, ale firma mi w życiu nie podziękuję za takie poświęcenie. A to jedyny taki dla mnie czas, żeby trochę odpocząć i się nie stresować.
    Jak umrę, nikt mi na grobie nie napisze „pracowała twardo do porodu”. Nikt tego nie będzie pamiętał
    Zgadzam się w 100%. Praca to tylko praca. Jak powiedziała moja szefowa jak szłam na zwolnienie "pomnika za poświęcenie Ci nie postawią" i tego się trzymam👍

Elza1234, Cel95, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
    09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
    29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    30.10 2.1 cm + ❤️
    15.11 3.8 cm + ❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
    13.12 10 cm 💙
    13.01 wizyta⌛️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak, była. Ogólnie mam na razie wyniki tylko alergicznych testów, bo tych z wątrobą jeszcze nie dosłali. Muszą rzekomo pocztą a w święta wiadomo, jak poczta pracuje…

Ogólnie wyszło jej sporo alergii. Dam znać co z wątrobą jak będę wiedziała :)

Co do pracy, ja akurat będę pracować do porodu, no ale nie mam umowy o pracę 🤷‍♀️ potem 3 miesiące przerwy i wracam do komputera

Poza tym wstałam dziś z katarem i bólem gardła. Starsza córka ma już podgorączkowy, na termometrze 38.0. Więc fajnie, fajnie 😅 za długo byliśmy zdrowi 🙃

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Ja Wam powiem, że to jest takie chore myślenie zakorzenione w nas.. prawda jest taka, że gdybyśmy np miały wypadek śmiertelny (no wiem, ostro, ale chce dobitnie) i z dnia na dzień nas zabrakło w pracy to szefostwo szybko by znalazło kogoś na nasze miejsce/przeorganizowało pracę, taka jest prawda. Mało gdzie zdarzają się przełożeni że naprawdę im zależy na pracowniku. 🤷‍♀️ Prawda jest taka że praca to tylko praca w większości przypadków, my chodzimy tam zarobić pieniądze, a oni nam za naszą pracę płacą i nic więcej, ale w większości przypadków nikt się nie będzie przejmował jak nam się coś stanie, z ciążą zacznie się coś dziać... U mnie w pracy wiedzieli o ciąży szybko i współpracownicy to wszyscy pytali kiedy idę na L4, koleżanki mi mówiły że głupia jestem że chce siedzieć w grudniu w pracy, że to jedyny czas w życiu taki jak teraz, że praca to tylko praca i powinnam myśleć o sobie i dziecku. I też mi było głupio ich zostawić, ale wiecie co? Cieszę się, że już tam nie chodzę. 🤷‍♀️ Oni jakoś dadzą radę - u mnie w dziale zostały dwie dziewczyny - jedna to moja kierowniczka która sama wie jak różnie może być z ciążą i ona rozumie, że poszłam na zwolnienie - może nie będzie im łatwo, ale dadzą radę, mimo że nikogo im na moje zastępstwo na tą chwilę nie szukają, bo aż nie ma takiej potrzeby, chociaż na pewno będą miały momenty zapieprzu, a najgorzej w wakacje jak jedna będzie na urlopie a druga będzie musiała ogarnąć robotę trzech, no ale takie jest życie 🤷‍♀️ Jeśli bym została to nikt mi na koniec nie podziękuje za to, nikt nie będzie patrzył że jestem w ciąży, a praca jak każda bywa mocno stresująca, do tego siedzenie w biurze 8 godzin non stop, i kontakt z wieloma osobami, często chorymi... Ja uważam, że trzeba w życiu być trochę samolubnym i patrzeć przede wszystkim na swoje dobro, a szczególnie w takim czasie jak ciąża, kiedy jesteśmy już odpowiedzialne za inne życie, nie tylko nasze ;)

Ale się rozpisałam, gratuluję jak komuś się chciało przeczytać 🙃

Tak to jest głęboko zakorzenione a jak mówicie nikt nie podziękuję. Jak tylko tabela pokarze w Excelu ze maja nas wyrzucić to nikt się nie zająknie.
    Juz słyszałam jak para pracująca w jednym miejscu pytala czy mają stabilna sytuacje pracy bo biorą kredyt na mieszkanie. Skłamało szefostwo że jest ok. Miesiąc później zostali zwolnieni (wszyscy bo oddział całkiem zamkniety)

Ręki nikt nie wyciagnie po ludzku

Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość

Mutacje acard
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    42dpt ❌
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ