CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też polecam wizytę w sklepie i dobór że specjalistami, bo my mamy dwa zupełnie różne auta (jedno maleńkie, drugie duże) i fotelik który wybrałam nie był kompatybilny z tymi 2 autami. W sklepie nam go odradzili i wybrali zupełnie inny żeby pasował tu i tu
Luna30, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Dzięki gusia. Właśnie widzę że zestaw który nam się wstępnie podoba ma jakąś opcje za ok tysiaka dokupienia bazy - ta baza rozumiem jest ważna i potrzebna?
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/bebetto-flavio-premium-class-wozek-3w1-z-fotelikiem-avionaut-pixel-pro-2-0-c-11305Cel95 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:My to na dwa zupełnie różne auta podjedziemy więc fotelik musi pasować i do naszego kombi peżota i do nowego suva audi teściów. A możliwe że przez nowe przepisy my też będziemy musieli nowe auto kupić. Także będziemy jednak celować w jakiś uniwersalny. To może ten maxi cosi jednak, chyba większość sasiadow ma taki 🤔
Zobacz sobie u nich które modele są uniwersalne jeśli nie masz możliwości podjechać . Oni w sklepie oine mają tylko te uniwersalne:
"W sklepie online nie mamy wszystkich modeli, które są dostępne w sklepach stacjonarnych fotelik.info. Zrobiliśmy to prostego powodu: większość fotelików samochodowych MUSI być sprawdzona pod kątem montażu w Twoim samochodzie i dlatego nie nadaje się do sprzedaży online. W sklepie internetowym wystawiamy tylko te modele, które charakteryzują się dużą uniwersalnością. "
Nie musisz u nich kupować ale większość sklepów nie ma takiej selekcji. A oni mają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 14:33
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Dziewczyny naprawdę koniecznie sprawdźcie fotelik do waszych aut. Nam avionault odradzili kiedyś do naszego w specjalistycznym sklepie. A jak już będzie większe dziecko to jedzcie mierzyć z nim.
Zobaczcie sobie do tego sklepu:
Fotelik.info
Nawet jak nie jesteście z Wrocławia to może jest podobny u was albo chociaż poczytajcie na co zwrócić uwagę. Nawet najlepszy fotelik a źle dobrany może być bezużyteczny w razie w.
Jak mi babeczka pokazała jak córka " leci" w wybranym przez nas modelu ( cirka chciała koniecznie rozowy :p) to się za głowę złapałam. Kazała sie mojej pochylić jak przy hamowaniu to byłam w szoku. Taka była różnica. Widoczna gołym okiem.
Kupować zamierzam w 8 gwiazdkach, bo mamy oddział w mieście, potrzebuje specjalistycznej pomocy w tymLuna30, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:No ja sobie na razie tylko oglądam modele
Kupować zamierzam w 8 gwiazdkach, bo mamy oddział w mieście, potrzebuje specjalistycznej pomocy w tym
No i super. Jak widzę jak niektórzy wożą dzieci to aż za głowę się łapie. Przy przedszkolu widziałam jak dzieci jeżdżą to szok -
Powiem wam że ja się zastanawiam czy moje foteliki po moich dzieciach w ogóle będą do użytku np dla dzieci siostry ( jeszxze nie jest w ciazy). Bo okazuje się że niektóre to mają np waznosc tylko 6 czy 7 l. Myślicie że to pic na wodę i można jeździć dłużej a to jest taka waznosc jak w makaronach bo musi być czy na to patrzeć. Bo skoro może dziecko jeździ np w wieku od 4l w foteliku teraz co ma to następne będzie miało ten fotelik na granicy waznosci bo różnica jest 5l u mnie. A ewentualne dziecko siostry jeszcze dłużej...
A te pierwsze foteliki nawet krócej. Szok
foteliki 0-13 kg do 4 lat używania
foteliki 9-18 kg do 6 lat używania
foteliki 15-36 kg do 9 lat używaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 14:45
-
A i Cel - jedna baza, wiele fotelików. Nie trzeba wymieniać bazy za każdym razem
Cel95, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A i Cel - jedna baza, wiele fotelików. Nie trzeba wymieniać bazy za każdym razem
Chyba że okaże się jak u nas że dziecko nie może mieć fotelika następnego tej samej firmy albo nie pasuje do nowego auta:p jedna baza ale do fotelików tej samej firmy chyba tak? Czy to się zmieniło i teraz można jedna bazę do różnych marek? Serio niewiem. U nas nie pasowała do kolejnego fotelika i musieliśmy kupić dedykowana drugą. Bo corka ma wąskie ramiona i po prostu kolejny model był zły dla niej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 14:48
-
Luna30 wrote:Chyba że okaże się jak u nas że dziecko nie może mieć fotelika następnego tej samej firmy albo nie pasuje do nowego auta:p jedna baza ale do fotelików tej samej firmy chyba tak? Czy to się zmieniło i teraz można jedna bazę do różnych marek? Serio niewiem. U nas nie pasowała do kolejnego fotelika i musieliśmy kupić dedykowana drugą.
Wszyscy mi tłumaczą że jedna baza na lata 🤣 może się zdziwię za jakiś czas -
Elza1234 wrote:A tego to nie wiem.
Wszyscy mi tłumaczą że jedna baza na lata 🤣 może się zdziwię za jakiś czasLuna30 lubi tę wiadomość
-
Mi nawet znajomi podpowiedzieli, że pożyczą nam łupinę na odbiór malucha ze szpitala i dopiero z dzieckiem mamy jechać dobrać łupinę przymierzając dziecko do niej.
Człowiek by nie pomyślał, że dla dziecka nie każdy fotelik/łupina będzie pasować..Luna30 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Póki co jak czytam Wasze wypowiedzi o fotelikach to aż mi się w głowie kręci 😅 akurat do tego tematu wyprawkowego mąż się zgłosił na ochotnika, już reasearch ostry wśród kolegów-ojców przeprowadza 😅
Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
KarolaKinga wrote:Póki co jak czytam Wasze wypowiedzi o fotelikach to aż mi się w głowie kręci 😅 akurat do tego tematu wyprawkowego mąż się zgłosił na ochotnika, już reasearch ostry wśród kolegów-ojców przeprowadza 😅
U nas też to rola starego, szuka analizuje 😂 ale też się wybieramy do salonu
Karola, jak tatuś nie spanikuje to chętnie oddam mu rolę kąpiącego 😂KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Ale powiem wam, że to faktycznie skomplikowana akcja jak ktoś ma więcej samochodów. My mamy 2 ale do mojego smarta niemowlaka nie wsadzę, nie wiem czy w ogóle pokonam strach prowadzenia samochodu z dzieckiem (jestem średnim kierowcą, a z tym krwiakiem nie wiem ile potrwa moja przerwa w jeżdżeniu). Z drugiej strony są dziadkowie i pradziadkowie w razie czego, żeby jechać ale musi być fotelik z bazą. Kiedyś samochód nie było i ludzie żyli 😂😂
-
Elza1234 wrote:Nam się spodbal Bebetto Flavio Premium - znamy parę osób, które go miało i byli zadowoleni i z gondoli i spacerówki, cena uważam też nie jest aż taka zła. Koleżanka mówiła, że ma wszystko co uczyli ja na szkole rodzenia, że wózek powinien mieć
Także obejrzymy go sobie po połówkowych na żywo, ale raczej jesteśmy zdecydowani.
Nam mega zależało, żeby był lekki i żeby gondola się na płasko do auta mieściła
Choć bawią mnie koi rodzice - mam młodsza siostrę, ale nadal urodzona 20 lat temu, oni sadzili, że wózek nadal kosztuje 800 zł xD 🤣
właśnie ten bebetto mi kiedyś wpadł w oko, chociaż nie pamiętam czy to był konkretnie ten model Widze że są ładne używki na olx ale nie u nas w województwie, no i ceny średnio 1500-1900 ...
Zobaczymy, jeszcze trochę czasu jest 😄2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
przygodami66 wrote:Gusia ja tak mieszkam teraz 😂 jestem ciekawa jak to będzie z dzieckiem haha bo teraz w ciąży i czasem się zasapie na tych schodach. No i wózek to będzie hardcore 🤣
piona! Ja też czwarte piętro bez windy, więc będzie ciekawie 😂 To samo mam teraz, wchodze powoli i często na górze mam chwilę sapania a serce wali jak szalone 😂 Ja myślę że wózek będę trzymać w samochodzie bo w piwnicy jednak się boję że ukradną i trochę tam śmierdzi, a tak będę szła z dzieckiem do auta i tam będę wózek chyba po prostu wyciągać 🤷♀️
No ale o jakieś chuście też myślę, tym bardziej że mamy psa a to będzie jak już jedyna opcja żeby z nią wyjść chociażby siku, bo z wózkiem sama sobie tego mojego szałaputa sobie nie wyobrażam 🙈przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:piona! Ja też czwarte piętro bez windy, więc będzie ciekawie 😂 To samo mam teraz, wchodze powoli i często na górze mam chwilę sapania a serce wali jak szalone 😂 Ja myślę że wózek będę trzymać w samochodzie bo w piwnicy jednak się boję że ukradną i trochę tam śmierdzi, a tak będę szła z dzieckiem do auta i tam będę wózek chyba po prostu wyciągać 🤷♀️
No ale o jakieś chuście też myślę, tym bardziej że mamy psa a to będzie jak już jedyna opcja żeby z nią wyjść chociażby siku, bo z wózkiem sama sobie tego mojego szałaputa sobie nie wyobrażam 🙈
Ja też włażę teraz powoli bardzo, bez gadania z kimś po drodze, w serce bije jak szalone. No ale mieszkania nie zmienię nagle, pewnie w ogóle go nie zmienię, także to tylko parę miesięcyRevolutionary , przygodami66 lubią tę wiadomość