X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Śląsk, Bielsko-Biała choć bliżej Szczyrku niż Bielska 😝
    Ja Oświęcim :)

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia897 wrote:
    Właśnie piję około 2 l wody dziennie i jak robiłam betę było wszystko okej . Przed samym badaniem piłam szklankę wody w domu potem Pani wbijała mi się 3 razy dała mi jeszcze jedną szklankę wody i próbowała jeszcze dwa razy pobrać i się nie udało :( do tej pory nie miałam problemów z pobraniem krwi i to pierwsza taka sytuacja . Mam nadzieje ze jutro się uda ale no zaniepokoiło mnie to
    Nic się nie martw...ja po tych 4 wklociach to miałam całe ręce w sincach. Pielęgniarka się mnie pytała ile razy byłam już na badaniu 😂 a ja haha że raz ale właśnie miałam 4 wkłucia. Później ona wbiła się bez problemu i ostatni raz miałam znowu tą samą pielęgniarkę co za drugim razem i pobrała znowu bez problemu. Tylko ręce w sińcach przez tydzień.

Domcia897 lubi tę wiadomość

• Cytrynka 🍋 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Cytrynka ja jestem z okolic Łomży ale od 5 lat mieszkam w Białymstoku 😄
    A ja 5 lat temu wróciłam do Łomży, bo mieszkałam w Białymstoku do 2019 🤣

amoze lubi tę wiadomość

✔️Zespół antyfosfolipidowy
    ✔️MTHFR_1298A>C HOMO
    ✔️PAI-1 HETERO
    🥰Kariotypy prawidłowe
    🥰Badanie nasienia prawidłowe

09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa

Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
    06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
    02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
    Potem przerwa, starania od 05.2024
    10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
    12.10 ⏸️
    14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
    16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
    18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml

Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Karola, świetnie że u was wszystko dobrze 🧡

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Domcia897 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i dobre słowa :) trochę się uspokoiłam:)

przygodami66 lubi tę wiadomość

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie, ze dzisiejsze wizyty poszly dobrze 💪☺️
    I milo ze tak duzo nowych mamusiek dolacza, to bedzie dopiero ekscytacja jak sie zaczniemy rozpakowywac 😎
    Truskawka, asiun, teraz za was kciuki 🙏

asiun, amoze lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Karola ja chodzę póki co do Centrum Sodowscy w Katowicach, bo tam jest moja pani dr. Z tego co widziałam jest ona w szpitalu w Rudzie Śląskiej. Gdy wszystko pójdzie ok trzeba będzie pomyśleć właśnie o szpitalach w pobliżu, a nic na ich temat nie wiem bo to moja pierwsza ciąża.
    Dotychczas byłam tylko w szpitalu na ablacji serca z powodu trzepotania i migotania przedsionków...z tego co widziałam Ty miałaś też sytuację sercowe. Trzymam za nas kciuki.
    A udała się ablacja? Ja miałam 3 próby i każda była niemapowalna. Na Ochojcu mi robili

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz grupa rośnie w siłę 🩷🩷🩷. Czesc nowe mamusie.

Pozytywnie wizytujące miło czyta się takie nowiny 🍀

Ja zwariuje do tego 20.11
    Chyba że prenatalne umówie ciut wcześniej 😎

przygodami66, amoze lubią tę wiadomość

preg.png
  • Szarotka12 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30, CelinaJan - ja jestem z Wrocławia :)

Jak tam u Was samopoczucie? Mi mija tydzień odkąd męczą mnie mdłości, ale dzisiaj przynajmniej nie wybudziły. Zastanawiam się nad kupienia xonvei, ale moja ginekolog mówiła, że ona nie zmniejsza mdłości, tylko działa na zahamowanie samych wymiotów. Kto ma z nią doświadczenie i mógłby się wypowiedzieć?

Umówiłam się na prenatalne 4.12, a następna wizyta 12.11., ale się trudno czeka! Wg moich wyliczeń zarodek powinien mieć już 1 cm, jestem taka ciekawa, jak teraz by wyglądał na USG :)

W tym tygodniu powiedziałam szefowej i kilku osobom z zespołu, że jestem w ciąży. To były mega miłe chwile, bardzo mi gratulowali 🥰

przygodami66 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 31 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    31.01. 347g

🧬 5.02.2025
    🩺 5.02.2025

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

Jak tam u Was samopoczucie? Mi mija tydzień odkąd męczą mnie mdłości, ale dzisiaj przynajmniej nie wybudziły. Zastanawiam się nad kupienia xonvei, ale moja ginekolog mówiła, że ona nie zmniejsza mdłości, tylko działa na zahamowanie samych wymiotów. Kto ma z nią doświadczenie i mógłby się wypowiedzieć?

Umówiłam się na prenatalne 4.12, a następna wizyta 12.11., ale się trudno czeka! Wg moich wyliczeń zarodek powinien mieć już 1 cm, jestem taka ciekawa, jak teraz by wyglądał na USG :)

W tym tygodniu powiedziałam szefowej i kilku osobom z zespołu, że jestem w ciąży. To były mega miłe chwile, bardzo mi gratulowali 🥰
    Ja biorę xonovea i na pewno zmniejsza też mdłości, może nie do 0, ale o jakieś 80-90% na pewno ☺️

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A udała się ablacja? Ja miałam 3 próby i każda była niemapowalna. Na Ochojcu mi robili
    Za drugim razem na 3d się udało zaablowac 6 pkt bo za pierwszym razem na ablacji tylko takiej rentgenowskiej lekarz powiedział że niby mam to w miejscu w którym się nie spodziewał i muszę przyjść na 3d.
    Odpukac od ablacji zaczęłam normalnie żyć bo wcześniej wystarczyło że się schylilam i dostawałam arytmii. Chociaż ja nawet z tą arytmia biegałam i miałam już takie a ch..najwyżej zemdleje.
    Teraz po ablacji dostałam tylko raz lekkiej arytmii przy wielkim stresie ale trwała ona kilka sekund a kiedyś potrafiła się trzymać nawet i do 2h. Mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać póki co odpukac żyje bez leków.
    Ja miałam w Sosnowcu ale lekarz przyjechał z Ochojca.
    Jestem też ciekawa jak w ciąży się serce zachowa ale odpukac na razie bez jakiś takich.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

Jak krewetka 😅ja tak widzę na swoim zdjęciu.

Mam wizytę dopiero 19.11, trzy tygodnie od poprzedniej i tak długo mi się to wydaje. Przydałby mi się aparat usg, żeby podglądać, co się dzieje. 😳

Ja mam problemy z jedzeniem, wiele rzeczy jak zjem to mnie boli żołądek. Na śniadania jogurty naturalne coraz ciężej wchodzą, smażonego nie.

przygodami66, Szarotka12 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

U mnie dziś samopoczucie super, może też przez to że ten stres zszedł po wczorajszej wizycie. Ale będę dziś cały dzień odpoczywała, córka została w domu bo coś zakatarzona, mnie trochę głowa boli.

Właśnie też muszę się umówić na prenatalne 😊

kasssia lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Nasz grupa rośnie w siłę 🩷🩷🩷. Czesc nowe mamusie.

Pozytywnie wizytujące miło czyta się takie nowiny 🍀

Ja zwariuje do tego 20.11
    Chyba że prenatalne umówie ciut wcześniej 😎
    Też mam dopiero wizytę 15.11 i hihi osiwieje do niej 🙃 gdzie tam dwa tygodnie.

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Karola a tak z ciekawości co się stało że wszczepili Ci rozrusznik? Jak to w ogóle się stało? Jeśli to zbyt intymne pytanie to olej moje pytanie.

• Karcia33 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12, ja mogę potwierdzić, ze mdłości też hamuje 🙂

Ktoś wizytuje dzisiaj ze mną?

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja chyba będę miała wizytę jak Ty, 19.11 👌 chociaż to mi się wydaje jeszcze tak dużo czekania… Ja będę się raczej umawiać na prenatalne po wizycie u prowadzącego lekarza

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Nineq ja chyba będę miała wizytę jak Ty, 19.11 👌 chociaż to mi się wydaje jeszcze tak dużo czekania… Ja będę się raczej umawiać na prenatalne po wizycie u prowadzącego lekarza
    To się wspierać nawzajem będziemy :) też mi się wydaje bardzo długo.

Ja mam już umówione prenatalne, bo u mnie w mieście dwie przychodnie robią na NFZ i musiałam klepnąć termin. Wyznaczyli mi na 23.11 (według OM 11+5, a USG 12t), a myślałam, że będą to później.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jak krewetka 😅ja tak widzę na swoim zdjęciu.

Mam wizytę dopiero 19.11, trzy tygodnie od poprzedniej i tak długo mi się to wydaje. Przydałby mi się aparat usg, żeby podglądać, co się dzieje. 😳

To samo mówiłam do męża 🩷.

Ja mam problemy z jedzeniem, wiele rzeczy jak zjem to mnie boli żołądek. Na śniadania jogurty naturalne coraz ciężej wchodzą, smażonego nie.

U mnie też takie atrakcje...

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Hej,
    Luna30 ja też z okolic Wrocławia 😊

Na kiedy masz termin? Mi wychodzi 25.06. To moja druga ciąża. Mam już 4l córkę która rodziłam w Oleśnicy. Ale nie chce tan rodzic więc i tak będę musiała ogarnąć szpitale.

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ