CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówiłam się na II prenatalne/połówkowe na 6 lutego - Nineq możesz w wolnej chwili mi wpisać2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja się raczej zdecyduję na Ujastek w Krk - pozytywne opinie, 3st referencyjności i dobre doświadczenia z IP 😁
Ale na pewno będę się decydować na prywatną położną. Mam wrażenie że dużo traum wynika ze złego doświadczenia z personelem, ich nieczułości albo chamstwa czy zostawienia samemu… Może prywatna położna załatwi te problemy 🤞 -
Elza1234 wrote:Mam tam rzut beretem
Ale myślałam o Salve na Szparagowej, sporo moich koleżanek tam rodziło i każda była zadowolona z opieki.
Matkę Polkę chce zostawić tak w razie W jakby się coś działo.
Rozumiem No ja o Salve tez raczej słyszałam spoko opinie Ale w sumie jak czytam na grupie na facebooku to o każdym szpitalu są i pozytywne i negatywne opinie, także no2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Cel95 wrote:Ja też wstępnie tam planuje byłam na oddziale na badaniach kiedyś i było spoko, plus na IP też spoko i bardzo dobrzy lekarze tam pracują, trochę osób z mojej szkoły czy to lekarze czy pielęgniarka ale to najwyżej się przywitam xD
No i mój prowadzący też stamtąd jest, robi również cc
Ja chyba planuje Narutowicza, bo chyba mam najbliżej i w sumie tylko z tym szpitalem mam jakieś doświadczenia i uważam, że zawsze było ok.
Ale jeszcze się przejdę na jakieś dni otwarte. -
Potwierdzam, ZUS to taka mała maskara. Pracuję w małej firmie, więc po 33 dniach przejął mnie ZUS + mamy trochę nieogarnięta księgowa niestety. Pierwszy od nich zasiłek dostałam przekazem pocztowym (bo chyba księgowa nie zaznaczyła, że ma być na konto), drugiego zwolnienia "zapomniala" wysłać to pani z ZUSu do mnie dzwoniła, że nie jest złożony do nich ten wniosek i finalnie powinnam teraz dostać za 2 zwolnienia w tym samym dniu. Więc wpływy mam mocno nieregularne i ciężko to oszacować. Założyłam sobie konto na pue, żeby chociaż moc to trochę przewidziec - bo widać kiedy decyzja była, jaką kwota i kiedy wypłata przewidywana.
Revolutionary lubi tę wiadomość
♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy ; 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
-
Revolutionary wrote:Rozumiem No ja o Salve tez raczej słyszałam spoko opinie Ale w sumie jak czytam na grupie na facebooku to o każdym szpitalu są i pozytywne i negatywne opinie, także no
Nie znam miejsca gdzie byłoby tylko słodko pierdzaco
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Lekarz prowadzącego mam z Kopernika, ale rozważam też Siemiradzkiego. Na trzecim miejscu jest szpital w Chrzanowie, tak na wszelki wypadek jakby mnie złapało u teściów to tam bym miała najbliżej.
Planuję udać się do wszystkich trzech na dni otwarte i pewnie po tym podejmę ostateczną decyzję
A jeszcze jak jesteśmy w temacie Krakowa, to czy kojarzycie jakieś fajne położne środowiskowe, które ogarniają rejon Bronowic? Dowiedziałam się ostatnio, że po 20tyg już powinno się wybrać i wzięłam się za robienie rozeznania ale wszystkie, które znajduje to mają pod opieką inne rejony miasta -
AgnieszkaW wrote:Potwierdzam, ZUS to taka mała maskara. Pracuję w małej firmie, więc po 33 dniach przejął mnie ZUS + mamy trochę nieogarnięta księgowa niestety. Pierwszy od nich zasiłek dostałam przekazem pocztowym (bo chyba księgowa nie zaznaczyła, że ma być na konto), drugiego zwolnienia "zapomniala" wysłać to pani z ZUSu do mnie dzwoniła, że nie jest złożony do nich ten wniosek i finalnie powinnam teraz dostać za 2 zwolnienia w tym samym dniu. Więc wpływy mam mocno nieregularne i ciężko to oszacować. Założyłam sobie konto na pue, żeby chociaż moc to trochę przewidziec - bo widać kiedy decyzja była, jaką kwota i kiedy wypłata przewidywana.
U mnie było podobnie niestety poprzednio, a ja też nie ogarnęłam, że powinnam szefa z tym przypilnować, bo on sam się tym wszystkim zajmuje.. Teraz już bogatsza o doświadczenia z ostatnimi problemami będę informować na bieżąco, że nie chcę przekazów pocztowych -
Margareetka wrote:Lekarz prowadzącego mam z Kopernika, ale rozważam też Siemiradzkiego. Na trzecim miejscu jest szpital w Chrzanowie, tak na wszelki wypadek jakby mnie złapało u teściów to tam bym miała najbliżej.
Planuję udać się do wszystkich trzech na dni otwarte i pewnie po tym podejmę ostateczną decyzję
A jeszcze jak jesteśmy w temacie Krakowa, to czy kojarzycie jakieś fajne położne środowiskowe, które ogarniają rejon Bronowic? Dowiedziałam się ostatnio, że po 20tyg już powinno się wybrać i wzięłam się za robienie rozeznania ale wszystkie, które znajduje to mają pod opieką inne rejony miasta
Ja zamierzam podejść w najbliższym czasie do Wizjomed czy jakoś tak na Wizjonerów, nie wiem czy są fajne, ale u mnie w przychodni tam gdzie mam lekarza rodzinnego w ogóle nie ma, a znowu tam mam najbliżej.
Wyczytałam jeszcze, że jak się u nich wybierze położną środowiskową to można za darmo skorzystać z ich szkoły rodzenia, ale to dopytam jak tam bedę najwyżej, w sumie to myślałam, żeby iść do tego szpitala Narutowicza do szkoły rodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:51
Margareetka lubi tę wiadomość
-
AgnieszkaW wrote:Potwierdzam, ZUS to taka mała maskara. Pracuję w małej firmie, więc po 33 dniach przejął mnie ZUS + mamy trochę nieogarnięta księgowa niestety. Pierwszy od nich zasiłek dostałam przekazem pocztowym (bo chyba księgowa nie zaznaczyła, że ma być na konto), drugiego zwolnienia "zapomniala" wysłać to pani z ZUSu do mnie dzwoniła, że nie jest złożony do nich ten wniosek i finalnie powinnam teraz dostać za 2 zwolnienia w tym samym dniu. Więc wpływy mam mocno nieregularne i ciężko to oszacować. Założyłam sobie konto na pue, żeby chociaż moc to trochę przewidziec - bo widać kiedy decyzja była, jaką kwota i kiedy wypłata przewidywana.
ooo to muszę chyba też tam zacząć zaglądać, bo tak nawet nie wiem jak z wyprawką działać 🙈 A jeszcze mi 10tego ściągają ratę kredytu i muszę mieć w danym miesiącu odpowiedni wpływ... Ja nie wiem jak to ogarnąć teraz xd2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
HejAnku🌸 wrote:Ja też miałam tokso nie wiedząc o tym. A wiecie jak jest z Cytomegalią? Bo akurat tego dziadostwa nie miałam i trochę mnie to stresuje. Teraz mi wyszły badania oba ujemne więc spokój - powinnam to jeszcze powtarzać?
-
HejAnku🌸 wrote:Ja też miałam tokso nie wiedząc o tym. A wiecie jak jest z Cytomegalią? Bo akurat tego dziadostwa nie miałam i trochę mnie to stresuje. Teraz mi wyszły badania oba ujemne więc spokój - powinnam to jeszcze powtarzać?
U mnie w poprzedniej ciąży była ujemna igg i igm, więc lekarz kazał jeszcze powtarzać w połowie ciąży ja bym dla spokoju chyba w każdym trymestrze zrobiła badanie, bo cytomegalia jest jednak niebezpieczna, a im dalej tym większe ryzyko że zakażenie przejdzie na płód -
Kurcze większość osób właśnie mowi ze nie wie skąd toxo. I jak tu się zabezpieczać. Myje każda cytrynę i mandarynke ale ciul wie skąd się ludzie zarażają.
Hsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Katikat wrote:Kurcze większość osób właśnie mowi ze nie wie skąd toxo. I jak tu się zabezpieczać. Myje każda cytrynę i mandarynke ale ciul wie skąd się ludzie zarażają.
Toxo jest też w surowym mięsie chyba, więc może są fanatykami tatara z mięsa wołowego wątpliwego pochodzenia? -
Tanashi wrote:U mnie w poprzedniej ciąży była ujemna igg i igm, więc lekarz kazał jeszcze powtarzać w połowie ciąży ja bym dla spokoju chyba w każdym trymestrze zrobiła badanie, bo cytomegalia jest jednak niebezpieczna, a im dalej tym większe ryzyko że zakażenie przejdzie na płód
im dalej tym mniej groźna dla dziecka jest jeśli się ją złapie
Najgorzej w pierwszym trymestrze...
Ale tak, warto powtarzać badanie jak ktoś nie przechodził. No i unikać małych chorych dzieci, tzn nie całować ich, nie dojadać po nich np, bo tym się można zarazić w ten sposób właśnie2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Tanashi wrote:Plus jakieś takie pakowane sałaty "gotowe do spożycia" też wymagają ponownego umycia, a właśnie takie warzywa rosnące bezpośrednio w ziemi najczęściej przenoszą toxo A nie sądzę, żeby każdy je mył ponownieHsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Revolutionary wrote:im dalej tym mniej groźna dla dziecka jest jeśli się ją złapie
Ale tak, warto powtarzać badanie jak ktoś nie przechodził. No i unikać małych chorych dzieci, tzn nie całować ich, nie dojadać po nich np, bo tym się można zarazić w ten sposób właśnie
Najgroźniejsza jest w I trymestrze, ale najtrudniej wtedy zarazić bobo. Za to w III trymestrze już najłatwiej, bo przez łożysko wszystko przenika już. Konsekwencje mogą być mniej poważne, ale mogą niestety -
Revolutionary wrote:im dalej tym mniej groźna dla dziecka jest jeśli się ją złapie
Ale tak, warto powtarzać badanie jak ktoś nie przechodził. No i unikać małych chorych dzieci, tzn nie całować ich, nie dojadać po nich np, bo tym się można zarazić w ten sposób właśnie
Troszkę mi lżej. Dziękuję! Powtórzę dla świętego spokoju za jakiś czas. Na szczęście kontakt z dziećmi mam zerowy - ale wcześniej moi siostrzeńcy mogli się bardziej postarać, z przekazywaniem żebym miała przeciwciała