CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna30 wrote:Ja byłam tuż przed świętami. Liczy się?:p
Zaliczamy! Kalendarz 2024 obstawiony 😂
Śmieszki śmieszkami ale życzę nam żadnych więcej świąt w szpitalu, ani innych dniWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 21:09
Luna30, eeemakarena, KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:O nieee makaronami, trzymaj się tam!
Co do kolorów to dla mnie idealnym kolorem jest ciemnozielony. Mam jedną budkę do bugaboo żółta i na lato to jest masakra bo wszytko do niej leci. Kupiłam na zmianę na lato zieloną. -
magdalena321 wrote:Was też bolą np po nocy plecy na dole? Albo jak za długo siedzicie w jednej pozycji na np krześle? Ja dzis myślałam że oszaleje bo byliśmy na obiedzie u teściowej i trochę się tam zasiedzieliśmy (ja oczywiście na wylocie na krześle wzięłam miejsce zamiast na kanapie) a rano jak się przebudzę na plecach to masakra..
W ogóle bobas mi chyba siedzi na przodzie brzucha teraz bo czuje taki twardy i taki napór na przód jakby mi zaraz miał eksplodować aż nieprzyjemnie 🫣 -
Karola3xJ:D wrote:Pewnie ze bolą,dlatego mam materac h5/6 i poofi do spania😅
Ja to mam wrażenie że na prawdę niebo a ziemia pierwsza ciąża a teraz 🫣 przecież wtedy to dopiero na końcu coś mi dolegało bolało itd a teraz to zaraz połowa dopiero i już się zaczyna. Może to starość faktycznie? Ale ja mam dopiero 32 rocznikowo 🤔😂 -
Karola3xJ:D wrote:Ty masz to bugaboo bee?
Tak, Bee 6 ale przestali go produkować, niedawno się zorientowałam. Teraz mogę mieć problem z dokupieniem samej gondoli bo widzę że tylko w jednym sklepie jest aktualnie dostępny. A do używki akurat mam przy gondoli opory mając na uwadze formę i częstotliwość kup gondolowych dzieci 😆 -
magdalena321 wrote:Ja to mam wrażenie że na prawdę niebo a ziemia pierwsza ciąża a teraz 🫣 przecież wtedy to dopiero na końcu coś mi dolegało bolało itd a teraz to zaraz połowa dopiero i już się zaczyna. Może to starość faktycznie? Ale ja mam dopiero 32 rocznikowo 🤔😂
Ej to tak jak ja. W 1szej rwą tylko ale na sam koniecm teraz ciągle a to chora a to boli a to słabo mi... -
kasssia wrote:Tak, Bee 6 ale przestali go produkować, niedawno się zorientowałam. Teraz mogę mieć problem z dokupieniem samej gondoli bo widzę że tylko w jednym sklepie jest aktualnie dostępny. A do używki akurat mam przy gondoli opory mając na uwadze formę i częstotliwość kup gondolowych dzieci 😆
Mi nigdy dziecko nie zrobiło kupy w gondole żeby coś przeciekło. Serio. Zresztą i tak miałam nieprzemakalny ochraniacz. Wszystko zależy chyba. Za to pare razy ulało. Więc pościele wywaliłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 21:39
-
Luna30 wrote:Ej to tak jak ja. W 1szej rwą tylko ale na sam koniecm teraz ciągle a to chora a to boli a to słabo mi...
Ja to samo. To jest aż niemożliwe że taka różnica w samopoczuciu.Luna30 lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Tak, Bee 6 ale przestali go produkować, niedawno się zorientowałam. Teraz mogę mieć problem z dokupieniem samej gondoli bo widzę że tylko w jednym sklepie jest aktualnie dostępny. A do używki akurat mam przy gondoli opory mając na uwadze formę i częstotliwość kup gondolowych dzieci 😆
kasssia lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Eeemakarena ja w poprzedniej ciąży miałam nisko i w tej też mam bardzo nisko. Ale łożysko przodujące chyba się stwierdza po 20 tygodniu? Na tym etapie to ja się nie przejmuję. No i w poprzedniej się podniosło, liczę, że w tej też się jeszcze bujnie, bo chciałabym rodzić naturalnie, lekarz mi wspomniał na usg że jest właściwie przy samym ujściu szyjki chwilowo, ale mimo to mam luz, bo jeszcze wcześnie 🫣 nie zazdroszczę pobytu w szpitalu trzymaj się
Revolutionary ciemne wózki też mają ochronę uv, a mój ma białą wyściółkę i wcale się jakoś bardzo nie nagrzewał bo ma też dobrą wentylację budki. Zresztą no na słońcu nikt dziecka chyba nie stawia… Także jak chcesz ciemny to się nie zastanawiaj i kupuj jaki Ci się podoba ☺️ Na ciemnych mniej widać niektóre plamy 🤫Revolutionary lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Was też bolą np po nocy plecy na dole? Albo jak za długo siedzicie w jednej pozycji na np krześle? Ja dzis myślałam że oszaleje bo byliśmy na obiedzie u teściowej i trochę się tam zasiedzieliśmy (ja oczywiście na wylocie na krześle wzięłam miejsce zamiast na kanapie) a rano jak się przebudzę na plecach to masakra..
W ogóle bobas mi chyba siedzi na przodzie brzucha teraz bo czuje taki twardy i taki napór na przód jakby mi zaraz miał eksplodować aż nieprzyjemnie 🫣 -
Luna30 wrote:Czyram o tym Venici wozku. Piękny. Tylko powtarzają się opinie że raczej miejski:(
Narzekają też na stelaż że bardzo się rysuje. Z plusów lekkość, design...
dlatego bardziej patrzyliśmy na Bebetto bo to polska firma składana na Śląsku -
W ogóle bobas mi chyba siedzi na przodzie brzucha teraz bo czuje taki twardy i taki napór na przód jakby mi zaraz miał eksplodować aż nieprzyjemnie 🫣
To u mnie zero takich objawów, dziś trochę czuję kręgosłup, ale stałam od 10 w kuchni, właśnie usiadłam 🤣 w pracy siedzę po 6h przy biurku i luz. Ale w poprzedniej ciąży też nie miałam bólów kręgosłupa itd., jedynie nogi mnie bolały jak żelazo spadło, po tabsach spoko. Tak naprawdę tylko mdłości były wkurzające, liczę na to, że ta ciąża też będzie łaskawa 🙊 -
Robiłam dziś dla młodej tort z baletnica tak jak sobie zażyczyła, a ona mi pod wieczór mówi, że chce mieć na tym torcie baletnicę I BANANY 🤣 Na szczęście dała się przekonać tym, że już sklepy zamknięte 🤣
przygodami66, Lauraa, magdalena321, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Mnie też bolą plecy w dolnej części, najgorzej jest jak leżę dłuższą chwilę na wznak, wtedy to mam wręcz problem żeby się obrócić. Zauważyłam, że gorzej jest na kanapie w salonie, która jest dość twarda, w sypialni na bardziej miękkim materacu tak tego nie odczuwam.
U mnie za to coraz bardziej doskwiera tętno. W spoczynku momentami dobija już do 140… Na wizycie lekarz mówił, że mam przez miesiąc pomierzyć ciśnienie i na kolejnej wizycie zobaczymy, czy wdrożymy kardiologa, ale myślę, czy nie zapisać się do lekarza rodzinnego i nie wyciągnąć skierowania na nfz szybciej, bo jednak kolejną wizytę u ginekologa mam dopiero 6 lutego. Czy w ciąży kardiolog musi mnie przyjąć na cito, czy jest normalny czas oczekiwania? Bo wizyta za 3 miesiące to mnie nie urządzi.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka betablokery może Ci rodzinny wypisać i dać skierowanie do kardiologa. Jak masz taką.akcje to napij się bardzo zimnej wody albo weź wdech i przyj bez oddychania,czasem pomaga.
Tanasi to sobie zażyczyła 😅 Oby od rana nie było dymu,że nie ma tych bananów.
Mój syn też mnie dzisja rozbawił,był od 9 do 20 u babci. Wszedł do domu i oświadczył że on wpadł tylko się wykąpać i przespać i mamy się nie przyzwyczajać (jedzie jutro do babci znowu). Nie wiem skąd on te hasła łapie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 22:22
Weronka, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:Mnie też bolą plecy w dolnej części, najgorzej jest jak leżę dłuższą chwilę na wznak, wtedy to mam wręcz problem żeby się obrócić. Zauważyłam, że gorzej jest na kanapie w salonie, która jest dość twarda, w sypialni na bardziej miękkim materacu tak tego nie odczuwam.
U mnie za to coraz bardziej doskwiera tętno. W spoczynku momentami dobija już do 140… Na wizycie lekarz mówił, że mam przez miesiąc pomierzyć ciśnienie i na kolejnej wizycie zobaczymy, czy wdrożymy kardiologa, ale myślę, czy nie zapisać się do lekarza rodzinnego i nie wyciągnąć skierowania na nfz szybciej, bo jednak kolejną wizytę u ginekologa mam dopiero 6 lutego. Czy w ciąży kardiolog musi mnie przyjąć na cito, czy jest normalny czas oczekiwania? Bo wizyta za 3 miesiące to mnie nie urządzi.
Ps doczytałam że masz późno ginekologa, ja do swojej mam nr tel. To zostaje faktycznie rodzinny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 22:36