X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tych miejsc przyjaznych dziecku to jest tyle co kot napłakał. Ostanio szukałam noclegu na wylot i połowa hoteli nie wpuszczą na basen dzieci.... Jakiś koszmar. Co to ma być....

Myśmy byli w blue mountain resort w szklarskiej w wakacje. Miejsce idealnie skrojone pod dzieci. Codziennie animacje, sake zabaw, aquapark, tor pontonowy, plac zabaw...a i dla rodziców super bo wieczorne rytuały w saunie, zabiegi spa. Nietanie ale warte polecenia miejsce!

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn jest taki odpowiedzialny ,że jestem pewna w 100% że jak sie dowie o ciąży to każe sobie kupić książkę o ciąży i noworodkach. Następnie się jej wyuczy i będzie klepał teorię. On ma potrzebę poznania wszystkiego od podstaw tylko w sumie nie wytłumaczyłam mu skąd dokładnie się biorą dzieci Tzn sam fakt seksu. Jakoś mnie to ....może nie krępuje ale boję się że będzie gadał o tym innym. On się lubi dzielić wiedzą

Super. Będziesz miała pomoc. Kiedy planujesz mówić? Mnie to bardzo zastanawia władnie kiedy informować córkę?

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    U nas w rodzinie dzieci rok po roku a jest nas 4. W tym 1 niepełnosprawne. Ja mam traume ewidentnie po porodzie nabawiłam się depresji poporodowej i zaczęły mi się przypominać syt i uczucia z dzieciństwa. Aktualnie drugi rok na terapii jestem. Więc tak posiadanie dzueci rok po roku w dużej liczbie może być traumatyczne. Ale....zależy to tak naprawdę od rodziców. Czy nie radzą sobie i uważają że 5l jest już " duzy" czy próbują pomoc starszemu dziecku czy nie i nagle z jedynaka staje się najstarszym z 4rki.
    No i właśnie tu jest problem....Myśmy mieli między sobą taka nienawiść bo ciągle trzeba było walczyć o uwagę rodzica.. .A że moi rodzice latali z dyżuru na dyżur to wyglądało to tak ,że wracali do domu,myśmy się od wejścia przekrzykiwali jeden przez drugiego,później rodzic nas opieprzyl że jest zmęczony a my jesteśmy za głośno i tyle było że spędzania czasu z rodzicem. Wygrywał silniejszy więc im gorszym się było tym miało się większe zainteresowanie. Jak było się cicho i nie miało się siły przebicia to było się z tyłu. Kiedyś się zapytałam ich po co Wam było tyle dzieci. To odpowiedzieli że no kiedyś tak było i tyle.

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Już po wizycie! Bardzo fajny i kompetentny lekarz z luxmedu! Mamy troche ponad 5tydz ciazy. 🤩Co ciekawe jest nowy lek na mdlosci. Wypisałam mi i mam nadzieje ze pomoże. Pani w aptece też mówiła że super skuteczny. Oby.

Weronka, awokado 🥑, Nosa, Nutka84 lubią tę wiadomość

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁
    Ja już po wizycie.

Pierwszy raz widzialam Kropka. Prawidłowo rośnie, było widać bijące serduszko 💙
    Termin porodu na następnej wizycie 15.11. powie i założy kartę ciąży.
    Mam zrobić badania krwi i moczu w tygodniu wizytującym.

20241025-113808.jpg

eeemakarena, Luna30, asiun, Weronka, xSmerfetkax, awokado 🥑, Nosa, Nutka84, Revolutionary , Cinia95 lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 Syn
    07.02. 👶 450g
    12.02. 👶 505g
    preg.png

Wysłany: 25 października 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Myśmy byli w blue mountain resort w szklarskiej w wakacje. Miejsce idealnie skrojone pod dzieci. Codziennie animacje, sake zabaw, aquapark, tor pontonowy, plac zabaw...a i dla rodziców super bo wieczorne rytuały w saunie, zabiegi spa. Nietanie ale warte polecenia miejsce!
    Dzięki za polecenie ale to za duży hałas. Nie lubimy przebywać w takich miejscach. Ja w życiu nie byłam w spa ani u kosmetyczki 😅 My raczej team schronisko,namiot albo mieszkanie na wynajem. Tym razem jednak najaniej wychodzi hotel z basenem vo mnie martwi czy dam rade. No ale jednak cena decyduje. Tylko kurcze czemu dzieci nie wpuszczają w takich miejscach na baseny?!

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie tu jest problem....Myśmy mieli między sobą taka nienawiść bo ciągle trzeba było walczyć o uwagę rodzica.. .A że moi rodzice latali z dyżuru na dyżur to wyglądało to tak ,że wracali do domu,myśmy się od wejścia przekrzykiwali jeden przez drugiego,później rodzic nas opieprzyl że jest zmęczony a my jesteśmy za głośno i tyle było że spędzania czasu z rodzicem. Wygrywał silniejszy więc im gorszym się było tym miało się większe zainteresowanie. Jak było się cicho i nie miało się siły przebicia to było się z tyłu. Kiedyś się zapytałam ich po co Wam było tyle dzieci. To odpowiedzieli że no kiedyś tak było i tyle.

To niestety było podobnie. U nas jeszcze mama wyjeżdżała na cale msc z chorym bratem na operacje. Trudno o milosc do malucha który pojawia się nagle jako 4te dziecko I odbiera mamę...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzień dobry 😁
    Ja już po wizycie.

20241025-113808.jpg

Gratulacje! Nudnej ciąży życzę tobie i nam wszystkim:)

Maj.a lubi tę wiadomość

• eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzień dobry 😁
    Ja już po wizycie.

20241025-113808.jpg

Super <3 ! Kropek się zadomowił 🥰🥰

Maj.a lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

Wysłany: 25 października 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Super. Będziesz miała pomoc. Kiedy planujesz mówić? Mnie to bardzo zastanawia władnie kiedy informować córkę?

Powiemy mu jak już będzie zarodek z sercem. Bo póki co przecież nie jestem oficjalnie w ciazy 😁 Nie chce szeptać po kątach jak jiz będziemy wiedzieli i robić tajemnic . Ale teraz jeszcze za wcześnie bo przecież może nie być w ogóle żywej ciąży.

preg.png

Wysłany: 25 października 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzień dobry 😁
    Ja już po wizycie.

20241025-113808.jpg

O prosze jaki maly człowiek! Super!

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecenie ale to za duży hałas. Nie lubimy przebywać w takich miejscach. Ja w życiu nie byłam w spa ani u kosmetyczki 😅 My raczej team schronisko,namiot albo mieszkanie na wynajem. Tym razem jednak najaniej wychodzi hotel z basenem vo mnie martwi czy dam rade. No ale jednak cena decyduje. Tylko kurcze czemu dzieci nie wpuszczają w takich miejscach na baseny?!

Też nie lubię hałasu ale...na hałaśliwe imprezy typu mini disco wysyłałam meza. A z corka poszłam na tworzenie bransoletek z koralików, do aquaparku wieczorem jak było mało ludzi itp. Sama się zdziwiłam że mi się tak podobało bo mam nadwrażliwość słuchową i się bałam. Kupiłam też słuchawki douszne zmniejszajace poziom dzwieku i jest ciiiiszej. Wiadomo, co kto lubi. Nie cierpię camperow, namiotow itp:p wole płacić więcej a wyjechać rzadziej czy na krócej w bardziej luksusowe miejsce:) no dziwne że nie wpuszczają. Aczkolwiek jest coraz wiecej miejsc adults only

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny ❤️ jak chodzi o miejsca w Polsce na wyjazdy z dziećmi, to też mogę kilka polecić, choć ja właśnie jestem tym typem, co lubi resorty, jak jest spa, właśnie iść sobie na masażyk, trochę się porozpieszczac. Tylko my raczej unikamy wyjazdów w sezonie wysokim, bo faktycznie jak jest za dużo ludzi to słabo 😅🫣 ale może tu są inne fanki takiego odpoczywania też 🤣❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 12:24

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiemy mu jak już będzie zarodek z sercem. Bo póki co przecież nie jestem oficjalnie w ciazy 😁 Nie chce szeptać po kątach jak jiz będziemy wiedzieli i robić tajemnic . Ale teraz jeszcze za wcześnie bo przecież może nie być w ogóle żywej ciąży.

Ja nie wiem czy mówić po 6tyg czy po 3msc córce. Ona wszystkim wygada:) jak jej powiem to pani w sklepie się dowie:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny ❤️ jak chodzi o miejsca w Polsce na wyjazdy z dziećmi, to też mogę kilka polecić, choć ja właśnie jestem tym typem, co lubi resorty, jak jest spa, właśnie iść sobie na masażyk, trochę się porozpieszczac. Tylko my raczej unikamy wyjazdów w sezonie wysokim, bo faktycznie jak jest za dużo ludzi to słabo 😅🫣 ale może tu są inne fanki takiego odpoczywania też 🤣❤️

To ja chętnie polecajka:) że swojej str najbardziej ta szklarska było cudnie. Ale chętnie się dowiem gdzie jeszcze. A wyjezdzaliscie z bd małymi dziećmi też? Typu niemowlę? Termin mamy w końcu w czerwcu to całe wakacje siedzieć w domu...

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    To ja chętnie polecajka:) że swojej str najbardziej ta szklarska było cudnie. Ale chętnie się dowiem gdzie jeszcze. A wyjezdzaliscie z bd małymi dziećmi też? Typu niemowlę? Termin mamy w końcu w czerwcu to całe wakacje siedzieć w domu...

Na przykład nad morzem mega mi się podoba sieć Saltic. Byliśmy w obu ich hotelach i też są właśnie animacje dla dzieci, baseny zewnątrzne i wewnętrzne. Dużo rodzin z małymi dziećmi, więc jak moje wchodziły na krzesła butami w restauracji nie było mi wstyd i nikt dziwnie nie patrzył… w miastach często z hoteli wybieram Novotel, bo mają bawialnię i też menu dla dzieci, choć w sumie ostatnio jakoś stawialiśmy na apartamenty. A teraz w wakacje byliśmy na dolnym Śląsku i zwiedzaliśmy zamki, też mieliśmy fajne miejscówki, ale prywatne obiekty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 12:30

Luna30, kasssia lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 25 października 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja Ci nie polecę konkretnego miejsca ale my z niemowlakiem zawsze wybieraliśmy mieszkania nie hotele. Żeby była pralka w mieszkaniu (dziecko jak zrobi kupe to zadne rece tego nie dadza rady wyprac)lodówka,czajnik,kuchenka żeby zjeść śniadanie o 6 rano a nie czekać do 8. No i jak wynajmowaliśmy auto to jednak ze swoim fotelikiem a nie ich. To takiej tipy z mojej strony

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • GabaB Koleżanka

Wysłany: 25 października 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak myślicie w 5t4d pęcherzyk ciążowy 3mm? Jest ok?

Wysłany: 25 października 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja nie wiem czy mówić po 6tyg czy po 3msc córce. Ona wszystkim wygada:) jak jej powiem to pani w sklepie się dowie:)

No to musisz już sama to dobrze przemyśleć. Sama najlepiej znasz swoje dziecko. Mój tak nie klepie,pn jest raczej ostrożny w rozmowach z obcymi.

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Angiepuch Koleżanka

Wysłany: 25 października 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musisz już sama to dobrze przemyśleć. Sama najlepiej znasz swoje dziecko. Mój tak nie klepie,pn jest raczej ostrożny w rozmowach z obcymi.

No u nas już Pani w sklepie osiedlowym wie 😂 Plus pochwalił się całej szkole, swojemu ojcu, wszystkim kolegom i członkom rodziny 😂

Ale on bardzo długo na to czekał, chodził za moim mężem ciągle „Wujek, a kiedy w końcu włożysz mamie nasionko?”😂

Luna30, Nutka84, Revolutionary , eeemakarena lubią tę wiadomość

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ