CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
SZKODNIK wrote:Ja pierwsze 24l, teraz 40
Karola chyba też 39 i KKK?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 09:27
Luna30, SZKODNIK lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
10.05 3100 gram 💙❤️
-
Margareetka wrote:Ta tarczyca to lubi szaleć, ja też mam stwierdzone Hashi, od dwóch lat bez leków, udało mi się ustabilizować tarczycę, hormony ładnie w normie, TSH poniżej 1. 3 tyg po pozytywny teście ciążowym TSH już skoczyło do 2,5 więc na nowo włączyłam eutyrox i póki co na tym poziomie się utrzymuje, mój gin mówi, że dla niego to TSH jest ok, ale idę w tym miesiącu do endo, żeby skonsultować jeszcze.
Moja mi zwiększyła dawke wczoraj jak mislam 2.2 -
Nineq wrote:Ja miałam włókniaka, mój onkolog zdecydował, że ze względu na szybki rozwój, usuniemy. Nie powiem, że nie ulżyło, bo 5 cm to jednak sporo. Aż się boję jaki mógłby być teraz w ciąży.
Kontrolę mam mieć w maju i mam nadzieję, że nic nowego nie powstaje 🥴 -
Cel95 wrote:No ja właśnie miałam w sierpniu pod koniec jak robiłam badania torbiel
ale mówili, że po prostu za rok mam sprawdzić. Torbiele są chyba częste więc myślę, że będzie z nami ok. Jednak również się zdziwiłam bo nigdy nie miałam
Ja tobilam w wakacjr i zdziwiłam się pozytywnie bo kilka lat mislam torbiel a teraz już nie. One sie wchłaniaja ponoć często. Częste częste. Ja miałam dwie przez parę lat. Ciut częstsze wizyty tylko przez to zleconeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 09:26
-
@ HejAnku kciuki za pozytywny rozwój sytuacji i szybkie pokonanie nieproszonych gośc✊️✊️
@ Cel wierszyk szoss!
Piękne brzuszki!!
Gratulacje wizyt i kciuki za pozostałe!
U mnie wizyta za tydzieńpewnie potwierdzimy już płeć
co do ruchów to też już zaczynam coś czuć, w pierwszej ciazy mimo łożyska na przedniej ścianie czułam wyraźne ruchy po skończonym 16 tygodniu
Miłego dnia!🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
awokado 🥑 wrote:O to spory był… u mnie największe mają po ok 1-1,5 cm, więc maluszki, ale i tak jeśli tylko trochę zechcą urosnąć, to będziemy robić biopsję mammotomiczną. Problem w tym, że mnie tak bardzo paraliżująco przeraża taki zabieg, że nie wiem, czy to byłby dobry pomysł żeby go ruszać w ciąży 🙈
Mój był za duży do biopsji mammotomicznej i musiałam mieć gruboigłową🥴mogłam ogarnąć temat jął włókniak był mały.
Srałam po gaciach, a jeszcze bardziej jak okazało się, że usuwanie będzie w znieczuleniu miejscowym, a nie ogólnym, bo w szpitalu nie ma łóżek😵💫aż mnie dreszcze przechodzą, jak sobie przypominam.awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Myślisz, że jeden załatwi nas,
Nie kochany, to już Twój czas.
Wyglądasz jak smutny flak,
Kolor masz jak źle ugotowany rak.
Nasza siła Cię przytłoczyła,
Mamusia po kolegę zadzwoniła?
Dwóch na jednego?
Chyba na matematyce zaspałeś.
I mojej córeczki jeszcze nie poznałeś.
Nowy, zbieraj się razem z tym marnym flakiem,
Pogódźcie się z porażki smakiem.
W tym organizmie są tylko królowe,
Tacy jak wy możecie szybko opuścić lokal przez drzwi pochwowe!
YOŁ
🤣🤣🤣🤣 skisłam 🤣🤣🤣
Mistrzostwo !!!💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼❤️Cel95 lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
awokado 🥑 wrote:HejAnku - dopiero dzisiaj nadrobiłam wiadomości z wczorajszego wieczoru… jestem w szoku, że pojawił się kolejny, ale chyba nikt mu nie powiedział, że wybrał sobie twarde zawodniczki i nie ma czego tu szukać! Trzymam za Was mocno kciuki i wierzę, że we dwie pokonacie tego gnojka!
Co do USG piersi, to ja się bardzo boję, będę szła ok 20 tygodnia. Torbiele w piersiach to naprawdę zazwyczaj niegroźny pikuś, ja mam ich kilkanaście już od wielu lat. Ogólnie to masa kobiet ma torbiele, tylko po prostu o nich nie wie 😅 Mi niestety co chwila pojawia się nowy włókniak, przed ciążą miałam USG robione co 3 msc, ostatnie we wrześniu i wtedy miałam już 3 włókniaki. Podczas ciąży mam dwie opcje - albo wszystko się zahamowało, albo jest gorzej niż było, więc sama myśl o badaniu powoduje u mnie mdłości 🥲
Torbiele mam od dłuższego czasu. Ale w tym roku, bardzo możliwe że przez leki do in vitro, zrobiły mi się włókniaki. Lekarka aż mi BIRADS 3 wpisała, ale na kontroli po 3 miesiącach było ciut mniejsze, więc powiedziała że mam przyjść za rok
Karmiąc piersią można robić USG piersi? -
Dziewczyny, udało mi się " zdobyc" ubranka chłopięce. Na lokalnej grupie pani z okolicy oddawała. Dałam jej kilka musów w podziękowaniu:) cała torba ubranek:) polecam sprawdzać czy tez ktoś nie oddaje w okolicy u was;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 09:37
eeemakarena, Biedronka@, Revolutionary , Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
A nam się chyba uda przełożyć wyjazd na za tydzień. Pytanie do tych co kaszlały duzo: czy też bolał was brzuch na dole ? Bez skurczów. Chyba się nie przejmować jak myślicie?
Dzidzius dzisiaj aktywny kopie i kopie aż mi lekko drga brzuch więc sama się upewniam że nie sobie nie wmawiam:) -
Biedronka@ wrote:I jeszcze ja 39😅
Ja też 39, pierwsze w wieku 36. Troche nas tu jest
Też mam włókniaka od dłuższego czasu, miałam biopsję robioną nic się z nim nie dzieje.
W czasie KP można, ale niestety nie każdy lekarz chce robić usg piersi.
Anku, trzymaj się, szkoda słow na te dziadostwa... Może w szpitalu będziesz się czuła bezpieczniej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:03
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Ja nawet podczas kp miała biopsje i usg.
Ta biopsja to 5 min roboty to tam niech robią. Ja zawsze mam gruboigłową . Pobierają po 5 próbek. Zawsze mam birads 4 z usg . Teraz muszę isc znowu na usg. Czekałam aż minie ból piersi bo bym nie dala rady podczas badania -
Mam pytanie, bo dostałam jakiś voucher na allegro na pampersy, tylko trzeba wziąć 2 paczki, żeby wykorzystać i nie wiem czy lepiej wziąć 2x 2-5 kg czy 1 x 2-5 kg i 1x 4-8 kg, jak długo dziecko może potrzebować tych najmniejszych? Zakaldam, że raczej nie będzie ważyć więcej niż jakieś 3.5 kg jak się urodzi (a ta waga jeszcze chyba czasem spada?)
-
Ja miałam tsh przy staraniach 1.39 a teraz 0.64. Ciekawe czy dalej będzie spadać?👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
10.05 3100 gram 💙❤️
-
nick nieaktualnyWczoraj padlam ze zmęczenia (ale mimo, że już oczy mnie bolały, głowa zaczęła to nie mogłam zasnąć).
HejAnku - nie wiem nawet co musisz przeżywać wewnętrznie, ale widzę że twarda z Ciebie zawodniczka! Oczywiście trzymam mocno kciuki, żeby ten szpital nie był konieczny.
Co do tarczycy - nie miałam z nią nigdy problemów, ale mialam w okolicach 2,5-2,9 i do starań dostałam mała dawkę, żeby zejść poniżej 2. Teraz sie ladnie utrzymuje na tych dawkach co mam. Nawet ostatnio dr mowil, ze na nich powinnam dociagnac do konca ciazy.
Pierwsze dziecko chcialam urodzić przed 30, ale nie wyszło. Jestem z lutego, więc będzie 34 lata.
Co do USG piersi, też mam mała torbiel do obserwacji po roku czyli jakoś w marcu pewnie się przejdę.
Gdzieś rzuciło mi się w oczy, że wozek Venicci titanium jest polecany? Też sobie ten upatrzyłam, ale muszę podejść i go dotknąć i pomacać. Chcielibyśmy jednak poszukać z drugiej ręki:), ale jak na razie nadal dla mnie wyprawka to jeszcze mała abstrakcja