X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tych miejsc przyjaznych dziecku to jest tyle co kot napłakał. Ostanio szukałam noclegu na wylot i połowa hoteli nie wpuszczą na basen dzieci.... Jakiś koszmar. Co to ma być....

Myśmy byli w blue mountain resort w szklarskiej w wakacje. Miejsce idealnie skrojone pod dzieci. Codziennie animacje, sake zabaw, aquapark, tor pontonowy, plac zabaw...a i dla rodziców super bo wieczorne rytuały w saunie, zabiegi spa. Nietanie ale warte polecenia miejsce!

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn jest taki odpowiedzialny ,że jestem pewna w 100% że jak sie dowie o ciąży to każe sobie kupić książkę o ciąży i noworodkach. Następnie się jej wyuczy i będzie klepał teorię. On ma potrzebę poznania wszystkiego od podstaw tylko w sumie nie wytłumaczyłam mu skąd dokładnie się biorą dzieci Tzn sam fakt seksu. Jakoś mnie to ....może nie krępuje ale boję się że będzie gadał o tym innym. On się lubi dzielić wiedzą

Super. Będziesz miała pomoc. Kiedy planujesz mówić? Mnie to bardzo zastanawia władnie kiedy informować córkę?

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    U nas w rodzinie dzieci rok po roku a jest nas 4. W tym 1 niepełnosprawne. Ja mam traume ewidentnie po porodzie nabawiłam się depresji poporodowej i zaczęły mi się przypominać syt i uczucia z dzieciństwa. Aktualnie drugi rok na terapii jestem. Więc tak posiadanie dzueci rok po roku w dużej liczbie może być traumatyczne. Ale....zależy to tak naprawdę od rodziców. Czy nie radzą sobie i uważają że 5l jest już " duzy" czy próbują pomoc starszemu dziecku czy nie i nagle z jedynaka staje się najstarszym z 4rki.
    No i właśnie tu jest problem....Myśmy mieli między sobą taka nienawiść bo ciągle trzeba było walczyć o uwagę rodzica.. .A że moi rodzice latali z dyżuru na dyżur to wyglądało to tak ,że wracali do domu,myśmy się od wejścia przekrzykiwali jeden przez drugiego,później rodzic nas opieprzyl że jest zmęczony a my jesteśmy za głośno i tyle było że spędzania czasu z rodzicem. Wygrywał silniejszy więc im gorszym się było tym miało się większe zainteresowanie. Jak było się cicho i nie miało się siły przebicia to było się z tyłu. Kiedyś się zapytałam ich po co Wam było tyle dzieci. To odpowiedzieli że no kiedyś tak było i tyle.

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Już po wizycie! Bardzo fajny i kompetentny lekarz z luxmedu! Mamy troche ponad 5tydz ciazy. 🤩Co ciekawe jest nowy lek na mdlosci. Wypisałam mi i mam nadzieje ze pomoże. Pani w aptece też mówiła że super skuteczny. Oby.

Weronka, awokado 🥑, Nosa, Nutka84 lubią tę wiadomość

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁
    Ja już po wizycie.

Pierwszy raz widzialam Kropka. Prawidłowo rośnie, było widać bijące serduszko 💙
    Termin porodu na następnej wizycie 15.11. powie i założy kartę ciąży.
    Mam zrobić badania krwi i moczu w tygodniu wizytującym.

20241025-113808.jpg

eeemakarena, Luna30, asiun, Weronka, xSmerfetkax, awokado 🥑, Nosa, Nutka84, Revolutionary , Cinia95 lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g
    preg.png

Wysłany: 25 października 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Myśmy byli w blue mountain resort w szklarskiej w wakacje. Miejsce idealnie skrojone pod dzieci. Codziennie animacje, sake zabaw, aquapark, tor pontonowy, plac zabaw...a i dla rodziców super bo wieczorne rytuały w saunie, zabiegi spa. Nietanie ale warte polecenia miejsce!
    Dzięki za polecenie ale to za duży hałas. Nie lubimy przebywać w takich miejscach. Ja w życiu nie byłam w spa ani u kosmetyczki 😅 My raczej team schronisko,namiot albo mieszkanie na wynajem. Tym razem jednak najaniej wychodzi hotel z basenem vo mnie martwi czy dam rade. No ale jednak cena decyduje. Tylko kurcze czemu dzieci nie wpuszczają w takich miejscach na baseny?!

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie tu jest problem....Myśmy mieli między sobą taka nienawiść bo ciągle trzeba było walczyć o uwagę rodzica.. .A że moi rodzice latali z dyżuru na dyżur to wyglądało to tak ,że wracali do domu,myśmy się od wejścia przekrzykiwali jeden przez drugiego,później rodzic nas opieprzyl że jest zmęczony a my jesteśmy za głośno i tyle było że spędzania czasu z rodzicem. Wygrywał silniejszy więc im gorszym się było tym miało się większe zainteresowanie. Jak było się cicho i nie miało się siły przebicia to było się z tyłu. Kiedyś się zapytałam ich po co Wam było tyle dzieci. To odpowiedzieli że no kiedyś tak było i tyle.

To niestety było podobnie. U nas jeszcze mama wyjeżdżała na cale msc z chorym bratem na operacje. Trudno o milosc do malucha który pojawia się nagle jako 4te dziecko I odbiera mamę...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzień dobry 😁
    Ja już po wizycie.

20241025-113808.jpg

Gratulacje! Nudnej ciąży życzę tobie i nam wszystkim:)

Maj.a lubi tę wiadomość

• eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzień dobry 😁
    Ja już po wizycie.

20241025-113808.jpg

Super <3 ! Kropek się zadomowił 🥰🥰

Maj.a lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

Wysłany: 25 października 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Super. Będziesz miała pomoc. Kiedy planujesz mówić? Mnie to bardzo zastanawia władnie kiedy informować córkę?

Powiemy mu jak już będzie zarodek z sercem. Bo póki co przecież nie jestem oficjalnie w ciazy 😁 Nie chce szeptać po kątach jak jiz będziemy wiedzieli i robić tajemnic . Ale teraz jeszcze za wcześnie bo przecież może nie być w ogóle żywej ciąży.

preg.png

Wysłany: 25 października 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dzień dobry 😁
    Ja już po wizycie.

20241025-113808.jpg

O prosze jaki maly człowiek! Super!

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecenie ale to za duży hałas. Nie lubimy przebywać w takich miejscach. Ja w życiu nie byłam w spa ani u kosmetyczki 😅 My raczej team schronisko,namiot albo mieszkanie na wynajem. Tym razem jednak najaniej wychodzi hotel z basenem vo mnie martwi czy dam rade. No ale jednak cena decyduje. Tylko kurcze czemu dzieci nie wpuszczają w takich miejscach na baseny?!

Też nie lubię hałasu ale...na hałaśliwe imprezy typu mini disco wysyłałam meza. A z corka poszłam na tworzenie bransoletek z koralików, do aquaparku wieczorem jak było mało ludzi itp. Sama się zdziwiłam że mi się tak podobało bo mam nadwrażliwość słuchową i się bałam. Kupiłam też słuchawki douszne zmniejszajace poziom dzwieku i jest ciiiiszej. Wiadomo, co kto lubi. Nie cierpię camperow, namiotow itp:p wole płacić więcej a wyjechać rzadziej czy na krócej w bardziej luksusowe miejsce:) no dziwne że nie wpuszczają. Aczkolwiek jest coraz wiecej miejsc adults only

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny ❤️ jak chodzi o miejsca w Polsce na wyjazdy z dziećmi, to też mogę kilka polecić, choć ja właśnie jestem tym typem, co lubi resorty, jak jest spa, właśnie iść sobie na masażyk, trochę się porozpieszczac. Tylko my raczej unikamy wyjazdów w sezonie wysokim, bo faktycznie jak jest za dużo ludzi to słabo 😅🫣 ale może tu są inne fanki takiego odpoczywania też 🤣❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 12:24

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiemy mu jak już będzie zarodek z sercem. Bo póki co przecież nie jestem oficjalnie w ciazy 😁 Nie chce szeptać po kątach jak jiz będziemy wiedzieli i robić tajemnic . Ale teraz jeszcze za wcześnie bo przecież może nie być w ogóle żywej ciąży.

Ja nie wiem czy mówić po 6tyg czy po 3msc córce. Ona wszystkim wygada:) jak jej powiem to pani w sklepie się dowie:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny ❤️ jak chodzi o miejsca w Polsce na wyjazdy z dziećmi, to też mogę kilka polecić, choć ja właśnie jestem tym typem, co lubi resorty, jak jest spa, właśnie iść sobie na masażyk, trochę się porozpieszczac. Tylko my raczej unikamy wyjazdów w sezonie wysokim, bo faktycznie jak jest za dużo ludzi to słabo 😅🫣 ale może tu są inne fanki takiego odpoczywania też 🤣❤️

To ja chętnie polecajka:) że swojej str najbardziej ta szklarska było cudnie. Ale chętnie się dowiem gdzie jeszcze. A wyjezdzaliscie z bd małymi dziećmi też? Typu niemowlę? Termin mamy w końcu w czerwcu to całe wakacje siedzieć w domu...

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    To ja chętnie polecajka:) że swojej str najbardziej ta szklarska było cudnie. Ale chętnie się dowiem gdzie jeszcze. A wyjezdzaliscie z bd małymi dziećmi też? Typu niemowlę? Termin mamy w końcu w czerwcu to całe wakacje siedzieć w domu...

Na przykład nad morzem mega mi się podoba sieć Saltic. Byliśmy w obu ich hotelach i też są właśnie animacje dla dzieci, baseny zewnątrzne i wewnętrzne. Dużo rodzin z małymi dziećmi, więc jak moje wchodziły na krzesła butami w restauracji nie było mi wstyd i nikt dziwnie nie patrzył… w miastach często z hoteli wybieram Novotel, bo mają bawialnię i też menu dla dzieci, choć w sumie ostatnio jakoś stawialiśmy na apartamenty. A teraz w wakacje byliśmy na dolnym Śląsku i zwiedzaliśmy zamki, też mieliśmy fajne miejscówki, ale prywatne obiekty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 12:30

Luna30, kasssia lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 25 października 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja Ci nie polecę konkretnego miejsca ale my z niemowlakiem zawsze wybieraliśmy mieszkania nie hotele. Żeby była pralka w mieszkaniu (dziecko jak zrobi kupe to zadne rece tego nie dadza rady wyprac)lodówka,czajnik,kuchenka żeby zjeść śniadanie o 6 rano a nie czekać do 8. No i jak wynajmowaliśmy auto to jednak ze swoim fotelikiem a nie ich. To takiej tipy z mojej strony

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • GabaB Koleżanka

Wysłany: 25 października 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak myślicie w 5t4d pęcherzyk ciążowy 3mm? Jest ok?

Wysłany: 25 października 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja nie wiem czy mówić po 6tyg czy po 3msc córce. Ona wszystkim wygada:) jak jej powiem to pani w sklepie się dowie:)

No to musisz już sama to dobrze przemyśleć. Sama najlepiej znasz swoje dziecko. Mój tak nie klepie,pn jest raczej ostrożny w rozmowach z obcymi.

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Angiepuch Koleżanka

Wysłany: 25 października 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musisz już sama to dobrze przemyśleć. Sama najlepiej znasz swoje dziecko. Mój tak nie klepie,pn jest raczej ostrożny w rozmowach z obcymi.

No u nas już Pani w sklepie osiedlowym wie 😂 Plus pochwalił się całej szkole, swojemu ojcu, wszystkim kolegom i członkom rodziny 😂

Ale on bardzo długo na to czekał, chodził za moim mężem ciągle „Wujek, a kiedy w końcu włożysz mamie nasionko?”😂

Luna30, Nutka84, Revolutionary , eeemakarena lubią tę wiadomość

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ