X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Tylko zobacz, czy wybrana przez Ciebie diagnostyka robi każde badanie. Ja kiedyś jednego nie sprawdziłam i okazało się, że w innym punkcie to robią 🙄

No właśnie jutro tam chcę dzwonić bo dziś oczywiście się nie dodzwoniłam i dokładnie dopytać 😊

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 17 października, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    No właśnie jutro tam chcę dzwonić bo dziś oczywiście się nie dodzwoniłam i dokładnie dopytać 😊
    Daj znać ile Ci wyszło za te badania, jestem ciekawa jaki to koszt 😃 pamiętam że w pierwszej ciąży za te pierwsze badania prawie 500 zł płaciłam 🤑

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Daj znać ile Ci wyszło za te badania, jestem ciekawa jaki to koszt 😃 pamiętam że w pierwszej ciąży za te pierwsze badania prawie 500 zł płaciłam 🤑

No powiem Ci sprawdzałam ceny tak mniej więcej w diagnostyce z ciekawości i podsumowałam to wyszło właśnie niespełna 500 😱 grubo no ale co zrobić 😝😅

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie macie pakietów nigdzie? Tego na NFZ się nie da? Ja mam Luxmed, w maju to już przechodziłam, więc mam już grupe krwi. Tokso i pozostałe będę musiała powtórzyć.

Wcześniej pytałam jak się czujecie i myślałam sobie, że u mnie na razie jest spoko i co? I pół dnia jest mi trochę niedobrze, niby głodna ale zjem i mi się odbija, potem żałuję, że zjadłam 😅 to jest kalejdoskop. Zastanawiam się czy iść jutro na 3 bete czy poczekać do poniedziałku żeby wynik był trochę wyższy- jeśli się rozwija. Szkoda mi kasy, bo żeby do Luxmedu to wyprawa i mi się nie chce 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 19:38

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    1. prenatalne i Nifty - wszystko pięknie, zdrowy chłopiec 💙
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Nie macie pakietów nigdzie? Tego na NFZ się nie da? Ja mam Luxmed, w maju to już przechodziłam, więc mam już grupe krwi. Tokso i pozostałe będę musiała powtórzyć.

Wcześniej pytałam jak się czujecie i myślałam sobie, że u mnie na razie jest spoko i co? I pół dnia jest mi trochę niedobrze, niby głodna ale zjem i mi się odbija, potem żałuję, że zjadłam 😅 to jest kalejdoskop. Zastanawiam się czy iść jutro na 3 bete czy poczekać do poniedziałku żeby wynik był trochę wyższy- jeśli się rozwija. Szkoda mi kasy, bo żeby do Luxmedu to wyprawa i mi się nie chce 🫢

Kurczę mi to się już nie chce chyba iść do rodzinnego żeby skierowanie wystawił itd, a z tego co się orientowałam to w ogóle te najdroższe badania to są właśnie płatne prywatne a te tanie to na NFZ da sie a i tak grosze kosztują także no, gdzie tu sprawiedliwość 😅😅

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Cześć, przenoszę się z poprzedniego wątku gdzie się przywitałam :) powiedzcie proszę, kiedy najlepiej od terminu miesiączki pójść na usg? Z końcem 6 tyg, czy może później? Szykują się najtrudniejsze 2 tygodnie, zazdroszczę że większość z Was ma ten czas już za sobą :)

Kasiekkk lubi tę wiadomość

preg.png

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 17 października, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:

Ja dziś własnie patrzyłam że indywidualne ubezpieczenie lux med 217 zł miesięcznie kosztuje więc w sumie średnio się opłaca :(

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Dziewczyny! Cześć, przenoszę się z poprzedniego wątku gdzie się przywitałam :) powiedzcie proszę, kiedy najlepiej od terminu miesiączki pójść na usg? Z końcem 6 tyg, czy może później? Szykują się najtrudniejsze 2 tygodnie, zazdroszczę że większość z Was ma ten czas już za sobą :)
    Ja ze swojej strony bym polecała koniec 6, początek 7.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, zaraz nadrobię co pisałyście, ale proszę o wpisanie i mnie na pierwszą stronę. Termin z miesiączki 8 czerwca ale myślę, że będzie z USG późniejszy ze względu na późną owulację, więc to będzie trzeba zaktualizować, jeśli oczywiście we wtorek dowiem się, że ciąża rozwija się prawidłowo

Kasiekkk lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, widać pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i może malutki 1mm zarodek ☺️

awokado 🥑, Maj.a, eeemakarena, Nosa, asiun, Szarotka12, Lauraa, Kasiekkk lubią tę wiadomość

preg.png
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 17 października, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Waaaam, że dzisiaj to się czuję jak kupa.

Jak mi nie jest zimno, to mnie bolą mięśnie, a to głodna, a to niedobrze, a to boli glowa, a to zaparcia.
    Wczoraj tyle energii miałam, pracowałam cały dzień przed komputerem, potem posprzątałam, obiad zrobiłam zakupy :D

a dzisiaj ledwo zwlekłam się z łóżka. xD

Swoją drogą mnie te badania też już męczą, tzn w tym roku już wydałam na to tyle kasy, mimo, że na wizyty staram się chodzić z pakietu PZU, to badania oczywiście płatne.

Trochę się wkurzyłam, i trafiłam w poniedziałek wolną wizytę NFZ do ginekologa, który się mną zajmował w szpitalu - ale wiecie, że dziad nie chciał mi dać tych badań :D
    "za dwa tygodnie przyjdzie, to będzie robić badania, co się tak piekli " 😂

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Trochę się wkurzyłam, i trafiłam w poniedziałek wolną wizytę NFZ do ginekologa, który się mną zajmował w szpitalu - ale wiecie, że dziad nie chciał mi dać tych badań :D
    "za dwa tygodnie przyjdzie, to będzie robić badania, co się tak piekli " 😂
    A tez trafilam na konsultacji telefonicznej w luxmedzie jakas stara raszple, co kazała się nie spieszyć z beta i progiem, bo po co, będzie co ma być - mądra się znalazla. Nic o mnie nie wie i takie rzeczy. Dlatego wolę płacić za gina w klinice, bo czuje sie zaopiekowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 21:02

37👩& 36🧔
    Kariotypy ✅️

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie co ma byc? Co za znieczulica!

Dziewczyny, czy to normalne że bolą mnie pachwiny? Na tak wczesnym etapie? Ja już zapomniałam co to objawy ciążowe po tylu latach 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 21:11

preg.png

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 17 października, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja już jestem po 2 wizytach, serduszko biję ale nie wiem jak głośno.
    Termin z OM 4.06.2025, termin z usg 08.06.2025. Na razie w karcie ciąży mam wpisany 4.06.
    Następna wizyta 23.10 i 4.11.
    23.10 idę na wizytę na NFZ do lekarza, który pracuje w szpitalu. 4.11 kolejna wizyta u "matki" mojego dziecka 😊

Widzę, że jestem szczesciarą i czuję się wyśmienicie i nic mi nie ma 😅 Normalnie zapominam, że jestem w ciąży . Od czasu do czasu zgaga, pobolewanie w dole brzucha i ból piersi przy dotknięciu. Zero mdłości ale możliwe, że dlatego że pije okolo 3-4 herbat dziennie z cytryną, miodem i imbirem. Mąż mi robi taką miksturę:

Do słoika kroi cytrynę, korzeń imbiru i zalewa to miodem, po jednym dniu robi się to takie wodniste i do herbatki trochę cytryny, imbiru i tego syropu. Trzymamy w lodówce. Piję to od 5 tygodni bo zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży to miałam coś na wzór covidu 🙄

Ja na razie mówię tylko w pracy. Niestety cały zespół musi się dowiedzieć bo każdy przejmie część moich obowiązków, na szczęście pracuje w zupełnie innym mieście i to zdalnie więc nikt z mojej pracy nie zna nikogo z mojej rodziny 😅 rodzinie planujemy powiedzieć na święta, może się uda utrzymać tajemnicę do tego czasu. Nie chce mówić za wcześnie bo:

1) moja mama obdzwoni cały świat zeby to wszystkim powiedzieć
    2) moja teściową opowie to wszystkim dookoła
    A jak pójdzie coś nie tak to nie mam zamiaru się tłumaczyć wszystkim 🙄
    Poza tym tak długo czekali na naszą ciążę, że i tak usłyszymy "no wreszcie".

Mąż jest taki kochany 🥹 widać, że się bardzo cieszy. Ciągle ma dobry humor, jak patrzy na nas to się uśmiecha, już nie mówi kocham Cie tylko kocham was a ja odpowiadam my ciebie też albo mówię kochamy Cię. Tak słodko się zrobiło od kiedy się nam udało 🥰

Ale się rozpisałam dzisiaj 😅

eeemakarena, Nosa, Kasiekkk lubią tę wiadomość

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔
  • Paulusey Nowa

Wysłany: 17 października, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin wg aplikacji to 16.08.
    Wizyta dopiero 29.10, bo wcześniej wyjeżdżam :(

Wysłany: 17 października, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Kurczę dziewczyny mam do zrobienia:
    -grupę krwi
    -tsh
    -glukozę
    -morfologie
    -mocz
    -toksoplazmozę IgM, IgG
    -CMV IgM, IgG
    -VDRC
    -HIV
    -HBS Ag

Nie orientujecie się czasem czy wykonam to wszystko za jednym razem np w Diagnostyce? Od razu bym w poniedziałek działała z tym. Sprawdzałam na stronie diagnostyki to niby ceny mi wszystko podało itd ale jak to ma wyglądać? Na pewno wszystko na czczo, tak stawiam 🤔

Jak robisz grupę krwi to zrób sobie od razu potwierdzoną, pobiorą ci 2 próbki krwi ale masz na wieki wieków amen badanie do każdej operacji. Ja zrobiłam przed sono-hsg i wyrobiłam nawet kartę w diagnostyce z grupą krwi i teraz mam spokój, już się mi 2 raz przydało. Ja mam wszystkie te badania za sobą, w ramach luxmedu w pracy pokryli wszystko ale wszystkie te badania oprócz grupy krwi są refundowane na NFZ tylko trzeba mieć skierowanie.

Pro tip: jak macie LUXMED to wcale nie musicie chodzić do placówek luxmedu. Ja chodzę do kliniki, która respektuje luxmed i mam tam wszystko tak jak w luxmedzie tylko 100 razy lepsi lekarze 😁

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    05.11.2024 - 💔💔
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 17 października, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni wrote:
    Cześć, ja już jestem po 2 wizytach, serduszko biję ale nie wiem jak głośno.
    Termin z OM 4.06.2025, termin z usg 08.06.2025. Na razie w karcie ciąży mam wpisany 4.06.
    Następna wizyta 23.10 i 4.11.
    23.10 idę na wizytę na NFZ do lekarza, który pracuje w szpitalu. 4.11 kolejna wizyta u "matki" mojego dziecka 😊

Widzę, że jestem szczesciarą i czuję się wyśmienicie i nic mi nie ma 😅 Normalnie zapominam, że jestem w ciąży . Od czasu do czasu zgaga, pobolewanie w dole brzucha i ból piersi przy dotknięciu. Zero mdłości ale możliwe, że dlatego że pije okolo 3-4 herbat dziennie z cytryną, miodem i imbirem. Mąż mi robi taką miksturę:

Do słoika kroi cytrynę, korzeń imbiru i zalewa to miodem, po jednym dniu robi się to takie wodniste i do herbatki trochę cytryny, imbiru i tego syropu. Trzymamy w lodówce. Piję to od 5 tygodni bo zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży to miałam coś na wzór covidu 🙄

Ja na razie mówię tylko w pracy. Niestety cały zespół musi się dowiedzieć bo każdy przejmie część moich obowiązków, na szczęście pracuje w zupełnie innym mieście i to zdalnie więc nikt z mojej pracy nie zna nikogo z mojej rodziny 😅 rodzinie planujemy powiedzieć na święta, może się uda utrzymać tajemnicę do tego czasu. Nie chce mówić za wcześnie bo:

1) moja mama obdzwoni cały świat zeby to wszystkim powiedzieć
    2) moja teściową opowie to wszystkim dookoła
    A jak pójdzie coś nie tak to nie mam zamiaru się tłumaczyć wszystkim 🙄
    Poza tym tak długo czekali na naszą ciążę, że i tak usłyszymy "no wreszcie".

Mąż jest taki kochany 🥹 widać, że się bardzo cieszy. Ciągle ma dobry humor, jak patrzy na nas to się uśmiecha, już nie mówi kocham Cie tylko kocham was a ja odpowiadam my ciebie też albo mówię kochamy Cię. Tak słodko się zrobiło od kiedy się nam udało 🥰

Ale się rozpisałam dzisiaj 😅

Piateczka, ja też 23.10 ❤️

A to z miodem imbirem koks, zrobię jutro rano ❤️ bo dziś już się nie podniosę z łóżka 🫠
    A obieracie cytrynę czy razem ze skórką ?

Super że masz takie wsparcie w mężu ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 21:35

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

Wysłany: 17 października, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Piateczka, ja też 23.10 ❤️

A to z miodem imbirem koks, zrobię jutro rano ❤️ bo dziś już się nie podniosę z łóżka 🫠
    A obieracie cytrynę czy razem ze skórką ?

Super że masz takie wsparcie w mężu ❤️

Dobrze wymył pod wodą i dał ze skórką i każdy plasterek przekroił na 4. Miodu u nas akurat dostatek bo jestem pszczelarką 😅 dobrze, że jestem w ciąży na zimę bo nie musze nic dźwigać 😆 na wiosnę się zobaczy, najwyżej będę pokazywać palcem a mąż będzie ogarniał, chociaż to nie jego hobby ale czego się nie robi dla ukochanych 🤭

eeemakarena lubi tę wiadomość

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    05.11.2024 - 💔💔
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Capricorni fantastyczne wsparcie w mężu, aż miło poczytać :) Mój to jest bardzo ostrożny, boi się cieszyć, martwi się o mnie, o moje zdrowie i życie, przy pierwszej ciąży było tak samo, teraz może odrobinę szybciej widzę przebłyski radości.
    Bardzo zaciekawiłaś mnie tą kliniką, jakie miasto, jeśli mogę spytać?

Nie miałam ogólnie żadnych problemów z tymi badaniami na Luxmed, wiadomo, wygodnie jest mieć taki pakiet, bo oprócz takich bet jak teraz chodzę do Diagnostyki, bo bliżej, to za nic nie trzeba dodatkowo płacić, ale jakoś poprzednio nie zlokalizowałam żadnego gina na NFZ do którego warto by pójść. Wystarczało mi, że mój doktorek w klinice leczenia niepłodności wystawiał mi recepty itd, bo wszystko było nieodpłatne. Jak poszłam raz prywatnie i dostałam 100% płatną receptę na luteinę dopochwową, to aż się zdziwiłam jak usłyszałam, że 200 coś złotych.

Ciągle rozkminiam czy iść na wizytę w przyszłym tygodniu czy za dwa, bo miałam późno owulację, więc u mnie niby 5tyg, a ciąża młodziutka, nie chcę iść za wcześnie teraz. Po pierwszym usg plamiłam i dostałam leki od razu, myślę, że plamienie samo z siebie by nie wystąpiło gdyby nie to badanie.

37👩& 36🧔
    Kariotypy ✅️

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Dziewczyny, czy to normalne że bolą mnie pachwiny? Na tak wczesnym etapie? Ja już zapomniałam co to objawy ciążowe po tylu latach 😝
    Powiedziałabym, że kompletnie normalne :D

Kindziukowa lubi tę wiadomość

37👩& 36🧔
    Kariotypy ✅️

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 23.12.
    preg.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ