X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Czemu Clio nie? Masz 3-drzwiowe?
    Ja mam tylko Clio i uważam, że to jest wspaniałe autko, jeden bombelek się zmieści xD

tak, trzydrzwiowe właśnie. ;)

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zupełnie zmieniając temat : kupowałyście może strój kapielowy ciążowy? Wiecie może do którego msc można taki używać? Chyba nie da rady do końca prawie? Czy one są też ok na takie wielkie brzuchy? Poprzednio była pandemia to nie kupowalam teraz ciągnie mnie basen ale nie wiem czy warto kupić.

Wysłany: 5 stycznia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja nie cierpię jak mi jest za ciepło dlatego uciekam do lasu albo parku na ile sie da. Zwłaszcza z dzieckiem.

Revolutionary co masz do Clio? Ja mam corsę i będę nią jezdzic z dwójką dzieci 😅

ogólnie to je lubię bo jest małe, wszędzie się wciśnie i bardzo łatwo się parkuje przez te duże okna bo jakby się było już za szybą 😄

Ale jest trzydrzwiowa, więc ciężko z fotelikiem, no i wolimy jednak coś bezpieczniejszego ;)

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    tak, trzydrzwiowe właśnie. ;)

Też mam trzydrzwiowe auto, ale teraz już muszę zmienić i mi smutno 😭 no ale z trójką już za ciężko się upchnąć…

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 5 stycznia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Edith ja mam czarny wózek i normalnie w upały go używałam, nie mogłabym mieć jasnego wózka 🤷‍♀️ ciągle się wtedy chodzi z brudnym czy pierze? 🤣

właśnie się zastanawiałam nad tym kolorem, bo mi się czarne ze złotymi elementami podobają ewentualnie ciemno zielone (jeśli się potwierdzi chłopiec) a tez się zastanawiałam czy taki kolor jest ok na lato 😊

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A tak zupełnie zmieniając temat : kupowałyście może strój kapielowy ciążowy? Wiecie może do którego msc można taki używać? Chyba nie da rady do końca prawie? Czy one są też ok na takie wielkie brzuchy? Poprzednio była pandemia to nie kupowalam teraz ciągnie mnie basen ale nie wiem czy warto kupić.
    Ja zabrałam siostrze, bo ona jest grubsza ode mnie i ma duży biust, a stanik jest usztywniany. Zresztą, nawet na stronie Lidla dziś widziałam ciążowy kostium.

Dobrze, że pisałyście o fotelikach, bo sobie sprawy nie zdawałam, a mamy dwa różne samochody: małego yarisa i focusa kombi 🙃

Luna30 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heejjj

Ja się witam dziś z Wami z oddzialu ginekologicznego ….
    Ból brzucha nie przechodził, dzisiaj zdecydowałam żeby podjechać na sor - mówię lepiej raz za dużo niż raz za mało. Ból może nie byl jakiś kosmiczny żebym się zwijała, ale był niekomfortowy i taki „okresowy”.

Z krewetkiem wszystko ok, ale okazało się że mam łożysko przodujące …
    Podobno może się jeszcze podnieść, nie wiem.
    Lekarz na czwartkowej wizycie nic nie wspominał.
    Wyniki ok.
    Cały czas bucze i chce stąd wyjść, z jednej strony cieszę się że przyjechałam, z drugiej strony nie mogę tu wytrzymać.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Heejjj

Ja się witam dziś z Wami z oddzialu ginekologicznego ….
    Ból brzucha nie przechodził, dzisiaj zdecydowałam żeby podjechać na sor - mówię lepiej raz za dużo niż raz za mało. Ból może nie byl jakiś kosmiczny żebym się zwijała, ale był niekomfortowy i taki „okresowy”.

Z krewetkiem wszystko ok, ale okazało się że mam łożysko przodujące …
    Podobno może się jeszcze podnieść, nie wiem.
    Lekarz na czwartkowej wizycie nic nie wspominał.
    Wyniki ok.
    Cały czas bucze i chce stąd wyjść, z jednej strony cieszę się że przyjechałam, z drugiej strony nie mogę tu wytrzymać.
    Współczuję 🥴trzymaj się. Który szpital?
    Co na te bóle, jak już będziesz w domu? Jakieś leki? Luteina?

eeemakarena lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena ja w szpitalach miałam to samo więc mocno, mocno Cię tulę❤️ na łożyskach nie zdążyłam się poznać więc trzymam kciuki żeby się po prostu podniosło!

Co do czarnego wózka, ja całe życie latam w czarnych ciuchach, czapkach itd i nie jest mi w tym bardziej gorąco niż w innych kolorach - myślałam, że to tylko takie gadanie z tym czarnym 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 19:55

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeemakarena ja w poprzedniej ciąży miałam nisko i w tej też mam bardzo nisko. Ale łożysko przodujące chyba się stwierdza po 20 tygodniu? Na tym etapie to ja się nie przejmuję. No i w poprzedniej się podniosło, liczę, że w tej też się jeszcze bujnie, bo chciałabym rodzić naturalnie, lekarz mi wspomniał na usg że jest właściwie przy samym ujściu szyjki chwilowo, ale mimo to mam luz, bo jeszcze wcześnie 🫣 nie zazdroszczę pobytu w szpitalu :/ trzymaj się

Revolutionary ciemne wózki też mają ochronę uv, a mój ma białą wyściółkę i wcale się jakoś bardzo nie nagrzewał bo ma też dobrą wentylację budki. Zresztą no na słońcu nikt dziecka chyba nie stawia… Także jak chcesz ciemny to się nie zastanawiaj i kupuj jaki Ci się podoba ☺️ Na ciemnych mniej widać niektóre plamy 🤫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 20:14

eeemakarena, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta właśnie też o tym czytałam, że stwierdza się ok 20 tygodniu.

Nineq na Józefowie, ale taaaaka niemiła kobitka mnie przyjęła :/ W sumie to mi nic nie powiedzieli xD nospa na ból brzucha i tyle xD
    Luteinę i tak biorę cały czas.

Ale przychodzi lekarka i ona w ogóle nie wie co ja tu robię i z czym i w ogóle xD. To jest jakiś kosmos xD
    Pojedyncze bakterie mi wyszły w moczu to do powtórzenia. Koniec, kurtyna

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    właśnie się zastanawiałam nad tym kolorem, bo mi się czarne ze złotymi elementami podobają ewentualnie ciemno zielone (jeśli się potwierdzi chłopiec) a tez się zastanawiałam czy taki kolor jest ok na lato 😊

Ja też mam ciemnoszary i nie wyobrażam sobie jasnego :) my często chodzimy na spacery z psem, który regularnie otrzepuje się ze śliny obok nas + ja mam jeden wózek z gondolą i spacerówka, nie kupowałam kolejnego. Jakbym miała beżową spacerówkę, to po kilku spacerach z moim dzieckiem byłaby czarna 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 20:07

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:

Nineq na Józefowie, ale taaaaka niemiła kobitka mnie przyjęła :/ W sumie to mi nic nie powiedzieli xD nospa na ból brzucha i tyle xD

Ale przychodzi lekarka i ona w ogóle nie wie co ja tu robię i z czym i w ogóle xD. To jest jakiś kosmos xD
    To ona chyba musi w niedziele zawsze być, bo przed świętami znajoma tez mówiła, że na taką niemiłą trafiła 😅współczuję, oby jutro ktoś bardziej normalny się trafił.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena czyli dzielnie podtrzymujemy tradycję,że ktoś na święta trafia do szpitala. W sumie dobrze ze nic Ci nie wyszło. To znaczy że wszystko jest ok. Potrzymają Cie dla kasy i puszcza wolno.

A ja dla odmiany powiem ze nie lubię czarnych wózków. Widać na nich cały syf. Mam czarne elementy w wózkach i latam ze szmatką po każdym spacerze. nienawidzę brudnych wózków i fotelików. Nawet jeśli są tylko okopane.
    Ja mam jasnoszary ,czarno żółty i czarno czerwony. Czarne są siedziska i sie wściekam że łapią (tzn że widać na nich) cały brud. Pewnie te o innych kolorach też mają na sobie brud ale przynajmniej go nie widzę.

eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:

Ja okupowałam szpital na 11 listopada to też patrzyli na mnie jak na nieproszonego gościa, dopiero po świętach się „przejęli” i ładowali we mnie kroplówki xD

Karola ale na święta i w sylwestra żadna nie była w szpitalu więc troche trzymamy poziom 😂

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeemakarena trzymaj się

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam muuvo quick albo właśnie venicci tinum, taki jaśniutki beż ze złota lub czarno ramą. Ale czekam na OLX aż będą w cenach ok 2-2,5 tys 😂🫣 do maja do oporu będę czekała 😂

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też bolą np po nocy plecy na dole? Albo jak za długo siedzicie w jednej pozycji na np krześle? Ja dzis myślałam że oszaleje bo byliśmy na obiedzie u teściowej i trochę się tam zasiedzieliśmy (ja oczywiście na wylocie na krześle wzięłam miejsce zamiast na kanapie) a rano jak się przebudzę na plecach to masakra..
    W ogóle bobas mi chyba siedzi na przodzie brzucha teraz bo czuje taki twardy i taki napór na przód jakby mi zaraz miał eksplodować aż nieprzyjemnie 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja okupowałam szpital na 11 listopada to też patrzyli na mnie jak na nieproszonego gościa, dopiero po świętach się „przejęli” i ładowali we mnie kroplówki xD

Karola ale na święta i w sylwestra żadna nie była w szpitalu więc troche trzymamy poziom 😂

Ja byłam tuż przed świętami. Liczy się?:p

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Was też bolą np po nocy plecy na dole? Albo jak za długo siedzicie w jednej pozycji na np krześle? Ja dzis myślałam że oszaleje bo byliśmy na obiedzie u teściowej i trochę się tam zasiedzieliśmy (ja oczywiście na wylocie na krześle wzięłam miejsce zamiast na kanapie) a rano jak się przebudzę na plecach to masakra..
    W ogóle bobas mi chyba siedzi na przodzie brzucha teraz bo czuje taki twardy i taki napór na przód jakby mi zaraz miał eksplodować aż nieprzyjemnie 🫣

Tak. Wiercę się strasznie też. Nie mogę znaleźć pozycji. I do tego ostatnio często mi slabo:/ takie uczucie jakbym miała mdlec:(

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ