CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuncja wrote:Cześć Dziewczyny!
Pięknego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Co do kosza na zużyte pieluchy, to ja korzystam na tej samej zasadzie z kosza na zużyty koci żwir i naprawdę to znacząco poprawiło jakość naszego życia (aktualnie męża). Super sprawa i sama się dziwiłam sobie, że dopiero w zeszłym roku wpadłam na to, żeby to kupić
Czy macie jakieś doświadczenia z lataniem w ciąży samolotem? Planuję podróż do Hurghady w 1 tygodniu marca, żeby skorzystać z czasu jeszcze przed narodzinami, no i poświętować z mamą jej 1 wakacje po wygrzebaniu się z leczenia złośliwego nowotworu. Obczailam, że lot trwa około 4h 25min. Trochę się przejmuję samym lotem, bo w Hurghadzie już kiedyś byłam i wiem jak się ten cały Egipt obsługuje
Myślę że musiałabyś wykupić naprawdę porządne ubezpieczenie, tak dla świętego spokoju.
No i tam trzeba na tą wodę uważać strasznie, a alkoholem się nie odkazisz.
Pytanie czy nie lepiej lecieć gdzieś na Teneryfę np europejsko i bezpieczniej trochękasssia, Anuncja, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Gusia ja myślę że to nie syndrom wicia gniazda a typowa kobieta która czuje wiosnę 😅
Anuncja ja bym nie leciała do Egiptu w ciąży, jak się coś stanie to oni tak koszty podliczą,że będziecie do końca życia to splacać. Ja bym jednak celowała w kraj Unii. W marcu są już ciepłe miejsca.
Miałam to samo pisać, to chyba jedyne turystyczne miejsce na świecie gdzie na 100% bym nie pojechała 🫣 ani w ciąży ani z małym dzieckiem. O kosztach nic nie wiem ale częstotliwość zatruć i standardy sanitarne…hmmm. Annuncja jeśli już masz wykupione to się zacznij uodparniać, jakiś probiotyk i koniecznie apteczka na wypadek zatrucia.Anuncja, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Daj znać jak ten pilates, bo właśnie się na niego zapisałam na za 2 tygodnie 😀
Ja też czekam na opinie tak czytam, że chodzicie, zapisujecie się, że moja ambicja też mi daje popalić i chyba też muszę się zapisać tylko muszę się dogadać z szefową na wyjście w ciągu pracy -
kasssia wrote:Miałam to samo pisać, to chyba jedyne turystyczne miejsce na świecie gdzie na 100% bym nie pojechała 🫣 ani w ciąży ani z małym dzieckiem. O kosztach nic nie wiem ale częstotliwość zatruć i standardy sanitarne…hmmm. Annuncja jeśli już masz wykupione to się zacznij uodparniać, jakiś probiotyk i koniecznie apteczka na wypadek zatrucia.
Mam to samo, jakoś Egipt mnie i mojego męża totalnie odpycha, przede wszystkim przez nasłuchanie się opowieści o ich mentalności... W marcu już na prawdę można przyjemnie wypocząć w cieple w Europie i chyba w to bym celowała
Co do lotów to ja w połowie listopada już byłam w Nicei, wszystko było ok, lekarz wyraził zgodę, nic się złego nie działo teraz też mi się marzy jakiś wypad na Sycylie, albo Wyspy Kanaryjskie. Tylko jakoś nie możemy zgrać naszych "grafików" z mężemMalinaaa2024 lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Mam to samo, jakoś Egipt mnie i mojego męża totalnie odpycha, przede wszystkim przez nasłuchanie się opowieści o ich mentalności... W marcu już na prawdę można przyjemnie wypocząć w cieple w Europie i chyba w to bym celowała
-
Anuncja wrote:Cześć Dziewczyny!
Pięknego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Co do kosza na zużyte pieluchy, to ja korzystam na tej samej zasadzie z kosza na zużyty koci żwir i naprawdę to znacząco poprawiło jakość naszego życia (aktualnie męża). Super sprawa i sama się dziwiłam sobie, że dopiero w zeszłym roku wpadłam na to, żeby to kupić
Czy macie jakieś doświadczenia z lataniem w ciąży samolotem? Planuję podróż do Hurghady w 1 tygodniu marca, żeby skorzystać z czasu jeszcze przed narodzinami, no i poświętować z mamą jej 1 wakacje po wygrzebaniu się z leczenia złośliwego nowotworu. Obczailam, że lot trwa około 4h 25min. Trochę się przejmuję samym lotem, bo w Hurghadzie już kiedyś byłam i wiem jak się ten cały Egipt obsługuje
Ja mam doświadczenia z podróży samolotem w ciąży, ale tylko tej nieudanej, nie wiem czy się liczy.
Generalnie było całkiem normalnie i ok, jedyna uciążliwość to, że ze 3 razy musiałam iść do WC, a zazwyczaj na krótkich lotach to nawet nie muszę.
Jak ktoś tu pisał o Nicei przed chwilą, to mi się przypomniało, że byłam w marcu 2 lata temu w Marsylii i pogoda była świetna, cieplutko, słonce, kolo 20-24 stopni.Anuncja lubi tę wiadomość
-
Dzięki za bezcenne rady!
No właśnie raczej będę celować w probiotyki, ubezpieczenie, wodę butelkowaną, no i opinię lekarza. Co do warunków w samym Egipcie - byłam tam nie raz - wiem czego się spodziewać, a i sam hotel, w którym planujemy pobyt - też znam i jest git. Aczkolwiek jeszcze wyjazd nie jest wykupiony i poproszę Panią z biura, żeby trzymała rękę na pulsie na inne ciepłe kierunki na terenie Europy. Wiele lat nie kąpałam się w słonym morzu - a z tego co testowałam na swój AZS (który mi w ciąży wystrzelił pod niebiosa), jeszcze nic lepszego nie znalazłam na to jak słone morze i słońce -
Blackapple wrote:
Jak ktoś tu pisał o Nicei przed chwilą, to mi się przypomniało, że byłam w marcu 2 lata temu w Marsylii i pogoda była świetna, cieplutko, słonce, kolo 20-24 stopni.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:41
-
Tardyferon z kwasem upewniłam się. Ponoć nie przedawkuje.
No i u córki grypa typu B. Łudziłam się, że to jednak nie będzie to. Któraś z Was bierze Tamivil/Tamiflu aktualnie? Próbuje się nie załamać 😔 U mnie test negatywny jak na razie bo objawy jakieś mam, profilaktycznie mam wziąć przez 10 dni.💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Jezu ja właśnie siedzę już w samolocie do Warszawy i oczywiście wszyscy kaszlą. W pracy też wszyscy byli chorzy. Jak się nie rozchoruje po tym wyjeździe to będzie cud chyba. Licze ze moja szczepionka na grypę jest już aktywna a ta na covid jeszcze aktywna 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:43
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Jezu ja właśnie siedzę już w samolocie do Warszawy i oczywiście wszyscy kaszlą. W pracy też wszyscy byli chorzy. Jak się nie rozchoruje po tym wyjeździe to będzie cud chyba.
Może profilaktycznie weź więcej wit D i C? Ja zawsze sobie wmawiam, że podziała i póki co działakasssia lubi tę wiadomość
-
Ale pięknie, Paryż cały tydzień szary i deszczowy 😭
-
koktajlowa wrote:Tardyferon z kwasem upewniłam się. Ponoć nie przedawkuje.
No i u córki grypa typu B. Łudziłam się, że to jednak nie będzie to. Któraś z Was bierze Tamivil/Tamiflu aktualnie? Próbuje się nie załamać 😔 U mnie test negatywny jak na razie bo objawy jakieś mam, profilaktycznie mam wziąć przez 10 dni.koktajlowa lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Jezu ja właśnie siedzę już w samolocie do Warszawy i oczywiście wszyscy kaszlą. W pracy też wszyscy byli chorzy. Jak się nie rozchoruje po tym wyjeździe to będzie cud chyba. Licze ze moja szczepionka na grypę jest już aktywna a ta na covid jeszcze aktywna 🤣
-
Ja po wizycie,mała waży 300 g. Leżała z rękami za glowa i nogę na nodze miała. Jak na wczasach
koktajlowa, SZKODNIK, przygodami66, awokado 🥑, Maj.a, Elza1234, Gusia_, Revolutionary , Anabbit, Tanashi, Margareetka, Klaudek11, Alex_92, xSmerfetkax, Kkk77, kasssia, Moooniii lubią tę wiadomość