CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Podają tam gdzie chodzisz do gina. W szpitalu to wątpię ze są chętni przyjmować na jeden dzień i podawac
Czyli jak mój ginekolog ma prywatną klinikę to jest szansa, że tam podają?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Czyli jak mój ginekolog ma prywatną klinikę to jest szansa, że tam podają?
Ja pamiętam że moja koleżanka szła normalnie na IP - tylko się wcześniej umawiała i dawali jej w szpitalu -
Cel95 wrote:Czyli jak mój ginekolog ma prywatną klinikę to jest szansa, że tam podają?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:10
-
Po drugie Cel przecież Struss pracuje w szpitalu to Cię tam pewnie wyśle. Po co płacić za to z własnej kieszeni jak należy ci się za free
CelinaJan lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, to ja z innej beczki.
Nastawiam się na karmienie piersią, ale oczywiście chcialabym się na wszystko przygotować.
Jakie butelki kupić w razie tzw. w do karmienia mm?
Naczytałam się już że philips avent antykolkowe są ok, wiem też, że co dziecko to inne i może nie podpasować.
Więc jak doświadczone mamy mogą się w tym temacie wypowiedzieć będę wdzięczna, jakoe butelki polecają i jaki przepływ smoczka czy moze kupić 2 rozne i 2 różne smoczki z innym przepływem😊
Sorki jak już temat był, ale nie najlepiej z pamięcią u mnie ostatnio.
P.S też robię wszystkie badania na raz. Jakie tylko mi zlecają😉Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Pytanie czy ma umowę z NFZ - bez sensu za to płacić
Ja pamiętam że moja koleżanka szła normalnie na IP - tylko się wcześniej umawiała i dawali jej w szpitalu
A to pewnie mnie wyśle na IP
Spytam spytam jasna sprawa, ale nie jest to na tyle pilne żeby mailowo pisać więc tak wstępnie tu się zapytałam:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:19
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja planuje kp, ale kupiłam dwupak butelek Philips Avent. Jeden z przepływem 0+ drugi smoczek z przepływem 1+. Mojej jednej córce te butelki pasowały, drugiej nie, ale jej nie pasowała żadna butelka no i była bezbutelkowa, a coś trzeba wybrać 😅 jak te butelki zostaną odrzucone to najwyżej kupię inne jak będzie mi zależało na tym, żeby mała piła butelka, ale wcześniej nie chcę wyrzucać kasy w błoto, bo nie wiadomo, jak będzie. Jak trafiłam na nockę do szpitala gdy bezbutelkowa córka miała jakoś 3 miesiące mąż ją karmił zwykłą strzykawką i sobie poradzili, a jak miała 4 miesiące załapała kubeczek doidy. Więc moim zdaniem nie ma co kupować nie wiadomo ile butelek na początku w czasach, w których za każdym rogiem apteka albo drogeria
-
CelinaJan wrote:Dziewczyny, to ja z innej beczki.
Nastawiam się na karmienie piersią, ale oczywiście chcialabym się na wszystko przygotować.
Jakie butelki kupić w razie tzw. w do karmienia mm?
Naczytałam się już że philips avent antykolkowe są ok, wiem też, że co dziecko to inne i może nie podpasować.
Więc jak doświadczone mamy mogą się w tym temacie wypowiedzieć będę wdzięczna, jakoe butelki polecają i jaki przepływ smoczka czy moze kupić 2 rozne i 2 różne smoczki z innym przepływem😊
Sorki jak już temat był, ale nie najlepiej z pamięcią u mnie ostatnio.
P.S też robię wszystkie badania na raz. Jakie tylko mi zlecają😉
Gusia tu chyba polecała avent response i takie też kupie, tzn 1 mała i smoczek 0, mam nadzieje, ze się nie przydadzą. W sytuacji gdyby była potrzebna butelka i to w dodatku inna to zawsze kupisz w rosmannie czy smyku od ręki.
Jakie mleko kupujecie asekuracyjnie na start ? Ja poczytałam i raczej zostanę przy Capri care. Przy 1 synu nie miałam pokarmu 5 dni 😅 -
Ja chyba kupię małą puszkę nan supreme pro, widziałam w rossmanie. Ogólnie mam złe doświadczenia z mm, bo nasza pierwsza córka okropnie wymiotowała po każdym, które dostała - potem się okazało, że ma zespół zapalenia jelit i alergie na bmk - choć nasza pediatra, której na szczęście już nie ma, uparcie kazała próbować z kolejnymi… Dopiero inna lekarka nam pomogła, strasznie zjechala tamta starsza panią mówiąc, że przecież po takich wymiotach i długim śnie jak przy zespole zapalenia jelit dziecko może zapaść w śpiączkę… więc drugiej córce dałam tylko raz w szpitalu pierwszej noc mm jak jeszcze mi laktacja nie ruszyła - wtedy chyba położne mi dały hippa - i potem miałam zapas swojego mleka w lodówce i puszkę mm, która kupiłam, nieotwarta oddałam potem znajomej mamie. Ciężko walczyć z urazami psychicznymi jak chodzi o dzieci 😅 macierzyństwo to jest pod tym względem never ending story. Nie życzę nikomu takich przygód jak wtedy mieliśmy…
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:42
-
Karola3xJ:D wrote:Podają tam gdzie chodzisz do gina. W szpitalu to wątpię ze są chętni przyjmować na jeden dzień i podawac
Mi babka powiedziała, żebym na zastrzyk zgłosiła się z wynikiem do poradni na ligocie z tego co pamiętam, u nas w megrezie ponoć nie dają, a tam normalnie na nfz - ale jeszcze nie byłam, więc się okaże czy faktycznie -
Karola3xJ:D wrote:Ja też ostanio rozmyślam nad awaryjnym mm ale nic nienwymislilam oprócz capri care. Butelkę to kupię zwykła szklaną z nuk ze smoczniem anatomicznym i ta avent ze starej partii bo te nowe ponoć okropne są. I tyle.
Właśnie też kupiłam z tej starej partii z aventa 😅🫣 -
Ja w ogóle nie kupuję mleka. Poprzednio musiałam 2x dokarmić w szpitalu, dali te hippy bio combiotik w takich jednorazowych buteleczkach, córka dobrze je tolerowała, więc po powrocie ze szpitala też kupiłam z tej samej serii, ale w sumie podałam raz i dostałam nawał, nie potrzebowałam już dokarmiać. Zobaczę jak będzie tym razem
W razie jakby w szpitalu był znowu problem to mąż mi kupi 1-2 takie małe buteleczki i myślę, że styknie
Szkoda mi całe mleko kupować, bo potem musiałam je wyrzucić, a nie mam komu przekazać.
-
Ja też myślę o butelkach z aventa ale wezmę jedną tą mniejszą na start i mm też kupię ale nie wiem jeszcze jakie. Musze poczytać o nich.
Córkę jak była mała dokarmiałam poza moim Bebiko i później już na nim zostaliśmy.
Teraz mam cichą nadzieję że nie będę niczym musiała dokarmiać ani w ogóle później dawać mm 😅 ale to są moje marzenia, rzeczywistość bywa z deczka inna 🤣 -
Hej dziewczyny, jestem w 26tc, od wczoraj mam taka dziwna wydzielinę, w sensie wczoraj wieczorem wyszło ze mnie coś co wygląda jak czop (jestem już po jednym porodzie więc mniej więcej wiem jak to wygląda) ale w mniejszej ilości i przed chwila również (dla odważnych wysyłam link do zdjęcia)
https://zapodaj.net/plik-MRRPsC4NbT
Możecie mi powiedzieć czy to wygląda Wam na czop? Wczoraj wieczorem było tego więcej, dzisiaj mniej ale się zaczynam martwić, żadnych boli nie mam. -
Tanashi wrote:Ja w ogóle nie kupuję mleka. Poprzednio musiałam 2x dokarmić w szpitalu, dali te hippy bio combiotik w takich jednorazowych buteleczkach, córka dobrze je tolerowała, więc po powrocie ze szpitala też kupiłam z tej samej serii, ale w sumie podałam raz i dostałam nawał, nie potrzebowałam już dokarmiać. Zobaczę jak będzie tym razem
W razie jakby w szpitalu był znowu problem to mąż mi kupi 1-2 takie małe buteleczki i myślę, że styknie
Szkoda mi całe mleko kupować, bo potem musiałam je wyrzucić, a nie mam komu przekazać.
Jak nie ma komu przekazać to te malutkie buteleczki są dobrą opcją. Ja otoczona kobietami w ciąży, myślę, że ktoś zawsze weźmie w razie czego 😅 z drugą córką właśnie też miałam nawał w dniu powrotu do domu już, więc dlatego nie otworzyłam tego mm wcale. Ale z pierwszą córką, która słabo ssała, miałam dopiero w 4 dniu, więc trochę kombinowaliśmy na początku, miała bardzo nasiloną żółtaczkę i naświetlanie w szpitalu. Takze mimo wszystko wolę mieć, kto tam wie co będzie, niby 3 porod a i tak będzie pewnie inaczej niż z poprzednimi dziećmi 😅 -
W niedzielę robiłam akurat kolejne zamówienie na Gemini i z butelek zdecydowałam się na Avent Natural Response, Suavinex zero zero oraz antykolkowka dr Browns. Do tego wrzuciłam smoczki Lovi prime,Curaprox baby i Suavinex. Nie wiem czy będziemy używać,ale wolę mieć coś w zanadrzu.