X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa krwi na pewno też może być z poprzedniej ciąży, jak macie dokument z pieczątką, dziewczyny. Ja robiłam tylko w pierwszej i po prostu lekarz mi przekłada papierek do następnych kart ciąż.

Co do tego, kto wie u nas o ciąży, to wiedzą dziewczynki, nasi rodzice i rodzeństwo. Mamy bliskie relacje w rodzinie i jak już kiedyś pisałam, chcemy się z nimi razem cieszyć a jak coś pójdzie nie tak, to wiemy, że będziemy w nich mieć wsparcie

Capricorni jak napisałaś o mężu od razu przypomniały mi się początki pierwszej ciąży i pozytywne emocje u męża. Przy czwartej on już czasem chyba zapomina o moim stanie i dziś jak był dla mnie mało uprzejmy musiałam mu przypomnieć że jestem w ciąży i ma być dla mnie milszy 🤣🤣🤣

Nosa, asiun lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 17 października, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Capricorni - zupełnie jakbym czytała o moim mężu 🥹 też mówi do mnie w liczbie mnogiej, zawsze żegna się osobno z moim podbrzuszem i mówi, że w pracy chyba zaraz zaczną coś podejrzewać, bo co chwila się szczerzy, a każde wyjście do łazienki to włączenie apki Ciąża+ i oglądanie jak może teraz wyglądać nasz kropek 😂

Co do Luxmedu - też mam darmowy pakiet z pracy i zaciekawiłaś mnie tym chodzeniem do innej placówki. Na jakiej zasadzie to robisz? Refundacja ze swobody leczenia, czy może chodzisz do placówki współpracującej?

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko dobrze 🧡

preg.png
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 17 października, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to zaczęło się od tego, że siostra poleciła mi dobrą ginekolożkę ale, że przyjmuje w takim centrum medycznym. Zadzwoniłam zapytać kiedy przyjmuje i czy można się umówić, Pani powiedziała, że można i czy wizyta prywatna czy z luxmedu czy z PZU? A ja zdziwiona mówię a można na Luxmed? A ona mówi że tak. Prywatna wizyta z usg kosztuje u nich 250 zł + badania krwi miliony monet a ja za każdym razem jak wychodzę to mówię że na lux med, Pani tylko sprawdza czy to obejmował mój pakiet i mówi "wszystko w pakiecie, dziękuję". W sumie od kwietnia powinnam tam zostawić miliony monet a zapłaciła tylko za 2 badania łącznie 400 zł bo nie były w pakiecie.

Także proponuje wam po prostu zadzwonić do randomowej "prywatnej" kliniki i zapytać czy mają umowę z luxmedem. Od kwietnia nie ścigał mnie jeszcze ani luxmed ani ta placówka, że nie zapłacone 😁 tylko trzeba dzwonić a nie umawiać się przez aplikację.

Ja to ogólnie mam świra na punkcie dokumentów i zawsze wszystko czytam, np owu ubezpieczenia od domu - stąd wiem ze jak mój pies kogoś pogryzie albo zniszczy cos to mogę to zgłosić z ubezpieczenia domu, jak uderzę komuś wózkiem na parkingu pod sklepem w auto to tak samo i stąd też wiem dokładnie co mam w pakiecie luxmed i jakie badania mam refundowane, mam to wydrukowane w teczce do lekarza i trzymam pod ręką

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 17 października, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni wrote:
    Ogólnie to zaczęło się od tego, że siostra poleciła mi dobrą ginekolożkę ale, że przyjmuje w takim centrum medycznym. Zadzwoniłam zapytać kiedy przyjmuje i czy można się umówić, Pani powiedziała, że można i czy wizyta prywatna czy z luxmedu czy z PZU? A ja zdziwiona mówię a można na Luxmed? A ona mówi że tak. Prywatna wizyta z usg kosztuje u nich 250 zł + badania krwi miliony monet a ja za każdym razem jak wychodzę to mówię że na lux med, Pani tylko sprawdza czy to obejmował mój pakiet i mówi "wszystko w pakiecie, dziękuję". W sumie od kwietnia powinnam tam zostawić miliony monet a zapłaciła tylko za 2 badania łącznie 400 zł bo nie były w pakiecie.

Także proponuje wam po prostu zadzwonić do randomowej "prywatnej" kliniki i zapytać czy mają umowę z luxmedem. Od kwietnia nie ścigał mnie jeszcze ani luxmed ani ta placówka, że nie zapłacone 😁 tylko trzeba dzwonić a nie umawiać się przez aplikację.

Ja to ogólnie mam świra na punkcie dokumentów i zawsze wszystko czytam, np owu ubezpieczenia od domu - stąd wiem ze jak mój pies kogoś pogryzie albo zniszczy cos to mogę to zgłosić z ubezpieczenia domu, jak uderzę komuś wózkiem na parkingu pod sklepem w auto to tak samo i stąd też wiem dokładnie co mam w pakiecie luxmed i jakie badania mam refundowane, mam to wydrukowane w teczce do lekarza i trzymam pod ręką
    Mój gin bierze za wizytę 150 zł i wiem ze na podpisana umowę w lux medzie no ale na krew to bym musiała jechać do Poznania 50 km żeby w ramach lux medu zrobić więc już bez sensu dla mnie to wychodzi... Jakbym miała za darmo z pracy to spoko, no ale chciało się być niezależnym no to trzeba się też liczyć z kosztami 😃

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 18 października, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ostrożnie do tego podchodzi. Wie jak było poprzednie razy, chyba dopiero jak zobaczy że rośnie mi brzuch to do niego to dotrze 🫣🤔😅

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 18 października, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni wrote:

Ooo, to ciekawe, bo ja też korzystam z usług innych lekarzy, którzy współpracują z luxmedem, ale pani na infolinii luxmedu powiedziała mi, że muszę najpierw do nich zadzwonić i dostać skierowanie do placówki współpracującej, wtedy dostaję od luxmedu smsa z kodem i dopiero z tym kodem mogę się telefonicznie umówić u lekarza, który ma z nimi współpracę. Oczywiście w takiej sytuacji też nic nie płacę, ale jednak muszę najpierw się prosić pani z luxmedu, żeby raczyła mi wystawić takie skierowanie 🙄

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko dobrze 🧡

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 18 października, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ooo, to ciekawe, bo ja też korzystam z usług innych lekarzy, którzy współpracują z luxmedem, ale pani na infolinii luxmedu powiedziała mi, że muszę najpierw do nich zadzwonić i dostać skierowanie do placówki współpracującej, wtedy dostaję od luxmedu smsa z kodem i dopiero z tym kodem mogę się telefonicznie umówić u lekarza, który ma z nimi współpracę. Oczywiście w takiej sytuacji też nic nie płacę, ale jednak muszę najpierw się prosić pani z luxmedu, żeby raczyła mi wystawić takie skierowanie 🙄
    I to brzmi bardziej jak coś, co u mnie by działało. Nawet wydaje mi się, że tak nam mówiono, bo mamy np 3x konsultacje psychiatry w roku w pakiecie i żeby się do niego umówić muszę najpierw w Luxmedzie zgłosić potrzebę. Wtedy oni wystawiają skierowanie, jak napisałaś, i mogę dzwonić i się umawiać.

Myślę sobie, że umówię się na poniedziałek na kolejną betę albo pójdę jutro do tej diagnostyki. Jedziemy do rodziców i najchętniej od razu bym im powiedziała :D Mąż mnie stopuje, mówi, że za wcześnie, ale ja mam 37 lat i nigdy nie ukrywałam takich ważnych rzeczy przed rodzicami, nie ma już dla mnie czegoś takiego jak za wcześnie :D

Zastanawiam się też czy zacząć brać acard - przed poprzednią ciążą diagnozowałam nadciśnienie, w końcu nie było stwierdzone, ale acard dostałam prawie od razu. To w końcu tylko małe dawki aspiryny.

I mam anegdotkę z wczoraj - byłam na paznokciach, moja stylistka "była ze mną" w poprzedniej ciąży i po niej, sama jest po stratach, jej jako drugiej powiedziałam, bo nie ma szans żeby to wypłynęło, a ona zaoferowała mi taki rodzaj wspracia jaki mi teraz potrzebny. Ale do anegdotki - ja zwykle mam problem z szybką decyzją co do koloru, wczoraj nie było inaczej, a ona zaczęła pracę w nowym miejscu, nowe kolory te sprawy. Przygotowałam swój wybów, położyłam na widoku, 3 min później (po tym jak kolejne dwa razy zmieniłam zdanie) mówi do mnie: "muszę szybciej piłować żebyś już nie zdążyła wybrać innego" :D rozśmieszyłyśmy tym Panie obok :P Czułam, że muszę się tym z Wami podzielić :P

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    1. prenatalne i Nifty - wszystko pięknie, zdrowy chłopiec 💙
    preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 18 października, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż póki co nie może uwierzyć, że się udało.
    Nawet wczoraj mówił przy kolacji, że tyle czekał na bobasa i myślał, że jest gotowy to teraz nie dociera do niego, że to się dzieje. 😄🤗

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się cieszy, ale też chyba nie dowierza do końca, przez 3 dni po teście pytał mnie czy to pewne 😅.
    Ja sama zresztą jeszcze nie do końca się z tym oswoiłam

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 18 października, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż to samo, chyba oboje dopiero uwierzymy po USG 🙈

Hej dziewczyny, można mi dopisać termin 23.06 :)
    Wizytę mam na 07.11. Gin kazał mi przyjść w 7 tygodniu 🫣

Wczoraj wylądowałam u swojego ginekologa, bo miałam takie mocne bóle i wrażenie mocnej infekcji, że najpierw zadzwoniłam na teleporade, ale po tym jak dostałam globulki których nie można brać w ciąży to się jednak zdecydowałam pójść do swojego gina. Okazało się, że dobrze zrobiłam, bo powiedział że żadnej infekcji nie widzi. Także widocznie zmiany w hormonach aż tak na mnie działają. Na usg jeszcze nic totalnie nie widać, ale tego się spodziewałam. Plus taki, że jak tylko coś się będzie działo to mam od razu do niego dzwonić. Obym nie musiała korzystać 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 08:00

Kasiekkk lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 października, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam test z czapki, bo jechaliśmy na urlop i bardzo mieszane uczucia miałam. Wysłałam zdjęcie mojemu, a on tylko "Tak? Jesteś?" I temat od tamtej pory jest często omijany. Ostatnio się napaliliśmy i wyszło jak wyszło 🤷‍♀️
    Tylko kupiłam sobie wakacje all-inclusive i nie skorzystałam w pełni 😅

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 18 października, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja zrobiłam test z czapki, bo jechaliśmy na urlop i bardzo mieszane uczucia miałam. Wysłałam zdjęcie mojemu, a on tylko "Tak? Jesteś?" I temat od tamtej pory jest często omijany. Ostatnio się napaliliśmy i wyszło jak wyszło 🤷‍♀️

To u nas było podobnie, po pierwszym teście kilka dni praktycznie o tym nie rozmawialiśmy 🫣 jakby każdy się bał zaczynać temat.

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 18 października, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A jakie będą pamiętne 😁

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    1. prenatalne i Nifty - wszystko pięknie, zdrowy chłopiec 💙
    preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 18 października, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Daj znać ile Ci wyszło za te badania, jestem ciekawa jaki to koszt 😃 pamiętam że w pierwszej ciąży za te pierwsze badania prawie 500 zł płaciłam 🤑
    Ja dziś morfologia, mocz, glukoza, tsh, toxo 2 parametry, i alloprzeciwciala zapłaciłam 200 zł

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 18 października, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w piątek :)

Jutro jedziemy do teściowej i jesteśmy ciekawi czy pies wyczuje, że jestem w ciąży i będzie siedział przy mnie czy będzie mu to obojętne.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

Jutro jedziemy do teściowej i jesteśmy ciekawi czy pies wyczuje, że jestem w ciąży i będzie siedział przy mnie czy będzie mu to obojętne.

Dzień dobry:) też byłam ciekawa bo mój się przymilal pół wieczoru, ale okazało się że po prostu chciał mi ukraść koc xdd

Ja już po pobraniu krwi, bo we wtorek mam endokrynologa. Pobrałam jednak drugą betę też skoro i tak tam byłam, ciekawość zwyciężyła 😅

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

Dwa dni przed testem mój pies (już z nim nie mieszkam, ale nadal mój 🥰) dziwnie się przymilał, chciał żeby go głaskać. W ostatnią sobotę pokozylam się na kanapie to położył mi się na nogach i usnął 😅więc chyba ten mały grubasek coś czuje.

Maj.a lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy można iść na masaż leczniczy pleców? Chodzę regularnie co miesiąc i właśnie się zastanawiam bo powinnam dzisiaj iść 🤔

preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dzień dobry:) też byłam ciekawa bo mój się przymilal pół wieczoru, ale okazało się że po prostu chciał mi ukraść koc xdd

Ja już po pobraniu krwi, bo we wtorek mam endokrynologa. Pobrałam jednak drugą betę też skoro i tak tam byłam, ciekawość zwyciężyła 😅
    Oo witaj w klubie 😄😄😄 ja też dziś pobrałam druga betę po tygodniu bo w weekend powiemy rodzica. Koniecznie daj znać jak wynik, ja tydzień temu miałam równe 100.

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dziewczyny a czy można iść na masaż leczniczy pleców? Chodzę regularnie co miesiąc i właśnie się zastanawiam bo powinnam dzisiaj iść 🤔
    W pierwszym trymestrze nie można masować :) poczekałabym do 4 miesiąca

Ja mam voucher na masaż balijski ważny do grudnia 🤪 chyba będę musiała komuś go oddać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 09:50

preg.png

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ