X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, najmniejszych najlepiej jedną paczkę :) potem już przejdziesz na kolejne rozmiary. Zależy jak dużo dziecko przybiera, ale moja córka na pół roku ważyła już 7800 kg, więc te rozmiary się zmieniały dość szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:12

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mam pytanie, bo dostałam jakiś voucher na allegro na pampersy, tylko trzeba wziąć 2 paczki, żeby wykorzystać i nie wiem czy lepiej wziąć 2x 2-5 kg czy 1 x 2-5 kg i 1x 4-8 kg, jak długo dziecko może potrzebować tych najmniejszych? Zakaldam, że raczej nie będzie ważyć więcej niż jakieś 3.5 kg jak się urodzi (a ta waga jeszcze chyba czasem spada?)

Weź dwa razy te najmniejsze ;) One są lepsze póki pępek nie odpadnie, bo niższe ;)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, ale jesteśmy zgodne 🤣🤣🤣 Blackapple chyba zależy, jaka waga dziecka z tego wynika. Moje dziewczynki miały niespełna 3 kg i równo 3 kg i ze 4 paczki tych malutkich zawsze zużyłam na start. Dla mnie były lepsze, bo właśnie były niższe pod pępek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:14

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no właśnie, zależy od dziecka :D moja córka urodziła się z wagą 3500 g i w 6 tygodniu już miała ponad 5 kg xD więc ta waga szła do góry jak szalona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:17

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mam pytanie, bo dostałam jakiś voucher na allegro na pampersy, tylko trzeba wziąć 2 paczki, żeby wykorzystać i nie wiem czy lepiej wziąć 2x 2-5 kg czy 1 x 2-5 kg i 1x 4-8 kg, jak długo dziecko może potrzebować tych najmniejszych? Zakaldam, że raczej nie będzie ważyć więcej niż jakieś 3.5 kg jak się urodzi (a ta waga jeszcze chyba czasem spada?)
    Zależy ile tam jest sztuk
    Jak to są małe paczki to bym wzięła te mniejsze,jak większe to większą. Tych małych to się używa parę dni

preg.png
  • sanda Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni albo nawet nie ;-) Moje dziecko miało 4 kg przy narodzinach ;-)

Tanashi lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu nie zazdroszczę Wam tych dużych dzieci 😅 Ja zawsze kupowałam takie 4 paczki po 25 pieluszek najmniejszych

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jezu nie zazdroszczę Wam tych dużych dzieci 😅 Ja zawsze kupowałam takie 4 paczki po 25 pieluszek najmniejszych

Jeśli wzrost rodziców (albo ich waga w okresie niemowlęcym xD) ma na to jakieś przełożenie to my będziemy mieć raczej małe dziecko.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem drobna, 161 cm i bez ciąży ważę mniej niż 50 kg, myślę, że fizycznie nie mam możliwości urodzić jakiegoś wielkiego dziecka. Jeśli u Ciebie jest podobnie to myślę, że możesz śmiało zamówić 2 paczki tych małych pieluszek :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW wrote:
    Wczoraj padlam ze zmęczenia (ale mimo, że już oczy mnie bolały, głowa zaczęła to nie mogłam zasnąć).
    HejAnku - nie wiem nawet co musisz przeżywać wewnętrznie, ale widzę że twarda z Ciebie zawodniczka! Oczywiście trzymam mocno kciuki, żeby ten szpital nie był konieczny.
    Co do tarczycy - nie miałam z nią nigdy problemów, ale mialam w okolicach 2,5-2,9 i do starań dostałam mała dawkę, żeby zejść poniżej 2. Teraz sie ladnie utrzymuje na tych dawkach co mam. Nawet ostatnio dr mowil, ze na nich powinnam dociagnac do konca ciazy.
    Pierwsze dziecko chcialam urodzić przed 30, ale nie wyszło. Jestem z lutego, więc będzie 34 lata.
    Co do USG piersi, też mam mała torbiel do obserwacji po roku czyli jakoś w marcu pewnie się przejdę.
    Gdzieś rzuciło mi się w oczy, że wozek Venicci titanium jest polecany? Też sobie ten upatrzyłam, ale muszę podejść i go dotknąć i pomacać. Chcielibyśmy jednak poszukać z drugiej ręki:), ale jak na razie nadal dla mnie wyprawka to jeszcze mała abstrakcja :)
    O to my ten sam rocznik 91'? 😉
    Tyle tylko, że ja z listopada.

AgnieszkaW lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    No ja jestem drobna, 161 cm i bez ciąży ważę mniej niż 50 kg, myślę, że fizycznie nie mam możliwości urodzić jakiegoś wielkiego dziecka. Jeśli u Ciebie jest podobnie to myślę, że możesz śmiało zamówić 2 paczki tych małych pieluszek :)

Tak samo ze wzrostem tylko ja ważę bliżej 60 kg bez ciąży, ale też mi się wydaje, że nie dałabym rady takiego 5 kg bobo urodzić

preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czołem e ciotki 😁 Zbieram się na wizytę , jeszcze wcześniej muszę coś ogarnąć 😁 trzymajcie kciuki ✊🏼 odezwiemy się z dzidziolem mam nadzieję że już dziś dowiemy się kto mieszka w brzuszku 😁

Gusia_, Elza1234, Cel95, przygodami66, eeemakarena, Revolutionary , Lola93, Klaudek11, amoze, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem do końca co na to wpływa, ale moja mama ma 167 i urodziła dziecko 5130, nie miała cukrzycy ciążowej, tyle że to czwarte dziecko. Moja koleżanka 165 i pierwsze dziecko też 5 kg... 🤯 Też bez cukrzycy. Ja mam 165 i 55 kg normalnie, a te 3.5 to było w 39 tygodniu ciąży, więc myślę, że do porodu w terminie z 200 g by dobiła jeszcze pewnie. Ale no w mojej rodzinie dzieci rodzą się duże, często pierwsze po 4 kg, więc liczyłam się z tym, że będzie raczej większy zawodnik :)

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubie tych najmniejszych rozmiarów bo szybko zaczyna się wylewać wszystko przez to że są małe. Używam.ich tylko na oddziale i może że dwa dni po. Serio jedną taka małą paczkę zużywam

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś rozmawiałam o tym z lekarzem to mówił, że dzieci są zgrane z szerokością bioder, kanału rodnego kobiety. Jak ktoś ma bardzo wąskie biodra nie urodzi dziecka z nie wiadomo jak wielką głową. To wydaje mi się też w pewnym sensie logiczne, ale może Karola tu cos mądrego napisze.

Ogolnie pamietam ze studiów badania, ze w społeczeństwach zachodnich ze względu na odżywienie, suplementację matek rodzą się dzieci większe niż np w Afryce gdzie za duże dziecko uważa się już takie o wadze 3kg, większość rodzi się mniejszych.

U mnie w rodzinie dzieci raczej nie rodziły się nie wiadomo jakie duże. Mam nadzieję, że i trzecie u mnie wielkie nie będzie, bo i bez tego poród jest bolesny 😅🫣 Moja mama nie wspomina dobrze porodu brata prawie 4kg, ale ona prawdopodobnie miała niezdiagnozowana cukrzycę akurat, ma problemy z cukrami od wielu, wielu lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:56

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja urodziłam w 35 tyg. więc był maluszek 2,5 kg i wszystko było za duże, pieluchy wcześniakowe xxxs.
    No ale jakby dociągnęła do terminu to pewnie byłby konkretny bobas, bo przybierała ładnie, mimo problemów z przepływami.

Ja własnie powiedziałam w pracy, uffff, jedna rzecz z głowy :P

Wczoraj dostałam ubranka i torbę z Zary, piękne wszystko, choć myślałam, że torba będzie większa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:59

Elza1234, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio widziałam na żywo tę zieloną torbę z Zary co jest teraz na wyprzedaży i o mamo, jest ogromna. Zastanawiam się, czy jej nie kupić na jakieś wyjścia na plażę np. Wydawała mi się większa niż mój plecak. Naprawdę mnie zaskoczyła bardzo rozmiarem. Ale miała minus: żadnej nawet małej kieszonki w środku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 11:01

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja ostatnio widziałam na żywo tę zieloną torbę z Zary co jest teraz na wyprzedaży i o mamo, jest ogromna. Zastanawiam się, czy jej nie kupić na jakieś wyjścia na plażę np. Wydawała mi się większa niż mój plecak. Naprawdę mnie zaskoczyła bardzo rozmiarem. Ale miała minus: żadnej nawet małej kieszonki w środku :/

właśnie ta ma tylko dwie i to takie mało solidne, kawałek materiału tylko, więc wszytko będzie wypadało.
    no ale bardzo ładna jest, chociaż tyle :P

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta zielona miała tylko jedną kieszeń na zewnątrz taka na pieniądze czy dokumenty i plastry 🤷‍♀️ ale w sumie tak myślę, na jakieś plażowanie by wystarczyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 11:04

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ta zielona miała tylko jedną kieszeń na zewnątrz taka na pieniądze czy dokumenty i plastry 🤷‍♀️ ale w sumie tak myślę, na jakieś plażowanie by wystarczyła
    Spójrzcie sobie na tą torbę dużo od mamygin
    Moje koleżanki ja sobie zachwalają, w środku ma trochę przegrudek

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ