X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę wysyp wizyt przed weekendem. Dobrze że u wszystkich okej 😁

Ja drugi dzień bez mocnych mdłości(nadal zuje te gumy na mdłości). Jeszcze jakby ból cycków by przeszedł byloby super .

Powiedziałam dzisiaj w pracy i synowi. Młody już analizuje stopnie rozwoju zarodka. Na szczęście dokładnie nie wypytuje o seks🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 18:55

amoze, KarolaKinga, przygodami66, kasssia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 31 października 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie 😊
    Wszystko dobrze, wg OM 7t2d, a wg CRL 8t1d! 😀 Serducho bije 171 na minutę 🥰
    Przynajmniej weekend będzie spokojniejszy, a potem ciąg dalszy sraczki, bo następna wizyta dopiero 21.11 🫣
    A słuchajcie hit - mój gin twierdzi, że skoro luteina dopochwowa mnie podrażnia, to mogę te tabletki na spokojnie... łykać! Że to ogólnie to samo, żeby złamać na pół i jedną rano, drugą wieczorem. Ale receptę dostałam na podjęzykową jak ta mi się skończy 😀

przygodami66, Karcia33, Angiepuch, KarolaKinga, eeemakarena, misiorybka1994, Truuskaawka, Karola3xJ:D, Lasia1234, awokado 🥑, Nosa, Lauraa, Maj.a, inka97, amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość

• misiorybka1994 Znajoma

Wysłany: 1 listopada 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej… ja to rzadko się odzywam, częściej podczytuję, ale wracam z pozytywnymi wieściami :)
    Wczorajsza wizyta 7tc idealnie pokryty z datą ostatniej miesiączki i datą transferu, a także pięknie bijące serduszko 😁
    Termin 19.06

Chwilo trwaj ♥️♥️

Truuskaawka, Lasia1234, Karcia33, koktajlowa, przygodami66, awokado 🥑, Nosa, Lauraa, Emilka2, Maj.a, inka97, CelinaJan, SZKODNIK, amoze, eeemakarena, KarolaKinga, Scandi-B, Revolutionary lubią tę wiadomość

• Domcia897 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny że jest wszystko git u Was :)Trzeba być dobrej myśli i się nie stresować:)

przygodami66, misiorybka1994 lubią tę wiadomość

• Karcia33 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich pomyślnych wizyt. Nim się obejrzymy, a już za chwilę będziemy się meldować po prenatalnych 😍

Domcia897, misiorybka1994 lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 1 listopada 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ma doświadczenie z Owlet smart sock?
    Wpadło mi w oczy na insta a Wy macie małe dzieci. Może ktoś testował?

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karola Ja to chyba nie lubię aż tak nadmiernej technologii/elektroniki ale może wypowie się ktoś kto używał.

Widzę tu dzisiaj cisza, wszyscy na cmentarzach 🙂 My dopiero po południu.

Macie jakieś objawy? Ja jestem w skończonym 6 tygodniu tylko trochę obolałe piersi, już wolałam jak mnie bardzo bolały. Jakieś kłucia niewielkie z lewej i prawej strony w podbrzuszu. Macicy nie czuje. Męczy i martwi mnie ta infekcja, jestem ciekawa czy leki pomogą. A i żołądek boli nie wiem na ile to objaw ciąży.

💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol

PAI homo

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 połówkowe

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używałam i nie planuję żadnych monitorów oddechu używać :)

Koktajlowa - ciesz się. Ja już dziś zaliczyłam poranne spotkanie w toalecie i mdli mnie cały czas z mniejszym lub większym nasileniem. Niby fajnie, bo wiadomo, te objawy to pewnie znak, ze ciąża się rozwija, ale kurczę to nie jest przyjemne...

My dopiero po południu na cmentarz skoczymy i do tesciów. Moje dziewczynki trochę przeziębione a ja jakoś nie czuję się w nastroju i na siłach na jakieś dłuższe wycieczki. Prawdę mówiąc poszłabym spac, zeby nie czuć tych mdłosci i odbijania. Mnie tez pobolewa lekko żoładek, ale ja to zwalam na to, ze sie wszystko przesuwa do góry w brzuchu z powodu rosnącej macicy. W sumie czuje taki ucisk nie typowo ból

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2024, 11:42

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @Karola Ja to chyba nie lubię aż tak nadmiernej technologii/elektroniki ale może wypowie się ktoś kto używał.

Macie jakieś objawy? Ja jestem w skończonym 6 tygodniu tylko trochę obolałe piersi, już wolałam jak mnie bardzo bolały. Jakieś kłucia niewielkie z lewej i prawej strony w podbrzuszu. Macicy nie czuje. Męczy i martwi mnie ta infekcja, jestem ciekawa czy leki pomogą. A i żołądek boli nie wiem na ile to objaw ciąży.

No mnie piersi już prawie nie bolą, są żyłki są powiększone ale prawie nie bolą. Z mdłości to mi siedzi tylko cały dzień coś na żołądku xd i koniec, czasem brzuch zaboli.

Miłego dnia wszystkim ❤️

I gratuluję wszystkim wizytującym ❤️❤️❤️

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj trochę odpuściły mdłości i robię BIGOS XD Naszła mnie taka ochota, a ja mam dwie lewe ręce do takich tradycyjnych dań, więc mam nadzieję, że Thermomix nie zawiedzie 🙈 W ogóle całe życie byłam pewna, że bigos to jakieś skomplikowane gotowanie - nie wiem skąd mi się to wzięło 😅

Co do Owleta to u nas jest na liście ale raczej mniej priorytetowo. Mój mąż jest fanem takich gadżetów, a nasi znajomi byli bardzo zadowoleni

przygodami66 lubi tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w końcu odpuściłam wyjazdy do kościoła i do rodziny. Nikomu nic jeszcze nie mówiłam o ciąży a nie wiem czy wytrzymałabym kadzidła i mam sporo palących w rodzinie.
    U mnie z objawow ból piersi, trochę mnie żołądek czasem bolal, mdłości czasem ale bardzo delikatne. Dzisiaj od rana zaczęły mi łzy lecieć nie wiem czemu 🫣 co noc intensywne sny. Wczoraj po ❤️ dostałam brązowego plamienia, więc chyba delikatnie podrażniłam szyjkę, bo dzisiaj już okej. Ale rzeczywiście to mocno stresujące 🫣 żałuję, że nie powiedziałam jeszcze mamie o ciąży, bo jestem bardzo ciekawa jak ona przechodzila początki ciąży. Ale czekam do serduszka 🤞🏻

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Cinia95 Znajoma

Wysłany: 1 listopada 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ja to też głównie czytająca niż udzielająca się ale pierwsza wizyta już za nami i jest wszystko w porządku :) 5.11 kolejna wizyta, na której mamy już zobaczyć serduszko :) trzymajcie kciuki żeby było ok bo to najbardziej stresujący czas dla nas. Tylko w jednej ciąży widzieliśmy serduszko ale już od samego początku coś tam było nie tak, niestety. Aktualnie mamy 5t6d :)
    Z objawów to w sumie tylko częściej korzystam z toalety i czasem mam wrażenie takiej guli w gardle, ewentualnie jakieś przeboje w żołądku ale tylko delikatne

przygodami66, KarolaKinga, eeemakarena, Lauraa, Scandi-B lubią tę wiadomość

preg.png

👱🏼‍♀️🧔🏻‍♂️ - rocznik 95
    4 Aniołki 👼🏻
    - maj 21 - poronienie zatrzymane 6tc
    - listopad 22 - ciąża biochemiczna
    - listopad 23 - ciąża biochemiczna
    - luty 24 - poronienie 6tc

- accofil, acard, encorton

17.10 ⏸️ - beta 206 :)
    5.11 - CRL 0.43 cm i ❤️
    19.11 - CRL 1.95 cm ❤️
    4.12 - CRL 4.28 cm ❤️
    NIFTY - niskie ryzyka, Syn 💙
    13.12 - prenatalne - CRL 5.54 cm 💙 wszystko w normie 😊
    7.01 - wizyta
    28.06.25 👶🏻💙
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Mnie dzisiaj trochę odpuściły mdłości i robię BIGOS XD Naszła mnie taka ochota, a ja mam dwie lewe ręce do takich tradycyjnych dań, więc mam nadzieję, że Thermomix nie zawiedzie 🙈 W ogóle całe życie byłam pewna, że bigos to jakieś skomplikowane gotowanie - nie wiem skąd mi się to wzięło 😅

Co do Owleta to u nas jest na liście ale raczej mniej priorytetowo. Mój mąż jest fanem takich gadżetów, a nasi znajomi byli bardzo zadowoleni

To mamy podobnie bo zabrałam się za rolady kluski i czerwoną kapustę i się zastanawiałam że daje radę w kuchni wytrzymać.

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie przygodami66 ale mi zrobiłaś smaka😂 chociaż mięso mnie trochę odrzuca (oprócz kiełbasy i pasztetu) to kluski z kapustą bym zjadła! Ale to już muszę zamówić u teściowej bo miałam ze 3 podejścia i każde to większy dramat 😂

Cinia95 trzymam kciuki za serduszko❤️

Cinia95, przygodami66 lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam dzień totalnego lenia i wreszcie gotuję rosół, całe mieszkanie już pachnie tym pięknym złocistym kolorem, więc nie mogę się doczekać, aż będzie gotowy 😅 Oczywiście też od rana męczą mnie mocne mdłości i pobolewa podbrzusze, więc dzisiaj się oszczędzam - leżę pod kocem i dziergam 🧶

eeemakarena, Revolutionary , przygodami66 lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:

Ja też 6ty tydz. Od 2ch dni strasznie bolały mnie piersi, to przeszło trochę dzisiaj zaczął boleć brzuch. I znowu problemy z zapachami. Rano mdlosci mimo xonvei pomogla herbata mietowa. Muszę odpoczywać bp nawet po dłuższym spacerze ciągnie mnie w brzuchu i kluje po lewej stronie. Podobnie było w 1szym trumestrze w poprzedniej ciąży.

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa ja tez nie mam szczegolnych objawow, tzn generalnie jestem przeziebiona i ledwo mowie, glowa peka, no ale to raczej nie od ciazy 🤔

Ja tez nie kupuje zadnych monitorow, ten jak widze sie montuje «na dziecku» to tym bardziej jakos mi nie pasuje, ale to moje osobiste odczucia.

Ja wczoraj bylam na badanich krwi, pobrali chyba z szesc fiolek, masakra 😅 Lekarz powiedzial ze za dwa tygodnie mam przyjsc zalozyc karte ciazy. Teraz siedze w samolocie do PL i czekam na start.

A wogole dziewczyny, czy wzrosla Wam juz waga? Ja u lekarza sie zwazylam i wyszlo 4 kilo wiecej, ale chyba cos bylo nie tak z jego waga bo ja nic nie widze po sobie. Nasza waga sie zepsula wiec w domu juz ze 2 miesiace sie nie wazylam, ale serio 4 kg mi sie wydaje niemozliwe 😝

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ktoś ma doświadczenie z Owlet smart sock?
    Wpadło mi w oczy na insta a Wy macie małe dzieci. Może ktoś testował?

Używaliśmy monitora takiego pod materac. Raz wlaczyl się w środku nocy i dziecko po podniesieniu trochę się krztusilo więc nie wiem czy rzeczywiście zadziałał czy przypadek...ogólnie nie włączał się bez powodu...Mała miała taki okres jak raczkowała i szedł zab że raz się nam mocno zakrztusiła slina i aż siną była i piana z ust...:/ karetke wzywaliśmy ale pomoglo to ze mieliśmy kurs 1szej pomocy i do przyjazdu jakoś ogarnęliśmy ale mocno się krztusiła...Więc polecam zrobić taki kurs. Nasz był online darmowy dla rodziców kilka godz nagrań i możliwe że uratował nam dziecko...

Wysłany: 1 listopada 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nam też dupę uratował monitor jak mlody przestał oddychać. . Więc dla mnie to konieczność . Akurat tam gdzie rodziłam każdy noworodek musiał spać w tej wanience z monitorem. I jedno tak też się zatrzymało . Także dla mnie to konieczność. Z tym że jak do łóżeczka wejdzie kot to monitor wyłapie tez jego więc szukam czegoś nowoczesniejszego.

Ja trafiłam do szpitala. Zaczęło się że mnie tak lać że nie wiedziałam czy to zbierać czy mdleć. Tętno niby jest ale wydaje mi się że niedługo

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No właśnie nam też dupę uratował monitor jak mlody przestał oddychać. . Więc dla mnie to konieczność . Akurat tam gdzie rodziłam każdy noworodek musiał spać w tej wanience z monitorem. I jedno tak też się zatrzymało . Także dla mnie to konieczność. Z tym że jak do łóżeczka wejdzie kot to monitor wyłapie tez jego więc szukam czegoś nowoczesniejszego.

Ja trafiłam do szpitala. Zaczęło się że mnie tak lać że nie wiedziałam czy to zbierać czy mdleć. Tętno niby jest ale wydaje mi się że niedługo

Trzymaj się mocno 💚💚💚, daj znać co u Was.

preg.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ