X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na II prenatalne/połówkowe na 6 lutego - Nineq możesz w wolnej chwili mi wpisać ;)

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Paulinaaa_ Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się raczej zdecyduję na Ujastek w Krk - pozytywne opinie, 3st referencyjności i dobre doświadczenia z IP 😁
    Ale na pewno będę się decydować na prywatną położną. Mam wrażenie że dużo traum wynika ze złego doświadczenia z personelem, ich nieczułości albo chamstwa czy zostawienia samemu… Może prywatna położna załatwi te problemy 🤞

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png

Wysłany: 9 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mam tam rzut beretem :D
    Ale myślałam o Salve na Szparagowej, sporo moich koleżanek tam rodziło i każda była zadowolona z opieki.
    Matkę Polkę chce zostawić tak w razie W jakby się coś działo.

Rozumiem ;) No ja o Salve tez raczej słyszałam spoko opinie ;) Ale w sumie jak czytam na grupie na facebooku to o każdym szpitalu są i pozytywne i negatywne opinie, także no ;)

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja też wstępnie tam planuje :) byłam na oddziale na badaniach kiedyś i było spoko, plus na IP też spoko i bardzo dobrzy lekarze tam pracują, trochę osób z mojej szkoły czy to lekarze czy pielęgniarka ale to najwyżej się przywitam xD

No i mój prowadzący też stamtąd jest, robi również cc

Ja chyba planuje Narutowicza, bo chyba mam najbliżej i w sumie tylko z tym szpitalem mam jakieś doświadczenia i uważam, że zawsze było ok.
    Ale jeszcze się przejdę na jakieś dni otwarte.

preg.png
  • AgnieszkaW Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, ZUS to taka mała maskara. Pracuję w małej firmie, więc po 33 dniach przejął mnie ZUS + mamy trochę nieogarnięta księgowa niestety. Pierwszy od nich zasiłek dostałam przekazem pocztowym (bo chyba księgowa nie zaznaczyła, że ma być na konto), drugiego zwolnienia "zapomniala" wysłać to pani z ZUSu do mnie dzwoniła, że nie jest złożony do nich ten wniosek i finalnie powinnam teraz dostać za 2 zwolnienia w tym samym dniu. Więc wpływy mam mocno nieregularne i ciężko to oszacować. Założyłam sobie konto na pue, żeby chociaż moc to trochę przewidziec - bo widać kiedy decyzja była, jaką kwota i kiedy wypłata przewidywana.

Revolutionary lubi tę wiadomość

♒👩33 l ❤♏🧑35 l
    starania od 2018
    2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
    3xIUI - 2023 - cb

06.2024 - IVF
    pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)

01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
    6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy :); 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Rozumiem ;) No ja o Salve tez raczej słyszałam spoko opinie ;) Ale w sumie jak czytam na grupie na facebooku to o każdym szpitalu są i pozytywne i negatywne opinie, także no ;)
    Ano pewnie że tak
    Nie znam miejsca gdzie byłoby tylko słodko pierdzaco :)

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz prowadzącego mam z Kopernika, ale rozważam też Siemiradzkiego. Na trzecim miejscu jest szpital w Chrzanowie, tak na wszelki wypadek jakby mnie złapało u teściów to tam bym miała najbliżej.
    Planuję udać się do wszystkich trzech na dni otwarte i pewnie po tym podejmę ostateczną decyzję :)

A jeszcze jak jesteśmy w temacie Krakowa, to czy kojarzycie jakieś fajne położne środowiskowe, które ogarniają rejon Bronowic? Dowiedziałam się ostatnio, że po 20tyg już powinno się wybrać i wzięłam się za robienie rozeznania ale wszystkie, które znajduje to mają pod opieką inne rejony miasta :(

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW wrote:
    Potwierdzam, ZUS to taka mała maskara. Pracuję w małej firmie, więc po 33 dniach przejął mnie ZUS + mamy trochę nieogarnięta księgowa niestety. Pierwszy od nich zasiłek dostałam przekazem pocztowym (bo chyba księgowa nie zaznaczyła, że ma być na konto), drugiego zwolnienia "zapomniala" wysłać to pani z ZUSu do mnie dzwoniła, że nie jest złożony do nich ten wniosek i finalnie powinnam teraz dostać za 2 zwolnienia w tym samym dniu. Więc wpływy mam mocno nieregularne i ciężko to oszacować. Założyłam sobie konto na pue, żeby chociaż moc to trochę przewidziec - bo widać kiedy decyzja była, jaką kwota i kiedy wypłata przewidywana.

U mnie było podobnie niestety poprzednio, a ja też nie ogarnęłam, że powinnam szefa z tym przypilnować, bo on sam się tym wszystkim zajmuje.. Teraz już bogatsza o doświadczenia z ostatnimi problemami będę informować na bieżąco, że nie chcę przekazów pocztowych :P

preg.png

Wysłany: 9 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Lekarz prowadzącego mam z Kopernika, ale rozważam też Siemiradzkiego. Na trzecim miejscu jest szpital w Chrzanowie, tak na wszelki wypadek jakby mnie złapało u teściów to tam bym miała najbliżej.
    Planuję udać się do wszystkich trzech na dni otwarte i pewnie po tym podejmę ostateczną decyzję :)

A jeszcze jak jesteśmy w temacie Krakowa, to czy kojarzycie jakieś fajne położne środowiskowe, które ogarniają rejon Bronowic? Dowiedziałam się ostatnio, że po 20tyg już powinno się wybrać i wzięłam się za robienie rozeznania ale wszystkie, które znajduje to mają pod opieką inne rejony miasta :(

Ja zamierzam podejść w najbliższym czasie do Wizjomed czy jakoś tak na Wizjonerów, nie wiem czy są fajne, ale u mnie w przychodni tam gdzie mam lekarza rodzinnego w ogóle nie ma, a znowu tam mam najbliżej.

Wyczytałam jeszcze, że jak się u nich wybierze położną środowiskową to można za darmo skorzystać z ich szkoły rodzenia, ale to dopytam jak tam bedę najwyżej, w sumie to myślałam, żeby iść do tego szpitala Narutowicza do szkoły rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:51

Margareetka lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 9 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW wrote:

ooo to muszę chyba też tam zacząć zaglądać, bo tak nawet nie wiem jak z wyprawką działać 🙈 A jeszcze mi 10tego ściągają ratę kredytu i muszę mieć w danym miesiącu odpowiedni wpływ... Ja nie wiem jak to ogarnąć teraz xd

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam tokso nie wiedząc o tym. A wiecie jak jest z Cytomegalią? Bo akurat tego dziadostwa nie miałam i trochę mnie to stresuje. Teraz mi wyszły badania oba ujemne więc spokój - powinnam to jeszcze powtarzać?

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja też miałam tokso nie wiedząc o tym. A wiecie jak jest z Cytomegalią? Bo akurat tego dziadostwa nie miałam i trochę mnie to stresuje. Teraz mi wyszły badania oba ujemne więc spokój - powinnam to jeszcze powtarzać?
    Cytomegalia chyba jak jest ujemna to się robi na początku w połowie i na końcu. To jedyne dziadostwo na które miałam przeciwciała.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

U mnie w poprzedniej ciąży była ujemna igg i igm, więc lekarz kazał jeszcze powtarzać w połowie ciąży :) ja bym dla spokoju chyba w każdym trymestrze zrobiła badanie, bo cytomegalia jest jednak niebezpieczna, a im dalej tym większe ryzyko że zakażenie przejdzie na płód :(

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze większość osób właśnie mowi ze nie wie skąd toxo. I jak tu się zabezpieczać. Myje każda cytrynę i mandarynke ale ciul wie skąd się ludzie zarażają.

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png

Wysłany: 9 stycznia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Kurcze większość osób właśnie mowi ze nie wie skąd toxo. I jak tu się zabezpieczać. Myje każda cytrynę i mandarynke ale ciul wie skąd się ludzie zarażają.

Toxo jest też w surowym mięsie chyba, więc może są fanatykami tatara z mięsa wołowego wątpliwego pochodzenia? XD

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus jakieś takie pakowane sałaty "gotowe do spożycia" też wymagają ponownego umycia, a właśnie takie warzywa rosnące bezpośrednio w ziemi najczęściej przenoszą toxo :) A nie sądzę, żeby każdy je mył ponownie :P

preg.png

Wysłany: 9 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U mnie w poprzedniej ciąży była ujemna igg i igm, więc lekarz kazał jeszcze powtarzać w połowie ciąży :) ja bym dla spokoju chyba w każdym trymestrze zrobiła badanie, bo cytomegalia jest jednak niebezpieczna, a im dalej tym większe ryzyko że zakażenie przejdzie na płód :(

im dalej tym mniej groźna dla dziecka jest jeśli się ją złapie ;)

Najgorzej w pierwszym trymestrze...

Ale tak, warto powtarzać badanie jak ktoś nie przechodził. No i unikać małych chorych dzieci, tzn nie całować ich, nie dojadać po nich np, bo tym się można zarazić w ten sposób właśnie ;)

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Plus jakieś takie pakowane sałaty "gotowe do spożycia" też wymagają ponownego umycia, a właśnie takie warzywa rosnące bezpośrednio w ziemi najczęściej przenoszą toxo :) A nie sądzę, żeby każdy je mył ponownie :P
    Dokladnie to się dowiedziałam niedawno i sama bylam zła

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Ale tak, warto powtarzać badanie jak ktoś nie przechodził. No i unikać małych chorych dzieci, tzn nie całować ich, nie dojadać po nich np, bo tym się można zarazić w ten sposób właśnie ;)

Najgroźniejsza jest w I trymestrze, ale najtrudniej wtedy zarazić bobo. Za to w III trymestrze już najłatwiej, bo przez łożysko wszystko przenika już. Konsekwencje mogą być mniej poważne, ale mogą niestety :(

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Troszkę mi lżej. Dziękuję! Powtórzę dla świętego spokoju za jakiś czas. Na szczęście kontakt z dziećmi mam zerowy - ale wcześniej moi siostrzeńcy mogli się bardziej postarać, z przekazywaniem żebym miała przeciwciała XD

preg.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ