X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kozina, okropne takie komentarze i licytowanie się, jak w podstawówce 🥴 Współczuję.

Kasia przykro mi, że nie puszczają te twardnienia :( Przepraszam, jeśli mi umknęło, ale trzymają Cię na porodówce zamiast na patologii ciąży z powodu tych skurczy? Czy po prostu planują transfer i czekają aż ustąpią?

Eeemakarena jak nie chcesz to lepiej od razu odmawiać, ja się tego musiałam dopiero z czasem nauczyć jak mi się dom w lumpeks zamienił xD Serio nie warto potem tych gratów ogarniać, bo to jest masa dodatkowej roboty.

Nineq ja właśnie też planuję pod koniec marca przejść na l4, najgorzej, że mój szef mówił, że planuje dopiero od kwietnia ZACZĄĆ SZUKAĆ kogoś na moje zastępstwo... gdzie ja wtedy już będę w 30 tygodniu. Myślicie że napisać mu i uświadomić, że ja już wtedy będę na l4? xd Wiem, że niby l4 oficjalnie nie można zaplanować, bo to jednak zwolnienie lekarskie, ale on sam się nie spieszy z szukaniem, więc może jakiś lekki komunikat by pomógł xd

Ja komunikowałam wcześniej specjalnie, że jestem w ciąży sugerując, że może warto zacząć kogoś już szukać i wdrażać powoli. Powiedziali, że nieeeee, damy radę 🤪🤪 poszłam na L4 i nagle na gwałt rekrutacje i chcą aż dwie osoby zatrudnić 🤣

A dodam jeszcze, że 2 tygodnie przed L4 też mówiłam, że lekarz sugeruje przejście na zwolnienie i że akurat domknę swoje tematy. Także myślę, że warto. Mimo tego, że u mnie i tak nic z tym nie zrobili

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:31

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    04.03 (24+1) wizyta
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kozina, okropne takie komentarze i licytowanie się, jak w podstawówce 🥴 Współczuję.

Kasia przykro mi, że nie puszczają te twardnienia :( Przepraszam, jeśli mi umknęło, ale trzymają Cię na porodówce zamiast na patologii ciąży z powodu tych skurczy? Czy po prostu planują transfer i czekają aż ustąpią?

Eeemakarena jak nie chcesz to lepiej od razu odmawiać, ja się tego musiałam dopiero z czasem nauczyć jak mi się dom w lumpeks zamienił xD Serio nie warto potem tych gratów ogarniać, bo to jest masa dodatkowej roboty.

Nineq ja właśnie też planuję pod koniec marca przejść na l4, najgorzej, że mój szef mówił, że planuje dopiero od kwietnia ZACZĄĆ SZUKAĆ kogoś na moje zastępstwo... gdzie ja wtedy już będę w 30 tygodniu. Myślicie że napisać mu i uświadomić, że ja już wtedy będę na l4? xd Wiem, że niby l4 oficjalnie nie można zaplanować, bo to jednak zwolnienie lekarskie, ale on sam się nie spieszy z szukaniem, więc może jakiś lekki komunikat by pomógł xd
    U mnie nie szuka. Nie wiem, czy dziewczynę z innego działu planuje przenieść, czy czeka aż jedna wróci z macierzyńskiego i ją? Tak czy siak przydałoby się ją wprowadzić w to co robię.
    Ja bym napisała i uświadomiła. Planuję tak właśnie zrobić i po wizycie powiedzieć, że lekarz sugeruje przejście na l4 od kwietnia i przydałby się ktoś nowy.

Tanashi lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Anabbit o nieee, współczuję tego zamieszania z paczkomatem. Ja też wczoraj robiłam zwrot na podobną kwotę, ale u mnie na szczęście poszło, ale tez nie lubię robić zwrotów, zawsze mam stres czy dojdzie jak trzeba i czy do niczego się nie przypieprzą... 🤨
    Ale zakupu wózka i fotelika gratuluję! :D Upline 2 czy który? :)

Właśnie dostałam info, że kurier znalazł paczkę i nadadzą ją poprawnie po weryfikacji! Ufffff
    Tak, upline 2 stone beige ✨

eeemakarena, kasssia, amoze lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, ja u siebie w grudniu zakomunikowałam, że jestem w ciąży i lekarz prowadzący wysyła mnie już na l4, ale udało mi się wywalczyć jeszcze miesiąc żeby zamknąć sprawy projektowe, ale chciałabym dać znać, że na kolejnej wizycie już dostaję zwolnienie więc muszą być przygotowani. I tak tez zrobiłam, wzięłam od połowy stycznia l4.

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Sama zaprojektowałam w tym ich kreatorze, wstawię zaraz link :)
    My tez w sobotę jedziemy z nimi z tego kreatora paxa robić, mają tam teraz taki śliczny beżowy kolor do tych paxów już go na żywo widziałam nie mogę się doczekać :) no i promka!:)

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Emakarena mi też wciskali bardzo stary wózek, nawet w necie nie mogłam go znaleźć 🙈 dostałam wszystkie zdjęcia, że wszystko wyprane i czeka aż zobaczę. No i już wtedy napisałam, że bardzo dziękuję, ale ze względu na parametry na których mi zależy będziemy kupowali nowy 🙈 wiedziałam że jak zacznę tam jeździć i go oglądać to będzie kaplica 🤣

wiecie, najgorsze jest to, ze jak tak moj maz pogadal ze wszystkimi, to kazdy mowil ze wozek tylko na pol roku, po co nowy
    ze spacerowki sie nie nadaja

a przeciez my nie wiemy czy u nas starczy na pol roku, rok, czy na dwa lata ;D

o a najlepszy byl tekst meza wczoraj: a w sumie to wozka sie tak bardzo uzywa ? ktos tam mowil, ze jak jechali np do rodzicow to tylko nosidelko brali ze soba

wiecie, mial swoje zdanie - zdecydowany byl na roana, jest koks itd itd
    a teraz mu namieszali i w sumie to "moze inni maja racje" :D

a ja już w srodku sie gotuje :D

to sa takie pierdoly, jakos sie dogadamy, ale musialam sie Wam wyzalic bo ni ma komu :D

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    Masakra, mam wrażenie, że końcówka drugiego trymestru najbardziej dobija. Zmęczenie, uczucie pełności, bóle głowy.
    Jeszcze w pracy od team leadera komentarz dostaje (swoją drogą młodszy ode mnie pare lat), że jego dziewczyna z datą narodzin ich dziecka na 26 maja będzie pracowac dłużej niż ja ;p a sama mam zamiar pracowac na max do 1 maja. Musiałam facetowi tłumaczyć, że jest OBOWIĄZEK minimalnego zakończenia pracy 4 tygodnie przed datą porodu i dłużej, także życzę powodzenia i że każda ciąża jest inna. Lub komentarz: "tyle tego wolnego bierzesz". A są to wizyty u położnej i na echo, do których mam prawo w godzinahc pracy i ten czas ma być wypłacany jak normalne godziny pracy.
    Kolejny komentarz jakieś randomowej laski z pracy, z którą nie pracuje: "moja córka miała taki brzuch jak ty teraz gdy szła rodzić".
    Cieszę się, że pracuję wśród samych facetów ogólnie, bo każdy mi pomaga, nie muszę nic nosić, ale zdarzają się takie przypadki ludzkie, że brak słów.

Jako osoba na stanowisku kierowniczym jestem w szoku. Co to za pajace w tej robocie?

Ja to od razu powiedziałam, że mam zamiar być aktywna i realizować zalecenia lekarza, a ponieważ nie czuje jeszcze potrzeby l4 będę często wychodzić. Nikt z tym nie ma problemu. Wychodzę co 2 dzień...w tym tygodniu niemal codziennie.

A jak jest wizyta lub badanie to jak psu buda się należy wyjście, nawet mnie hry od razu instruowały jak to zakodować żeby mieć płatne wyjście itp

W mojej pracy za takie komentarze mogliby Twoi znajomi zostać na bezrobociu z dnia na dzień, jakby HR o tym usłyszał ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:10

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My właśnie kupiliśmy farbę i zamówiliśmy szafę i komodę w ikei, także myślę że w połowie marca będzie po remoncie 🥳
    Pozostanie mi tylko poszukać nowego żyrandola i organizerów do szuflad
    Ale jak spojrzałam na to ile już poszło kasy to lekko mi się słabo zrobiło 🤡

Z drugiej strony to mega radosne wydawać na rzeczy dla Dziecka, a nie lekarzy dla siebie :D Stawiam, że musi Was mega cieszyć urządzanie tego pokoiku teraz ❤️ na pewno będzie przepiękny

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to z plusów może Wam się uda z Kindziukową spotkać:P trzymaj się tam, ten szpital brzmi mega nowocześnie, już jak słyszałam o tym przychodzeniu co tydzień byłam pod wrażeniem. Chyba jedyny taki w PL.

Margaretka, uroczy brzuszek 😊

Ja dziś też miałam sporo pracy ale zaraz zmykam na kurs w koali o mięśniach dna miednicy.

Trochę czuje się jak student, tu kurs, tu zajęcia takie, inne, fizjoterapia, ćwiczenia, szkoła rodzenia 😅

Margareetka lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w weekend korzystałam z kreatora paxa 😉 robimy sobie garderobę i właśnie mąż mi pomierzył co i jak a ja sobie wstępnie poklikałam, żeby wiedzieć ile dokładnie wyjdzie. W marcu będę zamawiać :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena ja to tak delikatnie napomknę ,że dwa wózki to nie jest zły omysl to te stare czolgo potrafią być wygodne. Są ciężkie,brzydkie ale maja tą stabilność której te nowe nie mają.
    Ale....jak nie chcecie to czemu wciskają na siłę. Nie znaczy nie i tyle.

Ja też stoję przed wyborem mebli do sypialni i coś się uparłam na ikea ledamot ,lubię takie kolory

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Z drugiej strony to mega radosne wydawać na rzeczy dla Dziecka, a nie lekarzy dla siebie :D Stawiam, że musi Was mega cieszyć urządzanie tego pokoiku teraz ❤️ na pewno będzie przepiękny
    A to prawda
    Wydaje je dużo lżej, niż jak wcześniej zostawiałam po 1000 zł co miesiąc u gina czy w klinice
    Więc zdecydowanie wolę robić pokoik ♥️

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Kozina01 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Jako osoba na stanowisku kierowniczym jestem w szoku. Co to za pajace w tej robocie?

Ja to od razu powiedziałam, że mam zamiar być aktywna i realizować zalecenia lekarza, a ponieważ nie czuje jeszcze potrzeby l4 będę często wychodzić. Nikt z tym nie ma problemu. Wychodzę co 2 dzień...w tym tygodniu niemal codziennie.

A jak jest wizyta lub badanie to jak psu buda się należy wyjście, nawet mnie hry od razu instruowały jak to zakodować żeby mieć płatne wyjście itp

W mojej pracy za takie komentarze mogliby Twoi znajomi zostać na bezrobociu z dnia na dzień, jakby HR o tym usłyszał ☺️
    No ten jeden team leader od lat ma takie komentarze, samiec alfa. Jego dziewczyna w domu w ciazy, ale on nie ma zamiaru jej pomagac czy gotowac, bo sory, on musi pracowac. Ale to nie moj taki bardzo bezposredni szef, koncem koncow po komentarzach tak czy siak zawsze dostaje wolne kiedy chce, takze spoko, ale jest pewna granica komentarzy, ktore chce sie uslyszec w ciazy :) jak ja przekroczy ide do menadzera a on sie bedzie tlumaczyc.

👱🏻‍♀️34👦🏻40
    8-6-25 💗 Lotte

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam moczni morfologie, orientujecie się co w tych na czerwono jest nie tak?

IMG-8049.png IMG-8048.png IMG-8047.png

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny mam moczni morfologie, orientujecie się co w tych na czerwono jest nie tak?

IMG-8049.png IMG-8048.png IMG-8047.png
    Normalny wynik na moje oko
    Ja bym się niczym nie przejęła

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Normalny wynik na moje oko
    Ja bym się niczym nie przejęła

A no to ok, bo właśnie patrzę na ten mocz i ciężar właściwy na czerwono a reszta w normach z moczu. Ale widzę że co laboratorium to inne „widełki” 😵‍💫

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    No ten jeden team leader od lat ma takie komentarze, samiec alfa. Jego dziewczyna w domu w ciazy, ale on nie ma zamiaru jej pomagac czy gotowac, bo sory, on musi pracowac. Ale to nie moj taki bardzo bezposredni szef, koncem koncow po komentarzach tak czy siak zawsze dostaje wolne kiedy chce, takze spoko, ale jest pewna granica komentarzy, ktore chce sie uslyszec w ciazy :) jak ja przekroczy ide do menadzera a on sie bedzie tlumaczyc.

No cóż...widziały gały co brały ale i tak współczuć jej pozostaje

Gość niby młodszy a chyba żyje w świecie lat 80 xd jak przegnie to długo nie popracuje jak też jesteś z korpo

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Już jest lepiej, zaczynam myśleć że szpital i stres nie pomaga na ten brzuch:/ jak będzie obchód zapytam o to przejście na pato, bo wolałabym żeby mi tą szyjkę zbadali już.

Tanashi, tak, przez te skurcze na porodówce, taki plan żeby macice najpierw wyciszyć a potem na pato.

Szpital spoko. Kindziukowa, to Napiorkowski ma zajęte poniedziałki 😜 musiałam się z wami serio minąć bo byłam ok 10 na izbie. Jedzenie wiadomo, szpitalne, ale zjadliwe. W poprzednim szpitalu miałam dosłownie odruchy wymiotne, więc duża różnica 😜 nawet dieta cukrzycowa w miarę zgodna z zasadami, dużo warzyw.

Jestem w pokoju 4 os, ale jest duży, każde łóżko ma zasłonkę więc jest w miarę intymnie. W poprzednim szpitalu 4 os sala była o jakąś połowę mniejsza.

Raczej tu będę rodzić, będą mieli już całą mają historię więc też łatwiej. Więc tak, to plus z tego pobytu, będę już wiedziała co i jak.

Kozina, masakra z tymi komentarzami:/

Jakoś dziwnie u was z tym l4 😜 ja się umówiłam na konkretną datę odejścia i koniec. No ale nie pracuje z ludźmi z PL więc oni nie wiedzą co to L4, więc dla nich zaczęłam już maternity leave 🤪

amoze, Kindziukowa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też problem z odmawianiem, dopiero się uczę. W temacie dziecka to chyba bardzo cenna umiejętność :-D

Ale tak jak piszecie, obejrzysz ten wózek i zdecydujecie czy przyda się jako drugi, czy kompletnie nie ma sensu. To że ktoś się nastawi że go weźmiecie, nie znaczy że ciąży na Was jakiś obowiązek.

Też mieliśmy obejrzeć wózek od kolegi, ale mąż został wyeksmitowany z domu z grypą. Siedzi u teściów bo u nas brak miejsca, żeby chociaż spać osobno. I temat wózka znów przesuwa się w czasie 🫣

eeemakarena lubi tę wiadomość

• Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Ja mojemu wczesnie powiedziałam i też nic z tym nie zrobił ani nie zaoferował wyłącznie pracy z domu minimum zajęć. Więc czasem nic nie pomaga albo korpo ma zasady wewnetrzne ze dopiero firma szuka jak już się jest na l4. Ja bym nie pisała bo to zawsze ślad oficjalny ze planujesz l4.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
‹‹ 966 967 968 969 970
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ