CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
@Alex mamy tą
Maxi Cosi See Pro - kamerka, wideo-niania z ekranem dla rodzica Ewozki.eu https://search.app/t5GtVfjMSYk8AyLA6
Jest spoko, sprawdza nam się póki co przy 3 psach, można obsługiwać z pomocą monitora, który jest dołączony do niej, albo z pomocą aplikacji na telefon
Wyobraź sobie miny moich psów, które spały na łóżku, nikogo nie było w domu i nagle z kamerki odzywa się mój głos, który karze im zejść z tego łóżka 😅 no hit :p
@Smerfetka 1100zł to jest koszt samego łóżeczka, do niego dokupiliśmy 2 oddzielne materace premium, chyba 550zł kosztowały i od razu 4 prześcieradła, jakiś baldachim, stojak do niego itp itd takie popierdółkiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:47
Alex_92 lubi tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Ps. Materace są grube i twarde. Postaram się wrzucić ich fotkę👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
amoze wrote:@Alex mamy tą
Maxi Cosi See Pro - kamerka, wideo-niania z ekranem dla rodzica Ewozki.eu https://search.app/t5GtVfjMSYk8AyLA6
Jest spoko, sprawdza nam się póki co przy 3 psach, można obsługiwać z pomocą monitora, który jest dołączony do niej, albo z pomocą aplikacji na telefon
Wyobraź sobie miny moich psów, które spały na łóżku, nikogo nie było w domu i nagle z kamerki odzywa się mój głos, który karze im zejść z tego łóżka 😅 no hit :p
@Smerfetka 1100zł to jest koszt samego łóżeczka, do niego dokupiliśmy 2 oddzielne materace premium, chyba 550zł kosztowały i od razu 4 prześcieradła, jakiś baldachim, stojak do niego itp itd takie popierdółki
A składaliście je już? Najchętniej już bym kupiła, ale boję się że coś będzie nie tak, a przeprowadzamy się dopiero za 3-4miesiace 😅 -
amoze wrote:@Alex mamy tą
@Smerfetka 1100zł to jest koszt samego łóżeczka, do niego dokupiliśmy 2 oddzielne materace premium, chyba 550zł kosztowały i od razu 4 prześcieradła, jakiś baldachim, stojak do niego itp itd takie popierdółkiamoze lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
@Smerfetka jeszcze nie składaliśmy, ale zrobiliśmy postępy w tym, że jest wyjęte z wielkiego kartonu i ułożone na szafie :p będziemy składać pewnie po majówce
Tu fotki materacy, generalnie łóżeczko te "pierwsze" nie jest jakieś niewiadomo jak wielkie, więc myślę, że i do mniejszych pomieszczeń da radę👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
amoze wrote:@Smerfetka jeszcze nie składaliśmy, ale zrobiliśmy postępy w tym, że jest wyjęte z wielkiego kartonu i ułożone na szafie :p będziemy składać pewnie po majówce
Tu fotki materacy, generalnie łóżeczko te "pierwsze" nie jest jakieś niewiadomo jak wielkie, więc myślę, że i do mniejszych pomieszczeń da radę
Chyba mam nowego faworyta 🫢amoze lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙋♀️
Wczoraj się wzięłam za sprzątanie mieszkania, wysprzątałam kuchnie, łazienkę, zrobiłam dwa prania, zmieniłam pościel i odkurzyłam wszędzie podłogi.. Kręgosłup to mnie później tak bolał że masakra i w pachwinach ciągnęło 🙄😑 dobrze że mój kurze pościerał i pomył te podłogi bo to już by mnie chyba dobiło.
W ogóle czułam się na wieczór jakby mnie coś brało, bo i katar trochę i rozpalone policzki, ale na szczęście dzisiaj już ok, wzięłam sobie wit C przed snem.
Weronka ale piękne wnętrze! Jak u nas się potwierdzi chłopak to też chcemy właśnie iść w taką zieleń, już nawet kilka testerów farb kupiliśmy 😄 Tylko no u nas pokoik to maleńki, więc będzie bardziej kwestia co gdzie ustawić żeby się pomieściło 🙈😄
Ale dziewczyny szalejecie z zakupami, wszystko takie piękne! 😍 Ja to czuję że jestem ostro w tyle za Wami ze wszystkim, bo oprócz kilku ubranek nic totalnie nie mamy 🙈 Czuję że będzie spina później niezła... Ale no my jeszcze ten ślub po drodze, w lutym mamy dwa ubezpieczenia samochodu... Ja nie wiem skąd my weźmiemy kasę na to wszystko, ale co tam, YOLO jak to mówią 🙈
Dzisiaj jedziemy obejrzeć raz jeszcze wózki do innego sklepu, zobaczymy czy nam się zdanie zmieni czy nie 😄
xSmerfetkax - już Ci dziewczyny pewnie odpisaly, ale masz przeciwciała IGM niereaktywne, czyli nie chorujesz na toxo teraz A igg kiedyś robiłaś? Może już kiedyś przechorowałaś?
Dziewczyny co do brzuchów - czy u Was też nagle tak wywaliło brzuch? 😶 U mnie długo nie było za bardzo widać (typowy brzuch spożywczy/tłuszczowy miałam 😄), jeszcze tydzień/dwa temu nie widziałam nic, a wczoraj wieczorem -się zobaczyłam w lustrze i się przeraziłam, tak mnie wywaliło jakbym była w jakimś 7 miesiącu 🙈😶 Jak tak dalej pójdzie to wybuchnę na koniec...
Dobrze, że wagowo dopiero +1.5kg ale na początku tyle spadło, więc w sumie na zero, bo bym się załamała że się tak spasłam 🙈😄2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary nic dziwnego, że u was te zakupy czekają. Mając w perspektywie jeszcze ślub i tak jak pisałaś 2 ubezpieczenia. U nas póki co kilka ubranek i łóżeczko (bez materaca), także też bez szaleństw.
Z tym brzuchem to właśnie to samo wczoraj pisałam do moich dziewczyn, że wywaliło go z dnia na dzień 🫣Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
@Revolutionary mi jak teraz ta woda zeszła to i brzuch zginął 😅😅😅 więc w dalszym ciągu czekam na tą upragnioną, ciążową kuleczkę👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Revolutionary wrote:Dzień dobry 🙋♀️
Wczoraj się wzięłam za sprzątanie mieszkania, wysprzątałam kuchnie, łazienkę, zrobiłam dwa prania, zmieniłam pościel i odkurzyłam wszędzie podłogi.. Kręgosłup to mnie później tak bolał że masakra i w pachwinach ciągnęło 🙄😑 dobrze że mój kurze pościerał i pomył te podłogi bo to już by mnie chyba dobiło.
W ogóle czułam się na wieczór jakby mnie coś brało, bo i katar trochę i rozpalone policzki, ale na szczęście dzisiaj już ok, wzięłam sobie wit C przed snem.
Weronka ale piękne wnętrze! Jak u nas się potwierdzi chłopak to też chcemy właśnie iść w taką zieleń, już nawet kilka testerów farb kupiliśmy 😄 Tylko no u nas pokoik to maleńki, więc będzie bardziej kwestia co gdzie ustawić żeby się pomieściło 🙈😄
Ale dziewczyny szalejecie z zakupami, wszystko takie piękne! 😍 Ja to czuję że jestem ostro w tyle za Wami ze wszystkim, bo oprócz kilku ubranek nic totalnie nie mamy 🙈 Czuję że będzie spina później niezła... Ale no my jeszcze ten ślub po drodze, w lutym mamy dwa ubezpieczenia samochodu... Ja nie wiem skąd my weźmiemy kasę na to wszystko, ale co tam, YOLO jak to mówią 🙈
Dzisiaj jedziemy obejrzeć raz jeszcze wózki do innego sklepu, zobaczymy czy nam się zdanie zmieni czy nie 😄
xSmerfetkax - już Ci dziewczyny pewnie odpisaly, ale masz przeciwciała IGM niereaktywne, czyli nie chorujesz na toxo teraz A igg kiedyś robiłaś? Może już kiedyś przechorowałaś?
Dziewczyny co do brzuchów - czy u Was też nagle tak wywaliło brzuch? 😶 U mnie długo nie było za bardzo widać (typowy brzuch spożywczy/tłuszczowy miałam 😄), jeszcze tydzień/dwa temu nie widziałam nic, a wczoraj wieczorem -się zobaczyłam w lustrze i się przeraziłam, tak mnie wywaliło jakbym była w jakimś 7 miesiącu 🙈😶 Jak tak dalej pójdzie to wybuchnę na koniec...
Dobrze, że wagowo dopiero +1.5kg ale na początku tyle spadło, więc w sumie na zero, bo bym się załamała że się tak spasłam 🙈😄
Ja właśnie wczoraj wieczorem weszłam na wagę a tam 62 kg 🙈 a zaczynałam od 57. Choć jakoś naprawdę po sobie tego nie widzę, tyle co brzuch jest co raz większy
Dzisiaj rano tak mnie zabolało w prawym boku, że aż się zgięłam. Ale to chyba jelita były, wg mam wrażenie że one mi się właśnie na boki rozsunęły. Nie ukrywam - trochę się wystraszyłam, umyłam włosy jakbym miała jechać na IP, ale minęło wszystko. Wlaczylam sobie detektor, na szczęście szybko znalazłam serce. Ale jak mi się to powtórzy to pewnie zrobię dziś podróż na izbę przyjęćRevolutionary , Werzol lubią tę wiadomość
-
amoze wrote:@Revolutionary mi jak teraz ta woda zeszła to i brzuch zginął 😅😅😅 więc w dalszym ciągu czekam na tą upragnioną, ciążową kuleczkę
u mnie to już raczej nie woda 🙈
Nawet mój wczoraj tak patrzył na mnie i się pytam go co tak patrzy a on "bo wyglądasz w ciąży" 😄😄amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
eeemakarena wrote:Hej dziewczyny miłego dnia ! ))
Dzisiaj w planach zakupy i wieczorem spotkamy się ze znajomymi : ) Doszłam do wniosku, ze siedzenie caly dzien w domu tylko mnie wykończy, więc aktywność będę sobie dawkować xD do tego świata dziecka nie będę dzisiaj jechać, raz, że wolę z mężem a dwa jak mam jechać na zakupy i jeszcze wieczorem - wystarczy xD
narazie ból brzucha względnie minął, bardziej się spina i napina jak podreptam więcej. Oby tak zostało.
Nineq, pamiętasz jak pisałaś że usg w batmedzie kosztuje 400zl xD? zaktualizowali cennik od dzisiaj xD
II i III trymestru 750zł ! pogrzało ich, radom to względnie małe miasto, przeginają xD
Także na usg III trymestru będzie mi się bardziej opłacało pojechać do Doruchowskiego do Warszawy i zapłacić 400zł xD
hahahahaha
no śmiechłam jak to zobaczyłam
Masakra, to nie wybieram się tam na pewno🤣zresztą mam wrażenie, że batmed chce uchodzić za naprawdę ekskluzywną przychodnię. -
Elza1234 wrote:Ja też poza ubrankami i wanienka nic nie mam, także się nie przejmuj.
Ja właśnie wczoraj wieczorem weszłam na wagę a tam 62 kg 🙈 a zaczynałam od 57. Choć jakoś naprawdę po sobie tego nie widzę, tyle co brzuch jest co raz większy
Dzisiaj rano tak mnie zabolało w prawym boku, że aż się zgięłam. Ale to chyba jelita były, wg mam wrażenie że one mi się właśnie na boki rozsunęły. Nie ukrywam - trochę się wystraszyłam, umyłam włosy jakbym miała jechać na IP, ale minęło wszystko. Wlaczylam sobie detektor, na szczęście szybko znalazłam serce. Ale jak mi się to powtórzy to pewnie zrobię dziś podróż na izbę przyjęć
polubiłam za pierwsze zdanie, że nie jestem sama
Nooo... Gdybym warzyła kg to bym była przeszczęśliwa, u mnie niestety zdecydowanie więęęcej :p
Może w końcu po ciąży zrobię formę życia 🤣🙈
Oby się nie powtórzyło, ale masz rację, lepiej sprawdzić jak coś 🤞🙏Elza1234 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Revolutionary wrote:Dzień dobry 🙋♀️
Dobrze, że wagowo dopiero +1.5kg ale na początku tyle spadło, więc w sumie na zero, bo bym się załamała że się tak spasłam 🙈😄
To akurat nie były moje wyniki 🫢💗 -
xSmerfetkax wrote:To akurat nie były moje wyniki 🫢💗
Jeju, sorry, źle coś skopiowałam 🙈🙈
Mózg ciążowy na całego....
a właśnie! nie opowiedziałam Wam co w środę odwaliłam u mojej pani dr na wizycie... 🙈 Kwintesencja pregnant brain:
Ubrałam się w sukienko/sweterek taki długi i rajstopy na wizytę. Wzięłam sobie do torebki skarpetki żeby je założyć jak pójdę się rozebrać, żeby boso nie popylać na ten fotel. No i tam gadamy z Panią Dr (mój był ze mną jak co wizytę) no i ona mówi, że proszę iść się rozebrać, no to zadowolona idę, wchodzę do tej łazienki, zdejmuję buty i rajstopy i myślę sobie "kurdeeee, no i nie wzięłam z torebki tych skarpetek 🙄" no ale sobie myślę, że dobra, trudno, już nie będę wychodzić, pójdę boso, TRUDNO. No i wychodzę, idę na fotel, jeszcze z lekarką po drodze coś gadam, no i ona zaprasza żeby się położyć, ja mam już tyłkiem siadać na fotelu i mam takie "WTF?! Przecież ja mam nadal majtki na sobie! 😶" I do niej mówię "kurde, ale się rozebrałam! jeszcze majtki musze zdjąć!" a ona "noooo, byłoby miło" 🙈🙊🙉
tadam. 😶🌫️
Elza1234, amoze, Alex_92, eeemakarena, Klaudek11, Werzol lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Revolutionary wrote:Jeju, sorry, źle coś skopiowałam 🙈🙈
a właśnie! nie opowiedziałam Wam co w środę odwaliłam u mojej pani dr na wizycie... 🙈 Kwintesencja pregnant brain:
Ubrałam się w sukienko/sweterek taki długi i rajstopy na wizytę. Wzięłam sobie do torebki skarpetki żeby je założyć jak pójdę się rozebrać, żeby boso nie popylać na ten fotel. No i tam gadamy z Panią Dr (mój był ze mną jak co wizytę) no i ona mówi, że proszę iść się rozebrać, no to zadowolona idę, wchodzę do tej łazienki, zdejmuję buty i rajstopy i myślę sobie "kurdeeee, no i nie wzięłam z torebki tych skarpetek 🙄" no ale sobie myślę, że dobra, trudno, już nie będę wychodzić, pójdę boso, TRUDNO. No i wychodzę, idę na fotel, jeszcze z lekarką po drodze coś gadam, no i ona zaprasza żeby się położyć, ja mam już tyłkiem siadać na fotelu i mam takie "WTF?! Przecież ja mam nadal majtki na sobie! 😶" I do niej mówię "kurde, ale się rozebrałam! jeszcze majtki musze zdjąć!" a ona "noooo, byłoby miło" 🙈🙊🙉
tadam. 😶🌫️
Ja też się łapie czasami na takich głupotach 🤣🫣 -
Revolutionary wrote:Jeju, sorry, źle coś skopiowałam 🙈🙈
tadam. 😶🌫️
Moje wyniki to były 😆 nie miałam nigdy toxo, teraz na szczęście wiem że też nie mam także byle tak do końca 😆😆 -
Planujecie trzecie prenatalne? Nie mogę się doczytać co jest badane/sprawdzane na tych trzecich. U mnie pisze 360 zł z filmem ale dopytam czy na pewno tyle bo może mają nie aktualny cennik. Tak a pro po waszych cen 😃💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙