X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Pięknego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Co do kosza na zużyte pieluchy, to ja korzystam na tej samej zasadzie z kosza na zużyty koci żwir i naprawdę to znacząco poprawiło jakość naszego życia (aktualnie męża). Super sprawa i sama się dziwiłam sobie, że dopiero w zeszłym roku wpadłam na to, żeby to kupić :D

Czy macie jakieś doświadczenia z lataniem w ciąży samolotem? Planuję podróż do Hurghady w 1 tygodniu marca, żeby skorzystać z czasu jeszcze przed narodzinami, no i poświętować z mamą jej 1 wakacje po wygrzebaniu się z leczenia złośliwego nowotworu. Obczailam, że lot trwa około 4h 25min. Trochę się przejmuję samym lotem, bo w Hurghadzie już kiedyś byłam i wiem jak się ten cały Egipt obsługuje :D
    Myślę że lot to spoko, wystarczy że pogadasz z lekarzem
    Myślę że musiałabyś wykupić naprawdę porządne ubezpieczenie, tak dla świętego spokoju.
    No i tam trzeba na tą wodę uważać strasznie, a alkoholem się nie odkazisz.
    Pytanie czy nie lepiej lecieć gdzieś na Teneryfę np :) europejsko i bezpieczniej trochę

kasssia, Anuncja, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja jeszcze wiosny nie wyglądam, jeszcze mamy sanki na werandzie licząc na śnieg 🫣 myślicie, że jestem naiwna? 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Gusia ja myślę że to nie syndrom wicia gniazda a typowa kobieta która czuje wiosnę 😅

Anuncja ja bym nie leciała do Egiptu w ciąży, jak się coś stanie to oni tak koszty podliczą,że będziecie do końca życia to splacać. Ja bym jednak celowała w kraj Unii. W marcu są już ciepłe miejsca.

Miałam to samo pisać, to chyba jedyne turystyczne miejsce na świecie gdzie na 100% bym nie pojechała 🫣 ani w ciąży ani z małym dzieckiem. O kosztach nic nie wiem ale częstotliwość zatruć i standardy sanitarne…hmmm. Annuncja jeśli już masz wykupione to się zacznij uodparniać, jakiś probiotyk i koniecznie apteczka na wypadek zatrucia.

Anuncja, Margareetka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Margareetka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Daj znać jak ten pilates, bo właśnie się na niego zapisałam na za 2 tygodnie 😀

Ja też czekam na opinie :D tak czytam, że chodzicie, zapisujecie się, że moja ambicja też mi daje popalić i chyba też muszę się zapisać :D tylko muszę się dogadać z szefową na wyjście w ciągu pracy

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Miałam to samo pisać, to chyba jedyne turystyczne miejsce na świecie gdzie na 100% bym nie pojechała 🫣 ani w ciąży ani z małym dzieckiem. O kosztach nic nie wiem ale częstotliwość zatruć i standardy sanitarne…hmmm. Annuncja jeśli już masz wykupione to się zacznij uodparniać, jakiś probiotyk i koniecznie apteczka na wypadek zatrucia.

Mam to samo, jakoś Egipt mnie i mojego męża totalnie odpycha, przede wszystkim przez nasłuchanie się opowieści o ich mentalności... W marcu już na prawdę można przyjemnie wypocząć w cieple w Europie i chyba w to bym celowała

Co do lotów to ja w połowie listopada już byłam w Nicei, wszystko było ok, lekarz wyraził zgodę, nic się złego nie działo :) teraz też mi się marzy jakiś wypad na Sycylie, albo Wyspy Kanaryjskie. Tylko jakoś nie możemy zgrać naszych "grafików" z mężem :D

Malinaaa2024 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Mam to samo, jakoś Egipt mnie i mojego męża totalnie odpycha, przede wszystkim przez nasłuchanie się opowieści o ich mentalności... W marcu już na prawdę można przyjemnie wypocząć w cieple w Europie i chyba w to bym celowała :D
    No ja nigdy nie byłam ale mój facet dużo tam jeździł na nurkowanie i ciągle mówi że z dzieckiem tam nie pojedzie 🫣

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Pięknego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Co do kosza na zużyte pieluchy, to ja korzystam na tej samej zasadzie z kosza na zużyty koci żwir i naprawdę to znacząco poprawiło jakość naszego życia (aktualnie męża). Super sprawa i sama się dziwiłam sobie, że dopiero w zeszłym roku wpadłam na to, żeby to kupić :D

Czy macie jakieś doświadczenia z lataniem w ciąży samolotem? Planuję podróż do Hurghady w 1 tygodniu marca, żeby skorzystać z czasu jeszcze przed narodzinami, no i poświętować z mamą jej 1 wakacje po wygrzebaniu się z leczenia złośliwego nowotworu. Obczailam, że lot trwa około 4h 25min. Trochę się przejmuję samym lotem, bo w Hurghadzie już kiedyś byłam i wiem jak się ten cały Egipt obsługuje :D

Ja mam doświadczenia z podróży samolotem w ciąży, ale tylko tej nieudanej, nie wiem czy się liczy.
    Generalnie było całkiem normalnie i ok, jedyna uciążliwość to, że ze 3 razy musiałam iść do WC, a zazwyczaj na krótkich lotach to nawet nie muszę.

Jak ktoś tu pisał o Nicei przed chwilą, to mi się przypomniało, że byłam w marcu 2 lata temu w Marsylii i pogoda była świetna, cieplutko, słonce, kolo 20-24 stopni.

Anuncja lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Miasta się nie dogadały z nimi podobno. Docelowo mają wszystkie zniknąć a ubrania będzie trzeba zawozić na pszok osobiście.

Szkoda, bo tak to jeszcze część szła na odzysk do sklepów, a teraz pewnie wszystko śmietnik.

preg.png
  • Anuncja Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za bezcenne rady!

No właśnie raczej będę celować w probiotyki, ubezpieczenie, wodę butelkowaną, no i opinię lekarza. Co do warunków w samym Egipcie - byłam tam nie raz - wiem czego się spodziewać, a i sam hotel, w którym planujemy pobyt - też znam i jest git. Aczkolwiek jeszcze wyjazd nie jest wykupiony i poproszę Panią z biura, żeby trzymała rękę na pulsie na inne ciepłe kierunki na terenie Europy. Wiele lat nie kąpałam się w słonym morzu - a z tego co testowałam na swój AZS (który mi w ciąży wystrzelił pod niebiosa), jeszcze nic lepszego nie znalazłam na to jak słone morze i słońce

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Jak ktoś tu pisał o Nicei przed chwilą, to mi się przypomniało, że byłam w marcu 2 lata temu w Marsylii i pogoda była świetna, cieplutko, słonce, kolo 20-24 stopni.
    Potwierdzam Marsylia to super kierunek ♥️ tylko trzeba wiedzieć co na miejscu robić, bo wiadomo samo duże miasto mało relaksujące. Ale okolice bomba. No ale to bez biura podróży, samemu trzeba ogarnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:41

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam, tak pięknie na chwilę bo później ma padać 🥹

IMG-7886.jpg

Dzisiaj zmieściłam się w nie całych 200 zł 😆
    Ale chyba z 4 fiolki mi ściągnęła, a ręka mnie boli jak diabli jak nigdy nie wiem czemu 🤷🏻‍♀️

Margareetka, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tardyferon z kwasem upewniłam się. Ponoć nie przedawkuje.
    No i u córki grypa typu B. Łudziłam się, że to jednak nie będzie to. Któraś z Was bierze Tamivil/Tamiflu aktualnie? Próbuje się nie załamać 😔 U mnie test negatywny jak na razie bo objawy jakieś mam, profilaktycznie mam wziąć przez 10 dni.

💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol

PAI homo

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 połówkowe

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja właśnie siedzę już w samolocie do Warszawy i oczywiście wszyscy kaszlą. W pracy też wszyscy byli chorzy. Jak się nie rozchoruje po tym wyjeździe to będzie cud chyba. Licze ze moja szczepionka na grypę jest już aktywna a ta na covid jeszcze aktywna 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:43

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Jezu ja właśnie siedzę już w samolocie do Warszawy i oczywiście wszyscy kaszlą. W pracy też wszyscy byli chorzy. Jak się nie rozchoruje po tym wyjeździe to będzie cud chyba.

Może profilaktycznie weź więcej wit D i C? Ja zawsze sobie wmawiam, że podziała i póki co działa :D

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja właśnie wracam, tak pięknie na chwilę bo później ma padać 🥹

IMG-7886.jpg

Dzisiaj zmieściłam się w nie całych 200 zł 😆
    Ale chyba z 4 fiolki mi ściągnęła, a ręka mnie boli jak diabli jak nigdy nie wiem czemu 🤷🏻‍♀️
    Ale pięknie, Paryż cały tydzień szary i deszczowy 😭

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Tardyferon z kwasem upewniłam się. Ponoć nie przedawkuje.
    No i u córki grypa typu B. Łudziłam się, że to jednak nie będzie to. Któraś z Was bierze Tamivil/Tamiflu aktualnie? Próbuje się nie załamać 😔 U mnie test negatywny jak na razie bo objawy jakieś mam, profilaktycznie mam wziąć przez 10 dni.
    Moja koleżanka brała. Nic jej nie było, czasem miała trochę zgagę

koktajlowa lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży brałam Feroplex, do picia i nie działo mi się nic. A kojarzycie co z suplementów z żelazem można w ciąży?

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja średnio ufam suplementom, więc nie kupuję, więc nic nie polecę. Rączej witaminy wybieram leki.

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Jezu ja właśnie siedzę już w samolocie do Warszawy i oczywiście wszyscy kaszlą. W pracy też wszyscy byli chorzy. Jak się nie rozchoruje po tym wyjeździe to będzie cud chyba. Licze ze moja szczepionka na grypę jest już aktywna a ta na covid jeszcze aktywna 🤣
    Ty sobie rzeczy daj na kwarantannę bo ponoć plaga pluskiem jest po Paryżu

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie,mała waży 300 g. Leżała z rękami za glowa i nogę na nodze miała. Jak na wczasach

koktajlowa, SZKODNIK, przygodami66, awokado 🥑, Maj.a, Elza1234, Gusia_, Revolutionary , Anabbit, Tanashi, Margareetka, Klaudek11, Alex_92, xSmerfetkax, Kkk77, kasssia, Moooniii lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ