X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiepuch wrote:
    No u nas już Pani w sklepie osiedlowym wie 😂 Plus pochwalił się całej szkole, swojemu ojcu, wszystkim kolegom i członkom rodziny 😂

Ale on bardzo długo na to czekał, chodził za moim mężem ciągle „Wujek, a kiedy w końcu włożysz mamie nasionko?”😂

O matko. Moja chodzi za nami już z rok. A od 2ch msc twierdzi że niedługo będzie w brzuszku mieszkał dzidzius a wczoraj już stwierdzila że są 4 osoby bo 3 plus dzidzius ;) imię ma po mojej sp babci która była mi bliższa niż matka to może babunia jej powiedziała:) bo ja wizytę miałam dopiero dzis!

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci wyczuwają. Dorośli z resztą też. Moja oddziałowa juz się 5 razy pyta czy nie jestem w ciąży . A syn łapie mnie za brzuch w nocy i mówi że musi mnie za niego trzymać. Nigdy tak nie robił.

Także Luna może Twoja też czuje przez jakaś dziwna więź rodzeństwa albo faktycznie niezyjaca babcia Was sprzedała 😁

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Myślę że każdy ma swoje wady i zalety, ostatnio dużo pozytywnych opinii o MSWiA, ponoć super kadrę mają :)

No właśnie MSWiA to dla mnie za daleko, chce jak najbliżej.

Poprzednio była u mnie szybka akcja, jak byłam na IP to już było czuć stopę w pochwie, wiec musieli szybko zmienić plany i mi robić na cito CC. A szłam do szpitala 10 min spacerem z odchodzącymi wodami jak z kranu... Nie wyobrażam sobie co by było gdybym musiała gdzieś dalej jechać.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    No właśnie MSWiA to dla mnie za daleko, chce jak najbliżej.

Poprzednio była u mnie szybka akcja, jak byłam na IP to już było czuć stopę w pochwie, wiec musieli szybko zmienić plany i mi robić na cito CC. A szłam do szpitala 10 min spacerem z odchodzącymi wodami jak z kranu... Nie wyobrażam sobie co by było gdybym musiała gdzieś dalej jechać.
    Niezła historia. Taka lekko mrożąca krew

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

piła któraś z Was syropy z sosny albo z czarnego bzu w ciąży ?

Właśnie składam zamówienie na różany syrop z płatkami (już mi ślinka cieknie hahahahaha ) ale nie wiem, czy mogę coś jeszcze innego ... oczywiście na internecie powielają się "można w ciąży" , "nie można w ciąży" -.-

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A co do szpitala - to ja niestety byłam tą mamą przez którą nikt nie spał, bo moje dziecko darło się przez dwie doby. @Awokado jeśli się spotkamy w Toruniu na położnictwie to z góry przepraszam 🤣🤣
    A właśnie - jak wspominasz poród w Toruniu? Ja chyba nie słyszałam nigdy żadnej dobrej opinii, ale tam też ostatnio zmieniał się ordynator, więc może jednak nie jest aż tak strasznie? 🫣
    Moja znajoma rodziła ładne parę lat temu i miała od lekarza zaświadczenie, że poród SN może spowodować u niej całkowitą utratę wzroku (na jedno oko w ogóle nie widzi, na drugie słabo) i zalecenia cesarki, ale powiedzieli jej że nie respektują takich zaświadczeń i ma rodzić naturalnie… ostatecznie jechała do Chełmży, bo bała się toruńskiego szpitala

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Yggy Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Dziewczyny,

Właśnie składam zamówienie na różany syrop z płatkami (już mi ślinka cieknie hahahahaha ) ale nie wiem, czy mogę coś jeszcze innego ... oczywiście na internecie powielają się "można w ciąży" , "nie można w ciąży" -.-

@eeemakarena wchodzę na forum ogólne i co widzę 🙂🙂🙂
    3mam kciuki mocno i bardzo się cieszę, wzrusz 🙏🥹 pozdrawiam z pizdziernikowego wątku 😘😘

eeemakarena lubi tę wiadomość

• Weronka Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    A właśnie - jak wspominasz poród w Toruniu? Ja chyba nie słyszałam nigdy żadnej dobrej opinii, ale tam też ostatnio zmieniał się ordynator, więc może jednak nie jest aż tak strasznie? 🫣
    Moja znajoma rodziła ładne parę lat temu i miała od lekarza zaświadczenie, że poród SN może spowodować u niej całkowitą utratę wzroku (na jedno oko w ogóle nie widzi, na drugie słabo) i zalecenia cesarki, ale powiedzieli jej że nie respektują takich zaświadczeń i ma rodzić naturalnie… ostatecznie jechała do Chełmży, bo bała się toruńskiego szpitala

Przyjaciółka rodziła w Toruniu kilka dni temu i mówi, że opieka bardzo się poprawiła. Ma porównanie, bo rodziła tam też 2 lata temu.

Jesteś z Torunia? 😁

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yggy wrote:
    @eeemakarena wchodzę na forum ogólne i co widzę 🙂🙂🙂
    3mam kciuki mocno i bardzo się cieszę, wzrusz 🙏🥹 pozdrawiam z pizdziernikowego wątku 😘😘

Heeej <3 !! jak miło <3

dziękuję kochana , zaraz do Was zajrzę <3

Yggy lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    I ja się dołączam! Wizyta 8.11:) dzisiaj pęcherzyk
    Ja mam ponad 5tydz ciąży teraz a wy?
    8t3d u nas :)

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Dziewczyny,

Ja obecnie przechodzę kryzyz jedzeniowy, bo normalnie nic nie można zjeść w tej ciaży!!! 😭

Kupiłam sobie dzisiaj śledzia solonego, wymoczyłam go w wodzie pięknie, zrobiłam sobie kanapkę, ugryzłam kęs i mówie "aaa z ciekawosci sprawdze czy mozna to jesc" i co kur... - no nie można, bo jest ryzyko zakażenia bakterią Listeria!! Nosz ja piernicze, nie mam już siły do tego. Co mi nie przyjdzie na myśl do jedzenia to nie można. Sorki dziewczyny, ale musiałam wyrzucić ten mój gniew na to wszystko i jest mi teraz troche lżej.

A kanapkę zjadłam do połowy, bo skoro już coś tam ugryzłam no to pozwoliłam sobie na chociaż połowe.. Mam nadzieję, że się nic nie stanie...

Maj.a lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

Mam mieszane odczucia ogólnie. Samo położnictwo okej, poza jedną chamską położną, ale na porodówce miałam pecha trafić na średnio współpracującą położną. Rodziłam naturalnie i w dużym skrócie młoda źle się wstawiała w kanał rodny, ja miałam już 10 cm rozwarcia, a ona ciągle nie chciała zejść do kanału i to już było naprawdę grube, godzinę się męczyłam z tym 10 cm rozwarciem bez skurczów partych, a położna przez ten czas siedziała przy komputerze 🥲. I po godzinie zaproponowała mi pozycję żeby ułatwić wstawienie się dziecku i dosłownie po 30 sekundach młoda wskoczyła do kanału i mogłam rodzic... Miałam żal do niej o to, że nie pomogła wcześniej, ja już po tylu godzinach nie myślałam rozsądnie i nie miałam w głowie żadnych zmian pozycji, ledwo byłam w stanie z bólu oddychać, więc no mogła coś szybciej zaproponować bo badała mnie i wiedziała, że młoda wysoko cały czas siedzi. Ale ogólnie moja znajoma rodziła dwa razy i dwa razy trafiła super, więc w Toruniu naprawdę nie ma reguły 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 13:26

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:
    Ja obecnie przechodzę kryzyz jedzeniowy, bo normalnie nic nie można zjeść w tej ciaży!!! 😭

Kupiłam sobie dzisiaj śledzia solonego, wymoczyłam go w wodzie pięknie, zrobiłam sobie kanapkę, ugryzłam kęs i mówie "aaa z ciekawosci sprawdze czy mozna to jesc" i co kur... - no nie można, bo jest ryzyko zakażenia bakterią Listeria!! Nosz ja piernicze, nie mam już siły do tego. Co mi nie przyjdzie na myśl do jedzenia to nie można. Sorki dziewczyny, ale musiałam wyrzucić ten mój gniew na to wszystko i jest mi teraz troche lżej.

A kanapkę zjadłam do połowy, bo skoro już coś tam ugryzłam no to pozwoliłam sobie na chociaż połowe.. Mam nadzieję, że się nic nie stanie...
    Przecież jedzenie śledzi w ciąży nie jest zakazane. Tyle co te mocno solone trzeba wypłukać i tyle.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Przecież jedzenie śledzi w ciąży nie jest zakazane. Tyle co te mocno solone trzeba wypłukać i tyle.

Moja mama mi zrobiła michę takich właśnie wymoczonych solonych z papryką ogórkiem i cebulką i normalnie jem 😊 jedynie nie zjadłabym surowej ryby typu sushi i tatara, to wiadomo że tego nie można w ciąży. Ale jakieś śledzie, łosoś wędzony czy coś to normalnie ☺️

Nineq lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:

nie wyrzuciłaś reszty :D ? to teraz idź i zjedz drugą połowę kanapki :D

Nosa, Emilka2 lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nineq no właśnie co strona to inne zdanie i opinie.. Jedni krzyczą nagłówkami, ze nie mozna, a drudzy ze mozna, ale i tak trzeba uważać.
    A z trzeciej strony - nasze mamy i babcie internetu nie miały i na bank jadły cos co jest "zakazane". Więc tym się jakoś pocieszam 😶

• Nosa Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przecież nawet krążą historię o kobietach dowiadujących się o ciąży, bo zjadły np śledzie z dżemem czy coś w tym stylu :P

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Kojarze że jesteśmy na podobnym etapie i ja też mam 7.11 wizytę 😃 we wtorek też był u mnie tylko pęcherzyk.
    Tak jest :) Ze względu na późną owu i pewnie późne zagnieżdżenie (oby!) lekarz ocenił wiek ciąży na 4-5 tydzień, mimo 6w1d sugerowanego przez apkę i OM.

@Maj.a przecież u Ciebie to nie żaden kropek, to już mały miś 🥰 cudeńko!

Maj.a lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Przyjaciółka rodziła w Toruniu kilka dni temu i mówi, że opieka bardzo się poprawiła. Ma porównanie, bo rodziła tam też 2 lata temu.

Jesteś z Torunia? 😁
    Taak, jestem z Torunia i właśnie te liczne negatywne opinie o naszym szpitalu bardzo mnie przerażają. Super, że Twoja przyjaciółka tak dobrze trafiła, oby się ten standard utrzymał jak najdłużej 😅
    Tanashi wrote:
    Mam mieszane odczucia ogólnie. Samo położnictwo okej, poza jedną chamską położną, ale na porodówce miałam pecha trafić na średnio współpracującą położną. Rodziłam naturalnie i w dużym skrócie młoda źle się wstawiała w kanał rodny, ja miałam już 10 cm rozwarcia, a ona ciągle nie chciała zejść do kanału i to już było naprawdę grube, godzinę się męczyłam z tym 10 cm rozwarciem bez skurczów partych, a położna przez ten czas siedziała przy komputerze 🥲. I po godzinie zaproponowała mi pozycję żeby ułatwić wstawienie się dziecku i dosłownie po 30 sekundach młoda wskoczyła do kanału i mogłam rodzic... Miałam żal do niej o to, że nie pomogła wcześniej, ja już po tylu godzinach nie myślałam rozsądnie i nie miałam w głowie żadnych zmian pozycji, ledwo byłam w stanie z bólu oddychać, więc no mogła coś szybciej zaproponować bo badała mnie i wiedziała, że młoda wysoko cały czas siedzi. Ale ogólnie moja znajoma rodziła dwa razy i dwa razy trafiła super, więc w Toruniu naprawdę nie ma reguły 😅
    O kurczę, rzeczywiście trafiłaś na straszną położną… czyli w sumie u nas to jedna wielka loteria, jak się trafi, ale liczę na to, że jednak jest już lepiej, niż jeszcze kilka lat temu 😁

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:
    @Nineq no właśnie co strona to inne zdanie i opinie.. Jedni krzyczą nagłówkami, ze nie mozna, a drudzy ze mozna, ale i tak trzeba uważać.
    A z trzeciej strony - nasze mamy i babcie internetu nie miały i na bank jadły cos co jest "zakazane". Więc tym się jakoś pocieszam 😶
    Może krzyczą nagłówki jak ktoś myśli o surowych śledziach 😄jak się najesz mocno słonych to Cię może suszyć.

Magdalena321, sama bym takie zjadła🤔😅

magdalena321 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ