CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:Kozina, okropne takie komentarze i licytowanie się, jak w podstawówce 🥴 Współczuję.
Kasia przykro mi, że nie puszczają te twardnieniaPrzepraszam, jeśli mi umknęło, ale trzymają Cię na porodówce zamiast na patologii ciąży z powodu tych skurczy? Czy po prostu planują transfer i czekają aż ustąpią?
Eeemakarena jak nie chcesz to lepiej od razu odmawiać, ja się tego musiałam dopiero z czasem nauczyć jak mi się dom w lumpeks zamienił xD Serio nie warto potem tych gratów ogarniać, bo to jest masa dodatkowej roboty.
Nineq ja właśnie też planuję pod koniec marca przejść na l4, najgorzej, że mój szef mówił, że planuje dopiero od kwietnia ZACZĄĆ SZUKAĆ kogoś na moje zastępstwo... gdzie ja wtedy już będę w 30 tygodniu. Myślicie że napisać mu i uświadomić, że ja już wtedy będę na l4? xd Wiem, że niby l4 oficjalnie nie można zaplanować, bo to jednak zwolnienie lekarskie, ale on sam się nie spieszy z szukaniem, więc może jakiś lekki komunikat by pomógł xd
Ja komunikowałam wcześniej specjalnie, że jestem w ciąży sugerując, że może warto zacząć kogoś już szukać i wdrażać powoli. Powiedziali, że nieeeee, damy radę 🤪🤪 poszłam na L4 i nagle na gwałt rekrutacje i chcą aż dwie osoby zatrudnić 🤣
A dodam jeszcze, że 2 tygodnie przed L4 też mówiłam, że lekarz sugeruje przejście na zwolnienie i że akurat domknę swoje tematy. Także myślę, że warto. Mimo tego, że u mnie i tak nic z tym nie zrobiliWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:31
-
Tanashi wrote:Kozina, okropne takie komentarze i licytowanie się, jak w podstawówce 🥴 Współczuję.
Kasia przykro mi, że nie puszczają te twardnieniaPrzepraszam, jeśli mi umknęło, ale trzymają Cię na porodówce zamiast na patologii ciąży z powodu tych skurczy? Czy po prostu planują transfer i czekają aż ustąpią?
Eeemakarena jak nie chcesz to lepiej od razu odmawiać, ja się tego musiałam dopiero z czasem nauczyć jak mi się dom w lumpeks zamienił xD Serio nie warto potem tych gratów ogarniać, bo to jest masa dodatkowej roboty.
Nineq ja właśnie też planuję pod koniec marca przejść na l4, najgorzej, że mój szef mówił, że planuje dopiero od kwietnia ZACZĄĆ SZUKAĆ kogoś na moje zastępstwo... gdzie ja wtedy już będę w 30 tygodniu. Myślicie że napisać mu i uświadomić, że ja już wtedy będę na l4? xd Wiem, że niby l4 oficjalnie nie można zaplanować, bo to jednak zwolnienie lekarskie, ale on sam się nie spieszy z szukaniem, więc może jakiś lekki komunikat by pomógł xd
Ja bym napisała i uświadomiła. Planuję tak właśnie zrobić i po wizycie powiedzieć, że lekarz sugeruje przejście na l4 od kwietnia i przydałby się ktoś nowy.Tanashi lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Anabbit o nieee, współczuję tego zamieszania z paczkomatem. Ja też wczoraj robiłam zwrot na podobną kwotę, ale u mnie na szczęście poszło, ale tez nie lubię robić zwrotów, zawsze mam stres czy dojdzie jak trzeba i czy do niczego się nie przypieprzą... 🤨
Ale zakupu wózka i fotelika gratuluję!Upline 2 czy który?
Właśnie dostałam info, że kurier znalazł paczkę i nadadzą ją poprawnie po weryfikacji! Ufffff
Tak, upline 2 stone beige ✨
eeemakarena, kasssia, amoze lubią tę wiadomość
-
Tanashi, ja u siebie w grudniu zakomunikowałam, że jestem w ciąży i lekarz prowadzący wysyła mnie już na l4, ale udało mi się wywalczyć jeszcze miesiąc żeby zamknąć sprawy projektowe, ale chciałabym dać znać, że na kolejnej wizycie już dostaję zwolnienie więc muszą być przygotowani. I tak tez zrobiłam, wzięłam od połowy stycznia l4.
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Sama zaprojektowałam w tym ich kreatorze, wstawię zaraz link
no i promka!
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Emakarena mi też wciskali bardzo stary wózek, nawet w necie nie mogłam go znaleźć 🙈 dostałam wszystkie zdjęcia, że wszystko wyprane i czeka aż zobaczę. No i już wtedy napisałam, że bardzo dziękuję, ale ze względu na parametry na których mi zależy będziemy kupowali nowy 🙈 wiedziałam że jak zacznę tam jeździć i go oglądać to będzie kaplica 🤣
wiecie, najgorsze jest to, ze jak tak moj maz pogadal ze wszystkimi, to kazdy mowil ze wozek tylko na pol roku, po co nowy
ze spacerowki sie nie nadaja
a przeciez my nie wiemy czy u nas starczy na pol roku, rok, czy na dwa lata
o a najlepszy byl tekst meza wczoraj: a w sumie to wozka sie tak bardzo uzywa ? ktos tam mowil, ze jak jechali np do rodzicow to tylko nosidelko brali ze soba
wiecie, mial swoje zdanie - zdecydowany byl na roana, jest koks itd itd
a teraz mu namieszali i w sumie to "moze inni maja racje"
a ja już w srodku sie gotuje
to sa takie pierdoly, jakos sie dogadamy, ale musialam sie Wam wyzalic bo ni ma komu💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Kozina01 wrote:Masakra, mam wrażenie, że końcówka drugiego trymestru najbardziej dobija. Zmęczenie, uczucie pełności, bóle głowy.
Jeszcze w pracy od team leadera komentarz dostaje (swoją drogą młodszy ode mnie pare lat), że jego dziewczyna z datą narodzin ich dziecka na 26 maja będzie pracowac dłużej niż ja ;p a sama mam zamiar pracowac na max do 1 maja. Musiałam facetowi tłumaczyć, że jest OBOWIĄZEK minimalnego zakończenia pracy 4 tygodnie przed datą porodu i dłużej, także życzę powodzenia i że każda ciąża jest inna. Lub komentarz: "tyle tego wolnego bierzesz". A są to wizyty u położnej i na echo, do których mam prawo w godzinahc pracy i ten czas ma być wypłacany jak normalne godziny pracy.
Kolejny komentarz jakieś randomowej laski z pracy, z którą nie pracuje: "moja córka miała taki brzuch jak ty teraz gdy szła rodzić".
Cieszę się, że pracuję wśród samych facetów ogólnie, bo każdy mi pomaga, nie muszę nic nosić, ale zdarzają się takie przypadki ludzkie, że brak słów.
Jako osoba na stanowisku kierowniczym jestem w szoku. Co to za pajace w tej robocie?
Ja to od razu powiedziałam, że mam zamiar być aktywna i realizować zalecenia lekarza, a ponieważ nie czuje jeszcze potrzeby l4 będę często wychodzić. Nikt z tym nie ma problemu. Wychodzę co 2 dzień...w tym tygodniu niemal codziennie.
A jak jest wizyta lub badanie to jak psu buda się należy wyjście, nawet mnie hry od razu instruowały jak to zakodować żeby mieć płatne wyjście itp
W mojej pracy za takie komentarze mogliby Twoi znajomi zostać na bezrobociu z dnia na dzień, jakby HR o tym usłyszał ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:10
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza1234 wrote:My właśnie kupiliśmy farbę i zamówiliśmy szafę i komodę w ikei, także myślę że w połowie marca będzie po remoncie 🥳
Pozostanie mi tylko poszukać nowego żyrandola i organizerów do szuflad
Ale jak spojrzałam na to ile już poszło kasy to lekko mi się słabo zrobiło 🤡
Z drugiej strony to mega radosne wydawać na rzeczy dla Dziecka, a nie lekarzy dla siebieStawiam, że musi Was mega cieszyć urządzanie tego pokoiku teraz ❤️ na pewno będzie przepiękny
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Kasia, to z plusów może Wam się uda z Kindziukową spotkać
trzymaj się tam, ten szpital brzmi mega nowocześnie, już jak słyszałam o tym przychodzeniu co tydzień byłam pod wrażeniem. Chyba jedyny taki w PL.
Margaretka, uroczy brzuszek 😊
Ja dziś też miałam sporo pracy ale zaraz zmykam na kurs w koali o mięśniach dna miednicy.
Trochę czuje się jak student, tu kurs, tu zajęcia takie, inne, fizjoterapia, ćwiczenia, szkoła rodzenia 😅Margareetka lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Też w weekend korzystałam z kreatora paxa 😉 robimy sobie garderobę i właśnie mąż mi pomierzył co i jak a ja sobie wstępnie poklikałam, żeby wiedzieć ile dokładnie wyjdzie. W marcu będę zamawiać
-
eeemakarena ja to tak delikatnie napomknę ,że dwa wózki to nie jest zły omysl to te stare czolgo potrafią być wygodne. Są ciężkie,brzydkie ale maja tą stabilność której te nowe nie mają.
Ale....jak nie chcecie to czemu wciskają na siłę. Nie znaczy nie i tyle.
Ja też stoję przed wyborem mebli do sypialni i coś się uparłam na ikea ledamot ,lubię takie koloryElza1234 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Z drugiej strony to mega radosne wydawać na rzeczy dla Dziecka, a nie lekarzy dla siebie
Stawiam, że musi Was mega cieszyć urządzanie tego pokoiku teraz ❤️ na pewno będzie przepiękny
Wydaje je dużo lżej, niż jak wcześniej zostawiałam po 1000 zł co miesiąc u gina czy w klinice
Więc zdecydowanie wolę robić pokoik ♥️Cel95 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Jako osoba na stanowisku kierowniczym jestem w szoku. Co to za pajace w tej robocie?
Ja to od razu powiedziałam, że mam zamiar być aktywna i realizować zalecenia lekarza, a ponieważ nie czuje jeszcze potrzeby l4 będę często wychodzić. Nikt z tym nie ma problemu. Wychodzę co 2 dzień...w tym tygodniu niemal codziennie.
A jak jest wizyta lub badanie to jak psu buda się należy wyjście, nawet mnie hry od razu instruowały jak to zakodować żeby mieć płatne wyjście itp
W mojej pracy za takie komentarze mogliby Twoi znajomi zostać na bezrobociu z dnia na dzień, jakby HR o tym usłyszał ☺️jak ja przekroczy ide do menadzera a on sie bedzie tlumaczyc.
👱🏻♀️34👦🏻40
8-6-25 💗 Lotte
-
magdalena321 wrote:
Ja bym się niczym nie przejęła -
Elza1234 wrote:Normalny wynik na moje oko
Ja bym się niczym nie przejęła
A no to ok, bo właśnie patrzę na ten mocz i ciężar właściwy na czerwono a reszta w normach z moczu. Ale widzę że co laboratorium to inne „widełki” 😵💫 -
Kozina01 wrote:No ten jeden team leader od lat ma takie komentarze, samiec alfa. Jego dziewczyna w domu w ciazy, ale on nie ma zamiaru jej pomagac czy gotowac, bo sory, on musi pracowac. Ale to nie moj taki bardzo bezposredni szef, koncem koncow po komentarzach tak czy siak zawsze dostaje wolne kiedy chce, takze spoko, ale jest pewna granica komentarzy, ktore chce sie uslyszec w ciazy
jak ja przekroczy ide do menadzera a on sie bedzie tlumaczyc.
No cóż...widziały gały co brały ale i tak współczuć jej pozostaje
Gość niby młodszy a chyba żyje w świecie lat 80 xd jak przegnie to długo nie popracuje jak też jesteś z korpo👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Dzięki dziewczyny.
Już jest lepiej, zaczynam myśleć że szpital i stres nie pomaga na ten brzuch:/ jak będzie obchód zapytam o to przejście na pato, bo wolałabym żeby mi tą szyjkę zbadali już.
Tanashi, tak, przez te skurcze na porodówce, taki plan żeby macice najpierw wyciszyć a potem na pato.
Szpital spoko. Kindziukowa, to Napiorkowski ma zajęte poniedziałki 😜 musiałam się z wami serio minąć bo byłam ok 10 na izbie. Jedzenie wiadomo, szpitalne, ale zjadliwe. W poprzednim szpitalu miałam dosłownie odruchy wymiotne, więc duża różnica 😜 nawet dieta cukrzycowa w miarę zgodna z zasadami, dużo warzyw.
Jestem w pokoju 4 os, ale jest duży, każde łóżko ma zasłonkę więc jest w miarę intymnie. W poprzednim szpitalu 4 os sala była o jakąś połowę mniejsza.
Raczej tu będę rodzić, będą mieli już całą mają historię więc też łatwiej. Więc tak, to plus z tego pobytu, będę już wiedziała co i jak.
Kozina, masakra z tymi komentarzami:/
Jakoś dziwnie u was z tym l4 😜 ja się umówiłam na konkretną datę odejścia i koniec. No ale nie pracuje z ludźmi z PL więc oni nie wiedzą co to L4, więc dla nich zaczęłam już maternity leave 🤪amoze, Kindziukowa lubią tę wiadomość
-
U mnie też problem z odmawianiem, dopiero się uczę. W temacie dziecka to chyba bardzo cenna umiejętność
Ale tak jak piszecie, obejrzysz ten wózek i zdecydujecie czy przyda się jako drugi, czy kompletnie nie ma sensu. To że ktoś się nastawi że go weźmiecie, nie znaczy że ciąży na Was jakiś obowiązek.
Też mieliśmy obejrzeć wózek od kolegi, ale mąż został wyeksmitowany z domu z grypą. Siedzi u teściów bo u nas brak miejsca, żeby chociaż spać osobno. I temat wózka znów przesuwa się w czasie 🫣eeemakarena lubi tę wiadomość
-