Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja jestem jeśli chodzi o bieliznę team intimissimi, ale kupuję zwykle na promocjach. Minus, że nie mają staników do karmienia. Wtedy kupuję biustonosze z hmu bo wg mnie są najwygodniejsze :)

Ja esotiq. Inntimissimi nie trzymaja mi staniki biustu. A do karmienia to z allegro zamówiłam kilka i mierzyłam. I tak je często potrzebowałam wymieniac a w sklepach nie było nic sensownego.

przygodami66 lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wku***ał na tego mojego ginekologa. Zadzwoniłam tam,że nie dał mi karty ciąży i skierowania na prenatalne . Powiedziałam żeby mnie zapisali do niego na juz albo żeby mi to wystawił. A one mówią że on był wczoraj ostani dzień. Przenosi sie do Warszawy. Słowem nie wspomnial. Zostałam bez ginekologa.

event.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ale się wku***ał na tego mojego ginekologa. Zadzwoniłam tam,że nie dał mi karty ciąży i skierowania na prenatalne . Powiedziałam żeby mnie zapisali do niego na juz albo żeby mi to wystawił. A one mówią że on był wczoraj ostani dzień. Przenosi sie do Warszawy. Słowem nie wspomnial. Zostałam bez ginekologa.

🙈🙈🙈

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o dopisanie prenatalne 19.11 :)

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mógł coś powiedzieć 🫣 współczuje bardzo…

Luna ja mam mały biust, więc u mnie nie ma problemu 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale niepoważne zachowanie z jego strony 😤 mógł powiedzieć na wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 11:18

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też nie możecie znieść zapachu ketchupu? Chodzi chyba o ocet....po prostu na zapach octu jest mi tak strasznie niedobrze ze ledwo dałam radę wstawić talerz do zmywarki ( córka jadła parowki). Ogólnie xonvea pomaga na mdlosci tylko ten ketchup 🤢

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

No niepoważne. Aleja bym popatrzyla że to nawet lepiej ze teraz tak postapil. jak lekarz zapomina o podstawowych rzeczach, olewa pacjentkę...szczerze to bym cieszyła się że wyszło to teraz a nie w bardziej zaawansowanej ciąży gdzie jest dużo rzeczy do ogarnięcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 12:05

• Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dziewczyny czy wy też nie możecie znieść zapachu ketchupu? Chodzi chyba o ocet....po prostu na zapach octu jest mi tak strasznie niedobrze ze ledwo dałam radę wstawić talerz do zmywarki ( córka jadła parowki). Ogólnie xonvea pomaga na mdlosci tylko ten ketchup 🤢
    Ja aktualnie mało czego zapach mogę znieść 😅 nawet mój ulubiony żel pod prysznic drażni mnie w nos.

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    No mi Xonvea też pomaga na mdlosci, ale mimo wszystko dalej odrzuca mnie od wielu produktów. A w kuchni to w ogóle przebywam jak najmniej i jak najrzadziej otwieram lodówkę. A najgorsze to właśnie wkładanie naczyń do zmywarki lub co gorsza zmycie ręczne naczyń, no way 🤢 najlepiej wchodzą mi bułki z serem, banany, mandarynki i jabłka 😅

Luna30 lubi tę wiadomość

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia33 to zupełnie takie samo menu jak u mnie🙈 dawno nie czułam się tak fatalnie, mdli mnie nawet na myśl o jedzeniu, a śniadanie zjadłam popijające je fantą bo tylko tak byłam w stanie. W ogóle fanta działa na mnie kojąco, a ja nawet nie lubię gazowanych napojów 😂

💔 Marcysia 21t 👼
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak w poprzedniej ciąży. Pije litrami sok pomarańczowy. A dzisiaj to prawie się poplakalsm jak zobaczyłam że w lodowce mamy z białych serów tylko termizowane. A tych nie mogę. Mam taką straszna straszna ochotę na biały ser.

Dzisiaj zaczelam ćwiczenia dla ciezarnych. Niby spoko 25min ale ćwiczyłam 20 i już byłam zmęczona i to ysk ze mi nogi drzaly. Ogólnie to jestem ciągle zmęczona ale musze popracować nad kondycja.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Ja aktualnie mało czego zapach mogę znieść 😅 nawet mój ulubiony żel pod prysznic drażni mnie w nos.

Oo przypomniało mi się jak nie mogłam wejsc do łazienki bo mój użył antyperspirantu. Kazałam mu się umyć i użyć mojego bo delikatnie pachnie. On, nauczony doświadczeniem na wszelki wypadek kupił już nowe żele i płyny, jak najbardziej delikatne xd przypomniała mu się poprzednia ciaza jak ciągle die spóźnialiśmy bo ja musiałam zwalczyć mdłości od zapachów. Zresztą jakoś w 2msc musieliśmy kiedyś wyjść z koncertu bo...ktoś przed nami użył mocnych perfum i mi było słabo od tego aż zaczelam tracić przytomnośc.

Teraz też jak będziemy odwiedzać groby to wymyśliliśmy że idziemy tylko na 1 cmentarz bo ja nie dam rady w tramwaju. A tylko koło tego jednego jest duży parking...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 13:15

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo ja się zastanawiam teraz, nie pamiętam jak to było z córką w ciąży, czy te prenatalne pierwsze robią jeszcze dopochwowo? 🧐

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny bo ja się zastanawiam teraz, nie pamiętam jak to było z córką w ciąży, czy te prenatalne pierwsze robią jeszcze dopochwowo? 🧐
    Też bym chciała wiedzieć i mniej więcej ile to trwa?

• Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Nie rodziłam, ale najczęściej przez brzuch. Chyba że lekarz ma problem to robi dodatkowo dopochwowo.

przygodami66 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, masakra niepoważnie się zachował ten lekarz! Trzymam kciuki żeby udało Ci się szybko znaleźć sensownego ginekologa w zamian.
    Luna, u mnie z kolei przeszkadza mi większość zapachów prócz ketchupu, z ketchupem moge zjesc wszystko 😅 za to zapach ogórkowej którą gotowała dziś moja teściowa (swoją drogą złota kobieta) doprowadził mnie do pierwszych wymiotów 🤢

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze prenatalne miałam dopochwowo i z tego co mówili to zawsze w tej klinice tak robią te pierwsze.

Jadę na wizytę, mam nadzieje ze serduszko dalej będzie biło i nic sie nie zmienilo przez ostatnie 3 tygodnie 🥺

przygodami66, magdalena321, koktajlowa lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja dwa razy miałam te pierwsze prenatalne przez brzuch. U mnie już koło 10 tygodnia lekarz prowadzący też robi przez brzuch. Ile trwają? No przynajmniej pół godziny z tym wywiadem przed , ale też zależy jak się dziecko ustawi czy lekarz ma dobrą widoczność itd.

Tak myślę, że to pewnie zależy też od tkanki tłuszczowej mamy ;) w sensie ta widoczność

Nosa lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali przyjść w tygodniu przed badaniami uzupełnić ankietę i wszelkie dokumenty, pójść na pobranie krwi więc strzelam, że chcą to usg odbębnić jak najszybciej 😜

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ ‹ 88 89 90 91 92 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ